26. kolo
25.10.2009 12:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Spartak Nalčik 2:2

Zenit Petrohrad se Spartakem Nalčik ukončil vítěznou šňůru a nepodařilo se mu přiblížit dalším aspirantům na titul - Spartaku a Kazani. Domácím nepomohla ani branka Vladimira Bystrova, který se zatím trefil v každém utkání po svém přestupu ze Spartaku Moskva.

Spartaku Nalčik se proti Zenitu Petrohrad daří, s favoritem neprohrál už tři ligové zápasy v řadě. V sedmé minutě začal Zenit potvrzovat papírové předpoklady, Zyrjanov vyslal krásnou přihrávkou Bystrova, ten obehrál brankáře a poslal své mužstvo do vedení 1:0. Stadion Petrovskij se z vedení neradoval dlouho, o tři minuty později vyrovnal David Siradze z dálky na 1:1. Podobnou střelu vyslal i Koncedalov a brankář Zenitu Malafejev měl co dělat, aby jí vyrazil na rohový kop. Outsider dostal Zenit pod tlak a pro domácí neustále představoval nebezpečí.

Zenit však tlak ustál a vstřelil druhou branku, míč po akci Rosiny se odrazil k Tekkemu a zkušený Turek nezmatkoval a poslal míč do sítě. Nicméně herně se dnes Petrohradu nedařilo a z tribun byl dokonce slyšet pískot. Ve 38. minutě měl Nalčik po faulu Tekkeho na Samsonova kopat penaltu, ale sudí Alexej Nikolajev domácí podržel. Ve 41. minutě střílel těsně hostující útočník vedle Asildarov.

Ve druhém poločase Spartak Nalčik opět převzal iniciativu, ale hrálo se dlouho bez gólových momentů. Až v 61. minutě vysunul Tekke Rosinu a míč se po střele Itala otřel o tyč. V 67. minutě se kavkazský Spartak dočkal zaslouženého vyrovnání, na centr Samsonova si naběhl Leandro a na světelné tabuli svítil stav 2:2. Pro Zenit mohlo být ještě hůř, kdyby v 83. minutě nestřílel Amisulašvili jen do tyče. Ještě předtím mohl skórovat i Zenit, ale Samsonov obranným zákrokem zlikvidoval hlavičku Tekkeho.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele