08.10.202420:56

Vznikne ve Francii také Ligue 3?

Francie možná bude mít od sezóny 2026/27 tři profesionální soutěže namísto současných dvou. Žádají to funkcionářští představitelé Championnat National, jež by rádi přeměnili současný poloprofesionální status a zároveň přejmenovali ligu na Ligue 3. Této myšlence mimochodem má být nakloněný také Philippe Diallo, prezident Francouzské fotbalové federace (FFF).

getfootballnewsfrance.com
10.09.202419:32

Chamois Niortais míří do likvidace

V likvidaci se ocitl francouzský celek Chamois Niortais, který v minulé sezóně skončil ve třetí francouzské nejvyšší soutěži na třetí příčce, tedy těsně za postupovými příčkami do Ligue 2. Rozhodl o tom obchodní soud v Niortu. Dluhy klubu, který mezi lety 1987 až 1988 působil dokonce mezi elitou, dosáhly na 3 miliony eur a dle odhadů nebyla možná náprava. Les chamois, kteří byli kvůli finančním problémům pro letošek přeřazeni až na regionální úroveň, měli v roce 2025 oslavit stoleté výročí od založení.

lequipe.fr
20.08.202414:28

Hamache je novou akvizicí Schalke

Ilyes Hamache nebude pokračovat ve Valenciennes, s nímž loni sestoupil do třetí francouzské ligy. 21letý křídelník přestoupil do Schalke, ve Vestfálsku podepsal smlouvu na čtyři roky.

transfermarkt.de
13.08.202420:45

Dijonský Messi do Štrasburku?

Ve svých sedmnácti letech poutá Rayane Messi pozornost nejen svým příjmením, ale také fotbalovými schopnostmi. Proto si křídelník Dijonu vysloužil zájem z prvoligového Štrasburku, kde brzy podstoupí zdravotní prohlídku.

getfootballnewsfrance.com
08.08.202416:16

Bordeaux nechce hrát čtvrtou ligu

Odvolání proti přeřazení do čtvrté francouzské ligy podalo Girondins Bordeaux, které bylo kvůli finančním problémům nejprve administrativně přesunuto z Ligue 2 do třetí nejvyšší soutěže. Po zásahu kontrolní komise však byl tradiční celek přeřazen až do čtvrté ligy.

lequipe.fr
02.08.202418:13

Martigues posílil obránce Amraoui

Nováček druhé francouzské nejvyšší soutěže z Martigues hlásí novou posilu z Ligue 1. Dvacetiletý marocký obránce Ayoub Amraoui byl během uplynulého jara zaslaný formou hostování nejprve na pár dnů do třetiligového Nancy a pak do vyšší soutěže do Amiens, v Ligue 2 přitom zůstane. Jeho dočasný odchod, který se mimochodem může přetavit v trvalý přestup na základě opce, oznámilo Nice na svém webu.

ogcnice.com
01.08.202422:46

Bordeaux nakonec až do čtvrté ligy

Girondins Bordeaux nebude hrát ani třetí francouzskou ligu. Tradiční celek, jenž sužují výrazné finanční potíže, byl po zásahu kontrolní komise administrativně přeřazen až do čtvrté nejvyšší soutěže. FCGB v minulé sezoně obsadilo 12. místo v Ligue 2.

lequipe.fr
30.07.202417:52

Troyes oficiálně zůstává v Ligue 2

Druhou francouzskou ligu nadále bude hrát ES Troyes, které původně spadlo o patro níže. Po administrativním sestupu Girondins Bordeaux dostalo možnost zůstat v Ligue 2.

lequipe.fr
30.07.202408:43

Riera se vrátil do Celje

NK Celje znovu povede Albert Riera, jenž v říjnu loňského roku odešel do Bordeaux. Vzhledem k sestupu Girondins do třetí francouzské ligy však byla smlouva 42letého trenéra ukončena.

mundodeportivo.com
24.07.202419:42

Brest angažoval Ndiayeho z Troyes

Abdoulaye Ndiaye s Troyes sestoupil do třetí francouzské ligy, místo toho však bude hrát Ligue 1. Dvaadvacetiletý obránce zamířil na roční hostování s opcí do Brestu a kromě jiného se může těšit na Ligu mistrů.

lequipe.fr
11.07.202421:01

Ajaccio nakonec setrvá v Ligue 2

Nejen výběr z Bordeaux má aktuálně potíže s přijetím licence pro fungování v Ligue 2. Také klubu AC Ajaccio hrozilo, že ho z druholigové fronty vyřadí a bude působit jen v Championnat National. Korsický celek totiž příslušnému vedení předložil před startem nadcházejícího ročníku rozpočet, který mu neumožňoval start ve druhé francouzské nejvyšší soutěži, a byl tak určen jako administrativně sestupující. L'ours se ale proti tomuto rozhodnutí odvolali a uspěli, dodali totiž nově takové účetnictví, které bylo v souladu s nastavenými pravidly.

lequipe.fr
11.07.202410:47

Tibidi novou akvizicí LASKu Linz

LASK Linz dotáhl příchod Alexise Tibidiho z ESTAC Troyes. Rakouský klub s 20letým křídelníkem podepsal smlouvu do roku 2028.

transfermarkt.de
05.07.202423:57

Zouaoui si přestupem hodně polepšil

Šestadvacetiletý levý obránce Yanis Zouaoui si poprvé ve své kariéře vyzkouší francouzskou nejvyšší soutěž. Po letech strávených v nižších patrech si ho v dresu Martigues, nováčka Ligue 2, všimli v Le Havru. Klub z Normandie sepsal s hráčem tříletý kontrakt, uvedl přitom na svém webu, že Francouz s alžírskými kořeny měl na stole několik dalších nabídek.

hac-foot.com
04.07.202411:27

Méty angažovaly trenéra Le Mignana

Méty v uplynulé sezóně nezvládly baráž o udržení v Ligue 1 a ve francouzské druhé nejvyšší soutěži budou mít nového trenéra. Klub z Lotrinska ve čtvrtek jmenoval do pozice šéfa lavičky padesátiletého Stéphaneho Le Mignana, který od března roku 2020 do letošního května vedl Concarneau, sestoupivší celek z Ligue 2. Ve funkci nahrazuje Lászla Bölöniho, s nímž se Les Grenats dohodli na rozvázání spolupráce.

lequipe.fr, x.com/FCMetz
03.07.202419:16

Le Havre získal Bouneba

Ismaïl Bouneb bude svůj talent nadále rozvíjet v Le Havru. Teprve 18letý záložník přichází z Valenciennes a v novém působišti se zavázal do roku 2028.

lequipe.fr
01.07.202412:13

Young Boys posílil Zoukrou

Tanguy Zoukrou s ES Troyes sestoupil do třetí francouzské ligy, proto není překvapením, že odchází. Talentovaný stoper přestoupil do BSC Young Boys, kde podepsal čtyřletý kontrakt.

kicker.de
14.06.202416:41

Sibierski setrvá jako kouč Chateauroux

Devětačtyřicetiletý trenér Antoine Sibierski od února tohoto roku působí v La Berrichonne de Chateauroux, nejprve se etabloval do role asistenta, pak se stal dočasně hlavním koučem, a měl za úkol udržet klub ve třetí nejvyšší francouzské soutěži. Svůj úkol přitom splnil a podle informací francouzského regionálního deníku La Nouvelle République du Centre-Ouest si vyslouží prodloužení spolupráce. Ještě sice nemá potřebnou licenci, k jejímu získání je však blízko.

lanouvellerepublique.fr
11.06.202409:59

Bellaarouch by měl zůstat ve Štrasburku

Štrasburk v posledních týdnech dost řešil pozici brankářů a spekulovalo se o tom, že by klub mohl opustit Alaa Bellaarouch, jehož výkony nekorespondovaly s představami vedení klubu. Dvaadvacetiletý gólman by každopádně podle zpráv francouzského sportovního listu L'Équipe měl v Alsasku setrvat, akorát nebude mít jisté místo v základní sestavě. O to se bude rvát hlavně s Robinem Risserem, jenž se navrátí na konci června po vypršení hostování v Dijonu.

lequipe.fr
07.06.202420:57

Ackra je na cestě do Clermontu

Dvacetiletý záložník Allan Ackra by si měl kariérně polepšit. Jak uvádí francouzský sportovní deník L'Équipe, měl by se ze Sochaux, tedy ze třetí francouzské nejvyšší soutěže, stěhovat do Ligue 2, kam spadl jeho budoucí zaměstnavatel z Clermontu. Vedení celku z Auvergne-Rhone-Alpes je v pokročilých jednáních, přestup by měl být oficiálně oznámený během několika následujících dnů.

lequipe.fr
04.06.202421:18

Sochaux angažovalo Mokeddemeho

Třetiligový celek ze Sochaux se po roce rozloučil s trenérem Oswaldem Tanchotem, pro novou sezónu už každopádně má vybranou náhradu. V úterý francouzský klub formalizoval příchod Karima Mokeddemeho, který v uplynulém ročníku působil u soutěžní konkurence v Orléansu. Les Lionceaux připravili smlouvu pro padesátiletého stratéga na dva roky.

fcsochaux.fr

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele