16. kolo
01.08.2009 14:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Kubaň Krasnodar 4:0

Spartak Moskva se pomstil Kubani za jarní porážku (0:1) a rozstřílel nováčka 4:0. Nejvýrazněji se gólově prosadil Brazilec Welliton, který s červenobílými podepsal nový kontrakt. Dal dvě branky a osamostatnil se na čele tabulky střelců.

Spartak se podle očekávání ujal iniciativy. Už ve 21. minutě svítil na světelné tabuli stadionu Lužniki stav 1:0. Standardní situaci Brazilce Alexe si do vlastní branky srazil smolař Tlisov. Po ztrátě Cariocy uprostřed pole mohlo být vyrovnáno, ale Draman chybu záložníka Spartaku nedokázal potrestat. Brzy podobnou příležitost nezužitkoval Traore.

Nedalo by se říct, že by Spartak v druhém poločase výrazně zvýšil aktivitu, nicméně nenápadně začal zvyšovat účet utkání. Akci, na jejímž začátku byl nevýrazný debutant Ibson, zakončil Welliton střelou pod břevno. Útočník Spartaku se zanedlouho dočkal druhé branky, když po rychle vedeném brejku červenobílých zakončil přihrávku Bojarinceva zleva s pomocí teče Zasejeva na vzdálenější tyč.

Valerij Karpin, vědom si středečního osmifinále poháru Ruska proti FK Moskva, stáhl ze hřiště své dva největší klenoty Wellitona a Alexe. Na hřiště se dostal debutant Žano Ananidze, který je považován za velký talent. Také Kuban střídal, kouč Ovčinnikov poslal do hry tři letní černošské akvizice. Poslední slovo v tomto duelu měl Spartak, který uzavřel pro Kubaň hrozivě vyhlížející skóre 0:4. Autorství poslední branky si přivlastnil Vladimir Bystrov.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele