16. kolo
02.08.2008 14:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Tekke rozhodl o vítězství Zenitu nad FK Moskva

Zenit otočil nepříznivý vývoj proti FK Moskva a může se těšit z vítězství 2:1. Vítěznou branku domácích vstřelil turecký útočník Fatih Tekke.

Hosté se v úvodních minutách více tlačili do koncovky, důkazem je střela záložníka Epureanu z 10. minuty. Oba týmy byly aktivní, ale k dotažení svých akcí jim chyběla větší přesnost. Nebezpečně střílel Česnauskis, slovenský obránce Hubočan, který nahradil Križanače, odvrátil na rohový kop. Nebezpečně se do pokutového území prodíral Aňukov, ale z jeho přihrávky mířil Fatih Tekke vedle.

Ve 22. minutě rozesmutnil stadion Petrovskij Alexej Rebko. Odchovanec Spartaku poslal přesnou hlavičku za záda Malafejeva po rohu Alexandra Samedova. Zenit po inkasované bránce zvýšil na obrátkách. Střelu Aršavina blokoval Rebko, který pak také zneškodnil i nebezpečnou přihrávku Radka Šírla.

Fanoušci Zenitu si zlepšili náladu hned v úvodních minutách druhého dějství. Pronikající Aršavin našel Denisova a jeho střelu tečoval Oleg Kuzmin tak nešťastně, že brankář Jurij Ževnov neměl nárok. Zenit měl obrovský tlak, trenér hostů Oleg Blochin v reakci poslal na hřiště Šešukova, taktický tah však nepomohl. Dominguez pronikl z pravého křídla do pokutového území a Ževnov musel vytáhnout z rukávu svůj reflex. Moskevští čas od času podnikli protiútok, úspěchu se nedočkali.

Dick Advocaat v poslední dvacetiminutovce vsadil vše na ofenzívu a vyplatilo se. Po přihrávce Domingueze se na první tyči prosadil Fatih Tekke a rozhodl o vítězství Zenitu Petrohrad 2:1.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zenit ma vetsi sanci na 3 body 2:0

Reagovat
ajurik

ten Rdak Shirl je asi Radek Šírl že?

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to přepsáno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele