14. kolo
25.07.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

CSKA Moskva - Spartak Nalčik 1:2

CSKA Moskva nezvládl souboj se Spartakem Nalčik a po domácí porážce 2:1 se mu vidina titul opět o něco vzdálila. Po čtrnácti kolech jsou Armějci třetí s devítibodovou ztrátou na Petrohrad. Naopak Nalčik si upevnil pozici zaručující Evropskou ligu.

Trenér CSKA Sluckij tentokrát dal na hrotu přednost Necidovi před Brazilcem Guilhermem. Do sestavy se vrátil Krasić, který je poslední měsíce úplně z formy. Ani na lavičce náhradníků se překvapivě neobjevil hrdina Japonců na mistrovství světa Keisuke Honda.

Letos je Nalčik nepříjemný soupeř pro každého a dnes se o tom fotbalisté CSKA přesvědčili na vlastní kůži. Už v 9. minutě prohrávali 1:0, na Geterijeva si naběhl Siradze a mířil nechytatelně pod břevno. Armějci v dalších minutách vůbec nemohli najít recept na perfektně organizovanou hru kavkazského Spartaku.

Fanouškům a hráčům CSKA lezl na nervy především záložník Spartaku Nalčik Gogita Gogua. Ne tak výkonem, ale především neustálými simulacemi, který vyústily k několika potyčkám na hřišti. Gogua na kritiku odpověděl tím nejlepším možným způsobem, ve 44. minutě prvního poločasu nádherným volejem zvýšil na 2:0.

Poslední slovo v prvním poločase ale měli Armějci, Tomáš Necid vyslal na Fredriksona nepříliš přesvědčivou střelu, tu ale tečoval Džudovič tak nešťastně, že finský gólman musel lovit míč ze sítě.

Do druhého poločasu už nešel Gonzalez, kterého nahradil mladík Sekou Oliseh. Nová tvář na hřišti se přesunula na pravé křídlo, nalevo se přemístil Krasič.

Přestože Nalčik s favoritem vedl o jednu branku, vůbec se neuchyloval k bránění a obránci CSKA měli stále plné nohy práce. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit útočník Nalčiku Djadjun, ale hlavou minul branku.

Koni působili opravdu matně a nespokojení příznivci jim to dávali stále více najevo. Takový fotbal nechceme, křičeli z plného hrdla. Prakticky jedinou vážnou příležitost měl na kopačce Sekou Oliseh, Nalčik však podržel Fredrikson. Hosté byli nebezpečnější o mnoho víc, ale své brejky nedokázali dotáhnout do konce. Mrzet je to nemuselo, z azylu CSKA v Chimkách si vezou všechny body.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele