8. kolo
20.10.2024 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Yann Gboho u míče v utkání proti Angers (© Valentine CHAPUIS / AFP)

Angers brzká trefa k výhře nad Toulouse nepomohla

S největší pravděpodobností by měla o poznání větší váhu, kdyby po hodině hry Himad Abdelli pojistil vedení proměněnou penaltou. Nestalo se, a tak zvládli domácí vyrovnat. Oba celky tedy v tabulce na patnáctém, respektive sedmnáctém místě, dělí dva bodíky.

Jak už bylo naznačeno, běžela teprve 5 minuta, když Jordan Lefort centroval do vápna, kde na odraz balonu nejlépe zareagoval Ibrahima Niane a pravačkou prostřelil vybíhajícího Restese - 0:1. V závěru úvodní čtvrt hodiny měl velikou šanci Zakaria Aboukhlal. Rychlým předkopnutím balonu vyšachoval ze hry Yahiu Fofanu, nicméně za svého gólmana těsně před brankovou čárou zaskočil jeden z obránců.

V dresu SCO byl během úvodního poločasu obzvláště aktivní Farid El Melali. Branku však nedal, zrovna jako Niane při své druhé velké šanci, protože strážce domácí svatyně proti jeho střele z úhlu zasáhnul rukou. Do poločasového hvizdu musel být ještě jednou pozorný Fofana, avšak jeho zákrok při akci Shavyho Babicky byl spíše z kategorie rutinních.

V 58. minutě přiletěl do vápna TFC pas, který byl odklizen spolu s Nianeho kotníkem, takže jasná penalta, kterou Abdelli kopnul tak, aby nechal vyniknout Restese. A za 200 sekund přišla odplata. Yann-Alexandre Gboho to zkusil zpoza šestnáctky. Těsně před mužem v rukavicích jeho střelu tečoval Joshua King, čímž po příchodu z Turecka otevřel svůj střelecký účet v Ligue 1 - 1:1.

Ve zbývající fázi utkání nejprve selhal Babicka. Pak předvedl nedůraznou hlavičku Charlie Cresswell, v nastaveném čase Restes v klidu lapil Nianeho pokus. King druhý zásah nepřidal, protože cílil těsně vedle. V osmé nastavené minutě mohl potěšit kouče Carlese Martíneze ještě záložník Vincent Serro, leč jeho skákavá střela se mezi tři tyče nevešla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele