23. kolo
27.09.2009 16:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Tom Tomsk 5:0

Spartak Moskva rozstřílel Tom Tomsk vysoko 5:0, o debakl Sibiřanů se postarali z drtivé většiny netradiční střelci, po gólu dali Nizamutdinov, FIlipenko, Jiránek, Jakovlev a účet uzavřel Abeyie.

Hlavním problém pro kouče Spartaku Karpina byla absence nejlepšího střelce ruské ligy Wellitona, jak se později ukázalo, Brazilec v neděli v Lužnikách příliš nescházel. Gólový festival Spartaku odstartoval s příchodem sedmnácté minuty, génius v dresu domácích Alex Raphael Meschini zahrával zleva standardní situaci, na ní nejvýše vyskočil kapitán Spartaku Jiránek a vstřelil svou první branku v této sezoně. O deset minut později vedl Spartak 2:0, míč po akci Nizamutdinova se odrazil od bránícího Strojeva na volného Jakovleva a ten neměl s přesným zakončením problém.

Šest minut před koncem prvního poločasu zahrával Alex další standardní situaci, opět na ní vyskočil Jiránek, ale tentokrát trefil tyč, míč se ke smůle hostí odrazil k osamocenému Filipenko a na světelné tabuli v Lužnikách svítil stav 3:0.

Druhé dějství odehrál Spartak s přehledem, i když se jeho hráči nedokázali vyvarovat žlutých karet, které by je mohly v napínavém závěru ruské ligy mrzet. V 65. minutě přidal čtvrtou branku Nizamutdinov. Na hrozivých 0:5 pro Tomsk uzavřel Abeyie, Ghaňan obdržel přihrávku od Alexe, pohrál si s Moldavanem Catynsusem a přesnou střelou nechal Parejka popáté lovit.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele