20. kolo
11.09.2010 17:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Amkar Perm 3:0

Rubin Kazaň v poklidu porazil Amkar Perm 3:0. Dvě branky dal nováček v týmu Brazilec Carlos Eduardo, účet zápasu uzavřel z penalty Obafemi Martins.

Na lavičce Kazaně se opět neobjevil trenér Kurban Berdyjev, kterému běží trest z utkání v Grozném. Kouč domácích udělal v sestavě několik změn, v základu se objevila drahá posila z Hoffenheimu Carlos Eduardo, do obrany se vrátil Ansaldi s Natchem a poprvé od 11. kola se dostal na hřiště i Gorbaněc.

První poločas byl ukázkovým příkladem toho, jak hraje jeden z lídrů soutěže proti outsiderovi. Poprvé Kazaň zahrozila už ve čtvrté minutě, přihrávku Kasajev nedokázal dopravit do sítě Kornilenko. Ve 22. minutě vážně zahrozil Carlos Eduardo, jeho střela letěla do tyče. O čtyři minuty později už Eduardo pálil ostrými, po narážečce s Kornilenkem střílel přesně do levého dolního rohu Narubinovy branky.

Rubin se po vstřelené brance nikam nehnal a trpělivě vyčkával. Starosti obraně Permu často dělal Kasajev, tradičně jeden z nejaktivnějších hráčů Rubinu Kazaň.

V přestávce trenér Permu Rachimov stáhl ze hřiště Pilijeva a nahradil ho Grišinem. V 52. minutě Rubin zvýšil na 2:0, Carlos Eduardo svůj debut v Kazani okořenil druhou brankou, když střelu zakroutil přesně do rohu branky Amkaru. Oslavu gólu Eduarda nepřežil rohový praporek, do kterého Brazilec kopl a dostal za to žlutou kartu. O chvíli později šel hrdina zápasu ze hřiště, příležitost dostal Martins.

Zahrál si i Medvěděv, který nahradil na hrotu Kazaně Bělorusa Kornilenka. Rubin ubral na tempu, aby měl dost sil na úterní souboj v Kodani v Lize mistrů. V 68. minutě podržel Rubin brankář Ryžikov. Gólman domácích chytil i hlavičku Bělorukova z vyložené pozice, v této epizodě se ale příliš nezapotil, protože obránce Permu míč nasměroval přesně doprostřed branky.

Rubin opět přidal na obrátkách a vstřelil třetí gól, Medvěděvovi však překazil radost zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Opakovaný záběr ale ukázal, že se sudí mýlil. Skóroval i nový muž na hřišti, posila z Janova Bocchetti, ale branku Kazani opět nebyla uznána kvůli faulu jednoho z jeho kolegů.

Rubin pokračoval v nátlaku, Narubin se vyznamenal proti střelám Martinse a Medvěděva. V 85. minutě už ale kapituloval, po faulu na Kasajeva se kopala penalta, kterou Nigerijec Obafemi Martins proměnil a Rubin Kazaň porazil Amkar Perm 3:0.

Domácí si před vstupem do Ligy mistrů zvedli sebevědomí, i když je nutno dodat, že Amkar Perm klub z Tatarstánu moc neprověřil.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele