9. kolo
08.10.2022 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Otávio (© AFP)

Porto potvrdilo dobrou formu a vyhrálo na půdě Portimonense

FC Porto je po reprezentační pauze jako vyměněné a dobrou formu přijelo ukázat do Portimãa, kde vyhrálo nad domácím Portimonense 2:0. Favority poslal do vedení v prvním poločase Otávio, vítěznou tečku pak krátce po změně stran přidal brazilský záložník Pepê.

Porto se v úvodních minutách trápilo s letos velmi dobře sehranou obranou Portimonense, ale tempo hry mělo jasně pod kontrolou. První gól utkání si však musel tvrdě vypracovat. Conceiçãův centr z pravé strany do pokutového území si dvěma přihrávkami hrudí vyměnili Otávio s Evanilsonem a prvně jmenovaný nakonec zakončil z voleje přesně k tyči - 0:1.

Portimonense bránilo i po obdržené brance velmi dobře a hosté se ve zbytku první půle dostali pouze ke střelám z dálky. Jednu nebezpečnou vyslal v 39. minutě Taremi, ale brankář Nakamura byl připravený.

V 52. minutě udělal hrubou chybu Pedrão, který se místo odkopnutí míče snažil rozehrát a o balón jej obral Taremi. Ten vylákal Nakamuru z brány a předložil míč na zlatém podnose Pepêmu, jenž odkrytou bránu bez problémů trefil.

Domácí mohli utkání zdramatizovat v 76. minutě, kdy Saparův přetažený centr vrátil ve skluzu do nebezpečného prostředí Matos, ale Cariello metr před prázdnou bránou kolenem nastřelil pouze břevno. Cariello selhal podruhé o pět minut později, kdy mu opět Matos pěknou patičkou přihrál míč do stoprocentní šance, ale brazilský útočník přestřelil.

Proti Galenovu úprku v poslední minutě základní hrací doby zase dobře zasáhl Nakamura, a tak Porto došlo k pohodovému vítězství.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele