základní část, 7. kolo
15.09.2024 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stadion v Ružomberoku (© MFK Ružomberok)

MFK Ružomberok - Železiarne Podbrezová 1:0

Ružomberok bol na domácej pôde lepším tímom. Mal viac z hry, vďaka čomu sa dostával viac-menej do pološancí, ale brankár Danko sa rozhodne nenudil. Prvý raz musel zasahovať po výbornej strele z diaľky od Luterána, zakrátko mu na čiare pomohol Oravec, ktorý odkopol strieľaný pas Hladíka.

Nebezpečnú hlavičku Lavrinčíka stihol podbrezovský gólman potlačiť nad. Na druhej strane predviedol ojedinelú akciu Galčík, reflexívne zareagoval Ťapaj. V 37. minúte sa Ruža dostala do vedenia, keď kapitán Jan Hladík prekvapil Danka strelou z diaľky, tú nasmeroval presne k bližšej žrdi.

Dôležitý moment prišiel po hodine hry. Deml vyslal za obranu Grešáka, toho fauloval Alexander Selecký a rozhodca Kružliak mu po konzultácii s VAR-om udelil červenú kartu. V troch z ostatných šiestich vzájomných zápasov medzi týmito súpermi arbitri vylúčili aspoň jedného futbalistu.

Oslabení domáci paradoxne mohli zvýšiť vedenie, no Danko sa blysol po zaujímavých hlavičkách po štandardkách od Mojžiša aj Hladíka. Vyrovnať mohol Galčík, rana z mierneho uhlu skončila úspešným zákrokom Ťapaja. Definitívu mohol dať Tučný, sám na päťke trestuhodne minul vzdialenejšiu tyč.

Nakoniec ho to mrzieť nemuselo, keďže Ružomberok dotiahol zápas do úspešného konca a poskočil na tretie miesto tabuľky. V nadstavenom čase bol vylúčený aj Kristián Koštrna, obe žlté karty dostal za zbytočné strkanice po súbojoch. Podbrezová klesla na predposledné jedenáste miesto.

Autor: Livesport.cz / flashscore.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele