20. kolo
29.10.2008 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Zenit remizoval se Saturnem

Zenit Petrohrad nevyhrál již třetí ligové utkání v řadě a pořádně si zkomplikoval boj o třetí příčku zaručující předkolo Ligy mistrů. V dnešní dohrávce 20. kola po špatném výkonu remizoval se Saturnem Moskevská Oblast 2:2.

Saturn měl skvělý vstup do utkání, z protiútoku zahrozil dvakrát mladičký útočník Kovel. V prvním případě mířil z dobré pozice nad branku a poté měl ještě větší příležitost, když nezvládl samostatný nájezd na brankáře Malafejeva.

Probudit k životu domácí se pokusil Tymoščuk, ale Antonín Kinský jeho střelu z velké dálky zlikvidoval. Krátký však byl na následující akci Zenitu. V 8. minutě na sebe Andrej Aršavin navázal tři protihráče, přihrál Fajzulinovi a reprezentant Ruska do 21let mířil přesně pod břevno.

Kdo si však myslel, že po úvodní brance Zenit svého soupeře zadupe do země, ošklivě se mýlil. Uběhly dvě minuty a obránce Širokov si katastrofálně zpracoval míč, dotírající Karjaka jeho zaváhání využil a z prvního dotyku poslal míč nekompromisně za záda brankáře Malafejeva. Zenit se pochopitelně snažil dostat opět do vedení, ale jeho ofenzíva postrádala rychlost a nápad, takže defenzivní blok Saturnu ani neměl moc práce.

A pro Zenit bylo ještě hůř a opět v tom měla prsty špatně fungující obrana. Nemov se po kombinaci prosadil přes nedůrazné zadáky, přihrál na zadní tyč, kde číhal volný Topič a razantní hlavičkou zmrazil publikum na stadionu Petrovskij.

Druhý poločas byl pokračováním toho prvního. Zenit vládl nad míčem, ale v útoku mu chyběla myšlenka. Jen Aršavin často zlobil obránce Saturnu. Nespokojený trenér Advocaat poslal do hry Dominguéze a Pogrebňaka, jeho protějšek Jurgen Röber poslal na hřiště dalšího zadáka – Malkova. Zenit mohl definitivně poslat do kolen útočník Kovel, ale Malafejev proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok.

V závěrečných minutách Zenit vykřesal jiskřičku naděje na vítězství. Záložník Denisov centrem na bližší tyč našel Turka Tekkeho, který nekompromisní hlavičkou pod břevno vyrovnal na 2:2. V závěru mohl Zenit spasit Širokov, ale svou chybu u první branky neodčinil. Saturnu se sázka na defenzívu vyplatila, Zenit si pořádně zkomplikoval boj o třetí místo.

Autor: David Kubáň / sport-express.ru

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nedokážu si představit, že by Zenit tento zápas nevyhrál. Tragický Saturn musí porazit a je jedno kolik....

Reagovat
smazaný uživatel

čau lidi.bude na blozu Zenitu odkaz na přenos?díky

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl ho tam dát, byl v Petrohradu.

Reagovat
smazaný uživatel

kerzak0v tam jen na zápas?

Reagovat
irik

to je snad vtip tohle

Reagovat
irik

to je snad vtip tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Od Zenitu to vůbec nebyl dobrý výkon, jak už tady jednou padlo, vypadá to, že jsou přečtení. Saturnu stačilo hrát z hodně zahuštěné obrany a ani se moc nezpotili...Snad nebude kerzak0v zuřit, že jel do Petrohradu kvůli takové holomajzně...

Hodně je nahlodal Širokov, který opět ukázal své umění a první branka byla jasně jeho, i žáček by si při triviální rozehrávce lépe zpracoval míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude zurit ..... jako ultras jsme se opet cinili a ze stredu vseho chorea a fireshow to stalo za to ze zapasu jsem toho tentokrat moc nemel

Kdyz nebudu linej, zkusim neco nahazet na blog.

http://photofile.name/users/ksuvet/115233209/122229935/full_image/

http://photofile.name/users/ksuvet/115233209/122230043/full_image/

http://photofile.name/users/ksuvet/115233209/122229725/full_image/

http://photofile.name/users/ksuvet/115233209/122229861/full_image/

http://photofile.name/users/ksuvet/115233209/122229931/full_image/

zatim par fotek z nasich sektoru ... kdyz bude zajem, muzu zkusit dat dohormady neco od sebe

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Krásné fotky.

Reagovat
smazaný uživatel

no zájem určitě je poděl se s námi o nějaký zážitky:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele