9. kolo
25.10.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Rennes - Le Havre (© DAMIEN MEYER / AFP)

Le Havre pošesté v řadě prohrál. Rennes stačil na výhru jediný gól

Není pochyb, že si Didier Digard svou trenérskou štaci u Les Ciel et Marine představoval docela jinak. Dvě vítězství po třech kolech nebyl vůbec špatný počin, avšak záhy se tým dostal do krize, která neskončila ani v Bretani, kde Christopher Operi uviděl v závěru v rychlém sledu dvě žluté karty. Jeho klub proto může v tabulce po devátém zápase sezony spadnout pod barážovou pozici, zatímco Rennes setrvá ve středu tabulky.

Během úvodní čtvrthodiny se ani jeden ze soupeřů nechtěl pouštět do žádných větších akcí. Až v 18. minutě se uvnitř pokutového území dostal do zakončení Ludovic Blas. Střela by jistě zapadla k levé tyči, nebýt vynikajícího zákroku Arthura Desmase. Bývalý záložník Nantes potom přihrával Mikayilovi Fayemu, jehož hlavičku srazila obrana do bezpečí.

Albert Grønbæk se ve 30. minutě řádně opřel do míče, nicméně razance nešla ruku v ruce s přesností. Le Havre zatím vsítil sedm branek, ovšem o žádnou z nich se nepostaral André Ayew. Naprázdno vyšel i při své hlavičce ve čtyřiatřicáté minutě. A protože mířidla neměl optimálně seřízená ani Adrien Truffert, odcházeli aktéři do šaten za bezbrankového stavu.

Po změně stran trvalo jen devět minut, než se skóre pohnulo. Truffertův centr z levé strany nakonec propadnul až ke Carlosi Gómezovi, na jehož rychlý pohyb nedokázal navázat Oussama Targhalline a následná krásná střela levačkou přinesla domácím vedení - 1:0. O okamžitou odpověď se pokusil Timothée Pembélé, jenže nebyl úspěšný.

V 82. minutě se míč dostal k Arnuadu Kalimuendovi, jehož vychytal bez problémů Desmas. Ve druhé nastavené minutě se dokázal Assignonovi a Woohovi v šestnáctce vyhnout Loïc Négo, nicméně zakončoval v pádu a na Mandandu nevyzrál. Poté se ještě Christopher Operi pustil do ostřejší komunikace s rozhodčím Battou, za což uviděl žlutou kartu. A jelikož ve svých nevybíravých slovech neustával, dočkal se záhy druhé. Více toho v Roazhon Parku k vidění už nebylo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele