8. kolo
01.05.2010 16:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Dinamo Moskva 1:0

Dinamo v prvním zápase pod taktovkou Miodraga Božoviče prohrálo s Nalčikem. Ten vyhrál už pátý domácí zápas po sobě a opět se tak ocitl na úplné špici tabulky Premier Ligy. Vítězný gól vstřelil dvacetiletý záložník Nikita Maljarov.

Ze začátku zápasu vládli iniciativou hosté. Následně tato iniciativa přešla na domácí tým. Bílomodří se snažili hrát buď přes rychlonohého Kokorina, nebo přes centry z křídelního prostoru. Ale ani jeden přístup nevedl ke střele na bránu. Spartak teprve v 15. minutě donutil vstoupit do hry Gabulova. Z pravé strany vyslal silnou střelu Šanicin. Za chvíli získal Kisenkov příležitost zahrávat standardní situaci z třiceti metrů, trefil ovšem pouze připravenou zeď. A druhá šance skončila v náručí Gabulova. Dinamovci dvakrát zaměstnali Fredriksona střelami z dálky. Jednu měl na svědomí Semšov a druhou Wilkshire.

Ke konci poločasu hra začala být tvrdší, a tak Vladimír Pettaju musel vytahovat karty. Druhý poločas začaly týmy zhurta, když se navzájem předvedly skvělými momenty, po kterých nebylo v prvním poločase ani památky. Ze začátku Semšov vyběhl v ústrety Frederiksonovi, ale nedokázal překonat finského gólmana.

Následně se zranil Samedov a jeho místo zaujal Kirill Kombarov, který tak dostal příležitost zahrát si na své oblíbené pozici v záloze.

Gól se Nalčiku vydařil náramný. Maljarov dostal pas na úrovni pokutového území od Djadjuna a obtočil se kolem Epureana. Pak přesně vystřelil do vzdálenějšího rohu brány. Božovič vzápětí pustil do hry Dmitrije Kombarova. Krasnožan vypustil na trávnik Leonarda a Bikmajeva.

V 78. minutě se Božovič vrátil k rozestavení se dvěma útočníky, když střídal Semšova. Na hrací ploše se objevil Smolov. Spartak ale iniciativu svému soupeři nepřenechal. Všechno to vedlo k faulům hostů. Nakonec ještě Gabulov musel zachraňovat čest Moskvanů, když nepustil tvrdou ránu Djadjuna.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele