4. kolo
14.09.2024 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Thilo Kehrer (© AS Monaco)

AJ Auxerre - AS Monaco 0:3

AS Monaco rovněž letos míří hodně vysoko a ambice potvrdilo i v utkání čtvrtého kola na půdě Auxerre, knížecí celek zaslouženě vyhrál 3:0 a drží se v kontaktu s PSG a Marseille.

Hosté si situaci značně ulehčili v samotném úvodu utkání. V osmé minutě rozehrával Camara rohový kop, jeho centr si našel Thilo Kehrer a po nejistém zákroku Donovana Léona se poprvé měnilo skóre - 0:1.

Opaření domácí se vzpamatovávali z rychle inkasované branky a od 25. minuty doháněli už dvoubrankové manko. Do listiny střelců se tentokráte zapsal Vanderson, který si zpracoval Zakariův pas, poradil si s obráncem a zakončil přesně na přední tyč - 0:2.

Pro nováčka navíc mohlo být ještě hůře, ve 39. minutě podnikli hosté rychlý brejk do rozhozené obrany a tutovku měl Ben Seghir, Léon ale tentokráte předvedl skvělý zákrok a svůj tým podržel.

AS Monaco mělo utkání pod kontrolou a situace se mu nevymkla ani po změně stran. Po hodině hry se dvakrát držel za hlavu Embolo, švýcarský útočník nejprve před prázdnou bránou nedosáhl na nepřesné zakončení Golovina a následně neuspěl sám před brankářem, opět se zaskvěl gólman Léon.

Auxerre se do tlaku nedostalo a nejblíže ke snížení měl v 84. minutě Hamed Junior Traorè, jehož povedená rána se otřela o břevno. Philipp Köhn nakonec neinkasoval, což neplatí o jeho protějšku. Léon v 89. minutě po dalším rohovém kopu skvěle zneškodnil hlavičku Kehrera, nedočkal se ovšem pomoci od spoluhráčů a Denis Zakaria bez problémů uklidil míč do sítě - 0:3.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele