22. kolo
24.09.2010 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Amkar Perm 2:2

Spartak si doma překvapivě neporadil s Permem a v krásném zápase pouze remizoval 2:2. Perm mohl dokonce i vyhrát, ale Moskvané dokázali vždy vyrovnat. Spartak tak v boji o poháry překvapivě ztratil, záchrana Permu začíná dostávat reálné obrysy.

Hosté si v minulém kole poradili v záchranářském boji se Samarou v poměru 2:1 a do Moskvy jeli s tím, že mají nahráno a nemají co ztratit. Podle toho hra také vypadala. Karpinovi svěřenci byli jako opaření a hráči Amkaru opanovali úvod zápasu. Mladíček Ristič mohl v 11. minutě dát svůj druhý gól ve třetím zápase, probil se kolem Makajeva, ale jeho projektil k tyči byl nepřesný a trefil jen do boční sítě. O deset minut později, přesněji v 22. minutě, to hostům vyšlo a tleskat museli i domácí diváci, neboť Novakovičův gól byl přenádherný. K odraženému balonu si naběhl právě Mitar a bombou z dobrých pětadvaceti metrů trefil krásně pravý růžek Dikanovovy branky, který s tím nemohl nic dělat. Jeden z adeptů na gól roku. 0:1. Napodobit svého kolegu se snažil Volkov, z podobného místa však pálil nad, běžela 25. minuta. V 37. minutě bylo vyrovnáno. Alex poslal z velkého úhlu do vápna nadýchaný centr, Gaal se snažil odhlavičkovat pryč, jenže přihrál akorát Wellitonovi, který zakončil hlavou do sítě hostů. Velmi kontroverzní moment, hráči Permu se dožadovali odpískání ofsajdu, ve kterém Welliton opravdu byl. 1:1. Závěr poločasu byl klidnější, hosté sice kopali roh, ale z něho nic nebylo, tak se šlo do kabin za překvapivé remízy.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, patrně je Karpin v kabině seřval. Ibson se řítil do pokutového území a Usminskyj mu skočil pod nohy. Brazilec přes něj ochotně přepadl, ale penalta se nepískala, tomu se "postižený" velice divil. O faul se nejednalo. Rozhodčí akorát ukázal směrem k rohovému praporku. O tři minuty později uhodilo na druhé straně. Pejev zahrával rohový kop, na který nikdo v první vlně hlavou nedosáhl a Čerenčikov pohodlně nohou skóroval. Dikan zůstal stát na místě. Opět byl bezmocný. 1:2.

Poté se dlouhých 20 minut nic nedělo, až domácí de facto z ničeho nic srovnali. Kombarov zleva nacentroval před bránu, Usminskyj na balon nedosáhl a ten propadl až za něj, kde číhala nová akvizice Spartakovců, McGeady, který z ostrého úhlu ve skluzu skóroval. 2:2. Jedná se o jeho první gól v červenobílém dresu. Dále se hrálo spíše mezi šestnáctkami, Perm dobře bránil a domácí se nemohli dostat do pokutového území, tak to zkoušeli z dálky jako třeba Kombarov, který byl gólu nejblíže. Jeho pokus z 81. minuty jen těšně minul Usminského branku. Poté se již nic závažného nestalo, a tak zápas skončil smírně 2:2. Vzhledem k vývoji zápasu tento výsledek by měly brát obě mužstva.

Autor: Jan Nápravník / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele