9. kolo
26.10.2024 17:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Ibrahima Niane (© JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP)

Souboj nováčků vyšel lépe Angers. Na Saint-Étienne se proto bodově dorovnalo

Pět roků čekali borci hájící barvy SCO na to, až znovu pokoří Les Verts. Díky tomu po devátém kole tým ze Stade Raymond Kopa vystoupal nad barážovou pozici. Svěřenci Oliviera Dall’Oglia potřetí v ročníku inkasovali minimálně čtyři góly. Celkem jich dostali už čtyřiadvacet, což z nich činí druhý nejhůře bránící celek Ligue 1.

Už v 7. minutě převzal od Jima Allevinaha přihrávku Himad Abdelli, vyhnul se Yunisovi Abdelhamidovi a z hranice malého čtverce po zemi skóroval - 1:0. Pierre Ekwah s odpovědí nepochodil, jelikož cílil nad. V minutě jedenácté trefil Lefort ve vlastním pokutovém území Lucase Stassina a kopala se penalta, kterou Zuriko Davitašvili neproměnil.

Záhy využil nepřehledné situace ve vápně Augustine Bokaye, jehož hlavičku zachytil Yahia Fofana až za brankovou čarou. Branka však na popud VARu neplatila. Místo toho se opakovala "pětka", neboť domácí jednička při exekuci porušila pravidla a pohnula se z čáry příliš brzy. Druhý pokus z puntíku vyšel reprezentantovi Gruzie o poznání lépe - 1:1.

Nadále se hrálo v dobrém tempu a ofenzivně, jelikož oba mančafty cítily příležitost na bodový zisk. Po půl hodině hry měl výbornou možnost Allevinah, nicméně Larsonneur dokázal včas zasáhnout. Ve 39. minutě už nestačil na střelu Jeana-Eudese Aholoua, ke které se rodák z Pobřeží slonoviny dostal po sérii nedobrých odrazů v šestnáctce ASSE - 2:1.

Do konce úvodní pětatyřicetiminutovky pálil ještě Farid El Melali. K odraženému míči se dostal Allevinah, jenže ve výborné pozici selhal. Po změně stran se jako první osmělil Louis Motoun. Prosadil se však až v 57. minutě Zuriko Davitašvili. Při své střele zpoza velkého čtverce musel poděkovat za teč jednoho z bránících hráčů, tady Fofana nemohl zasáhnout - 2:2. Dvanáct minut poté padnul El Melali na zem po kontaktu s Dylanem Batubinsikou a rozhodčí Marc Bollengier nechal pokutový kop zahrávat i domácí.

Ibrahima Niane cílil po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 3:2. V 86. minutě našel Mathieu Cafaro svým centrem Léa Pétrota, leč strážce svatyně Angers stál přesně tam, kde stát měl. Davitašvili hattrick nedokonal, nicméně v nastaveném čase využil Bamba Dieng toho, že obránci propadnul mezi nohama centr od Nianeho a přízemní zakončení všechno jistilo - 4:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele