základní část, 2. kolo
21.03.2011 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Anži Machačkala 2:0

V zápase druhého kola Premier Ligy Zenit dokázal zvítězit nad Anži. Góly se v první půli prezentovali Roman Širokov a Danko Lazović.

Hned v šesté minutě Zenit otevřel skóre. Ofenzívu dobře podporoval Širokov a jeden jeho průnik do pokutového území Anži se ukázal naprosto nečekaným. Hráči Machačkaly zůstali stát jak opaření, očekávaje, že postranní sudí odmává ofsajd, Širokov tak dostal volnost a nekompromisně vstřelil gól. Rozhodčí gól uznal bez zaváhání.

Nebezpečný byl i následující útok Petrohradu, během kterého se na trávníku v pokutovém území ocitl Fajzulin, sudí však nechal hru dál běžet. Fanoušci Anži hnali svůj tým dopředu. V 18. minutě poprvé vystřelil Roberto Carlos, ale jeho střela šla mimo bránu. Poprvé tak do hry Malafejev zasáhl až ve třiatřicáté minutě. Efektivní zákrok bouřlivě přivítali fanoušci Zenitu.

Ve 36. minutě přišly nebezpečné momenty na obou strnách. Zprvu Anži vybojovala přímý kop. Ten rozehrál Carlos a Lukovićovi se jen s obtížemi podařilo uhlídat Tagirbekova. Přítomnost vysokých obránců z Machačkaly ve vápně hostů se málem obrátila proti hostům. Zenit zorganizoval rychlý protiútok, když dva útočníci šli proti samotnému obránci. Nešťastně se v této situaci zachoval Ionov. Zaskočen takovým vývojem situace fauloval a zaslouženě obdržel žlutou kartu.

Poločas pomalu končil, když na půlce hostů Lazović okradl Angbwu a vybojoval standardní situaci. Po chvíli komunikace s Lukovićem srbský forvard efektní střelou obstřelil zeď a vstřelil gól do šatny. O přestávce se oba trenéři rozhodli vystřídat. Namísto Fajzulina vyběhl Danny a Gadžijeva vystřídala třetí brazilská posila Anži Diego Tardelli. S příchodem Portugalce Zenit začal být v útočné fázi nebezpečnější.

Uprostřed druhého poločasu začala být převaha Zenitu viditelnější. Pitěrci mohli třikrát skórovat. Ze začátku skvělou příležitost pro Keržakova připravil Lazović, pak po kombinaci s přispěním Zyrjanova a Širokova mohl skórovat sám Lazovič. Nakonec Srbovi připravili šanci jako na zlatém podnose obránci Anži, když se srazili navzájem a pustili tak útočícího Zenitovce na do souboje s Revišvilim. Domácímu hráči však chyběla přesnost.

Spalletti provedl dvě střídání, na hřiště poslal namísto Lazoviće s Keržakovem Husztiho a Bucharova. Ke konci zápasu Zenit pokračoval v útocích. Ale gól z toho nebyl, a tak zápas skončil 2:0

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele