21. kolo
13.09.2009 14:15 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Lokomotiv Moskva 0:1

Lokomotiv v ruské lize neprohrál už devátý zápas v řadě, v nedělním utkání 21. kola zvítězil na hřišti Spartaku Nalčik 1:0. Vítěznou branku vsítil Dmitrij Syčev z penalty.

Spartak Nalčik byl před utkáním pod tlakem, protože jeho záchranářští konkurenti Kubaň a Amkar o víkendu naplno bodovali. Že má kavkazský celek velkou chuť po vítězství, dokazoval od prvních minut, domácí hrozili především z rohových kopů, které dobře zahrával Geterjev, po jednom z nich střílel v pádu nejlepší střelec Nalčiku Asildarov a jen těsně minul. V 11. minutě zahrozil opět Asildarov, který se v minulosti snažil marně prosadit právě v Lokomotivu, na poslední chvíli jej však odzbrojil Guilherme.

Hosté odpověděli dvěma akcemi Dmitrije Torbinského. V prvním případě vyslal tahoun Loko tvrdou střelu na Radiče, který jen vyrazil před sebe, ale dobíhající Syčev neměl mezi obránci moc prostoru na dorážku. O chvíli později přihrával z levého křídla Glušakovovi, ale ten nemířil přesně. V 36. minutě vznikl konflikt u Odemwingieho a Pilipčuk, sudí Kovaljov oba odměnil žlutou kartou. V následujích minutách přineslo vzrušení jen zranění tvůrce hry Lokomotivu Wagnera, kterého musel nahradit Gatagov.

Radič v prvním poločase prakticky neměl práci, což ho očividně uspalo, a v 50. minutě málem inkasoval po dalekonosné střele aktivního Torbinského. U konce hodiny hry málem dostal hosty do vedení Kocis, který se snažil přehodit Radiče, ale gólman Nalčik jeho chytrý pokus vyškrábl na roh. V 65. minutě už jednička kavkazského Spartaku kapitulovala, střídajícího Gatagova srazil Amisulašvili a penaltu s přehledem proměnil Syčev. Inkasovaný gól Radiče rozlítil natolik, že následně míč odkopl vztekle na tribunu, za což uviděl žlutou kartu.

Po vstřelené brance se Lokomotiv soustředil na držení míče a pevnou defenzívu, kterou ještě vyztužila letní posila z Krasnodaru Keita. Těsné vedení si i přes šest nastavených minut Lokomotiv uhlídal a pod trenérem Jurijem Sjominem se už vyhoupl na čtvrté místo.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele