základní část, 17. kolo
24.07.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Zenit Petrohrad 0:1

Šlágr kola měl tak trochu očekávaný průběh. Tlak Zenitu, gól Keržakova a výhru hostů. Nic víc, nic míň.

Pojďme rovnou do dvanácté minuty. Keržakov na levém křídle přihrával před bránu, kde nakonec míč vybojoval Danny a krkolomně se dostal přímo před Revišviliho, ale asi se zalekl šance a pálil hodně nad. O pár minut později kopali domácí rohový kop. Jeho exekutorem byl kapitán Roberto Carlos. Ten míč nastřelil před bránu a jeho bombu se snažil usměrnit hlavou Angbwa, jenže o pár decimetrů bránu minul. Ve dvacáté minutě pálil nebezpečně z dvaceti metrů Lazovič, ale fantastický Revišvili střelu kryl. To samé o minutu později. Děnisov zprava přihrál před bránu a Danko pálil z hodně nebezpečné pozice, ale gólman domácích svůj tým podržel. I v posledních minutách první půle se domácí museli bránit, ale Keržakov na fantastického Revišviliho nevyzrál. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou půli načali lépe hosté, v 52. minutě se až před vápno probil Danny a tvrdou ranou k tyči nechal vyniknout Revišviliho, pokolikáté už. O pár minut později pálil Keržakov, tentokrát nad. Domácí se nezmohli vůbec na nic. V 80. minutě se hráči Zenitu mohli radovat ze zaslouženého gólu. Střelu ze střední vzdálenosti tečoval nešikovně Danny, což se ale ukázalo jako klíčové. Míč doputoval ke Keržakovovi, který nakonec na bezchybného gólmana hostí vyzrál. Pomohla mu k tomu vzdálenější tyč, od které se míč odrazil do brány - 0:1!

V poslední minutě nastavení mohlo být vyrovnáno. Carlos nacentroval z půlky hřiště před bránu, kde se zjevil Eliakwu, který do centru jen vložil nohu. Malafejev stál jako opařený, ale mohl si oddechnout, míč se kutálel vedle tyčky. Zápas tak skončil spravedlivou výhrou Zenitu, avšak nejlepším hráčem utkání byl jistě domácí gólman.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele