5. kolo
12.04.2010 16:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Spartak Nalčik 1:1

Spartak z Nalčiku se opět stal vedoucím týmem ruské Premier Ligy, když v koncovce dokázal odvrátit porážku od mistra ligy.

Rubin si nechal proklouznout mezi prsty šanci na vedení v lize a dostál gól poprvé v osmi zápasech ruské nejvyšší soutěže. Navíc si prodloužil bezvítěznou sérii na tři zápasy. Závěrečný zápas 5. kola, který se odehrál v Kazani, se dostal do centra pozorností. Neporažený Rubin a Spartak Nalčik, nejsilnější ligová obrana proti ofenzívě Nalčiku, jenž vstřelila třikrát více gólu, než soupeř.

Hlavním problémem hostů byla nepřítomnost Vladimíra Djadjuna, jenž je v Nalčiku na hostování právě z Kazaně. Jeho místo zaujal konžský útočník Patrick. Geterijev se vrátil do sestavy namísto Maljarova.

Rubin před zápasem nejvíc trápilo hřiště, jenž podle všeho stálo za remízou s Těrekem. Kvůli tomu se chtěli Kazanci přesunout z Centralního stadiónu na Rubin, ovšem proti byla televize- na hřišti, kde hraje mládežnický klub není dostatečné osvětlení. Navíc kromě hřiště udělaly Kurbanu Berdyjevovi vrásky na čele další zranění, které nedovolily vyběhnout do zápasu Semakovi a Galiulinovi.

Už od prvních minut byl šampión pod tlakem tvrdého presinku, hosté nenechali soupeře si oddychnout. Šance v prvních dvaceti minutách však měli domácí, pokusy Kasajeva a Gorbanceva obránci s brankařem zpacifikovali. Spartak se do útoku nijak nehrnul. Ve 20. minutě dokázal uniknout Tekke obráncům a vystřelil. Střela našla připraveného Frederiksona a jeho náruč. Hosté také dokázali potrápit Ryžikova, Siradze pálil z 25 metrů. Nic závažného se už do konce první půle nestalo a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Po přestávce na hřiště vyběhl Bucharov s Bystrovem, nahradili Kabzeho a Gorbance. Namísto očekávané šance Rubinu přišla ve 48. minutě velmi nebezpečná šance Spartaku. Po centru Patrick zvítězil v hlavičkovém souboji nad Kalešinem a jediné, co zachránilo domácí, byla nepřesnost Afričana. Minutu nato šel míč opět na Patricka, ale Ryžikov tento balón v klidu chytil. Odpovědi byl průnik Bucharova do pokutového území. Ovšem místo střely se útočník rozhodl nahrávat, ale nikdo z kolegů ho v útočném snažení nepodpořil.

Za chvíli dostal Bucharov ještě jednu příležitost, když po pasu Bystrova obehrával v pokutovém území dva soupeře. Ztratil ale míč. Nakonec Rubin pokořil Fredriksona. Po rozehrávce rohového kopu z Ansaldiho kopačky finský brankář chyboval a Noboa prostrčil balón do branky.

Vzápětí Berdyjev střídal a upevnil střed hřiště. Ne moc výrazného a nejspíš lehce zraněného Fatiha Tekkeho střídal Murawsi. Krasnožan se rozhodl vyzkoušet druhého náhradníka za Djadjuna. Namísto Patricka vyběhl na hřiště Slovinec Rušič a poté do zápasu nastoupil bývalý kazanec Bikmajev. Střídání Krasnožanovi vyšla. Neočekávaně se projevil Rušč. Sedmadvacetiletý útočník v 87. minutě proměnil centr Bikmajeva. Slovinec tak přetrhl úchvatnou sérii Rubinu. Do této doby Kazaň neinkasovala, včetně superpoháru, v devíti zápasech za sebou.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele