9. kolo
17.05.2009 10:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Tom Tomsk - Spartak Moskva 1:1

Spartak na Sibiři jen remizoval s Tomskem a čelo tabulky se mu opět o něco vzdálilo. Obě branky padly v prvním poločase, domácí dostal do vedení po pěkné akci Charitonov, červenobílí vyrovnali díky hlavičce Dzjuby. Ve druhém dějství sahal po vítězství Spartak, ale gól už nepadl.

Valerij Karpin zamíchal sestavou a jim připravený koktejl byl v Tomsku ze začátku utkání pod menším tlakem. Domácí útočník Maznov byl o centimetry pomalejší než vybíhající gólman Džanajev. Odpovědí hostů byl pokus Wellitona, jenže ani brazilský střelec neskóroval. O chvíli později se Spartak po faulu na Dzjubu dožadoval penalty, ale sudí Ivanov jejich prosby nevyslyšel.

Prvního gólu se fanoušci dočkali ve 24. minutě, v čase, kdy Spartak pomalu přebíral kontrolu nad utkáním. Charitonov si narazil s Kornilenkem, obehrál statické duo Fathi Jiránek a rozradostnil domácí publikum. Z vedení se Tom Tomsk neradoval dlouho, když Alex centrem našel hlavu Dzjuby a ten se v gólové pozici nemýlil. Na samém konci prvního poločasu mohli hosté vývoj utkání otočit úplně, ale nestalo se tak.

Druhý poločas se nehrál v bůhvíjakém tempu. Spartak vážněji zahrozil jen po rohu Alexe, který Brazilec málem zakroutil až do branky. V poslední desetiminutovce utkání chtěli červenobílí strhnout vítězství na svoji startu. Obránce Stranzl hlavou netrefil branku z dorážky po střele aktivního Wellitona. V 85. minutě utekl obraně Tomsku Welliton, ale svou střelu nasměroval do mít, kde stál připravený Parejko. Nakonec to mohl být Tomsk, kdo utkání dokázal dovést do vítězného konce. Maznovovi chyběly centimetry, aby stihl ostrý centr Kornilenka.

Spartak Moskva poprvé v této sezoně dokázal bodovat v utkání, kdy dostal úvodní gól. Svěřenci trenéra Karpina si však jistě představovali tříbodový zisk, konečná remíza 1:1 však celkem odpovídá dění na hřišti.

Autor: Dominik Lupták / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele