3. kolo
31.08.2024 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Mahdi Camara (© AFP)

Stade Brestois - AS Saint-Étienne 4:0

Nováček, ten tvrdý chleba mívá a své o tom mohou aktuálně vyprávět v Saint-Étienne. ASSE prohrálo i třetí zápas, stále čeká na první branku a na půdě Brestu dokonce ani jednou nevystřelilo přímo na bránu.

Domácí měli jasně navrch a už po osmi minutách mohl se stavem pohnout Abdallah Sima, jehož obstřel se mezi tyče nevešel. Někdejšího fotbalistu Slavie to ale příliš mrzet nemuselo, o několik desítek vteřin později zahrával účastník Ligy mistrů rohový kop, míč si šťastně našel Mahdi Camara a hlavou ho uklidil do sítě - 1:0.

Favorit se uklidnil, utkání měl pod kontrolou a s postupem času přidal i další góly. Ve 30. minutě centroval z levé strany Jordan Amavi, jeden z obránců zahrál rukou a kopala se první penalta. Míč si vzal Romain Del Castillo a s přehledem zvýšil na 2:0.

Brankář Marco Bizot se ve svatyni nudil a práci mu nakonec nenadělal ani Ayman Aiki, který v ideální pozici nezvládl zakončení a z deseti metrů poslal míč vysoko nad.

Po změně stran se obrázek hry neměnil, Brest nadále tahal za delší konec a kdyby Jonas Martin v 70. minutě lépe zvládl zakončení, mohlo to být o tři branky. Pasivní hosté trestu přesto nakonec neunikli. V 78. minutě pálil z trestného kopu Kenny Lala, brankář Gautier Larsonneur jeho pokus neudržel v rukavicích a pohotový Ludovic Ajorque si na své konto připsal první zásah v novém dres.

Kenny Lala se pak svého gólu dočkal v 84. minutě a bylo to z pokutového kopu. Pierre Cornud zaváhal při bránění centru, chybu hasil stažením protihráče a Lala podobně jako v první půli Romain Del Castillo nezaváhal - 4:0.

Ani to nemuselo být vše a nováček si do Saint-Étienne mohl odvézt nepopulárního bůra. Ve čtvrté minutě se ve vápně dostal k míči osamocený Axel Camblan a zakončoval na bližší tyč. Razance jeho pokusu nechyběla, nedostalo se mu ale přesnosti a vlnila se pouze boční síť.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele