Další články

Mladý brankář Vítek bude z Manchesteru United hostovat v Linci

Brankář Radek Vítek bude z Manchesteru United hostovat v této sezoně v rakouském prvoligovém klubu Blau-Weiss Linec. O přesunu dvacetiletého gólmana do aktuálně pátého týmu tabulky informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Náhrada za zraněného Juráska, Hoffenheim angažoval Prasse

Po zranění českého reprezentanta Davida Juráska, který si v přípravném utkání zlomil ruku, angažoval Hoffenheim rakouského reprezentanta Alexandera Prasse. Třiadvacetiletý záložník přestoupil z mistrovského Sturmu Graz. Podle agentury APA za něj bundesligový celek zaplatil 11 až 12 milionů eur. Prass podepsal víceletou smlouvu.

Real Sociedad získal posilu do zálohy, ze Salzburgu přivedl reprezentanta Sučiče

Chorvatský záložník Luka Sučič přestoupil ze Salcburku do Realu Sociedad, který za jednadvacetiletého fotbalistu podle médií zaplatil 10 milionů eur. Účastník letošního mistrovství Evropy podepsal se španělským klubem smlouvu na pět let.

AC Milán potvrdil očekávaný příchod obránce Pavloviće

Strahinja Pavlović se v minulosti neúspěšně pral o místo v prvním týmu AS Monaco, nyní zkusí štěstí na Apeninském poloostrově a oblékne dres AC Milán, Rossoneri potvrdili transfer srbského obránce ze Salcburku.

Soud změnil Boatengovu pokutu za domácí násilí na podmíněnou

Bývalý německý reprezentant Jérome Boateng nakonec dostal za napadení bývalé partnerky podmíněnou pokutu 200.000 eur (zhruba pět milionů korun) a důtku. Částku ve 40 splátkách bude muset zaplatit v případě opakovaného provinění. V pátek o tom rozhodl soud v Mnichově, který změnil rozhodnutí z listopadu 2022. Boateng navíc musí věnovat sto tisíc eur na charitu.

Biereth proměnil povedené hostování v přestup. Sturm Graz ho vykoupil z Arsenalu

Jednadvacetiletý dánský útočník Mika Biereth se z Arsenalu natrvalo stěhuje do Sturmu Graz, kde v minulé sezoně hostoval. Rakouský celek za mládežnického dánského reprezentanta zaplatil 4,75 milionu eur, částka se může ještě navýšit o bonusy. Smlouvu mladík podepsal do roku 2028.

Velká ryba pro LASK, do sítě byl ulovený dvojnásobný vítěz Ligy mistrů Boateng

Rakouská nejvyšší soutěž se může těšit na jedno zvučné jméno. Pětatřicetiletý stoper Jérome Boateng po krátkém angažmá v Salernitaně bude od nového ročníku oblékat dres lineckého LASK, kterému se upsal na dva roky. Bude tak trochu otázkou, jestli nalezne svou optimální pohodu, v uplynulé sezóně toho totiž bývalý hráč Bayernu nebo Lyonu vážně moc neodehrál.

Větší úspěch než double nejde udělat, hodnotí Jaroš působení v Rakousku

Vítězství má nejen ve jméně, ale už i v životopise. Brankář Vítězslav Jaroš (22) své půlroční hostování v rakouském Sturmu Graz ze slavného Liverpoolu zakončil pohádkově. Po poháru se svým týmem pozlatil i ligu.

Jaroš se soustředí na zisk rakouského titulu, přípravu asi zahájí v Liverpoolu

Brankář Vítězslav Jaroš po zisku poháru touží zakončit půlroční hostování ve Štýrském Hradci triumfem i v rakouské lize. Člen širšího kádru reprezentace se chce soustředit na závěr sezony a až poté začne řešit svou budoucnost.

Sturm je správný krok, nepochybuje Jaroš. Liverpool ho stále sleduje

Dalo mu práci, než si našel nové angažmá a mohl opustit Liverpool. Premiérová nominace do reprezentace je však pro Vítězslava Jaroše dalším potvrzením, že hostování ve Sturmu Graz bylo krokem správným směrem.

Tři Rakušané byli kvůli homofobním popěvkům vyřazeni z reprezentace

Trio Rapidu Vídeň Marco Grüll, Guido Burgstaller a brankář Niklas Hedl bylo vyřazeno z rakouské reprezentace. Trenér Ralf Rangnick je suspendoval kvůli homofobním popěvkům po nedávném ligovém derby s Austrií.

Zaměstnanci Rapidu Vídeň dostali tresty za homofobní popěvky po vyhraném derby

Za homofobní a urážlivé popěvky po vídeňském derby potrestalo vedení rakouské ligy Rapid podmíněným odpočtem tří bodů. Různě dlouhé zákazy činnosti obdrželi výkonný ředitel Steffen Hofmann, asistent trenéra Stefan Kulovits a hráči Guido Burgstaller, Marco Grüll, Thorsten Schick, Maximilian Hofmann a Niklas Hedl.

Talovjerov se do Slavie nevrátí, Ukrajinec přestoupil do LASKu Linz

LASK Linz aktivoval opci na Maksyma Talovjerova, jenž dosud v rakouském klubu hostoval z pražské Slavie. Třiadvacetiletý defenzivní univerzál podepsal smlouvu do roku 2027, sešívané dostanou 1,6 milionu eur.

Jaroš dostal nový kontrakt, rozchytávat se bude v Rakousku

Liverpool prodloužil smlouvu s českým brankářem Vítězslavem Jarošem do léta 2026, původní kontrakt by vypršel po konci příští sezony. Slavný anglický klub zároveň poslal dvaadvacetiletého gólmana na půlroční hostování bez opce do Sturmu Graz.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele