základní část, 2. kolo
21.03.2011 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Volga Nižnij Novgorod 1:0

Spartak díky gólu Wellitona porazil nižegorodskou Volgu, i když nepředvedl hezkou hru. Červeno-bílým stačilo sil jen na vítězství s minimálním rozdílem, na víc ne.

První půlhodinu byste fotbal v Lužnikách v hledali marně. Spartak s barcelonským přístupem k držení míče kontroloval hru, ale žádnou slibnější šanci si nevypracoval. Hned ze začátku zápasu dobře rozehrál přímý kop Ozobić, když míč málem doletěl za brankovou čáru, ale to bylo vše. Je až s podivem, že při tak statické hře mohli obdržet žluté varování za přerušení útoků Kirill Kombarov a Getigežev.

Ve 27. minutě střelu Dmitrije Kombarova blokoval obránce. Po odskočivším balónu se ohnal jeho bratr, ale střela letěla nad bránu. Pak vyslal dalekonosnou střelu Rafael Carioca, ta ovšem letěla také mimo. Pomalý chod hry narušil Marcvaladze, který utekl obráncům Spartaku, avšak předběhl ho Dikan.

Tento moment donutil Spartak k probuzení a konečně se u brány Abajeva začalo něco dít. Tvrdou střelu z 18-ti metrů vyslal Ibson, tu brankář Volgy vyrazil, Dmitrij Kombarov míč vrátil do pokutového území, kde měl velkou příležitost Welliton. Po rozehrání rohového kopu dostal míč Dzjuba, ale pod nohy se mu vrhlo hned několik hráčů Volgy. Jeden z nich, Rumun Pleşan, si při tom rozsekl hlavu a nahradil jej Maxim Zjuzin.

Jediný gól utkání nakonec po změně stran vstřelil Welliton. Tetradze vzápětí vypustil na hřiště druhého útočníka Ahmetoviće, ale spoléhat se mohli hosté pouze na chybu domácích nebo střely z dálky. Na druhé straně se dopředu dral Welliton, i když byl v ofsidu, ale Abajev se vyplašil a strhnl k zemi svého spoluhráče Benzdeho. V následujícím útoku Ari krásně obehrál Bendzeho, ovšem bránu netrefil. Nakonec Spartak dovedl zápas do zdárného konce a získal první tři body v novém ročníku ruské Premier Ligy.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele