11. kolo
30.05.2009 09:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Tom Tomsk - Dinamo Moskva 2:3

Fotbalisté Dinama Moskva zahráli svému trenérovi Andreji Kobelevovi pořádně na nervy. Hosté na hřišti sibiřského Tomsku vedli po prvním poločase 3:0, ale přesto se museli do poslední minuty strachovat o vítězství.

Dinamo začalo výborně. Jestli se mladému Svěžovovi nepodařilo hned v úvodu po chybě Parejka rozvlnit síť, jeho útočný parťák Alexandr Keržakov měl mušku o poznání přesnější. Hvězdný kanonýr potvrdil, že do reprezentace Ruska se nevrátil náhodou a za pomocí teče Janotovského otevřel skóre. Své vedení Dinamo navýšilo o několik chvil později. Bratři Kirill a Dmitrij Kombarovovi se nadechli k akci, na jejímž konci byla trefa letos lépe hrajícího Dmitrije.

Domácí byli neškodní a do konce poločasu mohli ze sítě lovit několik míčů, Keržakov například nastřelil břevno. Nakonec však i oni zahrozili, Nemeth mířil těsně vedle a střela Charitonova se otřela o břevno. Poslední slovo v prvním dějství ale mělo Dinamo, po přihrávce Dmitrije Kombarova vstřelil svoji druhou branku v utkání Alexandr Keržakov.

Nespokojený trenér Valerij Nepomnjaščij sáhl během poločasové přestávky ke dvěma změnám, dolů šli Janotovskij a Klimov za Skobljakova a Djadjuna. Sibiřané i díky nim po změně stran vstali z mrtvých. Úřadoval především nejlepší střelec tomičů Kornilenko.

V 64. minutě byl gólmana Dinama na jeho hlavičku krátký. Kontaktní gól domácí vyhecoval ještě k většímu úsilí, za což byli odměněni snížením stavu na 2:3. Obránce Fernandez se dopustil penaltového zákroku a exekutor Kornilenko chladnokrevně rozvlnil síť. Kdekdo si hned vzpomněl na památné utkání v roce 2005, kdy Tomsk prohrával 0:2, ale nakonec zápas obrátil ve svůj prospěch. Závěrečný tlak Tomsku však Dinamo ustálo a veze si vydřené tři body.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele