25. kolo
18.10.2008 14:45 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Zenit opět ztratil body s Nalčikem

Zenit letos podruhé ztratil body se Spartakem Nalčik. Po nečekané prohře 3:4 na domácím stadionu Petrovskij se Zenit vydal na Kavkaz do Nalčiku a ani tentokrát nedokázal naplno bodovat, když uhrál jen remízu 2:2. K utkání nastoupila obě mužstva bez významných absencí, takže obě sestavy byly v plné síle.

Domácí začali utkání aktivně a hned v prvních minutách si brankář Malafejev připsal několik výborných zákroků, když vychytal Brazilce Felipeho. O několik minut později už ale nestačil na střelu Šumejka a domácí otevřeli účet zápasu. Gogua rozehrával roh na vzdálenější tyč, kde Kisenkov vrátil hlavou míč před branku a tam neomylně mířil Šumejko.

Nalčik se po vstřeleném gólu začal soustředit na defenzívu. Prakticky v devíti lidech bránil a vyrážel do nebezpečných protiútoků v čele s útočníkem Felipem. Hlavne urostlý Felipe dělal obraně Zenitu velké problémy a vypracoval si několik slibných šancí. Útoky Zenitu byly neproduktivní a hra se navíc hodně kouskovala kvůli častým faulům a zbytek poločasu doprovázela častá přerušení a drobné potyčky mezi hráči. V nervózním duchu se tak zakončil první poločas.

Ve druhé půli začal Zenit postupně vrhat více sil do útočení. Źádnou výraznější převahu si však nevypracoval. V 61. minutě stáhl trenér Advocaat ze hřiště obránce Aňukova a místo něj přišel další útočník Domingues. Odvážný tah se Zenitu vyplatil hned o 11 minut později, když Pogrebňak přiťuknul míč právě Dominguesovi a ten ranou k tyči srovnal na 1:1. V 81. minutě přidal druhý gól Andrej Aršavin a zdálo se, že Zenit z utkání vytěží maximum.

Hráči Nalčiku ale heroickým výkonem v závěru dokázal srovnat na 2:2 a během závěrečných minut sahali dokonce zpět po vítězství. Utkání tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou. Zenit však ztratil další cenné body a pokud nebude dál bodovat může se zkomplikovat i boj alespoň o evropské poháry.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele