11. kolo
30.05.2009 12:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Kubaň Krasnodar 2:0

Zenit Petrohrad díky brankám Igora Semšova a Konstantina Zyrjanova vyhrál 2:0 nad Kubaněm Krasnodar. Svěřenci Dicka Advocaata, kteří hráli bez šesti důležitých hráčů, tak získali cenné tři body a posunuli se v tabulce před Spartak.

Zenit vládl nad míčem, ale chyběla mu v ofenzívě žalostně myšlenka. Žlutozelení si samozřejmě všimli, že domácí favorit není v optimálním rozpoložení, a začali hrozit, vážnější příležitost si ale nevytvořili, zadáci Petrohradu jejich snahu utnuli vždy v klíčovém okamžiku. Zenit si postupem času přeci jen několik příležitostí vypracoval. Po chybě Chaguše střílel kanonýr Pogrebňak do Džinojeva, po přihrávce Šírla minul Fajzulin. Obranná hráz Kubaně byla prolomena v 38. minutě, Ionov vysunul Semšova a ten se štěstím překonal brankáře Botviněva. Do konce poločasu mohli skórovat ještě Pogrebňak a Meira.

Nakonec se to povedlo Zyrjanovovi. Zkušený záložník za pomocí teče Džinojeva rozradostnil stadion Petrovskij. Po druhém inkasovaném gólu Kubaň rezignoval na jakoukoliv snahu nepříznivý vývoj zvrátit. Hostující klub zahrozil jen po dalekonosné střele Alana Kasajeva do břevna. Zenit také snahou směrem dopředu nehýřil a kontroval vývoj utkání. Nudný druhý poločas tak alespoň oživil střídající Huszti, ale k další brance do sítě Kubaně jeho snaha nevedla.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele