25. kolo
18.10.2009 16:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kubaň Krasnodar - Zenit Petrohrad 0:2

Zenit zvítězil v Krasnodaru 0:2 a drží se v boji o mistrovský titul. Kubani nepomohla ani pomoc uznávaného experta Anatolije Byšovce, který byl jmenován pomocníkem trenéra Galstjana.

Zenit nastoupil s polorospadlou obranou, ve které chyběli Kim, Meira i kapitán Aňukov. Jejich místa v základní sestavě zaujali Križanac, Hubočan a po dlouhé době i český záložník Radek Šírl. Ten však neodehrál povedený zápas a do historie utkání se zapsal pouze žlutou kartou.

Utkání začalo ve vlažném tempu. Hosté z Petrohradu na půl plynu vyčkávali, nechávali hrát soupeře a čekali na chyby. Aktivnější Kubaň si vypracovala tlak před pokutovým územím a několik rohů, žádnou gólovou šanci však nevytěžila. Do šancí se tak dostávali hosté z protiútoků, ale Tekke ani Bystrov se zatím netrefili. Skóre utkání otevřel až ve 26. minutě Rosina, když dorazil střelu Bystrova.

Druhá rána pro domácí přišla krátce po začátku druhého poločasu. Ve 49. minutě vyslal Zyrjanov fantastickým pasem Bystrova a ten se tváří v tvář brankaři Stěpanovovi nemýlil. V 65. trenér Davydov stáhnul ze hry Fatiha Tekkeho a do útoku poslal Mateju Kežmana. Ten v 87. minutě přidal třetí gól hostí, který ale sudí Kolobajev neuznal kvůli ruce srbského útočníka.

Do konce utkání už domácí na vedení Zenitu nijak nedokázali odpovědět a hosté si tak po profesorsky zvládnutém výkonu vezou do Petrohradu všechny tři body.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele