15. kolo
25.11.2022 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

reportáž ze zápasu není k dispozici

Komentáře (1527)

Přidat komentář
oli9
Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Dneska Rusaci tvrdili že zabili 600 ukrajinských vojáků v Kramatorsku jako odveta....

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1612146811157856262?s=20&t=8ZwjB4UBNntzr2TMWGo6PQ

Samozřejmě, že to byla lež a nikdo o tom nic neví. Ale ruské publikum je spokojené

Reagovat
roman_tycka

No rusaci se tomu smeji doma taky, prej zabili i 600 zelenskych a 600 himarsu

Reagovat
icefish

Jo, ale už 600x

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1611406335098109969?cxt=HHwWooCyhcbh7twsAAAA

Novej způsob dobývání území, Rusové jsou vždycky o krok napřed.

Reagovat
Trand

To není možný kolik magorů tam oni mají prostě Jako nedělám si iluze, že u nás nemáme podobný lidi, ale tohle jsou prostě tisíce různých herců, zpěváků, politiků, sportovců atd.

Reagovat
Trand

Včera jsem narazil na video z roku 2013, je to z pořadu co se v Rusku vysílá každoročně na Silvestra na druhým nejsledovanějším kanále. https://youtu.be/yfGX50n9TAA?t=39

Solovjov tancuje a užívá si Zelenskýho vystoupení. Jako nevím jestli to je víc bizarní nebo smutný jak to dopadlo o 9 let později,

Reagovat
frankiefcb

jako je to mazec. Ukazuje to, jací jsou Rusové zmrdi!

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Trand

Jinak v posledních dnech se Rusům podařilo poměrně dost postoupit v území severně od Bachmutu (Soledar a okolí). Viz zde: https://pbs.twimg.com/media/Fl94ie3aEAAaUj-?format=jpg&name=large Rusové prý v Soledaru nasadili 4 batalliony výsadkářů, takže značná síla. Pokud by se dostali až k Blahodatne a celé té silnici M03, tak by to problém byl z hlediska zásobování. Pak už by zbývala do Bachmutu víceméně jen jedna cesta, ta na jihu přes Ivanivske. Jako netřeba zatím panikařit, těžko vůbec říct kolik toho Rusové v oblasti ovládají (objevují se zprávy, že i mnohem víc, ale zatím nepotvrzené), ale v posledních dnech nějaký postup nastal.

Reagovat
Xavivax1

Co to může ze strany rašistů znamenat? Poslední pokus něco zvrátit? Po hodně dlouhé době nasadili své profíky. Přijít o tyhle bude hodně bolestné.

Ukrajina už tam dává posily a novou západní techniku.

Reagovat
Trand

Zřejmě chtějí Bachmut obklíčit a odříznout, pak by se Ukrajinci z města museli buď stáhnout a nebo se vzdát. Proč je nasadili zrovna na tuhle část fronty netuším, asi ten Bachmut prostě vidí jako důležitý cíl no.

Reagovat
Neon

Je jim o ovládnutí těch dolů na sůl atd. Že prý takhle ovládají ve střední Africe díky na zlato, diamanty atd a vydělávají si tak těžký prachy.

Reagovat
Svatej

Hlavně tam maji kryti proti Himarsum a vejde se tam tuna munice.

Reagovat
kiwwi

Rusi pri útoku na Soledar pri Bachmute utrpeli značné straty a opäť ustúpili, povedal veliteľ ukrajinských pozemných síl Olexandr Syrskyj, ktorý miesto aj osobne navštívil. Útočili tam podľa neho aj najlepšie jednotky vagnerovcov. (pravda)

Reagovat
kiwwi

Najmenej dve obete si vyžiadal ruský raketový útok na dedinu Ševčenkove v ukrajinskej Charkivskej oblasti. Strela dopadla na tamojšiu tržnicu, viacero ďalších ľudí vrátane detí utrpelo zranenia. (unian)

Reagovat
Neon

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1612434407729823745

Admirál Kuzněcov prý neni schopen se sám dostat z doku a experti varují, že pokud ho vytáhnou, tak se potopí

Reagovat
kilobyte

On celý seznam ruských letadlových lodí je zajímavý. I když oni vlastně letadlové lodě nemají, protože ty jsou špatné. Oni mají letadlové křižníky.

sešrotován, sešrotován, hotel, muzeum, sešrotován, prodán Indii, v doku, prodán Číně, zrušen a sešrotován, stavba zrušena před založením kýlu

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_rusk%C3%BDch_a_sov%C4%9Btsk%C3%BDch_letadlov%C3%BDch_lod%C3%AD

Neohrožená armáda https://youtu.be/Ciq3r_k5Z9w?t=76

Reagovat
TopinB

Reagovat
kiwwi

pockaj, tam je vlastne jediny kriznik v aktivnej sluzbe a to je Admiral Kuznecov?

Reagovat
kilobyte

Jestli se tomu dá říkat aktivní služba, tak ano.

Ale ono jich celkově na světě moc není. Teď by jich mělo být 23. Z toho 11 patří USA, další státy NATO jich mají 6 (Francie 1, Itálie 2, Španělsko 1 a UK 2).

Ale ono to bude i tím, že Rusko je moc nepotřebuje a jejich provoz je drahý. Ale i tak je velká ostuda, že jediná jejich loď se dlouhodobě připravuje na dráhu ponorky.

Reagovat
Mastný Chobot

to ma prekvapilo, že taká Čína/India nemajú žiaden

Reagovat
kilobyte

Čína má 2 a Indie 2 (druhou postavili loni). Vypsal jsem jen ty co mají země NATO. Ještě má Brazílie a Thajsko po jedné. Takže jich je nakonec asi 24.

Reagovat
Mastný Chobot

nj, keby som tak rozmýšľal... ja som rátal 11+6+1+2+1+2 a všetko krásne sedelo

Reagovat
Salfovic

Japonsko nemá

Reagovat
kilobyte

Japonsko má 2 výsadkové vrtulníkové lodě. Ale podle toho co jsem našel měli být představěny, aby na nich mohli být F-35B, které mají krátký vzlet a dokáží přistát vertikálně.

Ale upozorňuji, že se v téhle tématice moc nevyznám a začal jsem to trochu sledovat až loni, když jsem četl o tom, že rusákům hoří Kuzněcov.

Ty počty asi nejsou moc důležité. Jsou tam rozdíly ve velikosti, výzbroji, atd. Letadlovou loď každý nepostaví. Dost je jich zakoupených potom, co je někdo "vyřadí".

Třeba Rusové teď nemají dok, kde by mohli postavit tak velkou loď jako je Kuzněcov. A proto ji musí udržovat v "provozu".

Reagovat
Trand

A z toho Čína tu jednu odkoupila od SSSR, viz ten seznam výš

Reagovat
kilobyte

Tak ona Čína dlouho neměla žádné letadlove lodě. Koupili si rozestavěnou sovětskou, prozkoumali jí a dostavěli. Do provozu ji uvedli 2012. 2019 už postavili svoji vlastní. Od loňska uvádějí do provozu třetí a už asi stavějí čtvrtou.

Reagovat
Trand

Jo, oni když se do něčeho pustí, tak jsou schopní to vybudovat velmi rychle no. Od roku 2008 postavili v Pekingu 21 nových linek metra a příměstských vlaků a 376 nových stanic na nich.

Reagovat
oli9

Ta situace kolem něj je taková ukázková z Ruska, ta už je ztracená. Neprobíhají tam žádné opravy ani práce protože to není možné, dokonce ani seznam škod není možné udělat kvůli zakalene vodě vevnitř... Nikdo neví co s tím

No a navíc je tam jedna veselá historka..

noci z 29. na 30. října došlo v opravárenském závodě v Murmansku k vážné nehodě, při níž jen díky značnému úsilí posádky loď unikla z potápějícího se plovoucího doku PD-50. Nedostatek servisních kapacit po ztrátě jediného dostupného doku ohrožuje dokončení oprav a návrat lodě do služby

Ten dok se potopil proto, že jej nechali předčasně zaplavit vodou. Oni tu vodu vyčerpat totiž nemohli, někdo ukradl naftu z dieselových pump. které sloužili jako záložní generátor při výpadku elektřiny.. A ejhle nešla elektřina a nebyla nafta tak je to v Rusku se vším.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/jirik957/status/1612327193937412096?s=46&t=LwKj2oPEEcwMsB3B7ww49g

Tak se mozna dockame i archera. Ukrajinska logistika asi momentalne nejlepsi ma svete

Reagovat
oli9

Nad Bachmutem, Soledar tam to vypadá špatně. Velmi moc orků a Ukrajina to tam ztrácí. Snad je to jen chvilkove nebo nějaká lest. Protože to jakým tempem to tam rusaci dali je až překvapivé ohledně posledních dnů.. Ukrajina tam sice prý poslala posily ale žádné ofiko fotky jsem neviděl... To bude těžké

Alespoň počasí nepřeje v Putinove vydírání s plynem

https://twitter.com/DarthPutinKGB/status/1612360611911946240?s=20&t=QBzTdQx6Tb4yN4wej_b8Og

Reagovat
Xavivax1

Na Válka. Válka se nikdy nemění psali, že spoustu Ukrajinců opustili své pozice, když byl velký tlak Rusů. Tak snad mají něco v plánu, ulevit Bachmutu nebo tak.

Reagovat
kilobyte

Když jsi takový zmrd, že tě i počasí nemá rádo.

Reagovat
Neon

čekám propagační video od Rusů se záběry z Hvězdné brány s tím strojem na ovlivňování počasí

Reagovat
Neon

*propagandistický

Reagovat
oli9

Když si veznu jak Gazprom a Rusaci točili reklamy co vysílali v létě a v Evropě to vypadalo jak někde v postapokalyptickém filmu, kde i vše bylo zamrzlé tak to působí úsměvně.

Reagovat
kilobyte

Přitom možná mohli počkat a pak v podobném stylu natočit dokument v Rusku.

Reagovat
oli9

Tak nějak to vypadá na frontove linii když jste mobik...

https://twitter.com/jirik957/status/1612660510100492289?s=20&t=Es15plrhbmEYtBDqD2Uliw vcelku šílené. Vyhazujes mrtvolu ať máš místo v díře jako krysa....

Reagovat
oli9
Reagovat
oli9

Asi jste dnes viděli.. I jeden z posledních ruských rytířů padl na Ukrajině, jméno neznámé

https://twitter.com/wartranslated/status/1612547033302179841?s=20&t=Es15plrhbmEYtBDqD2Uliw

Reagovat
Trand

Reagovat
TopinB

Cywe, hliník nepoužíváme ani na historický šerm

Reagovat
Freedo

Reagovat
ACSeRw!n

idealni proti himarsum

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/visegrad24/status/1612733577372000257

Soledar přes noc vydržel. I proto se asi nelze dočkat nějaké větší ofenzivy, hodně toho spolkne tato fronta. Ať si už pohnou s těma tankama

Reagovat
Rothbard

Posílání techniky na Ukrajinu je jedna věc, ale nedoplatí spíš na personální stránku proti druhé straně nás mnogo?

Reagovat
kilobyte

A je rusáků o tolik víc, aby si mohli dovolit strategii nás mnogo? Oproti 2. světové se situace dost změnila.

SSSR měl dvakrát více obyvatel než Rusko. Navíc měli "lepší" věkové rozložení obyvatel (více mladých lidí). S tím má teda problém i Ukrajina. USA pomocí Lend Lease SSSR vydatně zásobovalo, takže neměli problém s chybějící lidskou silou v průmyslu. Teď tuhle pomoc dostává Ukrajina.

Reagovat
Freedo

Jako dlouhodobě? Toť otázka, protože Ukrajina taky má velké lidské zásoby, na podzim se psalo asi o 700 000 mobilizovaných, může to jít i výš. A hlavně bez těžké techniky průlom Rusáci udělají hodně těžko. Ale zatím se tak na bitevním poli Rusáci chovají a na ztráty moc nehledí.

Reagovat
kilobyte

Tak nejde o to jestli to rusáci budou praktikovat (to budou, protože nic jiného asi neumí), ale o to jestli to bude fungovat.

Reagovat
Freedo

Nebude, pokud nezačnou nasazovat těžší techniku a lépe koordinovat útoky. Prý je dokonce posílají bez jakýchkoliv těžších zbraní na smrt. Ukrajinců je taky hodně a budou počty doplňovat, takže si myslím, že tyhle lidské vlny by měli zvládnout.

Reagovat
oli9

Nebude, možná tak, že něco získají o nějaký ten den dva dřív. Ale z dlouhodobého hlediska to nic neřeší. Naopak, budou klasicky koncentrovani ve velkých počtech an některém místě. Už teď mají obrovské problémy s logistikou. Když to řeknu zkednkdusene.. Nebýt koleje tak Rusaci nejsou nikde...

Reagovat
kilobyte
Reagovat
oli9

smekám

Reagovat
oli9

Jinak je stále vxie zpráv, že má být další vlna mobilizace.

V Rusku se totiž sepisuji seznamy mladíků, kteří v roce 2023 budou plnoletí, nebo kteří končí studium.

Má se to dotknout i větších měst, jelikož východ je už vybrakovany.. Jak rozložit a zdecimovat národ na generace dopředu.. Snad dál budou matky děkovat Putinovi

Reagovat
Xavivax1

Ty matky budou nadávat na Ukrajinu a NATO

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot

V marci minulého roku somv Tbilisi stretol 2 moskovských Rusov (aj som to tu písal už myslím) a tí mi vtedy hovorili, že po začiatku vojny vo februári utiekli z Ruska a spálili pasy zo strachu z vojny a toho, že budú musieť narukovať. Vtedy som si hovoril, že to asi trocha preháňajú. Well, dobre urobili.

Reagovat
vladino10

Ale prečo mladí chlapci? Kua pošlem tam dajakeho 50 ročného typka ktorý je ešte zdravý, ale predsalen, už nemá úplne ďaleko do dôchodku a tým si odbremenim sociálny systém. Ak teda nejaký v Rusku majú

Reagovat
Salfovic

Ani by mě moc nepřekvapilo, kdyby po věznicích přišly na řadu starobince a ldnky, jestli tam tedy něco takového vůbec mají.

Reagovat
kilobyte

Ono moc 50 letých, kteří by byli zdraví není.

Reagovat
oli9

Protože 50lety borec v Rusku je většinou peopity, invalidní, obézní, nebo jinak chybí a už se navíc umí třebas pohybovat v tom jak se tomu vyhnout...ví jak to tam vypadá v armádě

Kdežto mladé ucho je možná ještě trošku vlastenecky poblaznene a prostě uposlechne. Ale stejně si myslím, že většina už bude proti...

Reagovat
kilobyte

https://www.finance.cz/540930-ukrajina-versus-rusko-demografie/

"Dle World Health Organization (WHO) byla v Rusku v roce 2019 střední délka života u mužů 68,2 let, u žen 78 let, penze se v Rusku nedožije téměř 40 % mužů."

U nás je střední délka dožití 75,3 roku u mužů. Takže teoreticky by se dalo říct, že 50 letý rusák je něco jako skoro 60 letý Čech.

Reagovat
Xavivax1

Zajímalo by mě, jestli tam posílají i vysokoškoláky

Reagovat
Freedo

Málo, ty z lepších rodin dlouho vynechávali, akorát posluchači vojenských škol byli mobilizováni. Ale časem budou asi muset taky, až dojdou všechna etnika z východu.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/Jan_H_CZ/status/1612950887101521920

Čech, čo robí medika na UA, píše, že to je naozaj zlé. Soledar a ani Bachmut nebudú nejaké zásadné straty pre UA, aj tak je to mesačná krajina, hlavne, aby to UA udržali a nebol z toho kolaps frontu.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/DefensePolitics/status/1613043583359266816

Každopádne tie soledarské soľné bane vyzerajú parádne, to si definitívne pridávam do svojho road trip plánu po Ukrajine, keď celé toto skončí a Rusi pôjdu na smetisko dejín

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Trand

Vypadají, ale taky potvrdá desítky let, než celý východ Ukrajiny odminují.

Reagovat
kilobyte

Na procházky bych tam moc nechodil.

Reagovat
Mastný Chobot

Však teda nie na prieskumné expedície

Reagovat
TopinB

Jestli se ti tohle líbí a máš někdy v plánu Kolumbii, tak doporučuju tohle:

https://en.wikipedia.org/wiki/Salt_Cathedral_of_Zipaquir%C3%A1

Je to fakt nádherné tam a to nějak pobožný fakt nejsem

Reagovat
Freedo

Ono čím dýl tam budou vázat Rusáky, aby neútočili jinde, tím líp. Takže se vyplatí to držet a nestahovat se, ale zase by bylo zbytečné tam přesouvat prostředky v množství neúměrném strategické významnosti těch měst.

Reagovat
frankiefcb

Soledar i Bachmut bohužel asi padnou. Na druho ustranu to se už očekávalo v létě. Za to období Ukrjainci určitě vytvořili promyšlenou síť obrany před Slavjanskem a Kramatorskem.

Reagovat
oli9

Soledar je šílenost a není tak dobře bráněný jako bachmut. Rusové tam poslední dny soustředili hodně prostředků. Bohužel Soledar padl. Uvidíme, ale Urkajina se bude soustředit na Bachmut. Včera jsem četl, že v Soledaru byla odriznuta skupina Ukrajinských vojáků která bojovala v centru cca 100. Tak snad se co největšímu počtu podařilo stáhnout..

Jinák pro představu

Postup Rusů u Soledaru a v samotném městě

Tak wagnerovci vyšlou každych 90 minut vlnu, jednotku o asi 10 mužích ktera zautoči. Opakuji to bez zastaveni aby vyčerpali ukrajinskou obranu. Delaji to ve dne v noci. Jednotka je samozřejme většinou rozstřílena. Pokud nepadnou tak jim dají ruSSáci delostreleckou podporu a tedy je vlastne samotní russáci rozstřílí protoze jim na nich vůbec nezaleži Jsou to vetšinou vezni a ruští trestanci ktere naverbovali wagnerovci. Pak když je skulinka nastoupi profesionální wagnerovci. A opakuje se to pořád dokola. Tento způsob boje muže vymyslet opravdu jenom rus

Reagovat
Xavivax1

Jestli UA rotuje svoje jednotky, tak je stejně nedokážou vyčerpat.

Reagovat
kilobyte

Podle mě nejde o to, že rus je jediný, kdo dokáže vymyslet takový způsob boje. Spíše jsou jediný, kdo to dokáže zrealizovat.

Reagovat
jk

Reagovat
Xavivax1

Tak je štěstí, že to Rusy nenapadlo před 6 měsíci, že mají raději bušit do Soledaru.

Reagovat
Svatej

Poslední dobou jsou postupy Ukrajincu naprosto kinimalni a Rusove prebiraji iniciativum zajimalo by me, co se změnilo.

Reagovat
Blasphemer

UA armáda má za sebou dvě velké ofenzivy (Charkov + Cherson). Je logický, že teď potřebují nějaký čas na konsolidaci, doplnění stavů a zásob atd. Navíc doteď než začalo mrznout bylo všude bahno, takže ofenziva v takovém počasí by byla spíš katastrofa.

A tím, že Rusové dobyli jedno malé město, rozhodně neznamená, že převzali iniciativu. Stálo je to hodně úsilí, životů (jo, vím že na to serou) a materiálu. A navíc to není extra strategické místo. Skoro bych řekl, že to bude jako se Severodoněckem - tam taky nějakou dobu házeli vše, co měli a ve finále se tam nakonec tak vyčerpali, že i když to město dobyli, tak to znamenalo konec nějakých postupů na dlouhou dobu. Toto by mohl být podobný případ, který snad Ukrajinci využijí a udeří jinde.

Reagovat
frankiefcb

tak postupy Rusů jsou vzhledem k ztrátam taky minimální. Jak jsem psal výše. S pádem Bachmutu a Soledaru se "počítalo". Naopak tou obranou Ukrjainci vyčerpávají Rusy. P.S: Každopádně by se zase EU a svět mohly rozhoupat s moderníma zbraněma.

Reagovat
Trand

Souhlas, ale ty fotky z dolů co se objevily.. No nevím moc jim nevěřím Respektive možná tam ti vojáci momentálně jsou, ale nevěřím tomu, že by se tam fotil Prigožin přímo v tunelu s vojákama v místě nejtvrdších bojů na celé Ukrajině momentálně. Víceméně všechny informace co teď přichází jsou něověřený, Rusové tvrdí že ovládají celé město a že v Soledaru bojují jen Wagnerovci a ne ruská armáda, Ukrajina zase tvrdí že část města stále ovládají oni. Asi si budeme muset počkat pár dnů abychom skutečně viděli, jak to tam je.

Reagovat
Blasphemer

Jo. Nicméně to video nahoře geolokovalo několik pro mě věrohodných účtů a opravdu to bohužel sedí, je to focené v centru.

Reagovat
Trand

Jo, to jsem taky viděl. Nicméně to že ovládají celé město ještě není nijak potvrzené.

Reagovat
Svatej

Rus prý vycerpal uz 75% dělostřelecké munice dle USA... Tak snad...

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Svatej

nádhera!!

Reagovat
Blasphemer

Poland will give Ukraine 10 Leopard tanks, — Andrzej Duda in Lviv

Na začátek dobrý. Teď se určitě přidají i další státy. RELEASE THE LEOPARDS.

Reagovat
roman_tycka

Nekdo to prolomit musel. Tak doufejme ze se otevrela stavidla s leopardy

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1613168952653258752?t=UmBENv572dmGOJO5-wbAKg&s=19&fbclid=IwAR27Lp6evFAr4bkXNKOIcNIAD8jyFJO_XSb_oDROMBFhcMKlUgzfSXPnX6A

Toto ste už asi videli. Kto nie, je to pomerne nechutné. Dvaja prekvapení ukrajinskí vojaci sú nájdení rusmi, ktorým neveria, že sú rusi a tí im vyprázdnia zásobník do hláv.

Už kolujú konšpirácie, že ako je možné, že ich tí Ukrajinci nespoznali podľa uniforiem a že či tam rusi nechodia v ukrajinských uniformách.

Pravdu sa asi nedozvieme, každopádne je zasa o dvoch hrdinov menej, česť ich pamiatke.

Reagovat
Xavivax1

Prý je pravděpodobnější že v tom zákopu jsou Wagnerovci převlečení za Ukrajince.

Nemají záplaty na rukách a prý křičeli "jsme Vaši"

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Xavivax1

Jak tam mají z jaké čety/brigády jsou.

Reagovat
roman_tycka

No vsude se pise o ukrajincich a ten pov je russak. Ne vsude to je jenom ruzove

Reagovat
Xavivax1

Tak že by byl v šoku a nepoznal je. Je pravda že ten druhý hned zvedal ruce.

Reagovat
sokar

neprekvapilo by ma to s tými uniformami, asi aj preto prechádzajú ukrajinci na zelené pásky

Reagovat
oli9

Já četl nějaký rozbor, že jsou to Wagnerovci dezertéři. Nemají orx žádné označení krom té žluté pásky která prý v tomto videu nic nedokazuje a mluví rusky. Ale může to být tak či tak. Prostě je to válka a nechtěli mu dát zbraň... Když je o to žádal.. To která strana je která nevíme

Reagovat
Xavivax1

A ještě ten jeden má ukrajinskou vlajku na rameni.

Reagovat
Svatej

Reagovat
ACSeRw!n

nechtel mu dat zbran, tak je logicky zastrelil, tady asi neni co dal resit

Reagovat
roman_tycka

Anglicani s temi challengery jsou uz potvrzeni nebo to je stale “willing and considering”?

Reagovat
Mastný Chobot

Gerasimov bol menovany velitelom jednotiek na Ukrajine. Co to moze znamenat? Macko na twitteri pise, ze to znamena, ze Rusom tecie do bot.

Reagovat
Blasphemer

A navíc se prý nesnáší s kuchařem. Takže se ještě budou jebat mezi sebou. Nádhera.

Reagovat
roman_tycka

Rotace jednotek

Reagovat
Xavivax1

Myslel jsem, že ten Surovikin tam je, protože jim teče do bot

Reagovat
roman_tycka

To jako ten Scholz vazne zakaze odeslani leopardu dokud usa neposlou abramsy?

Reagovat
frankiefcb

no, co jsem četl. Tak to vypadá, že se na Němce vyserou úplně. Přece jenom prý je před volbama a PiS potřebuje něco do kampaně a antiněmecká vlna by mu mohla pomoci. Přece jenom na jebání Ruska nic nezíská tma je celé Polsko zajedno. Ale na antiněmecké vlně by něco získat mohli. Takže očekávám, že se na to vyserou a pošlou tanky a v kampani to využijí.

Reagovat
roman_tycka

No jestli pak si nesnizi kredit ve svete ze posilaji bez dovoleni techniku nekam. Cimz to neomlouva nemce, to jsou fakt kreteni, jakmile to vypada ze scholz nasel sva varlata, hned je zase ztrati.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Mastný Chobot

To je strašne smiešno-smutné, aký sme my hlúpy národ, keď takéto hlúposti môžu mať úspech u voličov

Reagovat
kilobyte

Jednoduchý lidi chtějí jednoduchý řešení. I kdyby to byla totální blbost.

To že elektřina a plyn jsou na burze už za cenu před válkou je nezajímá.

Reagovat
-Carles-

myslim ze volby a hlavne vyvoj po volbach bude velmi studenou sprchou a zrkadlom aka sme zaostala krajina bez buducnosti

Reagovat
roman_tycka

Je nějaká pravděpodobnost že to tak nedopadne?

Reagovat
TopinB

imho kdyby Hlas vyhrál volby a dal se dohromady se SAS a Sme Rodina, tak by to teoreticky nemusela být katastrofa.

I kdyby vládl se Smerem, tak smer může říkat stoupencům "oni nám nic nedovolí" a šťastně krást dál, což není ideální, ale na Slovensku je to standardní situace, takže aspoň by se to nezhoršilo.

Reagovat
andrew96

SaS s Hlasem nepůjde.

Reagovat
Mastný Chobot

Podľa mňa kľudne áno, ak by to bola jediná možnosť.

Reagovat
andrew96

Jejich obě vládní angažmá jsou zatím spíše fiasky. S Hlasem by navíc šlo o hodnotově ještě vzdálenější koalici. A nějaká obětní role by imho spíš uspíšila jejich vypadnutí z NR SR (pokud tedy nepřijde už za rok).

Reagovat
TopinB

Já si myslím, že jo. Oľano mi fiskálně konzervativní moc nepřijde Jak píše Chobot, pokud nebudou moct být součástí vlády třeba s PS, tak imho by šli s Hlasem a ani by se nad tím dlouho nezamýšleli

Reagovat
-Carles-

SaS podla mna ani neprelezie cez 5%

Reagovat
-Carles-

myslim ze nie, dnes uz takmer nikto schopny s moralnymi hodnotami do politiky nejde a nie je sa co cudovat, z politiky sa stala uplna zumpa, ale, aky narod, taki politici, zial

uz na mna chodia myslienky, kam emigrovat ale hadam to nakoniec nebude nutne, tak nejak stale dufam ze pre fica je ten prorusky postoj cisty kalkul a ked bude vladnut, tak sa postupne otoci nenapadne na zapad (odtial tecu money) - inak za mna je koalicia hlas, smer, sme rodina tutovka, no a ak sa tam nahodou borisko nedostane, tak vezmu tych hlupakov z republiky

Reagovat
TopinB

Sme rodina by se tam dostalo i kdyby za ně hlasovala jenom Borisova rodina, ne?

Reagovat
Mastný Chobot

do bodky súhlasím

Reagovat
kiwwi

> dnes uz takmer nikto schopny s moralnymi hodnotami do politiky nejde

to nie je pravda...napr. v PSku maju kopec slusnych, mudrych a sikovnych ludi, ktori napr. aj dosli zo zahranicia naspat a pod.

lenze taych Slovaci nechcu, Slovaci chcu nejakeho macha, ktory hovori ich sedlackym jazykom a ma na svet rovnako zjednoduseny pohlad ako oni sami

Reagovat
sokar

z extrému do extrému... a znova ďalší "socialisti" ktorý by iba zdaňovali...

Reagovat
kiwwi

mozes uviest nejaky konkretny priklad?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
jk

Dobře pro ně, že máte pořadí barev na vlajce stejné jak rusáci, docela se to hodí.

Reagovat
kilobyte

To u nás se pak musí vymlouvat, že je to slovenská trikolóra.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Trand

https://twitter.com/mdorazin/status/1613546310061146112

Tak hlavně ať nějakej dement zas přijde s tím, že s Rusy se musí vyjednávat

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/honzaua/status/1613618002468999168?s=46&t=QSJ0g5mc_qeEHyI3g0p6cA

Zde vysvetleni od cecha na ukrajine videa kde rus zastrelil dva ukrajince, video vyse.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
oli9

musí to být vážně peklo, když si vzpomenu na léto kde bylo to video jak k sobě nechali přiblížit ten tank

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kiwwi

neviem ako su na tom ruskojazycni Ukrajinci, ale vydal by som prikaz, ze vojaci, ktori sa nepoznaju mozu medzi sebou rozpravat len Ukrajinsky

Reagovat
roman_tycka

Nevím, zda by to udělalo více škody než užitku. Měli by místo pozdravu říkat stále paljanitsa.

Reagovat
Trand

Reagovat
kiwwi

to by sa ale nepriatel rychlo naucil...to musi byt nieco komplexnejsie a "bullet proof" (doslovne)

Reagovat
roman_tycka

No nenaučili se to doteď, nenaučí se to ani do budoucna. Pochybuju že ve třídenním ruském výcviku budou věnovat den vyslovovaní paljanitsy

Reagovat
kilobyte

A jde tomu vůbec zabránit? Protože když to bude něco složitějšího, aby to nemohl napadnout nepřítel, tak zase hrozí střelba do vlastních.

Reagovat
roman_tycka

Dal bych otazku kdy zacala druha svetova valka, rusak nic jineho nez 41 nerekne i kdyby ho meli zabit.

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

Nevím proč ta válka vůbec je, ono stačilo poslat Babiše do Ruska a byl by konec... Takový dojem jsem měl včera z toho blázna

Reagovat
Xavivax1

Jemu nedochází, že s ním bychom dopadli jak Maďarsko. To mu měli vmest do ksichtu

Reagovat
kilobyte

Tam jeho voliči by chtěli Maďarsko.

Reagovat
roman_tycka

Já byl teda donucen na tu debatu koukat a bylo mi z toho strašně trapně. Já já já na všechny mam čislo a všichni tam byli. By mě zajímalo kolik těch jeho státníků kamošu říká takhle že se zná s Babišem

Reagovat
Trand

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruské síly na Ukrajině zničily čtyři americká bojová vozidla pěchoty Bradley. Úspěchem ruské armády se pochlubil mluvčí ministerstva Igor Konašenkov. Vozidla ale zatím na Ukrajinu nedorazila. Podobně se Rusko chlubilo zničením raketových systémů HIMARS. Od začátku války na Ukrajině ohlásilo ministerstvo celkem 35 zničených či poškozených systémů. Ukrajina jich však doposud od Spojených států obdržela jen 20.

A taky tvrdí, že zničili 80% všech houfnic M777.

Reagovat
oli9

Rusaci to ovšem žerou.. K smíchu no... Tam kde zítra znamená včera... Nic se tam nezměnilo ani nezmění.. Lhát, lhát, lhát

Reagovat
kilobyte

Mě by zajímalo jestli je to čistá propaganda a nebo jestli s některými informace vedení i reálně pracuje.

Třeba jestli si myslí, že ty BVP už jsou na Ukrajině. Nebo že fakt nějaká zničili.

Reagovat
oli9

Ve vojenských kruzích propaganda. Ale na veřejnost to vypustí, ale poslední dobou to nežere nikdo, krom důchodců v TV. Ruští blogeri totiž zuří a poukazují na ztráty a že aby uspokojili ruskou veřejnost tak si tohle vymýšlí... Takže i toto jim postupně přestává publikum věřit

Reagovat
Blasphemer

Já bych si nedělal iluze, že ruské milblogery čte nějaký větší množství tam.

Reagovat
oli9

Soledar, tak Ukrajinci se stáhli z města k železniční stanici. Nechtěli se tam dostat do kleští, asi nemělo cenu za každou cenu bránit. Věřím, že ví co dělají. Ovšem ty posily které se tam dostavuji už 3 dny nejsou nějak vidět.. Nebo že by nějaký tah...

https://twitter.com/DachiOf/status/1613868290589315075?s=20&t=G3gYzfgyJqw_qhlVXYEPvQ

Reagovat
roman_tycka

Severodoneck all over again, rusaci tim neziskaji nic. Blby ze to neni strategicka hra a umira tam hodne ukrajincu, to to pak clovek blbe hodnoti s chladnou hlavou.

Reagovat
oli9

Jo ale ten Bachmut nějakou cenu má, hlavně zásobování z východu na jih. O to Rusům hlavně jde...

Pokud se podíváme na mapu událostí, uvidíme, že Bachmut, Avdijivka a Vuhledar vytvářejí jakousi nárazníkovou zónu Ozbrojených sil Ukrajiny, přes kterou je prováděn palebný útok hluboko do týlu dočasně okupovaných území Doněcké oblasti. Ruští okupanti se tak potýkají s poměrně vážným problémem, a to zásobováním jižního uskupení vojsk,“ uvedl Kovalenko.

„Proto teď hledají jiné cesty a jednou z nich je obnovení plného logistického zásobování vedoucího z východu na jih. To však není možné uskutečnit, dokud se tato logistická tepna nachází pod plnou kontrolou ukrajinských ozbrojených sil. Proto je pro ně důležité obsadit Bachmut, Avdijivku a Vuhledar, aby vytvořili bezpečnostní nárazník na svou budoucí logistickou tepnu,“ uvedl vojenský expert.

Neříkám, že to bude nějaký zvrat nebo, že to Rus zase za měsíc neztratí, ovšem nějaký význam to má... Rus tam soustřeďuje neuvěřitelné množství prostředků

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/ihatetrenches/status/1613929748664848384?s=46&t=Rdp73LTM0Ud6qaCWQFqPwg

We didn't just leave Soledar. We fought yard by yard for it. For those saying otherwise you are wrong.

As a second note, there are UA officers not doing their jobs. They need relieved immediately. Their actions have caused negligent deaths amongst other things.

Reagovat
Trand

Ze Soledaru:

https://twitter.com/JayinKyiv/status/1614005397278576641

Ten voják teda říká že bude 25 bílých lad a ne 50 jak je v tom tweetu, ale to je vlastně jedno. Jedna rána a dokážeš eliminovat tolik lidí na jednou. Na konci tam říká něco o HIMARSu, přesně mu nerozumím, možná že to byl zásah himarsem, každopádně exploze katastrofální, to radši ani nechci vidět, jak vypadala ta Makiivka.

Reagovat
oli9

slušná trefa. 50 tvrdí protože si myslí, že další už tam byli

Reagovat
Rothbard

Tak dneska RuSSáci útočí znovu na Kyjev.

Reagovat
oli9

Z Běloruska zmrdi a dneska se ejyte2 největší útok očekává

Reagovat
Mimalu

tak to vypadá, že to budou briti, kteří jako první pošlou na Ukrajinu tanky západní koncepce

Reagovat
oli9

Generál Pavel, tak hlavně jít i v 2. kole

Reagovat
oli9

V Dnipru zasažen panelák, mrtví, ranění....

https://twitter.com/nexta_tv/status/1614288648777736193?s=20&t=74tM9uOaRjlG3OYNMSIOOA

A s tímto se má vyjednávat? Ta podpora ať přijde ihned, hlavně PVO

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

s tím PVo se myslím dost řešilo, že celé NATO má PVO postavené hlavně na stihačkách, takže není tolik pozemních systémů nazbyt, které by se mohly poslat z fleku na ukrajinu.

Reagovat
Trand
Reagovat
roman_tycka

Nevim, jestli je nekde diskuze k volbam, ale je mi to nejspis jedno, jedina relevantni diskuze na ef je pro me tato . Ten proslov babise, taky jste se pozvraceli? Snad to paradoxne hodne lidi vyzene k volbam, protoze tohle mit pet let na hrade, tak tam radeji trpim zemana v sarkofagu

Reagovat
roman_tycka

Diky, poctu si.

Reagovat
Trand

Nejlepší bylo když přirovnával Pavla k Putinovi Ale on tam vlastně řekl tolik nesmyslů a tak brečel, že nemá smysl cokoliv konkrétního vyzdvihovat. Absolutní odpad.

Reagovat
oli9

Babiše sem dal celou tiskovku. Něco šíleného... Dokázal za 30 minut porážet, shodit, obvinit tolik lidí, co Zeman nezvládl za 5 let... K tomu ještě dezinformace, lži a výlety do budoucnosti.. Viz že se na něj chystají fotomontáže s milenkama jsem pro demokracii ale tahle zkurvena špína nesmí vyhrát

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Neon

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vodka

s tím zemanem opatrně teda na babišovi je nejhorší, že on je prostě jen nabrífovaný, co má říkat, tak to říká, zeman si něco myslel i sám.

Reagovat
Neon

Neplatných hlasů bylo 0,79 % hlasů.

Kandidát Zima dostal 0,55 % hlasů.

Je tedy poměrně pravděpodobné, že nekandidující Středula získal více hlasů než kandidující Zima.

Reagovat
oli9

Šílená fotka z Dnipra z toho paneláku, holka měla šílené štěstí v neštěstí

https://mobile.twitter.com/WarForDemocracy/status/1614356871556796417?s=20&t=ISjQhBRm-wWgXQ6J0cUCjA

Jinák celkem se řeší Arestovych, který na tomto videu říká, nikdo neví proč.. Že tu raketu sundala PVO a jeblo to dotoho paneláku...

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1614364254668218370?s=20&t=exOoFBdMpvx2J9sJiBs6Rw

Pak jsou videa kde je přímo ta střela..

https://twitter.com/sternenko/status/1614373980340625408?s=20&t=exOoFBdMpvx2J9sJiBs6Rw

Že je tam jen jedna jediná exploze a přimá.

Přitom, ofiko vyjádření

AFU nemá palebnou sílu schopnou sestřelit X22. Od začátku ruské vojenské agrese bylo na území Ukrajiny vypuštěno více než 210 raket tohoto typu. Ani jeden nebyl sestřelen systémy protivzdušné obrany.

Reagovat
oli9

Šílené, ráno jsem se díval. Naštěstí holky byly venku takže přežily...

Tohle pouštět důchodcům

Reagovat
Zaschrona

V německém intelektuálním prostředí se dají najít skutečné skvosty.

https://www.ipg-journal.de/rubriken/wirtschaft-und-oekologie/artikel/klimakiller-krieg-6068/

Že přijde myšlenka zastavit válku kvůli klima zrovna odtamtud, to ale asi úplně nepřekvapí...

Reagovat
kilobyte

Aniž bych chtěl znít cynicky a necitlivě, tak vůbec neoperují s tím, že během války hodně lidí umře, čímž se sníží emise. Sníží se doprava, průmysl, atd., což je další snížení emisí.

Pak je hezké, že porovnávají produkci armáda (4,5 mega tun ekvivalentu CO2) s vnitrostátní leteckou dopravou (2,5 mega). Jenže v té zprávě, kde se píše těch 2,5 mega uvádějí, že kdyby se každý Němec vzdal masa jednou týdně, tak by to ušetřilo 9 mega. Takže jsou místa, kde se dá znečištění redukovat mnohem snáz a bez bezpečnostních hrozeb.

Sice říkají, že jim jde o životní prostředí, ale já tam slyším proruské kurvy.

Tihle "zachránci" planety mi přijdou občas dost na palici. Kvůli malému snížení znečištění jsou schopni ruinovat životy slabým, ale jakmile se jedná o někoho mocného, tak jsou najednou slepí.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Freedo

Reagovat
TopinB

Tak gazprom sponzoroval studie, které zjistili, že LPG terminály by mohli poničit životní prostředí v baltském moři....

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

Soledar a Bachmut, Rusaci postupují na celé frontě tady. Každý den o desítky metrů. Už jsou v Soledaru u doku co drží Ukrajina a u železnice, pro obránce se to tam stává neúnosné. Orkove nehledí na ztráty, jen dneska tam prý tisícovka mrtvých orků...... Ale postupují....

Reagovat
roman_tycka

Tahle taktika jim vyhrála 2.sv, ale pochybuju, že teď to bude mít nějaký dlouhodobější efekt, zase tolik těch lidí na ty frontální útoky mít nemůžou v dnešní době

Reagovat
Xavivax1

V druhé světové alespoň mohli poslat všechno co mělo ruce a nohy. Teďkom tam posílají vězně, žoldáky a ten odpad z LNR a DNR. Až tohle dojde, tak uvidíme co bude.

Reagovat
oli9

Dlouhodobější úspěch asi ne. Ale nějaký úspěch ano. Ty lidi co to tam brání jsou ale totálně unavení

Reagovat
roman_tycka

to je jejich jediná taktika, to tak dopadá, když bojuješ s totálním lidským odpadem společnosti. Být to kterýkoli jiný národ, tak se stáhne už dávno

Reagovat
Trand

Já četl z několika zdrojů, že Wagnerovci odhadem přišli o 77% jednotek. Ale nevím moc jestli se tomu dá věřit. Každopádně ztráty budou mít určitě velké. https://twitter.com/PaulJawin/status/1614328379750187009

Reagovat
Mastný Chobot

to musí hádam byť hoax, to by boli horšie straty ako pri Stalingrade

Reagovat
Trand

Mně to nepřijde nereálné, pokud opravdu ty vojáky posílají ve skupinách po desítkách na průzkum a nechávají Ukrajince na ně střílet jen proto, aby zjistili jejich pozice. Navíc v Bachmutu se mluví hlavně o Wangerovcích, sice jim v Soledaru hodně pomohli výsadkáři, ale jinak všude vidíš jen Wagner. Ale ty čísla samozřejmě ověřené nemám no. Nicméně pokud se věří těm ukrajinským číslům o ztrátách nepřítele, tak to je poslední dobou každý den snad +500 a u Bachmutu jsou nejtvrdší boje a už se tam nějakou dobu bojuje. Ale úplně jsem přestal vídávat videa s vojáky DNR/LNR, tak by mě zajímalo, jestli jim ještě vůbec nějaký zbyli a pokud jo, tak kde jsou. Asi drží pozice na té linii Svatove - Kreminna, ale jako by se po nich poslední měsíce slehla zem.

A je to smutné, ale ti Wagnerovci z ruského pohledu dávají smysl - zbavíš se vězňů, kteří pro tebe nemají žádnou cenu a musíš je živit ve vězení a navíc získáš území (i když v rámci Ukrajiny jsou ty zisky u Bachmutu samozřejmě úplně minimální).

Reagovat
roman_tycka

LNR/DNR podle mě už jsou uplně vyřízení. A ano smysl to dává, nechápu proč nemají Ukrajinci už dávno tanky a vše co potřebují, fakt nevím, co se musí ještě stát

Reagovat
Talker

Tak ono nejde jen o průzkum, ale i o únavu nepřítele. Když ti každých 30 minut útočí bandička wagnerovců, tak se nevyspíš, neodpočineš si, neustále jsi ve stresu, pod tlakem. Když vystřelíš, tak je tam bombardování.

Reagovat
Blasphemer

Dá se předpokládat, že velká část bude ten "odpad", co posbírali někde po věznicích nebo po záchytkách na Sibiři. Já bych tomu čísli věřil, ale zároveň věřím tomu, že těch "dobrých" vojáků, tj. opravdu dobře vycvičených a vyzbrojených žoldáků, tam v těch 77% zastoupeno daleko míň.

Reagovat
Trand

Jj, já to taky bral jako že z většiny to jsou prostě ti vězni. On jich naverboval snad přes 20 tisíc,nkětré zdroje z Pentagonu mluví až o 40K, jakože fakt ohromné množství. Když to začalo, tak jsem myslel, že se k němu přidá tak 1 až 2 tisíce. Ono před válkou těch Wagnerovců moc nebylo, operovali hlavně v Africe a Sýrii a myslím, že jsem četl, jich nebylo přes 3000. Ale těžko se to samozřejmě odhaduje, přístup k přesným datům nemáme.

Reagovat
kilobyte

Mě se to ale zdá praštěné. Vezmeš tisíce vězňů a pošleš je na sebevražednou misi s tím, že je pak propustíš, když to náhodou přežijou. A to bůhví co dělají s těmi, co "propustí".

Vůbec nemůžu pochopit, jak je možné, že to rusákům docela funguje. Bych čekal, že jim většina bude chtít zdrhnout.

Reagovat
Xavivax1

Ty vězně si tam hlídají VDV a Kadyrovci. Udělají krok vedle nebo budou váhat, rozvážou s nimi "kontrakt".

Reagovat
roman_tycka

Když za tebou stojí lidi s kulometama a kladivy co tě zabijí, tak nemáš jinou možnost no. Nevím, co se s tím dá dělat, na nějaký kolaps fronty to nevypadá, ale paseku to dělá slušnou

Reagovat
kilobyte

Ale pořád by mi přišla větší šance na přežití zkusit utéct než jít na porážku.

Reagovat
icefish

Musel bys to ale vědět. Ze je to 70% sance ze umřeš. V Rusku je problém často prave s informovanosti…

Reagovat
Xavivax1

To jim musí dojít, že posílají jednu vlnu za druhou a nikdo se nevrací.

Reagovat
kilobyte

Co když jim říkají, že je pustili?

Reagovat
Freedo

To nevím teda. Pořád většina vyřazených vojáků z boje statisticky jsou zranění a za to můžou hlavně střepiny z odstřelování. Je docela velká šance, že tě tam jen zraní a pak se vrátíš z fronty, pokud tě tam teda někdo nenechá, což je u Rusáků víc pravděpodobný.

Kdežto utéct přímo z linie, tak tě někdo střelí zblízka. Když utéct, tak ještě před tím, co tě mobilizujou. Pak už je to celkem blbý, pokud to dobře hlídaj. Ale to už tady fakt hodně špekulujeme.

Reagovat
mr.Silver

Dvě elitní ukrajinské brigády (ty vycvičené letos v UK) mají údajně po pár týdnech v Soledaru ztráty kolem 70 % .... To je prostě šílenost

Reagovat
mr.Silver

Wagnerovci ztráty u Bachmutu kolem 40k, to je ještě větší šílenost.

Reagovat
oli9

Ty čísla budou vymyšlené, ale můžou se blížit realitě. Podle mě je vcelku možné že ztratili 70% původních jednotek které za enco stály a mají 30% starých Wagnerovcu... Obnovují to díky mobilům, kteří jsou právě v tom mlýnku na maso. Wagnerovci čekají v zadu a pak se fotí akorát u " trofejí".

Taky k Bachmutu soustředili velkou techniku a počty takže proto to tam je. Věřím, že Urkajina, už má dávno plán, kam jim vloží klín a za několik měsíců dle ofenzivy to získá zpět

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/MrKovalenko/status/1615165686476832769

Prvý T-90 išiel nachuj.

Okrem toho sa vraj niečo možno rysuje pri Svatovom/Kremine. UA tam vraj dlhodobo má iniciatívu, Rusi držia ich postup iba vďaka stovkám mobilizantov, ktorých posielajú na smrť, a v posledných dňoch UA začína napriek tomu mať nejaké územné zisky. V prípade, že by znova dokázali nabúrať front, tak by to šlo rýchlo. Svatove a Kremina pritom sú podľa odborníkov strategicky veľmi dôležité body.

Reagovat
oli9

Reagovat
roman_tycka

Visegrád 24

@visegrad24

·

1h

BREAKING:

German media reports that Boris Pistorius will be appointed Defense Minister of Germany.

He is a Scholz-loyalist who has previously called for removing sanctions placed on Russia.

His long-time girlfriend until this summer was the 4th ex-wife of Gerhard Schröder.

Reagovat
roman_tycka

Sice ty sankce chtěl nějak revidovat v roce 2018 a ne teď, ale nepochybuji že to bude stejnej trouba jako Scholz

Reagovat
Mastný Chobot

Lož má krátke nohy, Pistorius

Reagovat
roman_tycka

To summarize, Boris Pistorius, Germany’s next Defense Minister according to German media:

- has called for lifting sanctions off Russia.

- was in a relationship with Gerhard Schröder’s 4th ex-wife for years.

- was a Bundesrat member of the German-Russian Friendship Group.

Reagovat
Freedo

Reagovat
TopinB

Kdyby aspoň Oscar, ten umí střílet

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Trand

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1615349462846656512

Mariinka, 25km od centra Doněcku. Místní jsou určitě vděční za ruské osvobození A to jí Rusové ještě ani nedobyli celou.

Reagovat
Mimalu

šílenost, záběry jak z nějakého postapokalyptického světa

Reagovat
kilobyte

Mě to připomnělo CoD 2.

Reagovat
oli9

Jn Rusko.. Prostě všechno zničit...

Reagovat
DelPiero137

Ked vidim taketo zabery tak to vo mne vire. To je nieco neskutocne. Zacinam byt zastancom aby bolo rusko total izolovane, nech si to vyzeru co najviac. Aby raz aj ich mesta vyzerali takto po tej chudobe a obcianskych nepokojoch.

Reagovat
kilobyte

Tak ve většině Ruska už to podobně vypadá.

Reagovat
oli9

Putler má mít proslov. Čekám, že Rusko přejde místo speciální operace do války kvůli své bezpečnosti bla bla

Reagovat
roman_tycka

Boj proti nato

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/dmbrookfield/status/1615362366727757825?s=46&t=t0qyQhVYNGSi7_w8kSCX_Q

Porovnani challengeru a t-64. No mit jich tak 100c tak myslim je po problemu

Reagovat
vodka

no, zrovna v rasputici maji ty tezke zapadni tanky vic problemy, ale jen houst

Reagovat
icefish

Stejně se zapojí až v létě...

Reagovat
kilobyte

Ale brzo by mělo na Ukrajině začít mrznout. Tak snad přijdou nějaké tanky a po nich ofenzíva do začátku jara.

Reagovat
Mimalu

no ta fotka docela zkresluje

Reagovat
thewall

Se cení. Fans UA na ruské ambasádě

Reagovat
oli9

Reagovat
Trand
Reagovat
oli9

https://twitter.com/Archer83Able/status/1615623609548148738?s=20&t=hLeb0DENQZ4LoBVn6fcEgw

Tohle je blbé.

Už tak mají složky tolik práce a teď ještě tohle

Reagovat
Neon

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1615624666168664065

Reuters: Při pádu vrtulníku u mateřské školy ve městě Brovary zemřel ukrajinský ministr vnitra, jeho náměstek a státní tajemník. Uvedl to šéf ukrajinské státní policie.

Reagovat
frankiefcb

no ty vole.

Reagovat
oli9

Hlavně ty děti.. Ať už mrtvé nebo zraněné. Šílenost. Jakoby tě bolesti a ztrát a Ukrajina neměla dost i tak

Reagovat
frankiefcb

Jinak vypadá to, že na Ukrajině jde do tuhého. https://twitter.com/VeronikaStrkov5/status/1615624841893117954 Asi další vlna mobilizace začala.

Reagovat
roman_tycka

No jestli mají russaci nějaky plany zautočit zase, tak musí být připraveni.

Reagovat
kilobyte

Já bych se nedivil, kdyby se připravovali Ukrajinci. Příští týden začne asi mrznout. Takže se asi začne hýbat s frontou.

A nezačala minulá ofenzíva Ukrajiny podobně? Že rusáci tlačili na jednom místě a pak na ně Ukrajinci vletěli jinde?

Reagovat
roman_tycka

Jakože na ofenzivu se připravují mobilizací? Je pravda, že někde ty lidi vzít musí, blbý je že za chvíli to bude vojna absolutně nepřipravených lidí.

Reagovat
kilobyte

Podle mě by to mohl být důvod. Při ofenzívě máš velké ztráty, které se musí nějak nahradit. A určitě je lepší je nahrazovat vycvičenými jednotkami. Takže ti nově mobilizovaní by mohli být ve výcviku a v záloze.

Ale je to jenom má úvaha laika a nemám to ničím podložené.

Reagovat
sokar

mobilizovaný v zálohe, resp. na zaisťovanie a čistenie dobytého územia. Ideálne na druhý stupeň výcviku, nejak sa predsa elitné jednotky musia vypracovať

Reagovat
kiwwi

Sergej Lavrov obvinil USA a európske krajiny, že na Ukrajine vedú vojnu proti Rusku. Ruský minister zahraničných vecí prirovnal vedenie USA k Hitlerovi a Napoleonovi a vyhlásil, že Američanom ide o „konečné riešenie ruskej otázky“.

Konflikt na Ukrajine je podľa ruského ministra zahraničných vecí výsledkom amerických príprav na hybridnú vojnu proti Moskve.

Lavrov tieto vyhlásenia uviedol na výročnej tlačovej konferencii, kde hodnotí výsledky ruskej diplomacie za uplynulý rok. (čtk)

Reagovat
Svatej

Brutální...

Reagovat
ACSeRw!n

hodne ostra palba..

Reagovat
Trand
Reagovat
Svatej

Na telegramu litaji zprávy, ze SVO končí. Hádám klasicky vyhlášení války.

Reagovat
Trand

Putin má mít dnes nějakou řeč a spekuluje se o tom, ale těžko říct, třeba zas nic důlěžitýho neřekne.

Reagovat
Svatej

Nedivil bych se tolik, kdyby zkusil anektování vol. 2 a rekl, ze ukoncuje SVO a vrací se do normálního režimu s tim, ze jakékoliv utok odted je chápán jako utok na RF.

Takovej dospej ekvivalent zalezeni do domečku.

Reagovat
roman_tycka

Začne plácat ty svoje pokřivené dějepisné sračky jako vždycky.

Reagovat
oli9

Čekal jsem to. Ale zatím mele hovna a pořád používá slova speciální vojenská operace, jde podle plánu bla bla

Reagovat
roman_tycka

"One of the goals of the special military operation is to end the war" - Putin

Reagovat
kiwwi

akoze on vojnou oznacil boje na Donbase od roku 2014 a ze touto specialnou vojenskou operaciou chce ukoncit prave tu vojnu...to len pre kontext

Reagovat
roman_tycka

To už není tak vtipný

Reagovat
kilobyte

Reagovat
jk

Ten snad taky v kapse nosí jezulátko…

Reagovat
Trand

Jsem si říkal, že ty nové obytné domy v Mariupolu postavili nějak rychle. Nojo, ruská kvalita, to se prostě pozná

https://twitter.com/wartranslated/status/1615462194023473152

Reagovat
kilobyte

Mě to překvapilo. Já čekal, že tam budou jen fasády a vnitřek bude prázdný.

Až tam dorazí Ukrajinci, tak to budou asi muset zbourat, protože oprava by beztak byla dražší než postavit nový. Což by nakonec mohli rusáci využít v propagandě. My jsme jim postavili byty a oni je zbourali, aby mohli suť prodat USA. Nebo něco takového.

Reagovat
roman_tycka

To jsou vsechno hezky kecy, ale prijde mi ze pouze placaj a delaj az kdyz je pozde

Reagovat
Xavivax1

Jestli to taky nemá svůj důvod. Možná taky potřebují vyčerpané Rusko a unavenou Čínu.

Kdyby Ukrajině navalili všechno hned 1. den, kdo ví, co by Rusové udělali ze zoufalství.

Reagovat
kilobyte

Vařící se žába.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Tombull
Reagovat
roman_tycka

Nemecko

Reagovat
roman_tycka

Helmy

Reagovat
vodka

nemecko melo pomaly rozjezd, ale dodavaji klicove veci

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
roman_tycka

Jo, hejti se hlavne protoze se hejti, ale dodavaji toho docela dost, i kdyz by mohli delat fakt vic, hlavne s tema tankama. Ja si ale myslim ze je proste maji nefunknci a hraji o cas aby se na to neprislo

Reagovat
oli9

Reagovat
roman_tycka

Hlavne tohle bude vizitka pro rheinmetal, myslim ze ostatni zbrojovky je spolknou, viz polsko

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Rothbard

Krym a Donbas jsou části Ukrajiny, řekl v rozhovoru s agenturou Bloomberg srbský prezident Aleksandar Vučić. Srbský lídr, který se v nedávných letech se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem často osobně setkával, také uvedl, že s Putinem už "mnoho měsíců" nehovořil.

Srbsko je tradičně jedním z nejbližších spojenců Ruska v Evropě. V poslední době se ale snaží udržet si od Moskvy určitý odstup a válka na Ukrajině vnáší do rusko-srbských vztahů napětí, poznamenala agentura Bloomberg.

"Pro nás je Krym Ukrajina a Donbas je Ukrajina. A tak to také zůstane," uvedl Vučić. "Od samého začátku jsme říkali, že nejsme schopni a nemůžeme podpořit ruskou invazi na Ukrajinu," dodal prezident, který podle agentury v minulosti bral hodiny ruštiny, aby mohl s ruským lídrem jednat napřímo.

Reagovat
kilobyte

Tak opačně tvrzení by se mu vrátilo jako bumerang s jmenovkou Kosovo.

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Rozhodnutí správné, motivace je ale značně pochybná, jak píše kilobyte

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/noelreports/status/1615792641798508550?s=46&t=ogjT7JFJAz9_50nVULPXCg

Aspon svedi poslou 12 archeru, na to ze jich moc nemaji, tam velice stedre

Reagovat
jk

Interesting report from Belarusian opposition paper Nasha Niva: Russia secretly transporting troops to Belarus hidden in tank wagons. Possibly indicating that renewed offensive from Belarus might come sooner than we think.

https://dsh.re/0d95d1

Wtf? To snad musí být hoax

Reagovat
kilobyte

Beztak tam nemají otvory na dýchání a ušetří Ukrajině práci.

Reagovat
icefish

Sorry, soudruzi, někdo je zapomněl vyvrtat vlak plný 200

Reagovat
Trand
Reagovat
Mastný Chobot

Som zvedavý, čo z toho bude, lebo Ukrajinci veľmi strašia, že sa chystá nový útok zo severu. Väčšina odborníkov to má za psy-op, aby donútili Západ k väčšej podpore a žiadne satelitné snímky nesvedčia o nejakom väčšom sústredení Rusov v Bielorusku. Na druhej strane, to z pohľadu Rusov celkom dáva zmysel, aspoň mne.

Reagovat
jk

Některého z těch českých analytiků jsem slyšel mluvit o tom, že v současné době je nějaký útok směrem na Kyjev ze severu sebevražda. UA tam mají obranu a ten terén je tam hodně složitý, např. ty rozsáhlé bažinaté území na hranicích.

Jako pravděpodobnější viděl útok směrem na Lvov a snahu o odstrižení zásobovacích tras z Polska. To mu ale přijde jako nesmysl, že by se sověti zase snažili obsadit tak velké území, tam nemají moc šanci bych řekl.

Reagovat
Neon

Nejvtipnější je, že část těch lesů na severu je neprůchozí, protože tam není nikdo, kdo by odstraňoval bobří hráze, co tam rostou

Reagovat
Mastný Chobot

Toto ma ale pobavilo:

"You'll all be riding in tanks"

"Oh nice, T-90s or something older?"

"You'll see"

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mimalu

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Reagovat
jk

Reagovat
andrew96

Reagovat
Trand

Hlavně by se na to ze sateltiních snímků stejně po nějaké době přišlo, pokud tam teda nebudou schovaní až do začátku ofenzívy a nenaskočí rovnou do tanků a bvpček

Reagovat
roman_tycka

On supplying Leopard 2 tanks to the Armed Forces of Ukraine, Poland’s PM Mateusz Morawiecki said: “Consent is of secondary importance here. We will either obtain this consent quickly, or we will do the right thing ourselves.”

Reagovat
oli9

Tak Rusko prý nasadí tank Armata na Ukrajinu. Tak to jsem zvědav kolik těch prehlidkovych kusů mají.

Reagovat
icefish

Zajímalo by mě, jak by se urychlila dodávka MBTs, kdyby Ukrajina nabídla par ukoristenych Armat výměnou…

Reagovat
oli9

Ty budou někde vzadu na frontě. Já to moc reálně nevidím, vždyť jsou snima samé problémy. Není to dokončené. Ale nadruhou stranu jsou to Rusaci zejo

Reagovat
Svatej

Wtf, nejde mi pridat komentář

Reagovat
Svatej

Jo, vlajky bránily zapisu komentáře do DB..

Reagovat
Svatej

Tak abych zas přispěl ja novinkama. Začnu těma znepokojivýma.

https://twitter.com/laraseligman/status/1615509157548793861?t=sT70X-PFHQCTZWWb5bNLxg&s=19

This reporting shows the Ukrainian army uses about 90,000 artillery rounds a month - about twice the rate they are being manufactured by the US and European countries combined, U.S. and Western officials say.

Soledar ztracenej, byť teda Wagnerovci jsou prej trochu v prdeli, protože se Prigozhin pohadal s hlavou generalniho stabu a prestali mit delostreleckou podporu. Poslední dobou i tak spíš špatný zprávy. Ofenzíva v zimě nepřišla, jih je nějakej zmrazenej a ja si rikam, cim to je..

...

Když jsme u tohohle zmrda

https://twitter.com/clashreport/status/1615667127364509697?t=tykDPD8tfr_Y8lsNBV-EJg&s=19

Russian Wagner PMC head Prigozhin:

YouTube will be closed in the near future in Russia.

YouTube is the information plague of our time, those who watch it are traitors to the people who will definitely be punished.

....

https://twitter.com/ukraine_map/status/1615782439850229798?t=oBpzfWAO9MLPyjoV_fWTRQ&s=19

USA’s next military aid package for Ukraine will likely include GLSDB Long Range Missiles with a range of 150km, and Stryker Armored Fighting Vehicles (Politico)

Reagovat
Trand

Ty GLSDB jsou super zpráva, v podstatě dvojnásobnej dostřel (150 vs 80 km) oproti těm současným raketám, které mají na HIMARSech.

Reagovat
oli9

nejlepší možná zpráva

Reagovat
Trand

Jinak ta ztráta Soledaru sama o sobě není taková katastrofa, pokud se Ukrajincům podaří udržet jih u Kliščivky a pokud si vytvoří novou linii nad Soledarem a zabrání dalšímu postupu na Siversk (což nevím jestli dokáží). Pokud by Rusové postupovali na Siversk, tak by se asi museli Ukrajinci stáhnout z Bilohorivky a z okolí Kreminne, kde jsou momentálně v podstatě na dostřel od města (mapa odhadovaných pozic zde https://pbs.twimg.com/media/FmxhvI6aMAA2R57?format=jpg&name=large ). A i když to jsou malé kousíčky, tak se Ukrajinci k městu posouvají čím dál blíž. A Kreminna je důležité město, co se týká obrany Svatove a vlastně i Rubizhne, Lysyčansku a Severodoněcku, i když o těchto 3 je asi hodně předběžné mluvit. Každopádně Ukrajinci tlačí na severu u Kuzemivky (těsně nad Svatove) a na jihu u Kreminne, pokud by se jim podařilo prorazit, tak by to ohrožovalo pád celé téhle linie (tady je mapa celé té linie https://pbs.twimg.com/media/FmxhrM1aMAYoPpd?format=jpg&name=medium ).

Reagovat
Mastný Chobot

Kurva a to im nemohli dať pred rokom? Na to musí zomrieť xy-tisíc Ukrajincov?

Reagovat
Salfovic

Bože, jak já toho Zelenského obdivuji, jak se musí pořád přetvařovat. Já bych ty zmrdy dávno poslal do prdele.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
TopinB

Reagovat
Jardin

Jak jsme tu resili, zda nekam utect kdyby prisla valka az k nam. Resili jste i kam utect, pokud by byla pouzita nejaka vetsi jaderna bomba na Ukrajine? Drabova nekde na Radiožurnálu rikala, ze by nejaky spad k nam mohl dojit az za par dni v zavislosti na vetru a podminkach. Melo by to vubec smysl nekam na zapad jet na tyden dva? Zatim mam tak v hlave, ze bych rychle zabookoval nejakou dvoutydenni dovolenou v americe, karibiku. Mozna nekam na jih k Madagaskaru?

Reagovat
icefish

To si jako vážně myslíš, ze v tu chvíli něco zabookujes?

Reagovat
Jardin

No právě proto chci být připravený. Myslím, že tak první dvě hodiny něco půjde, pak už to bude nedostupné nebo drahé.

Reagovat
sokar

len zachovaj paniku aj naďalej

Reagovat
icefish

To už nic reálně neporidis. Sedni do auta a jed do Portugalska

Reagovat
Jardin

OK, tak tedy autem

Reagovat
jk

Reagovat
Svatej

No ja nevim, janteda četl, ze radioaktivní spád není něco, co by nás mělo trápit. To bylo u těch starších hlavic ne?

Reagovat
kilobyte

Záleží jaká. Ty malé taktické, které by asi použili, nemají takový spad.

Reagovat
oli9

Estonsko se rozhodlo poskytnout Ukrajině největší balíček vojenské pomoci, jaký kdy poskytly, ve výši 113 milionů eur, píše ERR. Skládá se z houfnic, munice, podpůrných vozidel pro dělostřelecké jednotky a granátometů

Švédsko poskytne Ukrajině 50 bojových vozidel pěchoty CV90 a 12 samohybných děl Archer, - potvrdil místopředseda švédské vlády.

To je obrovské. Vozidla CV-90 mají vysokou mechanickou spolehlivost a velkou palebnou sílu.

https://twitter.com/NOELreports/status/1616010060525600768?s=20&t=hWK0vB9tf2QJ-ojq5_7XqA

Dnes nebo zítra se ještě očekává vojenská pomoc od Polska která by měla být jejich největší.

Fajn, teď do by do toho mohli prasknout všichni

Reagovat
Xavivax1

Bál jsem se, že bude té pomoci s postupem času ubývat, ale nějak se to rozjelo

Reagovat
sokar

musia ísť all-in čo najskôr, pred ďalšou veľkou mobilizáciou russakov...

škoda že to tam nenavozili už v máji, pri tom prielome na severe by sa ukrajinci nemuseli zastaviť a možno už by bol pokoj, len im trebalo navoziť tam tanky a delostrelectvo

Reagovat
Salfovic

Jen by mě zajímalo, jestli tomu darování vždy předchází výcvik ukr. vojáků, snad jo.

Reagovat
kilobyte

A Medvedev už zase straší atomovkou.

Reagovat
Trand

Medvěděv minulý týden vzkázal japonskému premiérovi, že by měl spáchat harakiri. To je prostě klaun, kterýmu jde asi jen o pozornost, zrovna tohohle dementa nemá vůbec cenu řešit.

Reagovat
Svatej

Aby to nebyl zas on, kdo to po Putinovi vezme, to by byl snad největší průser

Reagovat
oli9

On byl jen loutka. On tak kvičí a má takové radikální názory, protože leze Putinovi do prdele a myslí si, že je největší Rus a vlastenec. To samé ten kozomrd Kadyrov.... Tihle klauni jsou jen loutky a až skončí Putin, skončí i oni

Reagovat
Salfovic

No, napadlo mě, jestli tím nedělá konkurz na Putinova nástupce.

Reagovat
jk

Medvedev je už naprosto odepsaný. Právě proto se tak zradikalizoval, protože pochopil, že on už posloužil a teď půjde jen dolů. Určitě dostane nějakou hezkou trafiku ale jeho vliv už je pryč.

Reagovat
Talker

Moje teorie je pro Putina podobným užitečným idiotem, jako Schillerová/Havlíček pro Babiše.

Tipl bych, že hromada těch ruských činitelů má za úkol dělat ze sebe naprosté dementy, aby to vypadalo, že on je jediným důvodem, proč Rusko vlastně vůbec spolupracuje se západem a že je jediným rozumným člověkem tam a že všechno ostatní bude horší.

Reagovat
kilobyte

A nebo se chystá na místo po Putinovi. Protože jestli Putin skončí, tak to po něm vezme buď někdo více prozápadní a nebo naopak více proruský. A vzhledem k tomu, že většina Ruska si přeje, aby válka skončila, ale taky chtějí aby Rusko vyhrálo, tak asi budou chtít někoho více radikálnějšího než Putin.

Reagovat
Xavivax1

Zrušil bych sankce na antabus, ať je klid.

Reagovat
Tombull

Nakonec povolí i Němci a budou Leopardy.

Reagovat
oli9

Poláci zatím oznámili

Polsko daruje Ukrajině protiletadlová děla S60 spolu se 70 000 náboji

Reagovat
oli9

Británie pošle Ukrajině 600 raket Brimstone.

Reagovat
oli9

Lotyšsko údajně předá Ukrajině 2 vrtulníky Mi-17, desítky MANPADS Stinger, desítky kulometů, UAV a vycvičí 2000 ukrajinských vojáků.

A prý neofiko pomoc je daleko větší odevsech jmenovaných států

Reagovat
Xavivax1

Podle článku na seznamu se státy zavázaly, že válka letos skončí. Podle te vší pomoci to tak začíná vypadat

Reagovat
Salfovic

No, jak které, Německo opět nezklamalo.

Reagovat
oli9

No četl jsem, že to dopadne tak, že Němci nakonec jakože dovolí jinsim evropským státům darovat Leopardy

Reagovat
Blasphemer

Snad to letos skončí. Věřím tomu. že kdyby se podařilo Ukrajincům vzít Krym, tak už se v Rusku začne něco dít. Putin už přežil leccos, ale tohle by snad znamenalo zhroucení režimu. A když se zhroutí režim, zhroutí se i zbytek armády na Donbase a jinde na Ukrajině.

Reagovat
frankiefcb

Hele v tom jsem asi skeptik. Jsem schopný věřit, že se hranice vrátí před únor 2022, ale obnovení původních hranic. V tom začínám být skeptik.

Reagovat
Blasphemer

Jestli se hranice vrátí do před únor 2022, tak zákonitě musí být osvobozen Krym, protože to nebude pro Rusáky udržitelné.

Reagovat
frankiefcb

no to si právě myslím, že dobývání Krymu je prostě strašně těžké.

Reagovat
Blasphemer

Já si spíš myslím, že to bude podobné jako v Chersonu. Díky zničení Kerčského mostu je Krym zásobovatelný už jen po jihu Ukrajiny. Pokud se Ukrajině podaří odříznout i tuhle logistickou trasu, tak nevím, jak by se tam ruská armáda mohla dlouhodobě udržet. Klidně bych si tipnul, že se vzdají nebo se "takticky" evakuují a přímo na Krymu se bude bojovat minimálně.

Reagovat
DelPiero137

Ako to pisal niekto vyssie. Zapad to chcel davkovat postupne aby rusom nepreplo z rychlej a zdrcujucej prehry. Pred pol rokom by si nikto netrufol poslat tanky, BVP a pod.

Vyzera to tak ze chcu ukoncit vojnu co najskor.

Reagovat
Mastný Chobot

Several countries will announce sending Leopard 2 tanks to Ukraine on Friday at a meeting at the German Ramstein Air Base, the Lithuanian defence minister said

German industry is ready to supply more than 100 battle tanks to Ukraine, Industry sources say - Handelsblatt

Zajtrajšok bude zaujímavý, snáď do toho konečne kopnú tie krajiny. 14 tankov od takých krajín ako UK alebo Nemecko je hanba.

Reagovat
oli9

USA

munice;

90 obrněných osobních nosičů Stryker (APC) s 20 minovými válci;

53 vozidel chráněných proti minám (MRAP);

350 vysoce pohyblivých víceúčelových kolových vozidel (HMMWV);

20 000 dělostřeleckých nábojů ráže 155 mm;

Přibližně 600 přesně naváděných 155mm dělostřeleckých nábojů;

95 000 dělostřeleckých nábojů ráže 105 mm;

Přibližně 11 800 minometných nábojů ráže 120 mm;

Doplňková munice pro vysoce pohyblivé dělostřelecké raketové systémy (HIMARS);

12 vozidel podpory munice;

6 vozidel velitelského stanoviště;

22 taktických vozidel pro tažení zbraní;

Vysokorychlostní protiradiační střely (HARM);

Přibližně 2000 protipancéřových raket;

Více než 3 000 000 nábojů do ručních zbraní;

Demoliční zařízení pro odstraňování překážek;

protipěchotní munice Claymore;

Zařízení pro noční vidění;

Náhradní díly a další vybavení do terénu.

Reagovat
oli9

Další munice pro národní pokročilé raketové systémy země-vzduch (NASAMS);

Osm systémů protivzdušné obrany Avenger;

59 bojových vozidel pěchoty Bradley (IFV) s 590 protitankovými střelami TOW a 295 000 náboji 25mm munice;

https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3272866/biden-administration-announces-additional-security-assistance-for-ukraine/

Zda se, že do toho praštili všichni

Reagovat
Xavivax1

Je šílené, kolik různorodé techniky USA mají.

Rusové toho mají taky moc, ale všechno stejné. Ničím ještě nepřekvapili.

Reagovat
DelPiero137

A to tie krajiny vacsinou neposielaju najspickovejsie zbrane.

Reagovat
Talker

Fakt by mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby Ukrajina dostala třeba 10% všech větších, moderních zbraní ze západu (tj tanky, dělostřelectvo, letadla, helikoptéry a podobně).

Když vidím, co dokáží 2 tucty HIMARS... Vždyť to by musela být game over, kdyby měli i zaškolení.

Reagovat
Talker

Tak 2800 letadel bude více, než 10% ze západu. Navíc u letadel bude náročnější (zvlášť v takových číslech) výcvik, údržba, inftrastruktura, logistika atd.

Reagovat
kilobyte

Nejlepší byl ten vtip:

Ukrajina zastavila Rusko s 20 HIMARS. Polsko: Objednáváme jich 200.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1616179371726749713?s=20&t=8JypKLmR_Dz6pOTjgf3hkA

Jinák asi včera nikomu neuteklo

Rusaci dávají Pantsir-SM jeřábem na střechy budov v Moskvě

Tam už jen chybělo to aby spadnul jeřáb

Reagovat
kilobyte

To je něco podobného, jak ty Babišovi billboardy. Vystrašit lidi, aby jim věřili.

Reagovat
Trand

Včera večer psaly nějaké proruské kanály, že se zahájila nějaká ruská ofenzíva směrem v Záporožské oblasti, tak uvidíme jestli z toho něco bude.

Reagovat
roman_tycka

Nebude vůbec nic, já si stejně myslím, že ty jejich "decisive" ofenzivy dopadnou stejně jako soledar maximálně. zaberou vesnici a končí

Reagovat
Trand

Taky si myslím. Mi teď twitter začal automaticky nabízet jako hlavní možnost "pro vás" na hlavní stránce místo účtů co sleduju a právě tam jsem na to včera narazil. Každopádně u Bachmutu na jihu to nevypadá moc dobře, tam pořád trochu postupují a pokud by se jim podařilo dostat se až k silnici, tak bude Bachmut víceméně odříznutej od zásobování.

Reagovat
oli9

Geniální seriál Arnold největší mazák.. Ale jo on jestli velí půl roku u Bachmutu tak to možná pravda je

Reagovat
kilobyte

Ale on nakonec vyhrál.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Trand

Tak jestli tohle bylo všechno, tak opravdu legendární ofenzíva Tady jsem našel další ukázku jejich umění: https://twitter.com/ItsArtoir/status/1616206202752405504 Asi jedou přímo na Kyjev.

Reagovat
jk

Mi připomnělo https://dsh.re/71b050

Reagovat
sokar

úkol znel jasne: prevalcovať ukrajincov

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

Netherlands is open to supplying Ukraine with F-16 fighters jets.

Foreign Minister Wopke Hoekstra says the Netherlands will look into supplying F-16 fighter jets if Kyiv requests it.

“We are open-minded, there are 'no taboos.”

Reagovat
roman_tycka

To dopadne stejně jako s migama ze slovenska, které tam měly poslat už v květnu a kde nic tu nic

Reagovat
Error

No pojdme, jen at si je pak sami nesestreli

Reagovat
Blasphemer

"German tanks can go to Ukraine even without American ones," says the new German defense minister Pistorius.

Pistolius překvapuje.

Reagovat
Xavivax1

Amíci tam toho posílají za miliardy a oni to budou natahovat o jejich jeden první tank

Reagovat
oli9

Finsko oznámilo, že posílá svůj 12. balíček vojenské pomoci pro Ukrajinu. Předchozích 11 balíčků mělo dohromady hodnotu 590 milionů EUR. 12. bude mít hodnotu 400 milionů EUR.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Trand

https://twitter.com/JakubSzanto/status/1616415279231258625

ČTK: ČR a Slovensko jsou ochotny vzdát se ve prospěch Ukrajiny tanků Leopard 2, které mají obdržet z Německa. S odvoláním na diplomaty to napsal deník FAZ.

Samozřejmě by bylo lepší je mít tady než nemít, ale Ukrajinci je jednoznačně potřebují víc, takže za mě super

Reagovat
Mastný Chobot

<3

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kilobyte

Lepší je poslat na Ukrajinu, než je za pár let potřebovat tady.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
raduinho

Reagovat
oli9

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mastný Chobot

Tak z Leopardov nič nebude. Sebeckí skurvenci.

https://twitter.com/apmassaro3/status/1616423512469606401

Reagovat
kiwwi

ved to nie je rozhodnutie ze nebudu, ale ze este nepadlo rozhodnutie, ze budu

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kiwwi

https://dennikn.sk/minuta/3201690/?ref=mwat

Spojenci sa zatiaľ nezhodli na tom, či Ukrajine poskytnú nemecké tanky Leopard, rozhodnutie ale padne čoskoro, povedal nemecký minister obrany Boris Pistorius počas rokovaní na americkej leteckej základni Ramstein.

Zároveň uviedol, že v prípade kladného postoja chce byť pripravený, preto nariadil preveriť, aké armádne a priemyselné zásoby rôznych typov leopardov má Nemecko k dispozícii.

„Nie je jednotný názor. Existujú dobré dôvody na dodávky a dobré dôvody, ktoré hovoria proti,“ povedal Pistorius o možnosti poskytnúť Ukrajine nemecké tanky.

Očakáva však, že rozhodnutie padne rýchlo. „Neviem, či to bude o týždeň, o dva, alebo zajtra,“ povedal. Zdôraznil však, že ak rozhodnutie bude kladné, chce byť pripravený, aby mohol okamžite konať.

Reagovat
roman_tycka

Leopardy pošlou podle mě,akorát generátor tweetů Massaro se nikdy neobtěžuje psát kontext

Reagovat
oli9

I když to nedopadne tak prostě podle mě to Poláci a pobaltské státy možná my a Slováci nějak protlaci.. Nebo bude nějaká náhrada.. Vypadá to, že to blokují snad jen Němci

Reagovat
roman_tycka

Ti kdo je maji, tak si myslim ze se na nemce vyserou a poslou. Pak ale budou muset resit nakup novych nekde jinde nejspis. Cr a slovensko jeste leopardy nema, tam nevim zda je nemecko rovnou posle na ukrajinu. Kazdopadne nemecko

Reagovat
Trand

https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/rusko-ukrajinsky-konflikt/3559002-pokud-ukrajinci-neziskaji-jih-bude-jejich-situace

Článek od Borka z ČT co byl teď na Ukrajině. Zmiňuje mimojiné, jak je důležité dobýt jih, na Donbase může dál probíhat zamrzlý konflikt víceméně bez problémů i v příštích letech, ale ten jih je důležitý z pohledu budoucího fungování Ukrajiny. Jinak tady ještě jeden zajímavý postřeh:

Borek také zmínil, že v loňském roce pozoroval zajímavý jev, že i u ruskojazyčných lidí na Ukrajině – ve městech, která předtím byla z valné většiny ruskojazyčná – začíná pozvolný posun k ukrajinštině. „Oni od počátku invaze měli srdce na straně Kyjeva, ale ještě loni mnozí z nich používali ruštinu jako mateřský jazyk,“ uvedl s tím, že při setkání s mnoha lidmi dvě třetiny nyní preferují ukrajinštinu. „I města, na která se Putin soustřeďoval ve své propagandě, která měla být základním kamenem jeho nového rozšířeného impéria, tedy 'tady jsou ruskojazyční lidé, kteří chtějí nás – ruský svět', tak tito lidé nejen že jsou od počátku invaze na straně Kyjeva, ale nyní ve stále vyšší míře přecházejí k ukrajinštině,“ podotýká Borek.

Slyšel jsem to stejné od ukrajinců co mají stále část rodiny v Dnipru, což bylo před válkou z většiny rusky mluvící město. (In a survey in June–July 2017, 9% of residents said that they spoke Ukrainian at home, 63% spoke Russian, and 25% spoke Ukrainian and Russian equally.) Teď už spousta lidí mluvit rusky nechce, všechno se pomalu přesouvá k ukrajinštině. Další masterpiece jak zachránit ruskou kulturu a ruský jazyk od Putina

Reagovat
Trand

Taky vyšel kolem Vánoc nějaký průzkum, že poprvé víc než 50% Ukrajinců odpovědělo, že bude slavit vánoce 24/25 prosince a ne 6/7 ledna, protože se prostě chtějí od ruského světa co nejvíc oddělit a přiblížit se k západnějším zemím. Teď jsem našel jen tohle, aly bylo to myslím i z jiných zdrojů: https://odessa-journal.com/more-than-1-5-million-ukrainians-voted-for-the-date-of-christmas-in-diia/

Reagovat
Mastný Chobot

aj u nás v práci všetci Ukrajinci s rodinami oslavovali 24/25. A schválne, nie preto, lebo sú v SR.

Reagovat
TopinB

Mám známou z Kyjeva, ta ukrajinsky rozuměla, ale mluvila rusky, od února přešla k ukrajinštině

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/visegrad24/status/1616479138327429125?s=46&t=2_M0TatrOx332SkyzOnBlQ

Zdroj nic moc, ale polaci se na nejaky nemce vyserou, doufam je ostatni budou nasledovat

Reagovat
oli9

Poláci reaguji tak, že posílají další desítky tanků T-72

Reagovat
Rothbard

Dneska taťka na mě: Jak to vidíš? Když se říká, že Rusové útočí z Běloruska na Ukrajinu, tak podle mě je v pořádku jim na oplátku poslat pár raket, ne?

Za mě má smysl mluvit o tom se svými (pra)rodiči, jen je potřeba vybrat správnou argumentaci a četnost.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1616458294406553600

German intelligence is concerned about the high losses of the Ukrainian army in the battles for Bakhmut, - Spiegel

According to Spiegel, the foreign intelligence service informed security politicians in the Bundestag at a secret meeting this week that the Ukrainian army is currently losing three-digit numbers of soldiers daily in battles with the Russian occupiers.

The BND warned that taking Bakhmut by the Russians would have serious consequences, as it would allow Russia to advance further inland.

The briefing said that Russia was currently throwing soldiers forward like cannon fodder and that high casualties in its own armed forces did not seem to play a role in Russia's war tactics.

Tak hlavně že máte starost, kluci.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Rothbard

Foltýn teď v Interview ČT24...

Reagovat
Svatej

začíná vypadat děsivě

Reagovat
Hachim Mastour

Jedného dňa chcem mať toľko promile, aby som dokázal spustiť video, kde Wagnerovci kladivom od*ebú hlavu dezertérovi.

Neviem, kde beriete gule na to pozerať skutočné videá z vojny. Ja na to nemám

Reagovat
oli9

Semnou tohle moc nedělá, když jsou tam lidi nevím proč.. Jsem tak nasraný, zlost že se to děje a že jsou Rusaci svině atd. Ale já už. Úděl tolik videí že Sýrie, Afriky kde upaluji zloděje v pneumatikách.. O gangech v Brazílii a Mexiku ani nemluvě.... Možná tím že jsem od puberty snad vyrůstal na rozllobenych mužích, poté navratudoreality a teď dodiri.. Že mě nic nepřekvapí.. Nesmí tam být ale děti, ty videa pak nedávám a co víc.. Víc je mi líto zvířat než lidí v kategorii humus...

Reagovat
roman_tycka

ghost rider a funky town

Reagovat
Blasphemer

Muž kultury. Taky jsem vyrostl na všech těchto webech.

Reagovat
vladino10

Prečo ich upaluju v pneumatikách? Pozerať to nechcem, ale nejaký naturalisticky opis prečítam rád

Reagovat
oli9

Jelikož tam bere "spravedlnost" do svých rukou dav.. Takže zloděj tam v lepším případě má useknutou ruku... Ale jak jsme viděl tak např nevěra, vražda se tam kolikrát řeší že se poleje benzínem a zapálí, a ty pneumatiky na něj hází že to prostě hoří... Rychle a hodně...

Reagovat
roman_tycka

Spis je do tech pneumatik zabali aby se nemohli hybat a pak je zapali. Dav jasa.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
TopinB

Tímto se zabývá výborný film Tropa de Elite

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/noelreports/status/1616593173249245184?s=46&t=CkJYYB9M6hgUIrN12e09Xw

Ukraine has agreed with some countries that own Leopard 2 tanks to train Ukrainian crews on them even before Germany makes a decision on their transfer.

Tak trenovat by asi na nich netrenovali, kdyby je nakonec nedostali, doufejme

Reagovat
Xavivax1

Ale byl by to zase větší tlak na Němce. "Umíme je ovládat, naše jednotky jsou zaškoleny"

Reagovat
roman_tycka

Ukraine is satisfied with the results of "Ramstein". Not all help was announced publicly - Defense Minister Reznikov.

Tak snad

Reagovat
oli9

Polsko pošle Ukrajině tanky Leopard i bez souhlasu Berlína, řekl Morawiecki

Němco jsou daleko směšnější každým dnem.

Ovšem včera jsem četl, proč není žádná protiofenziva. USA to nedoporučuje v momentální situaci

Má to x bodů.

1.Počkat na dodání zbraní ze západu, všechny balíčky ( kdoví co je ještě v zákulisí ....tanky,stihačky )

2. Proškolení personálu , výcvik na drahé systémy

3. Zničení logistických cest a bodů v oblasti

4. vhodnější počasí

a ono to dává i nějakou logiku a smysl...

Reagovat
Xavivax1

To je celou dobu odlišuje. Přemýšlí u toho.

Reagovat
Mastný Chobot

S tými Nemcami je to trocha zložitejšie. Poliaci majú týždne veľkohubé vyjadrenia, ale do dnešného dňa vraj nepožiadali o povolenie na export leopardov (ktorý by Nemci obratom potvrdili a už tam mohli byť).

Čo sa týka protiofenzív Ukrajincov, tak určite aj to, čo píšeš, zohráva rolu, ale tiež spôsob, akým UA robila doteraz protiofenzívy - rozobrať zásobovacie linky, čo najviac materiálne vyšťaviť Rusov na fronte, nájsť slabé miesto a potom cez toto miesto zaútočiť ťažkou technikou a rozbiť front. To sa v tomto počasí nedá (aspoň podľa videí v blate zapadnutých tankov súdiac).

Oproti tomu Rusi útočia v štýle nás mnogo a často čisto so skupinami pešiakov s podporou delostrelectva a takmer bez ťažkej techniky. To sa v tomto počastí dá v pohode. Veď kedy naposledy sme videli nejaké video zničeného tanku na fronte? UA má prevahu protitankovej munície a Rusi sa minimálne v tomto poučili.

Uvidíme, ale teda už nech je tu jar. Nejakú pozitívnu správu z frontu by to už chcelo.

Reagovat
Blasphemer

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/polsko-tanky-leopard-ukrajina-valka-morawiecki-nemecko.A230122_152059_zahranicni_vajo?utm_source=twitter&utm_medium=sharecd&utm_campaign=desktop

Gratulace Německu. Z politicky nejsilnějšího státu a v podstatě lídra EU se dopracovali k tomu, že se z nich nikdo absolutně neposere. Myslím že v následujících letech tohle ještě zamíchá kartama hodně, i když bude po válce.

Reagovat
Xavivax1

To není Německem samotným.

Scholz je strašně slabý

Reagovat
jk

Reagovat
oli9

Soledar, Bachmut, Záporoží...

Co jsem dnes viděl ty videa, tak opravdu lidská síla při útoku všude.

Bez nějakého krytí, plánu, podpory ani ne 50% šance na přežití a jdeš kupředu.. Chaos.. Ano mají výsledky v Soledaru a Bachmutu ale za jakou cenu

Ještě když si veznu včerejší prohlášení, že mobilizovaní vojáci se vrátí domů až po skončení války nebo na příkaz Putina. Jinak ne. Panečku to musí být parádní morálka.... A vidina..

Tady jedno video z okolí Soledaru

https://twitter.com/Paul_TheNewf/status/1617190770296987649?s=20&t=g8aN7OYKCPTKMPfiytnlVA

Reagovat
Mastný Chobot

Jop, nahovno je, že im to vychádza a nejaké (hoci minimálne) úspechy to má. A vzhľadom na to, že z mobilizovaných zataľ nasadili iba minimum a ich ľudský potenciál je takmer nekonečný, tak toto môžu robiť roky.

Reagovat
Xavivax1

Jak víme, že minimum. Jestli rozjedou každou chvíli druhou mobilizaci, tak mají brutal ztráty.

Reagovat
Mastný Chobot

Hovoril to A. Žiarovský tu (https://soundcloud.com/postoj/2023-01-13-ziarovsky). Neviem, odkiaľ má info, ale jemu verím

Reagovat
kilobyte

S tím lidským potenciálem bych byl opatrný. To možná platilo ještě za Sovětského svazu, ale teď už na tom nejsou tak dobře. Ať už jde o počet obyvatel a nebo jejich stáří. Ukrajina na tom v tomhle není lépe, ale jestli budou dostávat techniku, tak ten rozdíl budou smazávat.

Rusové sice můžou dělat útoky vlnami lidí, ale až udělá Ukrajina zase nějakou protiofenzívu, tak bych se nedivil, kdyby se jim to zase bortilo. Takže ano, rusáci by mohli dělat ty útoky roky, ale nesměla by Ukrajina dělat protiútoky.

Reagovat
Mastný Chobot

Potenciál živej sily samozrejme nemajú nekonečný a je podstatne menší ako mal ZSSR cez WWII, ale stále sa bavíme potenciálne o miliónoch ľudí, ktoré tam môžu poslať. Mobilizovali okolo 300k a ak je pravda, že doteraz z nich nasadili iba zlomok (keďže im zatiaľ "stačia" do mlynčeku aj väzni), tak takto môžu "postupovať" doslova roky.

Reagovat
Ajven

Siria sa riadne dezinformacie proti nemecku, hlavne z teda polskych kanalov (PiS). Tak ak by niekto chcel vediet ako je to realne s tymi leopardami - tu je twitter thread. Nehovorim, ze by nemci nemohli robit viac ohladom podpory ukrajiny a ohradit sa tomuto pripadne aj oficialnou cestou ale ten hejt je smiesny a podla mna aj celkom nebezpecny

https://twitter.com/weegeedutchie/status/1616733090176434176

skusim to sem aj skopirovat

How Germany became the scapegoat of Europe - the Leopard saga. A story of false narratives, desinformation and outright hate.

Thread

1. After the Marder announcement at the start of the year, a frustrated Polish government decided they had to pledge something fenomanal aswell. They had right the thing - Leopard tanks. Ukraïne had asked for them.

2. The announcement at January the 5th was that Poland would deliver Leopards. The condition - only as part of a broader coalition. The announcement was done hastily, without preparation, and Poland hadn't build a "broad coalition" beforehand.

3. Some nations owning Leopards, like Austria, had done very little for Ukraïne. Export license owner Germany insisted on no alleingang and had to scrape those Leopards together. Finland talked about Leopard delivery, but took the same approach as Poland (coalition).

4. However, Germany was gladly prepared to allow Poland a delivery of the Leopards. Vice Chancellor Habeck, the responsible minister, was open to the idea. He immediately said the Polish government could make an export-request which his department would rubberstamp.(screenshot)

5. Morawiecki realized he had been to hastily with his announcement. Among European countries owning Leopards, there was no wide spread support for Leopard delivery. Thus there was no coalition which would rally around him to secure a large amount of Leopards. So what to do?

6. Well, the Polish government simply didn't follow up on its earlier pledge to deliver Leopards and as such it didn't submit a re-export request. No Leopards would be delivered, no export requests were sent to Germany.

7. With PiS still calling for Leopards without receiving broad support, the Polish government decided to repeat the pledge at the 11th of January. According to Duda, the Polish govt would sent a company of Leopards on the condition of acting within a broad coalition.

8. Again, PiS called into the void. No coalition came to existence because there was no wide spread support for Leopard delivery. Only Finland responded it'd be prepared to deliver Leopards, also within the framework of a coalition.

9. Good old Britain tried a futile attempt to rally a coalition by delivering a symbolic amount of Challengers. It was received with much cheer in Europe, but no Leopard owner followed with a re-export request to deliver Leopards, no coalition came to existence.

10. It was after the 11th of January, when media, twitter and a set of hostile think tanks started to develop a narrative in which they put all blamee on Germany. The claim was that Poland would be ready to deliver, but was still waiting for a green light from Berlin.

11. It was a fake story. Poland hadn't submitted a re-export request in the first case. There was nothing to give a green light to. Moreover, Habeck had already told that his department would not stand in the way.

12. To paint Germany in an even worse light, the media and hostile think tanks shaped a narrative about how a so called coalition - which didn't exist, as PiS wasn't delivering Leopards exactly because there was no coalitiom - was all waiting on Berlin to give a green light.

13. Germany, meanwhile, had still not received a re-export request, so it simply couldn't approve Leopard deliveries. The inaction of the German government as a consequence of having received no re-export request, was explained by bad faith actors as blocking and stalling.

14. With said narrative deeply imprinted in media, twitter and think tanks, things came to a head with the Ramstein conference.

15. Prior to the Ramstein conference, different Leopard-nations had excluded Leopards from their new aid packages. Neither Sweden nor Denmark included Leopards, Spain outright refused, Canada wasn't ready and so forth. The Talinn iniative had achieved little and was minority.

16. This should've alarmed everybody of one thing. There wasn't much support among allies for delivering Leopards - the Dutch PM Rutte had said it earlier quite clearly. It was sensitive, he said, so it wasn't "just Germany". Nobody listened to him. (quotation)

17. Because in the alternative Twitter/think tank reality, an almost demonic hate towards Germany had been unleashed. To them, Germany was blocking the (non-existent) coalition from delivering the Leopard tanks of which no re-export request had ever been submitted.

18. Perfectly reasonable people lost self control and went into a rage - shouted loudly how they hated those pro-Russian stooges in Berlin. The German arms industry, delivering quality weapons, was deemed unreliable, one of the many desperate attempt to harm the country.

19. As expected, during the Ramstein conference, there came no agreement to existence on Leopard deliveries. This was already clear considering some countries had excluded Leopards from their aid packages prior to the Ramstein conference (see tweet 15).

20. Pistorius, Germany's new Defence minister, could only conclude the lack of consensus would require the delegates to hold talks at home - the decision making had to be delayed. Nevertheless, he promised in any case to make inventory of what Germany would be able send.

21. But on twitter, the Germany hate, encouraged by think tanks, reached new heights. According to some, the fact no decision had been taken at the Ramstein conference, had only been Germany's fault.

22. At last - one journalist of the ZDF was confronted with the truth, after the American Defence Minister called Germany a reliable ally. The people, who'd been sinking away in the reality they'd created themselves, couldn't believe their ears. (quotation)

----

Ak by teda v dohladnej dobre prislo vyhlasenie aj oficialnou cestou pre vsetky media kanaly ze s tym nema Nemecko problem bol by som zvedavy ci tie Leo2 Polsko posle aj samo, tak ako to kampanuju...

Reagovat
Ajven

BREAKING: Germany will not stand in the way if Poland sends leopard tanks to Ukraine, Germany's foreign minister says - Reuters

https://twitter.com/Faytuks/status/1617250287261024262

tak som zvedavy teda

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
kilobyte

Tyhle dohady by neměly vylézat na povrch. V ideálním případě se o dodávce nejlépe dozvědět při nasazení do akce.

Polsko podle mě Leonardy samo nepošle. Budou čekat na nějakou větší dohodu.

Reagovat
oli9

Tak ta špína Babiš co včera vysral z držky to bylo něco... Ovšem s tím článkem 5 který včera zrušil a nepřišel by Polsku na pomoc ze sebe udělal zmrda všude... Polska média už to řeší

Tato ulhaná svině nesmí vyhrát

Reagovat
kilobyte

Taky jeho tým hned hodil zpátečku. Ti už musí být hotový z toho, jak po každém jeho vystoupení musí vyvracet jeho vlastní slova.

https://mobile.twitter.com/AndrejBabis/status/1617277299438800897

Reagovat
roman_tycka

Tohle ale napsal na twitteru, na fb nic takoveho neji, protoze tam je jina sorta lidi. Jsou to svine vsichni do jednoho kdo ho podporuji a doufam ze jim to karma vsem vrati.

Navic si nemyslim ze to bude tak jednoznacne pro pavla a zacinam mit strach . Jdu koukat ma byty v krakove nebo do varsavy

Reagovat
kilobyte

Já doufám, že ho v tom vymáchají na primě i nově. I když o tom dost pochybuji.

Reagovat
Tombull

V to bych moc nevěřil, na Primě mu půjdou ještě na ruku.

Reagovat
roman_tycka

V průzkumech je docela jasné, že voliči jsou rozhodnutí (malé procento ještě ne), myslím, že tyhle makakovy výkřiky už nikoho nepřilákají, kdo by jinak nešel k volbam

Reagovat
oli9
Reagovat
Mastný Chobot

Tak to bude nejaký opustený nefunkčný kus, inak by to takto s kľudom nikto netočil. Ale o jeden menej, samozrejme

Reagovat
oli9

Jj bylo to niceni tanku, který nemohli dotáhnout kvůli poškození ale i tak parádní

Reagovat
oli9

Estonský ministr zahraničí Urmas Reinsalu "Babiš by si měl zopakovat historii a její dopad na Česko, včetně roku 1938 a 1968, Estonsko by své vojáky na pomoc Česku v případě napadení poslalo".

"Českým lidem, našim velmi, velmi dobrým přátelům v Česku bych vzkázal jen jedno, pokud by česká svoboda, suverenita, územní celistvost byla někdy napadena vnější silou, Litevci by se postavili bok po boku s českým lidem." Ministr zahraničních věcí Litvy Gabrielius Landsbergis.

Je mi za toho Babiše trapně víc a víc...

Reagovat
Mastný Chobot

potom, čo som ho videl odpovedať na otázky tých deciek, by ma asi ani neprekvapilo, keby to včera netrepol len tak z reflexu, lebo o existencii nejakého článku 5 nemal tušenia

Reagovat
kilobyte

OT:https://mobile.twitter.com/R_Bartonicek/status/1617567779321942016

Ten konec. Na otázku jestli zbytečně lidi moc nestraší řekl: "Je x lidí, kteří skočili z okna, nebo se různým jiným způsobem spáchali sebevraždu."

Ví o tom, že z těch oken skáčou v Rusku?

Reagovat
oli9

Rusko a jeho technologický náskok, mě nikdy neprestanou udivovat

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1617837511639969798?s=20&t=_sUUynj49IYWnIOCaKyzFA

Reagovat
TopinB

Jsem tak nějak čekal, že dostane wallbang skrz ty dřevěné latě. Ale je hezké, že se konečně dostali na úroveň začátku 20. století.

https://i.pinimg.com/736x/21/67/a9/2167a98d9f20f89c3abfffe9f3db2e17.jpg

Reagovat
Trand
Reagovat
kiwwi

Reagovat
oli9

Co jiného cekat, prý to tam litalo i 120 výbuchu za hodinu

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/noelreports/status/1617903934030622722?s=46&t=wt7_9MwUxTRiXcLRMJw4iQ

US President Joe Biden is considering the transfer Abrams tanks to Ukraine in order to influence Germany, which has not yet made a decision regarding the possible supply of Leopard 2 tanks to Ukraine, reports Wall Street Journal.

Najednou uz to nebude logisticka nocni mura?

Reagovat
Mastný Chobot

Poliaci, Nemci, Američania - všetci hrajú vysokú politiku, zatiaľ čo Ukrajinci denne umierajú po stovkách. Je mi z toho zle, aj keď jedným dychom treba dodať, že keby sa na to vysrali úplne (ako kopa iných štátov), tak už asi ani nie je o čo bojovať.

Reagovat
roman_tycka

Vdecnost je na miste, ale proste to ze to tam nelifruji po stovkach, necvici uz od lonskeho leta je fakt pruser, ktery nikomu nevadi/nedochazi co ja vim.

Si mezitim vyresi vliv v evrope jeste, polaci maji velke gusto byt jasnym leaderem, i ty leopardy si vzali pekne za rukojmi

Reagovat
herbage

taky mě sere ta pomalost, ale ne vše se propírá veřejně a UA již třeba dávno může cvičit se západní technikou. Jako Abramsy, Leo2,Challengery2, Bradley, CV90, Mardery, Ceasary, Kraby, Archery, Himars, to je prostě super technika a pokud přijdou i F16 a ty rakety s doletem 150 km, tak to bude bomba

Reagovat
Neon

Určitě cvičí, na Libavé se střílelo celé léto každý den v kuse, cvičili Ukrajince na všechno, co mají v prostoru k dispozici a to dávno před tím, než se oficiálně a veřejně řeklo, že budeme na Libavé cvičit pár tisíc ukrajinců.

Reagovat
herbage

resp. dodávka GLSDB už je potvrzená

Reagovat
roman_tycka

Na letadlech v usa pry cvici taky, podle me se dockame.

Reagovat
Mastný Chobot

Jasné, ale tak invázia trvá už 11 mesiacov. To sa proste dalo spraviť všetko aj rýchlejšie. Chápem, že NATO nie je jedna administratíva a logisticky je to mega náročné, ale aj tak každý deň stratený hádaním sa Poliakov, Nemcov a Američanov o to, kto čaká na koho, zbytočne stojí životy stoviek Ukrajincov, to je neskutočne frustrujúce.

Reagovat
kilobyte

To je prostě politika. Je otázka jestli by bylo lepší, kdyby tam poslali vše hned. Taky by to mohlo mít negativní důsledky.

Reagovat
DelPiero137

S tymto vsetkym bude UA bude velmi silna aj po skonceni konfliktu.

Reagovat
herbage

navíc jsem četl zajímavý postřeh, že nasazení nových zbraní je třeba chytře koordinovat. Např. nasazení Himarsů v květnu pomohlo stabilizovat UA obranu, ale dal tím čas Rusům upravit logistiku a připravili se tak o větší operační výhodu při ofenzívě. Proto čekám taky nasazení raket 150 km koordinovaně s velkou ofenzívou a průlomem front na více místech

Reagovat
oli9

Hlavně díky USA. Tahali nás z toho z druhé světové, tahají nad z toho teď. Nebýt jich tak nic není...

Poláci do toho praštili hned od začátku pořádně. Ale také musím říct, že třeba nase země, byla také od začátku aktivní a ihned to podpořila

Reagovat
oli9

Nakonec tam budou leopard i Abramsy

Reagovat
roman_tycka

Abrams jeste nikdo neznicil myslim. Na ukrajine v tomhle konfliktu si myslim ze stejne bude premiera

Reagovat
oli9

ABC News s odkazem na ukrajinský zdroj: tanky Leopard poskytne 12 zemí a Kyjev jich dostane kolem stovky.

USA do toho snad dají pár Abramsu a vypadá to slušně

Připočtete si k tomu 120 u nás modernizovanych T72

Reagovat
Neon

Reagovat
herbage

Super

Reagovat
Xavivax1

A víme jak jsou na tom rusové?

Kromě toho že teď strašily s T-14, tak mi příjde, že skoro vůbec nepoužívají tanky a jen posílají pěchotu

Reagovat
Mastný Chobot

Teraz nie je pocasie na to ale urcite maju dost

Reagovat
kilobyte

Teď je tam na většině míst takové bahno, že tanky to nemůžou projet.

Reagovat
Trand

V okolí Kuzemivky, což je strategicky důležité místo, používají T-90. Na záporožské frontě jsem viděl minulý týden video útoku, při kterém Ukrajinci zničili 8 BVP a 1 tank.

Reagovat
Ed_Hazard

Ako sú Ukrajinci vlastne na tom s výcvikom? Pokiaľ viem, Leopardy ovládať nevedia. Pár dní nazad sa jednalo o pláne výcviku, ale to je tak všetko. O Abramsoch ani nehovorím. Tým pádom očakávam reálne nasadenie najskôr okolo apríla.

Reagovat
oli9

3 dny zpět oznámili poláci, že Ukrajinci u nich budou mít výcvik na Leopardexh ať už to dopadne jakkoli a tím darováním. Prý ať jsou přípraveni. Já bych řekl, že v USA už pár Ukrajinských instruktorů cvičí pár měsíců na Abramsech a dalších prostředcích. Doufám, že je toho daleko víc než co je oficiálně oznámeno...

Reagovat
oli9

https://www.nzz.ch/schweiz/wende-bei-waffen-exporten-schweiz-ld.1722731

Aby těch dobrých zpráv nebylo málo...

Komise pro bezpečnostní politiku Národní rady chce, aby Německo, Dánsko a Španělsko mohly převážet zbraně ze Švýcarska na Ukrajinu.

Reagovat
Xavivax1

Zjistili, že to je špatně pro kšeft, hovada.

Nikdo by pak nekupoval švýcarskou techniku, kdyby ji nesměl používat

Reagovat
kilobyte

Na Švýcary platí jen peníze. Jinak jsou "neutrální".

Reagovat
oli9

Reagovat
icefish

Jeden z nejvíc oportunistických národů vůbec. Celkem špína přístup, když sleduješ historii

Reagovat
oli9

pán. A teď si představte. Že by tam seděl stejný kokot jako Babiš nebo Medvedev

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Zeman vypadá, že se takhle upřímně už dlouho nezasmál, nevím jestli jsem ho takhle vůbec někdy viděl.

Reagovat
Jardin

Jako malej kluk úplně

Reagovat
kilobyte

Podle mě i přesto, že Babiše podpořil, tak má radost z jeho ztrapnění.

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
oli9

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/britanie-zapad-tanky-johnson-ukrajina-rusko-valka.A230124_191116_zahranicni_jhr

. Podle něj právě na Ukrajině, nikoliv k „hlídání Severního Porýní-Vestfálska“, jsou nyní západní tanky potřeba

Bývalý předseda britské vlády se domnívá, že pro Ukrajince nyní bude stěžejní převzít kontrolu nad pozemním mostem neboli pásem Rusy okupovaného ukrajinského území táhnoucího se podél pobřeží od Donbasu po Krym a který v současnosti blokuje Ukrajincům přístup do Azovského moře. Pokud se Ukrajincům podaří jej získat zpět či alespoň rozdělit napůl, „pro Putina je to konec hry“.

Tím jeho přístupem mi připomíná novodobého Churchilla

A to, že Ukrajina nepadla hned na zacatku je i jeho zásluha.

U mě hodně stoupl

Reagovat
Neon

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1618159408449740800

to jsou neskutečný čísla, co jim kde včera ukrajinci vyjebali??? 23 tanků, 23 BVP, houfnice, salvové raketomety, náklaďáky a cisterny a k tomu 910 orků

Reagovat
roman_tycka

910

Reagovat
TopinB

To jim odjebali nějaký sklad, ne?

Reagovat
Trand

Já ty čísla teda beru vždycky s rezervou, hlavně ty letadla. Každopádně třeba těch tanků je vizuálně potvrzených momentálně 1642, takže třeba 2000 může být reálné, to je neskutečné číslo, když si to člověk představí. Letadel je potvrzených 69, což mi taky teda přijde jako fakt hodně.

Pro srovnání, Ukrajina má potvrzenou ztrátu 449 tanků, z toho skoro půlku tvoří staré T-64. Letadel 55. A Himars zatím stále žádný, i když Rusové jich oficiálně zničili už 215% z celkového počtu na Ukrajině. https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-ukrainian.html

Reagovat
oli9

V poslední době jsem si spíš všiml, že dole sundavaji vrtulníky a letadla

Reagovat
Mastný Chobot

No, tvrdia, že sundavají. Žiadne dôkazy o tom nie sú. Ja tomu teda veľmi neverím.

Reagovat
kilobyte

Bez SPD nemá šanci postavit vládu, tak už začal s nimi vyjednávat.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Hodnotová otázka. Měli jsme se v roce 1938 bránit?

Babiš: Určitě, ano. Je to velká trauma pro náš národ. Je to, je to, že jsme byli zrazení. Poláci by nám přišli na pomoc.

Reagovat
Svatej

Poláci při sledování jeho odpovědi..

https://media.tenor.com/PBRBNJKQ3VEAAAAM/tg1-shocked.gif

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Trand

https://twitter.com/wartranslated/status/1618012034062503938

Ukrajinci se u Nové Kachovky vpravili na noční misi přes Dněpr, skvělé záběry

Reagovat
Neon

v komentářích i fotky jak to teď vypadá. Předsunuté velitelské stanoviště, myslím, že si tam ukrajinci nahrabali pěkných pár štosů důležitých dokumentů.

Reagovat
Trand

Jinak ta zničená budova je na mapě tady: https://tinyurl.com/y82dz5s7

Reagovat
TopinB

Vysvětlí mi někdo o co jde?

Popřípadě odemkne článek? Ale radši to první

https://dennikn.sk/3197332/este-par-dni-mozete-odopriet-boj-so-zbranou-muzi-sa-sporia-ci-je-to-zbabele/?ref=list

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2005/569/

§ 4 Odopretie výkonu mimoriadnej služby

To si zas niekto prečítal 2 vety zo zákona o brannej povinnosti a rozšíril paniku už mi kvôli tomu volala kolegyňa včera, že či to má podať za svojho 14-ročného syna

V skratke, všetci občania máme brannú povinnosť v prípade mobilizácie (rovnako ako určite aj vy), pričom každoročne sa dá urobiť do konca januára vyhlásenie, že vzhľadom na výhradu vo svedomí odopieraš (prípadnú) mimoriadnu službu (ktorá vzniká na základe mobilizácie) a namiesto toho budeš robiť alternatívnu - umývať riady, pracovať vo fabrike, úradničiť, whatever. Tento rok sa toho u nás chytilo nejakých pár múdrych hláv, no. Predpokladám, že to isté máte niekde v právnom poriadku aj vy.

Reagovat
TopinB

Ďakujem, ja som práve Slovák, otec panikári, tak mi to posielal Len tu píšem česky, lebo je to eurofotbal.CZ

Reagovat
Mastný Chobot

Ak niekomu nezávidím, tak je to ten jeden zamestnanec odboru obrany štátu na okresnom úrade na Tomášikovej, ktorý 20 rokov nemal čo poriadne robiť

Reagovat
TopinB

20 let pobíral plat za hovno, jako většina ostatních státních zaměstnanců, konečně si ho i zaslouží (pokud nepůjde na PN)

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

„Nebyť statočných Ukrajincov, Putin by už masakroval ďalších, aj Slovensko. Je zbabelé dávať štátu vyhlásenie, že ak tu bude vojna, tak ja nepôjdem so zbraňou bojovať,“ vraví ich kolega Jakub Sečkár.

Aspoň takíto ľudia mi dávajú nádej, že táto krajina nie je ešte úplne v piči

Reagovat
Trand

No to určitě. Však teď vydírají Švédsko ohledně vstupu do NATO a snaží se získat si co nejvíc pro sebe. Netuším čeho by dosáhli vystoupením. Co jsem tak koukal, tak ten týpek je z nějaké ministrany, navíc i v tom článku píšou že je to mimoparlamentní strana s prakticky žádným dopadem.

Reagovat
kilobyte

Z toho by těžilo snad jen Rusko a možná Čína. Takže asi nějaký flastenec, který hájí zájmy Ruska.

Reagovat
thewall

To je jak by se u nás vykecával Pitomio ... Nemá to žádnou váhu.

Reagovat
jk

Reagovat
oli9

Nějaký hlupák něco řekl.. Nebrat vážně...

To je něco jako co placl Babiš o Polsku.. NATO je pro Turka skvělá vydírání páka a má o všem přehled....

Reagovat
Trand

"The goal is to quickly assemble two tank battalions with Leopard 2 tanks for Ukraine [from different countries]. As a first step, Germany will provide a company with 14 Leopard 2 A6 tanks from Bundeswehr stocks. Other European partners will also hand over Leopard-2 tanks. The training of the Ukrainian crews is to begin quickly in Germany. In addition to training, the package will also include logistics, ammunition and system maintenance."

https://twitter.com/MarQs__/status/1618206031989080064

Oficiálně potvrzeno německou vládou. Jak dlouho může probíhat takový trénink? Jinak nejčastěji se spekuluje o cca 100 leopardech, já četl že Ukrajina by ideálně potřebovala aspoň 300 tanků, tak snad to neskončí na tomhle čísle. Ale stejně je super, že se konečně něco děje.

Reagovat
oli9

+ Abramsy, britské Challengery.. Modernizované T72

Reagovat
vodka

zatím jsem četl, že 7-12 týdnů...

Reagovat
Salfovic

To jsem byl asi hodně naivní, když jsem si myslel, že Ukrajinci už v Leopardech trénují

Reagovat
oli9

Putin ohlásil nový cíl speciální vojenské operace. Prý jim je „ochrana Ruska“

Reagovat
Svatej

tzn bude se bojovat donekonečna

Reagovat
Alan_Shearer

Ten mladej Stropnicky vylejza jako proc? Neskutecnej curak, naprosto nesnesitelnej.

Reagovat
kilobyte

Hustá dvojka už se rozpadla? Takže zbyl jen hustej debil.

Jediné v čem je ta petice dobrá, že tím vytvoří seznam zmrdů, kterým je lepší se vyhnout.

Reagovat
Alan_Shearer

Ty body petice jsou tak strasne smesny a zaroven ubohy, ze se tomu musim jen smat. Cemu se uz smat nelze je vaznost, se kterou tenhle zmrd jeji body prezentuje. On proste ma klausovskej syndrom, sem tam musi vylizt, jit proti proudu a hazet u toho arogantni ksichty. Zlatej jeho fotr, sice uz me poslednich 10 let taky sere, ale za jeho divadelni a drivejsi diplomaticke pusobeni si ho celkem vazim.

Reagovat
Neon

A ještě při tom mluvení vystrkuje bradu výhružně vpřed, což jak víme díky Saturninovi, je naprosto směšné. ...ale fakt jsem vydržel asi pět minut na reflexu a on mamtu hubu v hrozny křeči, když mluví

Reagovat
oli9

Je to protekční zmrd, který nikdy nic nedokázal.. Teda kromě toho že rozesral zelené a pak ČSSD... Jeho názory jsou totálně mimo. Ono by ho bylo nejlepší ignorovat

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Talker

Já stále nechápu, proč se v médiích dává prostor těmhle lidem.

Reagovat
oli9

Spojené státy pošlou na Ukrajinu 31 tanků Abrams, oznámil prezident Biden

V Rusku bude propaganda házet na Washington atomovky

Reagovat
Alan_Shearer

A kolik se ocekava Leopardu a Challengeru? Zatim jsem jen cetl o prvni vlne 14 Leopardu z Nemecka.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Tendar/status/1618297881328504833?s=20&t=V2iO9DgPHhpVQeHicIhhug

Tohle vypadá kurva dobře.

A Scholz už říká, že nevylučuje stíhačky

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
oli9

Jsem zvědavý kdy ti stíhačky odklepnou.. Jelikož Ukrajinští piloti již měsíce cvičí na F-16kach

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

povedali aj ako rýchlo?

Reagovat
oli9

Z Německa do 3 měsíců, zbytek budou zprávy asi doplněny

Reagovat
roman_tycka

"Slovakia is ready to discuss the transfer of its MiG-29s to Ukraine" - the Minister of Defense of Slovakia said.

Slovenske migy na ukrajinu is new sneijder do united

Reagovat
jk

Leandro Damião do Spurs.

Reagovat
Mastný Chobot

tjn

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9
Reagovat
oli9
Reagovat
Mimalu

Takhle to na první pohled vypadá fajn, ale Abramsy budou až na podzim a třeba Španělsko ty Leopardy nabízelo k prodeji už před 7 roky, ale nikdo je nechtěl, protože byly v dost zbídačeném stavu

Reagovat
Trand

Četl jsem zprávy ve stylu, že teď jich je připravených k použití cca 20, zbytek se bude muset opravit.

Reagovat
oli9

Dobré ale že jsou, ono ta oprava, nebo spíš ať to dají do bojeschopenho stavu nebude trvat tak dlouho jako kdyb se nic nedělo a stalo to někde ve Španělsku v hangáru

Reagovat
icefish

Oni kdyby jim prodali těch čerstvé vyřazených 400 jordanskych Challegheru 1, taky by to nebylo pro ne špatný…

Reagovat
DelPiero137

A kde su Taliani? Celkovo ta pomoc od stredomorskych statov je dost slaba mi pride.

Reagovat
Mimalu

Teď nedávno Italové odsouhlasili poslání protiraketového systému SAMP-T, jako z nějakého širšího pohledu ta pomoc jižních států je asi slabší, ale částečně to bude nejspíš i tím, že kvůli finančním situací těch zemí je stav jejich armád v dost zbídačeném stavu. Ukrajinci by Ariete určitě neřekli ne, ale potenciál v odeslání smysluplného počtu kusů tam asi není

Reagovat
oli9

Jak píše mimalu nademnou

Jinák Italové posílají 6 balíček

Zde https://www.corriere.it/politica/23_gennaio_25/armi-ucraina-aiuto-italia-321272ca-9cf7-11ed-98d0-d76eb160bd17.shtml

Itálie předá Ukrajině systém protivzdušné obrany SAMP-T, stejně jako dělostřelectvo a drony v izraelském stylu.

Oni ta pomoc proudí i ne ofiko určitě. Jak jsme mohli vidět například od Bulharu

Reagovat
DelPiero137

diky

Reagovat
oli9

Jak jsem očekával, nad Ukrajinou uz to lítá. Letecky poplach všude. Letí to hlavně na Kyjev. Tak snad PVO zadunguje... Skřeti se zlobí, za balíček zbraní. Od západních spojenců. klasicky se pomstí na civilistech..

Rusko je zkurveny podnarod

Reagovat
oli9
Reagovat
Mimalu

Reagovat
oli9

nee

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kiwwi

Viktora Orbána neteší, že Maďarsko je v EÚ, ale vraj nemá na výber. Maďarský premiér na neformálnej konferencii hovoril aj o tom, že priepasť medzi EÚ a Maďarskom sa prehlbuje a dúfa, že sa súčasná spoločenská štruktúra v Európe zrúti.

Ti Madari su uz uplne vypatlani, ked si ho volia boha jeho? To s nim chcu urobit 10 krokov vzad?

Reagovat
kiwwi

Maďarský premiér tiež vyhlásil, že podľa neho Západ prehrá vojnu na Ukrajine a že Putin sa nebude báť použiť taktickú jadrovú zbraň. Keďže Rusko nedokáže Ukrajinu dobyť, chce z nej spraviť zem nikoho, dodal Orbán.

Podľa neho Rusi vždy začínali vo svojich veľkých historických bojoch zle, ale potom to dokázali obrátiť. Maďarský premiér si myslí, že prevrat v Moskve nehrozí, ale ak by k nemu došlo, nič by to nevyriešilo, lebo by sa dostal k moci niekto ešte divokejší.

Reagovat
kilobyte

Sice to dokázali otočit, ale často to nebylo jejich přičiněním. Většinou je zachránili/pomohli spojenci a nebo počasí.

Reagovat
kilobyte

Měli by je vyloučit a nebo aspoň odstřihnout od peněz, aby odešli sami.

Reagovat
sokar

nejaké dočasné pozastavenie členstva. Aspoň na rok odstrihnúť od platieb, zrušiť schengen, vylúčiť zo všetkých rád a orgánov EU a zaviesť clá na niektoré tovary. A potom nech sa k tomu národ vyjadrí, či to je to čo chcú

Reagovat
roman_tycka

https://www.youtube.com/watch?v=xXwg8Bh4Z2I

Zolkin ve výcvikovém centru Svoboda Rossiji.

Reagovat
Tombull

Babišuv mírový plán. Kdo chce tak to pochopí, jak říkal.

https://twitter.com/FilipTitlbach/status/1618868785250811907/photo/1

Reagovat
kilobyte

Měli bychom se mu složit na kredit na telefon. Protože jinak nechápu, kde tak geniální plán může váznout.

Reagovat
Neon

tady je k tomu i scénář, jak by to asi probíhalo

https://twitter.com/JanWirnitzer/status/1618950620479901697

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/HonzaUA/status/1616908204046155779?cxt=HHwWhoCwibzctPAsAAAA

Takže fakt kyborgové. už je to přiznaný.

Velkej respekt.některý ty chlapy jsou neskutečný......

Reagovat
Neon

a kolik tisíc orků už tam zařvalo kvůli jednomu městu? Kvůli pár km čtverečních z 600 000?

Reagovat
roman_tycka

Jim je to praveze jedno. Coz je docela problem

Reagovat
Talker

Tak ono pokud to jsou vágnerovci, které do statistik nepočítají a kteří jsou z věznic, mobilizované z donbasu a zoufalce, kteří do toho jdou za flašku vodky dobrovolně, tak jim to prostě nevadí.

Navíc to musíme brát tak, že ač je to pro západ 21. století brutalita, pro Rusko žijící stále s tím, že je to další velká vlastenecká válka je to prostě "maličkost". Oproti válkám 20. (a vlastně i 19.) století to je "daily life".

Reagovat
Rothbard

V jedné z těchto diskuzí někdo dal příspěvek srovnávající armády Nato a Rusko. Vypadalo to věrohodně, byla to drtivá čísla jako 700+ vs 3 u nějakého druhů techniky, u jiných samozřejmě nižší poměr. Nemáte to někdo, nebo nemáte odkaz, kde jsou obě armády srovnané? Dík

Reagovat
Rothbard

Aha, jsou volby, i na EF frontě je klid.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
oli9

Nevím přesně. Třeba se autor ozve jak dooije plznicku na Prezidenta

Já akorát vím tohle

https://twitter.com/Posledniskaut/status/1503298394462248962?s=20&t=WZRuUNEw_nW-5CzFg_Ydaw

Reagovat
Talker

Tak ono nejde jen o množství, kvalitu, ale i o to, jak to efektivně využiješ, ta porovnání tím dost ztrácejí váhu.

Třeba když se na to koukneš, tak oni mají sice 15.000 tanků cca (číslo před válkou), ale:

- jen cca 3.500 bylo aktivních, z toho už většinu ztratili a teď vytahují rezervy, které rezaví 3+ dekády někde ve stepi. Je otázka, kolik z toho zbytku se vůbec dokáže rozjet, otáčet věží či dokonce vystřelit, aniž by to vybouchlo.

- jen cca 500 jsou T90 (a Armaty).

Takže vlastně mají cca 700 tanků, které nebyly zastaralé už v Golfské válce (30 let zpátky), kdy Sadámovi zlikvidovali šílené hromady T72 Amíci s tím, že jejich ztráty byly vlastně jen friendly fire.

Tohle porovnání množství je strašně irelevantní díky tomuhle. Jedna divize moderních, dobře vybavených tanků ti spláchne armádu T62 nebo T72, protože se nedostanou ani na dostřel.

Reagovat
oli9
Reagovat
oli9

Zaporozska oblast, ruská ofenziva bez úspěchu. Žádné výsledky...

Bachmut mírný postup ruských sil, pomalý, krvavý ale přece jen nějaký postup. Ale trvá to dýl, než si dokázali sami před týdnem představit. Už prakticky zase jen bombarduji, jelikož Rusaci už jsou také vyčerpaní..

VUHLEDAR, urkajina odráží útoky a ruské útoky ztratily dynamiku, nějaký plán a postup již není. Mají tu teď jedny z největších ztrát a hlavně tedy teď přibývají zničené tanky, obrněné transportéry a vše...obsadili tam za 7 dnů boju malou osadu, kterou Ukrajinci rozstrileli dělostřelectvem a přeživší se bez podpory museli stáhnout zpět

Několik ruských obrnencu zlikvidovano, jednotka je opustila a dala se na útěk... Někdo se plazil někdo nepřežil..

https://twitter.com/DachiOf/status/1619342807579394050?s=20&t=-qmuCYHrFXSemNO5JomCFg

Tank -

https://twitter.com/NOELreports/status/1619397337755041799?s=20&t=JCISzLcAdcrHS8gRMARN0Q

Tady pár dnů starší video z tama které asi viděl každý

https://twitter.com/UAWeapons/status/1618686362693279744?s=20&t=CxkKTg-ODFqt7nLSAh0VHg

Pro představu jak tam ta fronta vypadá.. Tohle mobici a ruské tenký přejizdeji a jsou niceni dělostřelectvem...

Hlášení z této fronty

https://twitter.com/Tatarigami_UA/status/1619072740782411776?s=20&t=b-Up14PNiT-m5n2vSS55sA

"Je nám známo, že se jen dva dny po zranění pokoušejí vrátit raněné na frontu. Některé čety a čety utrpěly 80-90% ztrát, což nepřítele výrazně demoralizuje"

Tohle mluví za vše

Reagovat
Svatej

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Neon

https://twitter.com/nexta_tv/status/1619469660847734784?t=VxS3AODPPvbiYak1yhKu6Q&s=19

V Íránu to začíná být horký, výbuchy muničáku a rafinerií minimálně v sedmi městech

Reagovat
oli9

Reagovat
Xavivax1

Pod útokem v Íránu byli:

- velitelství Íránské revoluční gardy

- základna jednotek Quds

- muniční a dronová továrna

- ropný závod

- vojenské základny v Hamadanu a Karaje

- továrna na výrobu zbraní

Mělo vybouchnout skladiště a fabrika na výrobu Shahedu.

Teď se obviňuje Azerbajdžán a Izrael.

Reagovat
Freedo

Sto pro Izrael.

Reagovat
oli9

Městská nemocnice v Katerynivkce v Luhanské oblasti přijala až 300 zraněných žoldáků hlásící se k nechvalně známým Wagnerovcům, uvedl to v tiskové zprávě genrální štáb Ukrajiny. Ve zprávě je dále uvedeno, že vzhledem k tomu, že většina z nich je nakažena nemocemi, jako je HIV/AIDS, syfilis, tuberkulóza a zápal plic, lékaři jim proto odmítají poskytnout zdravotní péči.

Tohle je paráda když ti převezou do nemocnice. A ve si, že tohle všechno je tam spolu někde na frontě a mrdá se to do prdele...

Reagovat
Svatej
Reagovat
oli9

Reagovat
Talker

Tak nám skončily volby, jak to vypadá, nějaký nový vývoj?

Reagovat
roman_tycka

Tanky na cestě, F-16 časem určitě taky. Russaci chcipaj nadále a postoupili o dvě vesnice na západ u Bachmutu, čímž celá fronta zkolabovala a do pár dnů jsou v Kyjevě

Reagovat
Rothbard

Really?!

Reagovat
jk

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/walter_report/status/1619850531052331008?s=46&t=hDF_YTYzAEaU8SMiVhvVxQ

POV kamera americanu co zlikviduji par russaku v baraku call of duty vibes.

Reagovat
Mastný Chobot

ten koniec

Reagovat
Freedo

Srbsko odsoudilo ruskou invazi. Miloš a jejich prezident se na tom shodli. Docela koukám.

Reagovat
Trand

Tak oni pořád tak nějak balancují na hraně a říkají co ostatní chtějí slyšet dle mě. Na jednu stranu sympatizují s Ruskem, na druhou stranu se musí vyjadřovat tak, aby nepoškodili svoji situaci s Kosovem. Pár týdnů zpátky veřejně vyzývali Wagnerovce, aby přestali najímat vojáky v Srbsku. Navíc si myslím, že dostali velké varování od EU, že pokud budou nadále alespoň slovně podporovat/tolerovat Rusko, tak se jejich vstup do EU spíš oddálí než přiblíží. Ale zrovna tenhle týden se Djokovićův táta fotil na Australian Open s ruskýma Z fanouškama, co měli ruskou vlajku s Putinem.

Reagovat
Xavivax1

Co na tom Rusku někteří vidí, to nepochopím.

Reagovat
Mastný Chobot

U Srbov je to skôr nenávisť k NATO než láska k Rusku. Ruská propaganda to len dlhodobo (a úspešne) využíva a hrá to na kultúrnu blízkosť, historické skúsenosti (WWI), rovnaké písmo atď. U pomýlencov u nás je to okrem vymývania mozgov na facebooku tiež preto, že Rusko je tak jednoznačné a čisté zlo, že všetci tí ľudia (ktorí predsa vedia všetko lepšie ako iní) tomu automaticky neveria.

Reagovat
TopinB

Plus je Rusko osvobozovalo zpod Osmanů, což určitě nebylo nezištně, ale stalo se to.

Reagovat
Freedo

Tak ona je otázka, nakolik role NATO na Balkáně byla správná, hlavně co se týče bombardování. Každopádně vehnala právě Srby do područí Ruska. Ale chápu, že to tehdy bylo hodně složitý.

Reagovat
kilobyte

Tak oni Srbové byli asi trochu jiní už předtím. Těžko říct jestli je do područí Ruska nahnalo NATO a nebo by tam byli stejně i kdyby NATO nezasáhlo.

Reagovat
TopinB

Já si myslím, že ta historická motivace být na straně Ruska tam je stejně. Vem si, že Rusové hodně pomohli s kolapsem Osmanské říše a "osvobození" Balkánu. A jak píše Chobot, Rusové je šli bránit v první světové. Taky je tam paralela v devadesátých letech, kde se regiony, které je oba neměli rádi, odtrhli od obou (Pobaltí od Ruska, Chorvatsko, Slovinsko, Kosovo, Bosna od Srbska).

Reagovat
oli9

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1620074539890909192?s=20&t=f4FpvNNp9iT8u5079JVgsA

tak takto sundané orky jsem ještě neviděl.

V komentech je nejrealnejsi domněnka Stugna-P

Reagovat
kiwwi

mne na tych videach vzdy facinuje reakcia tych, ktorych to netrafilo...ziaden sok, ziaden utek, len sa trochu prelaknu a zrychlia krok, pritom im to 10m od nich zmasakrovalo 4-5 kolegov

Reagovat
roman_tycka

Shell shock dost mozna

Reagovat
DelPiero137

Pri takych exploziach vzdy cakam ze tie tela budu na kusky.

Reagovat
Mastný Chobot

nie je to škoda míňať na pešiakov?

Reagovat
oli9

Tak už to tam borec upřesňuje a přikláním se spíš k němu že bych to taky videl na https://en.m.wikipedia.org/wiki/PARM_1_mine

Tam 2 střela vyjde 1000$

Přece jen Stugna je cca 25000$

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Hachim Mastour

Bidet nesce day F16

Reagovat
Mastný Chobot

To si písal spod krčmového stola, že?

Reagovat
Hachim Mastour

Nepil som Akurat som napisal y namiesto t

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/FilipHorky/status/1620297650082807813

ISW: Západní, ukrajinské i ruské zdroje se shodují, že se Rusko připravuje na bezprostřední ofenzivu.

Na co?

Reagovat
oli9

V Luhanske oblasti prý, teď v Únoru. 200k mobiku. No věřím, že Ukrajina je připravena a tohle bude poslední ruský fail...

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/visegrad24/status/1620168262377181186

Tohle určitě každý viděl, ale výborný

Major scandal in Russia.

The TV presenter Olga Zenkova from NTV was sent to occupied Melitopol to record a propaganda piece.

While visiting a restaurant, Kadyrov’s nephew Hasan Ibrahimov and men from his unit walked up to her, beat up her camera man and then raped her.

Reagovat
kilobyte

Teď tam prý budou posílat jen chlapy.

Reagovat
Ed_Hazard

Robíš, ako keby boli Kadyrovci vyberavý

Reagovat
Mastný Chobot

Na prikaz Hasana Ibrahimova

Reagovat
oli9

jako to už mi přijde mimo no i když je to Ruska. Ono by to ovšem chtělo aby se to neututlalo v Rusku ale aby to tam jelo a řešilo se to. Ale to bych si přál asi hodně civilizovaný svět v Rusku

Reagovat
kilobyte

Tak ono se to dalo čekat. Takže nechápu, proč tam jela, když jako novinářka by měla mít víc informací. Buď je úplně blbá a nebo se v Rusku ty informace nedostanou ani k novinářům.

Reagovat
Rothbard

Řecko kvůli napětí ve vztazích s Tureckem neposkytne Ukrajině žádné tanky Leopard, kterými disponuje. Dnes to během návštěvy Japonska řekl řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Reagovat
Mastný Chobot

To asi chapem. Mat ich vztahy s takymi ako Turci, tiez by som asi vahal.

Reagovat
Blasphemer

U Řecka je to asi jediný pochopitelný.

U nově obnoveného paktu Rakousko-Uhersko je to naopak na blití.

Reagovat
frankiefcb

přesně. Rakušani jsou taky solidní mrdky.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kiwwi

Orbán v slávnostnom prípitku oznámil, že Maďarsko hraničí s Rusmi, nie s Ukrajinou

Maďarský premiér Viktor Orbán povedal, že jeho krajina hraničí s nemecky hovoriacimi krajinami na západe a s Rusmi na východe, pričom "zabudol" na Ukrajinu.

Povedal to počas slávnostnej večere na počesť prezidenta Azerbajdžanu Ilhama Alijeva, informovala "Európska Pravda" Orbánova tlačová služba.

Reagovat
DelPiero137

Ja tomu nerozumiem. Mam vela kolegov z Madarska, znamych atd a kazdy je proti Orbanovi aj proti jeho nazorom a postojom. O to viac ma mrzi ako sa ta krajina prezentuje.

Reagovat
TopinB

Česko by na tom bylo podobně s Babišem, že jo Jenom s tím rozdílem, že Orbán kontroluje většinu médií i doma, proto je furt diktátorem tam.

Reagovat
Trand

U Bachmutu to vypadá celkem špatně, Rusové jsou pár kilometrů od hlavní zásobovací silnice, pokud se nepodaří Ukrajncům nějaký větší protiútok v téhle oblasti, tak asi můžeme očekávat během února stahování jednotek, aby se nedostali do obklíčení.

V obalsti Kreminne mají Rusové dnes začít nějaký větší protiútok, u Vuhledaru se snaží útočit, ale vůbec jim to nejde, mají obrovské ztráty a to území co získali při prvním útoku už zase zpátky ztratili. A to tam přitom mají VDV a mariňáky.

Jinak ono se o tom moc nepíše, ale Azerbajdžán už přes 40 dní blokuje Náhorní Karabach, takže tam nejsou léky, jídlo atd. Tady je dost možné, že Azerbajdžán v následujících měsících zaútočí na Arménii znovu, všechno tomu nasvědčuje.

Reagovat
roman_tycka

Kreminna taky nic moc, ta mobilizace dela proste problemy

Reagovat
Trand

https://twitter.com/MarQs__/status/1620906868045660166

Ukrainian intelligence estimates that Russia now has more than 320,000 soldiers in the country, roughly twice the size of Russia's initial invasion force. Western officials and military analysts have said that Russia also has 150,000 to 250,000 soldiers in reserve, either training or being positioned inside Russia to join the fight at any time.

To je prostě brutální, pokud tam teď mají dvakrát víc vojáků než na začátku invaze. Oni teda postupují samozřejmě v rámci celé Ukrajiny o malinké kousíčky, to jsou kilometry nebo stovky metrů za den, ale pokud mají takový čísla a další vojáky v zásobě, tak si to asi můžou dovolit no (z jejich pohledu a přístupu nas mnogo samozřejmě). Je taky otázka, jaká je kvalita Ukrajinců, čistě statisticky je asi dost možné, že spousta těch zkušených vojáků je vyřazena z boje a musí být nahrazovaní míň zkušenýma. Přeci jenom už se válčí rok a ty ztráty budou bohužel velké i na ukrajinské straně. A i když seš sebelíp vytrénovanej, tak když přiletí granát na tvojí pozici, tak s tím nic neuděláš.

Reagovat
roman_tycka

Ta kvalita obou armád bude zákonitě klesat, s tím se nedá nic dělat no. Myslím, že bychom se měli připravit na nějaké ztráty území třeba i už znovu dobytých, snad to ale nebude tak moc v haji. Západní pomoc prostě selhává v rychlosti

Reagovat
Mastný Chobot

Arméni sú celkom v prdeli, tí naozaj asi nemajú nádej na to, že im Karabach ostane. Jedine, že by sa im podarilo presvedčiť Irán, aby strčil nohu do dverí, ale to už by smrdelo ďalšou veľkou vojnou. USA tam asi pchať ruky/nohy nebudú.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/nmatini/status/1620729609145950209

Takhle to tam teď vypadá. A oni jsou celkově dost v hajzlu, ne jenom v Karabachu, bych se nedivil, kdyby Azerbajdžán chtěl propojit tu oblast kde je Nachičevan se zbytkem země. Ale to už je jenom moje teorie, na to nemám žádný důkazy. Každopádně to, že Rusko koncentruje víceméně veškerou sílu na Ukrajinu pro Arménii není dobrá zpráva a moc nevím, co s tím chtějí dělat. Tak trochu mi to přijde, že jsou na to víceméně sami a stojí proti vojensky silnějšímu soupeři.

Reagovat
Mastný Chobot

Hej, no, však preto sa snažili získať podporu USA, ale nie veľmi úspešne. Jediná šanca pre nich je získať na svoju stranu Irán, ktorý má prirodzene zlé vzťahy s Azermi, ale ťažko povedať, či ten by do toho išiel, nakoľko ten má dosť svojich problémov a de facto by sa tým dostal do proxy vojny s Turkami.

Reagovat
oli9

Ta Bachmutska fronta je průser no. Mají tam ovšem šílené ztráty ale postupují. Ono oni soustředili posily na 3 místech a je jich teď hodně

.

Aspoň nějaká dobrá zpráva z Bachmutu

https://twitter.com/nexta_tv/status/1620834756941484032?s=20&t=h8OEYloxrFYwvBl-6zYyYA

Šílené že tam někdo vůbec je

Reagovat
Trand

Jinak čím dál víc se všude dočítám, že Rusáci plánujou další ofenzívu na přelomu března/dubna, mluví se okolo 200K vojáků a mělo by se znovu jednat o útok na Kyjev. Viz Morawiecki včera: "According to all the information I have from Ukraine, I know that there will be another offensive by the Russians, probably in March or April, and it will be a very hard offensive" Morawiecki says he fears Putin will attack Kyiv again and adds that the Ukrainians cannot rule out an attack from the Belarus, so that Kiev will be surrounded from the west.

https://twitter.com/MarQs__/status/1620904626987102208

Myslíte že se něco takového chystá nebo je to jen nátlak na západ, aby dodal další zbraně? Já to poslední dobou čtu poměrně často.

Reagovat
Xavivax1

Můj názor je, že nátlak. Nechce se mi věřit, že by někde nasbírali 200k čerstvých vojáků. Když už teď v Luhansku zase opotřebovávají svoje výsadkáře.

Reagovat
Svatej

Bakhmut v prdeli, další útok může byt na cestě.

Já nevím, být to obráceně, tak tu slavíme, jak Ukrajinci vyhrávají válku. Přijde mi, že se ta fronta reálně zas otočila a začínají prohrávat. Má stovka tanků sanci něco vůbec změnit?

Reagovat
Xavivax1

Všechno je to pořád následek chyby u Soledaru.

Reagovat
Trand

Jako stovka tanků asi průběh války nezmění. Ale výrazně pomůže snížit ztráty/zvýšit útočný potenciál. Nedávno jsem viděl rozhovor s ukrajinským tankistou a ten říkal, že když narazí na T-90, tak jsou potřeba většinou nejméně 3 ukrajinské tanky, aby se s ním vypořádali. A už jen z tohohle hlediska by ty challengery a leopardy mohly snad pomoct.

Jinak taky nemám poslední dobou moc dobrý pocit z vývoje, ale nepropadal bych úplně panice. Bachmut sice možná dobyjí, ale prostě měli tam neskutečné ztráty. Ukrajinci samozřejmě taky, ale všechno nasvědčuje tomu, že Rusů tam zůstalo mnohem víc. A nesouhlasím s tím, že Bachmut je úplně strategicky nevýznamné město, jak se všude možně psalo, je to dobré místo pro logistiku a případné další útoky na Slavjansk a možná i Kramatorsk. Ale to by byly zase útoky, co by si vyžádaly obrovské oběti a pokud bych to řešil jako poměr ztrát/zisku, tak zabrání Bachmutu se Rusům rozhodně dle mě nevyplatilo. Na druhou stranu je otázka jak to berou oni, pokud jim je prostě jedno kolik vojáků tam umře a jde jim o zisk území, tak je to asi celkem ok. Ale prostě za nějakou dobu ti ty vojáci dojdou, může to mít i nějaké vnitropolitické implikace atd.

A ano, jak jsem psal v jiným příspěvku, Rusové sice postupují, ale jsou to maximálně kilometry denně, spíš ještě menší vzdálenosti. V rámci celé Ukrajiny je to úplně nic. A třeba u takového Vuhledaru jejich útok skončil naprostým fiaskem, přišli o spoustu techniky a dobré vojáky. Druhá věc je ta, že v Mariupolu je prý připraveno dalších 3-5000 rusáků, co tam mají přijet doplnit ztráty takže se dá očekávat, že dřív nebo později se jim něco povede. Ale ty ztráty mají opravdu šílené, pokud by tímhle tempem měli dobývat celou Ukrajinu, tak se jim to v životě nepovede.

Na druhou stranu jak jsme se jim smáli, že jsou úplně mimo v některých věcech, tak mi přijde, že určité věci změnili a zlepšili se v nich, hlavně třeba logistika.

Reagovat
Blasphemer

Na jednu stranu asi něco musí udělat než západ dodá Ukrajině moderní tanky (a možná i stíhačky, jak se teď spekuluje). Na druhou stranu - ok, 200 tisíc kusů masa možná seženou, ale co nějaká adekvátní podpora? Tanky, letadla, dělostřelectvo? Já bych se hodně divil, kdyby toho měli tolik, aby mohli otevřít další frontu.

Reagovat
DelPiero137

Nepodcenoval by som to a spravil vsetko preto aby UA bola co najviac pripravena. Moze byt ze sa russi poucili, skutocne nazbierali 200k novych sil, relativne ich vycvicili. Ktovie co vyjadnali s bieloruskom. Skoda ze dovtedy tam nedorazia tanky s posadkou.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja myslím, že to je psy-op od Ukrajincov (a ich spojencov). Hovoria o tom už 2 mesiace, že to je imminent threat, ale neexistujú žiadne empirické dôkazy, že by sa Rusi v takých počtoch zhromažďovali v Bielorusku. Aspoň ja som žiadne nevidel. To, samozrejme, nevylučuje, že to tak je, ale ak áno, tak Západ o tom musí vedieť rovnako.

Reagovat
oli9

Já tomu věřím, ty počty budou určitě nadsazené a taky se musí brát v potaz kvalita vojska. Vemte si co chodí od podzimu na frontu na ruské straně, + výbava..

Ale jim půjde hlavně dle mě o to rozjet to na 3 směry... Aby odtahli pozornost a nějaké vojáky Ukrajiny od Bachmutske ( Donecske fronty) tak očekávám útok z jihu (×Záporoží) a severu... Ale myslím si že to úspěch nikde slavit nebude a půjdou na jatka... Maximálně získají území na Donecske frontě ale za jakou cenu a jak dlouho je udrží

Reagovat
Rothbard

MOV bude v těchto dnech rozhodovat o startu (bělo)ruských sportovců v Paříži 2024.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/nexta_tv/status/1621071032772689920?s=20&t=M46thBFF_VNyyLNqZeHetA

Putler nařídil obsazení Luhanske a Donecske oblasti do března..

takže zas jen datum a ultimátum

Takže se zas dočkáme nesmyslných útoků dle datumů ale ne aktuální situace..

Reagovat
sokar

spomenul aj rok?

podobné ultimáta tu boli už asi tak 5x

Reagovat
oli9

Kdyby měl někdo dlouhou chvilku tady si může pocist jak vypadá masová vlna u Bachmutu z pohledu ruských zoldaku..

Co mě překvapilo, je to že nejlépe vybavena a " vycvicena" skupina jde první

https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/1621095382771175426?s=20&t=bx0117DISEU9g3zuCctSMQ

Reagovat
TopinB

"ve stejný den mluvila o ruské agresi a ocenila Evropskou unii jako největšího srbského investora a dárce."

Reagovat
roman_tycka

Jasné, precedens s Kosovem by byl jasný, dělají to kvůli sobě hlavně a vidí, že s podporou russaku se nikam nedostanou. Navíc jsou to zatím jenom řeči

Reagovat
oli9

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Tendar/status/1621421739329691652?s=20&t=ZVCExEYaGLw5mqiGMfavtw

VUHLEDAR Rusové přerušili ofenzivu kvůli špatnému počasí

Maji tam velké ztráty, posun prakticky nulový a začali se jim burit jednotky ktere již nechtějí na frontu. Neříkám, že to tak bude všude ale alespoň někde se to trochu uvolnilo...

Reagovat
TopinB

aspoň si chvíli oddechnou

Reagovat
roman_tycka

Na HBO max je nový dokument o prvním měsíci v Mariupolu z pohledu civilistů, spousta POV kamer a rozhovorů, no koukalo se na to dost těžce

Reagovat
Trand

Díky za doporučení.

Reagovat
Neon

dneska jsem dal půlhodinu, zbytek si asi budu dávkovat hodně dlouho.

Reagovat
oli9

Německo schválilo přesun 80+ tanků Leopard 1 na Ukrajinu.

Dneska budou chrastit atomovky na Berlín v TV

Reagovat
Error

Posilani Leopard 1 je akorat zbavovani se srotu

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
kilobyte

Ale lepší než nic. Na druhé straně mají stejně taky šrot.

Reagovat
herbage

oznámili 14 Leo2 a 88 Leo1. Dobrý trolling

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

By me zajimalo zda to je schvalne nebo ne

Reagovat
kilobyte

Podpora fašistů od nacistů.

Reagovat
oli9

Vuhledar plně pod kontrolou ukrajinské armády

Reagovat
oli9

Dva dny po sobě zničen vzácný systém Tor-M2DT

80 mil dolarů v prdeli ale hlavně těch kusů bylo celkově 12

https://twitter.com/UAWeapons/status/1621559306045849600?s=20&t=NGATsZ_8RzTiCeObYrtYQg

Reagovat
oli9

Bakhmut, dnes sestřelené 2 ruské SU25. Jeden pilot zajat

https://twitter.com/Azovsouth/status/1621577383865196556?s=20&t=RJXp_avkeL0s4Ib9CT-aAw

V Bachmutu je situace pořád extrémní, zakopova válka. Velké ztráty už na obou stranách. Orkove tam soustředili ohromnou lidskou sílu

Nicméně Ukrajina tam v posledních 2 dnech vyslala početné, zkušené a dobře výcvicene posily.

Ale co jsem viděl tak největší problém je s munici dělostřelectva které je tam snad 1ku 9 pro rusaky. A Ukrajina nemá dostatek sovětské munice. Než přijde rozkaz k palbě trvá to třeba i hodinu až je pozice orků jistá na 99% a zasazena větší koncentrace živé síly nebo drahého ruského systému, vozidla atd

Reagovat
roman_tycka

Zelensky rekl, ze bachmut nepusti za zadnou cenu, snad vi co delaji, ted uz z toho mista nemuze couvnout nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Xavivax1

NA mě je to moc dlouhé povídání

Reagovat
Svatej

Zatraceně dobry zatim, jsem v půlce...

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně bych rád přečetl i nějakej fact-check od zdejšího EF pluku, protože třeba ohledně těch výplat jsem zatím viděl zprávu akorát na slovenskejch Topky.sk, což ruku na srdce sice není úplnej underground dezolátů, ale spíš takovej východní Blesk no...

Reagovat
roman_tycka

Ja jsem zvykly na 15s videa na tiktoku, hodina nekoukatelna

Reagovat
Xavivax1

Tak prý totální bulshit. Typek cele video prolhal a udělal si reklamu na svoje výrobky.

Reagovat
Zark

Zatraceně dobrý

Reagovat
thewall

Stručný komentář na webu manipulatori.cz

https://manipulatori.cz/jan-safarik-vyvolava-strach-z-valky/

Jestli to dělá jen pro svůj osobní prospěch a vědomě šíří výmysly a polopravdy, tak je to jen další lidský odpad.

Reagovat
thewall

Je tam uvedeno i vyjádření UA ambasády v ČR.

Reagovat
thewall

Ještě pěkný koment jednoho diskutéra k některým tvrzením ve videu (FB Válka se nikdy nemění):

1/ "Ukrajinští vojáci dostávají měsíční výplatu, já tam jako dobrovolník nedostal nic." (zopakováno cca 25x)

2/ "U Kyjeva jsou úplně neschopní vojáci, nikdo tam neumí střílet atd." - no 30 tisíc Rusů, co se snažili Kyjev dobýt, jsou možná jiného názoru

3/ "Nepodceňujte Rusko, ty nejlepší jednotky ještě nenasadili." - jo jasně a tanky Armata a stíhačky 6. generace

4/ "V březnu nebo dubnu Rusové Ukrajinu převálcujou a pak půjdou na nás. Kupte si u mě kurzy střelby, protože až tady budou, tak už na to nebude čas. A sežeňte si neprůstřelné vesty, noktovizory a další výbavu, protože ta tu potom taky nebude." - mnooo dobře pane Solovyove, ale proč nám sem teda nehoděj rovnou tu atomovku, aby se zbytečně nezdržovali?

5/ "Kdyby dali na mě, tak Ukrajinci vyhrajou za 3 měsíce, teda za měsíc, protože 2 měsíce si budou rozdělovat peníze." - tak jasný, se strategií pomáhaj nejlepší vojenský mozky světa, ale bohužel se hlupáci zapomněli zeptat na českým jůtůbu

6/ "Ukrajinci v zákopech jen hrajou Candy Crush a nikdo nic nedělá" - opět platí, že přes 100 tisíc Rusů by nejspíš bylo jiného názoru, pokud by teda ještě byli

7/ "Z informací, které se sem dostanou je jen 10 procent pravda. U Bachmutu a Soledaru se sice bojuje, ale jinde je klid." - tak určitě, podle videí, požárů, úmrtí, reportérů ad. sice víme, že minimálně dělostřelecká palba je prakticky po celé délce fronty, ale naštěstí to tam jeden Čech za 6 týdnů všechno objel a zjistil že je to vlastně všechno jinak, jako obvykle

Reagovat
TopinB

Reagovat
vodka

nedal jsem to cele, protoze jak tam zacal po 15 minutach mlet o tech penezich a jak se to "bere" u nas, tak mi doslo, ze nema moc sajn.

Reagovat
Blasphemer

Už to šíří i twitterovej warrior Cohen s tím, že je to vše pravda.

Reagovat
TopinB

to je ten, co byl debunkovnaý, že tam nikdy vlastně nebyl, ne?

Reagovat
Trand

On tam asi byl a tvrdí že tam je teď od prosince znova, ale je hrozně divnej Vůbec nevím co si o něm myslet. Rozhodně bych ho nebral jako důvěryhodný zdroj.

Reagovat
TopinB

Jo tak, já právě vím, že on hodně postoval na začátku, ale pak to hooodně přehnal, ale už nevím proč

Reagovat
TopinB

kdo to byl?

Reagovat
TopinB

"Myslím, že po tomto videu a po článku v Parlamentních listech spadla Fialoví brada až na zem."

Z komentářů.

No dobrá, po tomto to video neberu ani náhodou vážně

Reagovat
Trand

Tak jsem to celé dokoukal a teda nevím. Nemyslím si že si ve všem vymýšlí, ale všechno si podle mě hodně přibarvuje.

Tvrdí, že tam byl 6 týdnů, z toho na 3 různých místech a podle toho dělá video o fungování ukrajinské armády. Mluví tam o obrovských ukrajinských ztrátách a o ztrátovosti 85-87% u Charkiva, ale přitom podle všeho jen trénoval ostatní střílet, tak jak to může vědět. Stěžuje si na byrokracii - ano, to je dost možná problém, ale shodou okolností jsem nedávno četl knížku Navzdory od bývalého vojáka speciálních sil armády ČR a ten tam zmiňoval, že ho nejvíc v celé armádě štvala právě byrokracie. Takže ano, možná s tím na Ukrajině je problém, ale to si myslím, že je tak nějak ve většině armád.

Pak tam tvrdí, že vojáci na frontě berou 114K měsíčně a přitom jen hrají Candy Crush. Zároveň zmiňuje, že je pak logický, že ti vojáci nechtějí, aby ten konflikt skončil, když berou tolik peněz. Nevím no, za prvý si ty čísla klidně mohl úplně vymyslet a za druhý si nemyslím, že ti vojáci jsou nadšení z toho, že můžou každou chvíli umřít a několik měsíců a možná i let neuvidí svoje rodiny.

Na konci říká, že válka není na celé Ukrajině a že ty boje nejsou vůbec tak intenzivní a že se dá na celé Ukrajině platit kartou. Nevím co chce dokázat tím, že se dá v celé zemi platit kartou.. A pokud ty boje kromě Bachmutu a Avdiivky nejsou tak intenzivní, tak proč je odhadováno přes 200 000 obětí dohromady za 11 měsíců, to mi přijde docela intenzivní. Navíc každý den jsou videa ze všech možných úseků fronty, opravdu nevím co tím chtěl říct.

Pak zmiňuje korupci - ok, asi nikdo si nedělá iluze, že se tam nekrade, ale to co tam tvrdí, jak oni si ničeho neváží a že jsou tam všichni hloupí a že se jim tam všude válí vybavení, tomu opravdu nevěřím. Navíc nabádá, aby nikdo už žádné peníze na Ukrajinu neposílal.

Co se týče zastaralého a zkostnatělého vedení, tam může mít asi i pravdu, na druhou stranu snad všichni západní generálové, bývalí generálové a vojenský stratégové atd. vždycky Ukrajinu vyzdvihovali, jak má mnohem efektivnější a modernější vedení než Rusko, takže tady úplně taky nevím co tím chtěl říct.

10 minut tam pak mluví o tom, jak je důležitý bejt připravenej na konflikt a promuje svoje kurzy, to taky myslím mluví za vše. Víceméně souhlasím s tím komentářem, co sem zkopíroval thewall. Určitě na Ukrajině není vše ideální, četl jsem i články od Kyiv Independent, které se věnovali špatným ukrajinským velitelům v mezinárodní legii, kteří vojáky šikanovali, kradli, vyhrožovali jim atd. Koneckonců teď se odehrávají i na nejvyšších pozicích další čistky, kvůli zakázkám na nákup jídla pro vojáky byli vyhození náměstci z ministerstva obrany, takže to vypadá, že se s tím doopravdy snaží něco dělat. Asi si nemusíme dělat iluzi, že kdyby v takové situaci byla třeba ČR, že by to vše bylo úplně čisté. Ale tohle video na mě opravdu nepůsobí důvěryhodně.

Reagovat
TopinB

ad byrokracie:

Ta je problém ve všech armádách ve všech zemích dlouhodobě. I MASH se tomu několikrát věnoval.

Nepřekvapilo by mě, kdyby Hannibal musel mít účet na vybrání slonů ze skladu na překročení Alp.

Reagovat
kilobyte

V jedné knížce byla skupinka žoldáků, kteří měli zastavit celou armádu. Tak se nechali najmout, aby je rozložili zevnitř. Šli na logitisku a aby to nebylo podezřelé, tak dělali asi 10-15% chyb (možná víc, tím si nejsem jistý). Za týden je vyznamenali za neuvěřitelné zlepšení.

Reagovat
TopinB

nevíš jaká knížka?

Reagovat
kilobyte

Je to ze série Mýtická dobrodružství od Asprina

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/M%C3%BDtick%C3%A1_dobrodru%C5%BEstv%C3%AD

Díl přesně nevím, ale bude to asi jeden z prvních, protože jsem skončil asi v půlce. Musím se dokopat to dočíst. Tedy spíše začít znovu od začátku, protože už je to déle a moc si toho nepamatuji.

Je to fantasy a komedie. A strašně těžko se popisuje o čem ty jednotlivé knihy konkrétně jsou.

Reagovat
TopinB

Díky

Reagovat
Xavivax1

Díky za tip

Reagovat
kilobyte

Na jedné straně má Ukrajina těžké ztráty, ale na druhé straně tam vlastně nikdo nebojuje a hrají si v zákopech na mobilech.

S tím vedením je to jako s jakýmkoliv vedením. Prostě podřízení a nebo lidi zvenčí vždycky vědí lépe, jak to řídit. To už je taková klasika.

Reagovat
TopinB

"Everyone hates their employer and the government. Now imagine your employer is the government!"

Reagovat
Trand

Hlavně ani nevím, kde by nějakej borec co je přijel učit střílet na střelnici zjišťoval jaké mají ztráty. Takový informace mají generálové a štáb, ne řadoví vojáci. Ten maximálně mohl vidět nějaké jednotlivé jednotky a jejich ztráty a stejně si myslím, že pokud učil střílet jak tvrdí, tak to se asi nedělá přímo na frontě ne? To by nedávalo moc smysl.

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon
Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

Chinese white balloon down. Těším se na vysvětlování toho, proč meteorologický balón nenesl ani jedno meteorologické zařízení.

Reagovat
Ed_Hazard

*Balóny. Včera im "zafúkol" ďalší Oni si asi fakt myslia, že sú všetci okrem nich blbí.

Reagovat
kilobyte

Jednoduché. Meteorologickému balónu selhalo řízení a všechna meteorologická zařízení spadla. Cestou se pak srazil se špionážním balónem, z kterého se na něj přichytilo několik špionážních zařízeních.

Reagovat
oli9

Tak asi každý četl o sracce MOV ohledně olympiády.. Poté naší zkurvene ČOV která je banda dementu která neví co je základ olympijských her...

Vyjádřil se k tomu olympionik Hradilek

https://twitter.com/VHradilek/status/1621769254583541761?s=20&t=h9OgzoCu1hGHusTVGOcyYw

snad takových sportovců bude většina

Reagovat
roman_tycka

Snad to bude bojkotovat co nejvic statu. Olympiada me nikdy nezajimala a tuhle sledovat nebudu uz vubec

Reagovat
oli9

Polsko, pobaltské státy, určitě možná skandinávské

Jedinci u národů si myslím také. Ale jako pořád věřím že tam rusaci nebudou

Reagovat
Xavivax1

Je mi líto těch sportovců. Mají se rozhodnout vynechat něco, na co od dětství dřeli, už podruhé taková příležitost nemusí přijít a co jim může změnit celý život.

Reagovat
oli9

Kyrylivka, cca 15 km od Vuhledaru kde si orkove udělali základnu, živé síly. Cca týden tam pozorovane formovali nové síly. Ukrajina jim to po týdnu trefila. Z budov nezůstalo nic.. Cca 200 mrtvých orků

https://twitter.com/Tatarigami_UA/status/1622110372932079616?s=20&t=xQBK2KZBlfdMehwWq5XWOw

Reagovat
TopinB

EF potřebuje srdíčkový emotikon

Reagovat
Svatej

navrhoval jsem zavedeni novych smajliku, treba to prubnou!

Reagovat
TopinB

Ale musím říct, že mě neskutečně sere NHL sekce The Athleticu.

Bruins dávali sežrat měsíc to, že podepsali týpka, který fyzicky šikanoval mentálně slabšího černocha. A správně.

Blackhawks dávají sežrat ještě teď, že se snažili zamést pod koberec sexuální zneužívání jejich bývalého hráče jejich bývalým koučem/fyziem. A taky správně.

Ale Ovečkinovi tam div nelížou prdel tuhle sezónu, protože se blíží Gretzkyho rekordu vstřelených gólů. O jeho profilovce na instagramu (furt s Putinem) ani slovo

Reagovat
Zaschrona

Jsem rád, že už jsem si předplatné neprodloužil. Celkově se bohužel Athletic zhoršuje a autorů, které fakt stojí za to číst, tam už moc není. A může jít o sekci k fotbalu, NBA, NHL nebo NFL.

Reagovat
TopinB

Já ho taky zrušil už během léta, tak čekám, kdy doběhne. Ale z NHL tam stojí číst víceméně jenom Duhatschek, McIndoe a pak Dom L. a Sean Gentille co dělaj každotýdenní rankingy. McIndoea mi bude líto, že ho už nebudu pak číst, protože ten je fakt super, ale jinak to fakt stojí poslední dobou za vyližprdel

Reagovat
TopinB

a to jsem jeden z těch šťastlivců, kterým nevyhodili beat writera k jejich oblíbeným týmům

Reagovat
Trand

On tam tu profilovku má pořád Jsem myslel, že jí tam měl před invazí a pak jí třeba sundal. Idiot.

Reagovat
Jerichoo

Ja som bol pôvodne z tej profilovky tiež znepokojený. Ale myslím, že má veľkú časť rodiny v Rusku a ktovie čo všetko za tým môže byť. Ja si myslím, že sa dosť oprávnene bojí a nemyslím, že by niekde súhlasil s vojnou.

Reagovat
TopinB

tak zase ale Rusko se nezačlo chovat jako vesnický čurák v roce 2022, že jo. Nehledě na to, že Ovechkin má tolik peněz, že by mohl přestěhovat celou svou čtvrť.

Reagovat
kilobyte

Kdyby to bylo kvůli rodině, tak už by byli dávno pryč z Ruska.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

to je argument ? Není , je to svině pokrytecká

Reagovat
Mastný Chobot

Nikto od neho nechce, aby spálil pas a vyhlásil, že Putin je putain, ale mať dobrovoľne na svojom profile fotku s vojnovým zločincom je asi troška opačný extrém.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

A berou to tak i v Kanadě?

Reagovat
TopinB

berou co? Většina NHL žurnalistů jsou tam Kanaďani

Reagovat
kilobyte

Ovečkina.

NHL moc nesleduji, ale vždy mi přišlo, že v Kanadě nemají rádi, když nehrají hlavní roli Kanaďani. A zrovna u překonávání rekordu Gretzkyho bych čekal, že by nebyli rádi.

Reagovat
TopinB

Podle komentářů na twitteru, FB a Athleticu a toho, jak mu žurnalisti líbaj prdel, tak jim to nevadí a jsou rádi, že vidí "nepřekonatelný" rekord překonaný

Reagovat
Blasphemer

Hlavně, že když tam ten rusák (jméno už nevim), nechtěl nosit duhovou pásku, tak ho skoro zlynčovali. Ale adorace masovýho vraha je v pořádku.

Reagovat
TopinB

Provorov. Přesně tak. Rangers to dávaj taky pořádně sežrat, že nenastoupili na trénink s duhovýma páskama.

Ale o Ovečkinovi se víceméně mluvilo jenom v únoru a březnu 2022 ve článcích typu "co bude s ruskýma hokejistama", ale jinak ticho po pěšině.

Reagovat
ACSeRw!n

v americe maji proste svoje americky problemy a my mame svoje evropsky.. smutny, ale je to tak

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1622260328665866240?s=20&t=7L7ts7T5Izd8DY1PcBIspg

Není tělo, ne jsou odměny nebo peníze pro pozůstale. Wagnerovci porcuji těla mrtvých nebo těžce raněných a psi dokončí práci . Rusky mir

Reagovat
Trand

https://twitter.com/KofmanMichael/status/1622602875338629120

Tady vlákno od týpka, co se narozdíl od nás (a 99% twitteru) doopravdy vyzná, kde rekapituluje zima a má nějaké předpovědi na zbytek roku.

TLDR: Nevidí to tak černě, víceméně si myslí, že pokud Rusko dobyje Bachmut, tak nebude mít moc kapacity pokračovat někam dále (Slovjansk, Kramatorsk) a ofenzíva se bude soustředit zejména na Donbas. Rusko od října cca zdvojnásobilo počet vojáků na Ukrajině (myslí si že teď tam mají okolo 250K), ale zároveň to nejsou tak kvalitní vojáci. Tyhle jednotky mají potenciál se houževnatě bránit, ale v útoku si myslí, že nebudou moc úspěšní. Zároveň si myslí, že ofenzíva na Charkiv, Sumy, Kyjev atd. nebude, nedávalo by to smysl. Pokud něco, tak maximálně na západní Ukrjainu s cílem zabrat jadernou elektrárnu u Rivne, ale na takový útok nemají Rusové v Bělorusku zdaleka dost vojáků. Dále si myslí, že ideální taktika pro Ukrajinu by byla bránit se a nechat Rusko přijít o své lepší jednotky a pak zaútočit, ale zároveň tvrdí, že ukrajinská vláda to vidí asi jinak a nemyslí si, že jim prodlužování konfliktu hraje do karet, takže se s dodávkami techniky asi pokusí o nějaou ofenzívu.

Reagovat
roman_tycka

Mne ten bachmut uz prijde jak stalingrad, pro obe strany symbolika kdy z tsktickeho hlediska ani jedna strana nic moc neziska.

Reagovat
oli9

Já si hlavně myslím, že Rusko maximálně dokáže získat Donecskou oblast ale za neuvěřitelnou cenu. Ale nedokážu si představit to, že ji udrží nebo zcela ovládnou. Ukrajině se z novým balíčkem a střelami které dostřeli daleko dál ( až na Krym) s neuvěřitelnou přesností otevírá způsob války který vedla. Ničení logistiky, skladů, zásob... A to Rus neudrží..

Nadruhou stranu, Ukrajina nemá bezedne zásoby dobrých vojáků nebo zkušených. Také má své limity. Můj osobní názor jako laika je ten že několik desítek tisíc Ukrajinských vojáků, se teď cvičí v USA, Británii a všude po Evropě se západní technikou,..

To je podmínka západu, školení a výcvik. Ono bez výcviku naskočit ke zbraním by bylo spíš na škodu. Věřím, že až bude hodně kapacity prosklené a ovládnou západní zbraně začne protiofenziva ve více směrech. Teď Ukrajina spíše brání postup Rusů

Reagovat
sokar

asi najlepšie by bolo čakať a nechať krvácať russákov... podmienkou ale je udržanie podpory západu. Ničiť logistiku a vyčerpať nepriateľa a následne do oslabenej obrany preniknúť resp. prinútiť ich stihanúť sa ako od Kyjeva, Charkova a Chersonu. Russáci budú iba škodiť na civilnej infra

Reagovat
Xavivax1

To je přesně to, co dělají.

Reagovat
Mastný Chobot

Otázka je, ako dlho vydrží podpora Západu, keď UA nebudú mať žiadne aspoň symbolické víťazstvo po dlhšiu dobu. Bojím sa, aby potom nezačali mať navrch kolaboranti s mantrou o "zbytočnej pomoci, ktorá nemá zmysel".

Reagovat
ZJEV

No jo, ale takhle Rusákům v podstatě necháš civily jako rukojmí a oni to taky nevydrží věčně. Pokud by obyvatelstvo nevidělo žádný posun a jen zmar a bídu, tak by šla jeho morálka taky rychle dolů.

Reagovat
Svatej

Trochu jsem doufal, ze budou Rusové blbí věčně

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
oli9

Akorát jsem to sem šel dát s komentem " grilovačka u Vuhledaru"

Krásné video... Ty ztráty techniky a lidí jsou tam pro ně šílené. Když si veznu s jak chaoticky to zkouší

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Trand
Reagovat
Svatej

Reagovat
roman_tycka

Pastrnak ted na instagramu fotka s oveckinem, to asi mluvi za vse

Reagovat
oli9

Kadyrov opět na fetu nebo nevím, v kterém vesmíru žije naštěstí jsou to Poláci takže z něj mají prdel a zvou ho do Polska

https://twitter.com/visegrad24/status/1622863433061347330?s=20&t=WT5weUV-U9pG3LMN-EnEPg

Reagovat
ACSeRw!n

pokud by sme se zbavili Ostravy, tak jsem pro

Reagovat
Trand

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1622677762292039680

RF, Moskva. Poslanec vládnoucího Jednotného Ruska Andrej Kolesnik se vyslovil pro popravu ruských občanů, kteří opustili RF a působí proti Putinovu režimu. Poprava má být podle něj vykonána na území států, ve kterých se tito občané nacházejí.

Další geniální ruská myšlenka, tentokrát přímo od poslance z Putinovy strany.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Svatej

Fakt jiná rasa lidí, normálně máme příležitost sledovat středověký mozky v současnosti a nepotřebujeme ani stroj času.

Reagovat
Mastný Chobot

Všimli ste si, ako za posledné 3 dni pribudlo na twitteri neskutočne veľa videí zničenej ruskej techniky / zabitých Rusov / operujúcich ukrajinských vojakov? Oproti tým posledným týždňom je to strašná zmena.

Zaujímalo by ma, či je to nejaký ukrajinský koordinovaný psy-op alebo sa naozaj tak veľmi zintenzívnila ruská aktivita.

Reagovat
Xavivax1

Ty čísla, které skáčou tomu odpovídají. Taky se už tady psalo, že nejspíš začala ta obří ruská ofenzíva.

Reagovat
roman_tycka

A u vuhledaru celkem fiasko

Reagovat
Xavivax1

U Bachmutu alespoň běhají přes les a mezi domy, ale na Vuhledar běží přes pole.

Reagovat
Trand

U Vuhledaru útočí 155. brigáda, 40. brigáda (oboje mariňáci) pak výsadkáři a nějaké speciální jednotky GRU plus pak "běžných jednotek." Problém pro Rusáky je, že přišli o cca 30-50% vojáků z těchto lepších jednotek už loni na podzim při ofenzívě na Pavlivku (těsně pod Vuhledarem). Teď ty ztráty doplnili o mobilizované, jenže když začala ta ofenzíva u Vuhledaru dva týdny zpátky, tak přišli zase o velké množství těch lepších vojáků. Takže teď už je reálné, že třeba víc než polovinu z těchto lepších brigád tvoří mobilizovaní, kteří prostě nemají tak velkou kvalitu a mají mnohem menší ofenzivní potenciál. Problém je, že mezi Mariupolem a Vuhledarem je údajně nashromážděných 20K vojáků, takže je tam asi budou posílat pořád, prakticky jim ty lidi nedojdou v dohledné době a Vuhledar je strategicky důležitý pro postup v Doněcké oblasti, Kofman třeba říká že důležitější než Bachmut. Vuhledar brání 72. mechanizovaná brigáda, která se vyznamenala v bitvě o Kyjev, takže Ukrajinci tam taky mají jednu z těch lepších jednotek a zatím se brání fakt dobře, ta ruská ofenzíva je naprosté fiasko a ztráty mají neúměrně vysoké. Dokonce si teď vymýšlejí, že Ukrajinci organizují protiútoky, aby ospravedlnili tak velké ztráty. Ale pořád mají početní převahu no.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Asi od vseho trochu. Nektery ty zabery z dronu, ktere se v poslednich dnech objevily, jsou dobrej brutal.

Reagovat
oli9

Tak oni začali nějakou ofenzivu u Záporoží, Vuhledaru... Bachmutu... Zisky mají jej u Bachmutu.. V dalších dnech se očekává ofenziva na severu na "Charkov"

Reagovat
oli9
Reagovat
oli9

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/statni-rozpocet-rusko-schodek-prijmy-vydaje-ropa-zemni-plyn.A230207_105039_eko-zahranicni_rie

Vim, že tu každý čekal bankrot, rubl dole do 14 dnů ale tyhle čísla už je posílají prostě doprdele a ukazují, že ta válka jim to prostě posrala. Tohle nemůžou dlouhodobě udržovat, tohle prostě povede k neschopnosti vlastní výroby. 60% deficit už v lednu.....

Reagovat
kilobyte

Předpokládám, že dezoláti začnou šířit, že Rusko naplnilo plánovaný rozpočet na 60% už v lednu.

Reagovat
oli9

jn jako to nemá smysl s takovýma lidma vést debatu

Jinak tohle jsou ofiko čísla od Rusů. takže ted si představte skutečnost

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

Bankrot do čtrnácti dnů byl samozřejmě nesmysl, ale ten druhý extrém, kteří tady někteří kolaboranti hlásají tj. že sankce nás jako Evropu poškozují víc než Rusko, je taky kokotina. Oni na to dojedou.

Reagovat
kilobyte

Tak kdyby Rusko nic nepodniklo, tak ten bankrot by asi brzo přišel. To co udělali jim sice dalo čas, ale o to víc je to posere v budoucnu.

Reagovat
Blasphemer

Bankrot už oficiálně nastal. Od zmražení dolarových rezerv nesplácejí svůj dluh, jelikož úvěry mají právě v dolarech a rubly od nich nikdo nechce.

Neschopnost splácet dluh = bankrot. I když to je samozřejmě takový vynucený bankrot, jinak by to schopní splácet byli. Není to jako bolševický bankrot, kdy Lenin jednoduše řekl, že žádné dluhy carského Ruska neuznává a tak nic platit nebudou.

Reagovat
Svatej

Pokecy o sankcich, ktery poskozuji jen nas, mam bohužel dodnes, takze tenhle clanek si ukladam

Reagovat
Mastný Chobot

Akurát som včera videl, že síce UA pred vojnou mala v absolútnych číslach 10x menšie HDP ako Rusko (0,155 bilióna vs 1,5 bilióna), ale keď do rovnice zarátame aj hlavných donorov UA (Poľsko, USA, Nemecko, Francúzsko, ČR, SR, UK, Taliansko, Lotyšsko, Litvu, Estónsko), tak sa dostávame niekde na úroveň 35 biliónov vs 1,5 bilióna.

Jasné, že tieto krajiny nebudú prioritizovať vojnu až tak ako Rusi a hlavne Ukrajina, ale keby dokázali dlhodobejšie sústrediť aspoň desatinu úsilia, tak je to ekonomicky stále 3x toľko, ako má Rusko, resp. malo pred sankciami. Takže doslova všetko závisí od podpory Západu a toho, aby UA mala dostatočný manpower.

Reagovat
oli9

Já myslím, že ta pomoc bude proudit dál. Západ a hlavně USA to pofrci dál. USA jasně dělají to kvůli Ukrajině, ale také by byli hloupí kdyby neoslabili největšího rivala, za pro ně minimální cenu

Reagovat
Xavivax1

Šojgu "Ukrajinské ztráty za leden jsou 6 500 vojáků, 341 tanků (!!), 25 letadel a 7 vrtulníků

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1622914720855470080

I kdyby ty čísla vojáků nebyla přestřelená (což klidně i tak můžou být), tak přiznali 3x + větší ztráty než UA.

V tancích se museli seknout s desetinnou čárkou.

Reagovat
jk

Šojdu mluví o ztrátách UAF ne? Rusové svoje nezveřejňují…

Reagovat
oli9

Ano jsou to Ukrajinské ztráty . Podle Rusů

ty tanky letadla i vrtulníky jsou k smíchu..

Co se týká počtu obětí tak bych to v tom nejčernějším scénáři ale viděl klidně na 4-5k za poslední mšsíc

Reagovat
Xavivax1

No právě

Reagovat
Ed_Hazard

https://twitter.com/hogrbe/status/1621479563720118273

Troška OT. Ty kks. Típek to napísal 3 dni predtým

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Mastný Chobot

Aj keď týpek napravo s tou tottenkopf nášivkou veľmi nepomáha účelu...

Reagovat
jk

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
oli9

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
TopinB

https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html

Rusům už bylo prokazatelně zničeno (ne poškozeno nebo ukořistěno) už 1000 tanků

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/honzaua/status/1623016721400401939?s=46&t=87f6z0H1zypYPhoVhJ6Xbg

Zde se resi safarik co mel to video ukrajinu musime si promluvit, doporucuji si pocist, co za debila to je jinak vlakno vyborny

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/TheStudyofWar/status/1623510800819187714

ISW píše, že Rusi spustili rozhodujúcu ofenzívu v Luhansku. Ukrajinci zatiaľ odolávajú, bodaj by im to vydržalo.

Reagovat
oli9

Očekává se to no, ty posily tam jezdily hodně dlouho. Ale také je známo, že ta armáda stojí za hovno. Mají jen kvantitu. Nevycvicena, nekoordinovana. Asi zaberou nové nebo spíš území co ztratili ale myslím si že to neudrží..

Reagovat
frankiefcb

Furt se píše i o tom, že má přijít nový "blitzkrieg" a údajně jsou na to už o trochu lépe Rusové připraveni. Četl jsem Rybara (ten Rusák), monitoroval Ukrjaince na hranicicích Charkovské, Sumské a Černihivské (dle něho se tam stahují některé Ukrajinské jednotky a pohraničníkům je zakázaná jakákoli dovolená a všichni v bojové pohotovosti), budují se tam obrany a minová pole. Plus dneska ráno jsem četl, že Ukrajinci odhadují, že Rusové připravili na tuto ofenzívu cca 1800 tanků, 4000 obrněných vozů, snad 2500 děl, 800 MRLS, 400 stíhaček, 300 helikoptér. P.S: Nevím jestli tomu mám věřit, nicméně bohužel náznaky z Ruska jsou takové, že do toho asi chtějí jít All-in, takže bych to asi nepodceňoval.

Reagovat
Talker

Nevěřím tomu, že tam budou mít 700 věcí ve vzduchu. To je nereálné. Doteď nebyli schopní poskládat ani desítky a najednu tam budou létat stovky?

Reagovat
oli9

nehledě na to,ze se tam prostě boji lítat. Letět jich tam desítky denně tak si jsem jistý že jsou 3,4 kudy dole denně

Reagovat
Talker

Tak oni to používají jako dělostřelectvo ze své vlastní strany, no Každopádně stejně, kolik stíhaček se vejde na jedno letiště, aby se to dalo zvládat logisticky, opravama a podobně a zároveň aby to nebyl "snadný cíl"? 30? 50?

Reagovat
kilobyte

To se možná brzy dozvíme, až budou na twitteru fotky zničených letadel na letišti.

Reagovat
oli9

Kusy

Reagovat
DelPiero137

Taku koncentracia techniky by satelity museli zachytit. To su obrovske cisla, o zasobovani ani nehovorim.

Reagovat
frankiefcb

Však o tom mluví Ukrajinci, tak asi právě mají tyto informace.

Reagovat
Mastný Chobot

No mluví o tom, ale že by k tomu existovali nejaké satelitné snímky alebo čokoľvek, to sa nedá povedať

Reagovat
Talker

Nevím, no. Téměř 10.000 ks bojové pozemní techniky (navíc u části budou potřeba tažná vozidla), k tomu zásobovací vozy, tažné vozy atd, to by byla naprosto šílená koncentrace. Už jen to, že na začátku války mělo Rusko cca 4.000 BMPs (+cca 6k obrněných vozů), což je více než třetina toho, co tu píše výše, cca 5k tanků (z čehož 1/3 byla zničená), podobně u letadel (cca 1.000 bojových letadel celkově).

Na každé třeba 2 kusy toho zařízení budeš potřebovat tak jeden náklaďák/cisternu, která bude zásobovat střelivem, palivem atd. Už jen z tohohle pohledu to je neskutečné logisticky zvládnout.

A to neberu v potaz množství lidí, které by do toho muselo být zapojeno, to by muselo jít do stovek tisíc rozděleno mezi vojáky (nejen pěchota, tankisti, ale obsluha děl, inženýři, mechanici, logistika, řidiči). Na tohle by tam museli mít kolik, 150k lidí?

Reagovat
kilobyte

Tak zrovna rusáci si nebudou moc lámat hlavu s tím, aby měli zajištěný zásobování střelivem a palivem.

Reagovat
Talker

To možná nelámou, ale že by poskládali v jedné oblasti sílu, která potřebuje 10.000 aut každý den, jen aby jim nedošla munice, to mi přijde nesmyslné

Reagovat
kilobyte

Není potřeba. Munici dostane každý desátý tank a v ostatních tankách bude dělat posádka "pif paf".

Reagovat
Blasphemer

Rozhodující bude v tom, že tam všichni pochcípají.

Reagovat
oli9

Poslední dny kolují videa u Vuhledaru jak jsou zničené kolony tanků, obrnencu atd.. Byla tam ofenziva ale neuspěla absolutní chaoz a obrovské ztráty

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1623456894680539138?s=20&t=y9LuoGB6V_Uwj4SZNSXw7A

Reagovat
Trand

@ChristopherJM

SpaceX's president & COO says Starlink was "never never meant to be weaponized" and "Ukrainians have leveraged it in ways that were unintentional and not part of any agreement." So now the company has limited the Ukrainian military's use of Starlink.

A idiot Musk komentuje na twitteru příspěvky nějakého účtu, co se jmenuje russian market a má na profilovce Putina, že podle tureckých novin zemřelo na Ukrajině už 2,500 vojáků NATO. Ten zbytek vymyšlených čísel ani nekomentuju. Rusko má mít podle toho zdroje 18,000 mrtvých vojáků a Ukrajina 157,000 Prostě proč by takovýhle informace měly mít nějaké malé turecké noviny, které neznají ani Turci, jak píší v komentářích. Jsem si dřív myslel, že Elon to nedělá naschvál, že má jen pocit, že všemu rozumí, ale teď mi to přijde, že jede vyloženě ruskou propagandu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1622461270573125632

Plus komentuje tweety jednoho z největších ruských propagandistů Traceyho (oficiálně se asi tváří jako proti válce, nicméně kdo ho občas vidí, tak ví - při každé dodávce západních zbraní píše jaká je to eskalace atd). On je fakt v některých věcech úplně dementní.

https://twitter.com/elonmusk/status/1622759934210322432

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
TopinB

Tusim to nekdo psal, ale je to proste Daniel Vavra s elektroautama a vic penezma

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Golasso

Tohle Musk už ale fakt posral. Rusáci začínají ofenzivu a Musk Ukrajincům "vypne" možnost útočit na řídící centra a zásobování. Náhodička to načasování ...

Reagovat
oli9

Mu jeblo, chápu že někdo může mít opačný názor ale on je prostě mimo.. Snad zazada o ruský pás a pudje tam žít.. Může koncerty objizdet vladivostok, Omsk, Kazaň atd

Reagovat
Talker

Já nechápu, proč vůbec někdo poslouchá někoho takového či dá na názor vyfetovaných a vylízaných lidí, protože umí zpívat, hrát na nějaký nástroj nebo hrají ve filmu.

A to na obou stranách barikády, jako reálně nevím, proč by to někoho mohlo/mělo zajímat... Má doktorát z geopolitiky? Případně rozhled, který je větší, než běžného člověka a který je schopný opřít o fakta?

Reagovat
andrew96

Reagovat
icefish

Reagovat
TopinB

Jediné celebrity, které stojí za to poslouchat z pohledu toho, že maj něco i vystudovaného jsou Brian May a Dolph Lundgren

Reagovat
kilobyte

Natalie Portman

Reagovat
Talker

Já nevím, no. Tohle je jako ptát se královny krásy na její pohled na světový mír nebo na co se jich to ptají.

Prostě tohle "zeptám se týpka, co umí drnkat na kytaru, co si myslí o válce na Ukrajině, ten přece bude vědět." mi přijde naprosto nesmyslný.

Jediná věc která spojuje celebrity se současným děním na Ukrajině je, že vyfetovali tolik koksu, jako je na Ukrajině sněhu v současnosti.

Reagovat
kilobyte

Tak on tam byl na žádost Ruska. Takže ho prostě nechali vykecat, ale pochybuji, že ho brali nějak vážně.

Jinak mě štve, že teď z Pink Floyd znám jenom Waterse. I když podle mě to není takový hajzl a nedělá to kvůli zastávání se Ruska. Ale spíše je jednodušší a chtěl by odzbrojit svět a žít bez válek. Dneska jsem koukal na wiki a prý mu umřel táta ve druhý světový pár měsíců po jeho narození. Takže nějaký velký odpor k válce se dá čekat. Ale možná by mu prospělo, kdyby mu dal někdo lekci z historie a vysvětlit mu, že druhá světová propukla v takové míře právě protože západ strkal hlavu do písku. Tak jako on si teď přeje.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Klasika. Chyba je na obou stranách. Jak na straně Ukrajiny, tak na straně NATO.

Dost by mě zajímalo, co myslel těmi 4 miliardami lidí, které prý zastupuje.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Tendar/status/1623615599384338433?s=20&t=tcn35YpRrpZRwdamLpE-xg

První prokázány zničený terminátor ofenziva začala. Vraky budou přibývat

Reagovat
TopinB

co to je zač?

Reagovat
roman_tycka

Neznicitelne nejmodernejsi, neco jako Armata mezi bmp, akorat tohle teda bylo nasazeno a dopadlo to presne jak na videu

Reagovat
kilobyte
Reagovat
oli9

https://sk.m.wikipedia.org/wiki/BMPT_Terminator

Odhaduje se že jich vyrobyli neuvěřitelných 9 kusů

Reagovat
kilobyte

Škoda, že mají tolik vybavení ze studené války. Kdyby měli jen to co vyrábí teď, tak to mohla být opravdu speciální třídenní operace.

Reagovat
DelPiero137

48 ton? ako laik som cakal ze BMP bude bude o nieco lahsie no.

Reagovat
Trand

The BMPT is built on the chassis of the widely used T-72 main battle tank.

Možná proto je tak těžké.

Reagovat
DelPiero137

Je to mozne no. Moc se s tim neparali aby vymysleli nieco nove, placli to na nieco co uz maju

Skratka mi to pride dost tazke na BMP co ma byt obratnejsie, rychlejsie. Skor to inklinuje k tanku.

Reagovat
TopinB

Díky.

Už jsem četl k tomu něco včera večer, a teda přijde mi z toho to, že to teoreticky má být jack of all trades, master of none, ale v realitě je to na hovno IFV, protože nemá kapacitu někoho vozit, na hovno AA, protože má na prd sklon zbraní, na hovno tank, protože nemá palebnou sílu, a na hovno přesnost, protože muzzle breaky na hlavních odvádějí plyny do jiných hlavní

Reagovat
Talker

Jinak já teď dokoukávám Peruna na youtube a má tam pár slušných videí z poslední doby. Na začátku války jsem koukal pravidelně, teď jsem se k tomu zas vrátil.

Vřele doporučuji, pokud je tu někdo "nový", respektive ho nesleduje.

https://www.youtube.com/@PerunAU/videos

Reagovat
oli9

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1623629889973673984?s=20&t=po_eVH9U96GzI4BlZWKfdg

VUHLEDAR 31 vizuálně prokázány h zničených vozidel ( tanky, obrnence)

Reagovat
oli9

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1623629889973673984?s=20&t=po_eVH9U96GzI4BlZWKfdg

VUHLEDAR 31 vizuálně prokázány h zničených vozidel ( tanky, obrnence)

Reagovat
oli9

https://twitter.com/MarcelN66/status/1623396744284319745?s=20&t=ybWWEDlLgtKHKawA7SbaJQ

Rusko..

Ruské letecké motory, které měly nahradit francouzské, se ukázaly být dražší než samotné letadlo

Reagovat
oli9

https://foreignpolicy.com/2023/02/08/ukraine-russia-counteroffensive-abrams-tanks-putin-war/

Je to odhad: Rusko má již připraveno na novou vlnu útoků 1800 tanků, 3950 obrněných vozidel, 2700 dělostřeleckých systémů, 810 odpalovacích systémů jako Grad a Smerch, 400 stíhaček a 300 vrtulníků." A taky pokračuje mobilizace

Já si myslím, že ty čísla jsou trošku nadsazena ale i tak se to k tomu může blížit. V nejbližších týdnech nejspíš budeme číst o postupu ruských vojsk. Snad to bude poslední ruský pokus.. Západ dnes oznámil, že

Putin nemá zájem vyjednávat, Kyjev potřebuje sílu, shodli se lídři NATO a USA

Pozdě ale přece

Reagovat
roman_tycka

Trvalo jim víceméně rok, než se přestal kdokoli snažit domluvit putlerovi.

Reagovat
Xavivax1

UA by měla mít dokončenou mobilizaci a provádí výcvik 250k čerstvých vojáků a Zelensky ve Francii a Anglii ještě dotáhne novou pomoc.

Nebál bych se toho.

Reagovat
Blasphemer

Ten Musk je strašná piča.

Reagovat
Xavivax1

Nebál bych se, že mu vláda i armáda USA nedomluví.

Reagovat
kilobyte

Kdyby ho odstřihli od státním peněz, tak by možná šel bojovat na Ukrajinu sám.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Zark

to byl vždy

Reagovat
fabec1222

Strašně divnej patron

Reagovat
Trand

Olympijský šéf Bach vyzval Ukrajinu, aby přestala hrozit bojkotem her

Reprezentanti obou zemí byli loni z drtivé většiny sportovních soutěží vyloučeni kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu, který trvá bezmála rok. MOV však nyní uvažuje o tom, že by jim umožnil start v Paříži jako neutrálním sportovcům.

Proti tomu se ohradila Ukrajina, pohrozila bojkotem her a v dopise k tomu vyzvala i ostatní členy olympijského hnutí. Němec Bach proto poslal ukrajinskému olympijskému výboru dopis, ve kterém upozornil, že by šlo o porušení olympijské charty.

Připomněl také, že podle Organizace spojených národů je vyloučení Rusů a Bělorusů diskriminující. „Navíc jsme jejich návrat do soutěží jako neutrálních sportovců ještě nijak konkrétně neřešili,“ uvedl Bach.

Takže vlastně Ukrajina je ta špatná

Reagovat
frankiefcb

čuráci

Reagovat
roman_tycka

Prachy z kremlu voní víc než nějaká úcta

Reagovat
DonAndres

„Navíc jsme jejich návrat do soutěží jako neutrálních sportovců ještě nijak konkrétně neřešili,“ uvedl Bach.

žumpa

https://cdn.prod.www.spiegel.de/images/c574a91d-b5ff-4d46-8acb-aa5b0b816e94_w948_r1.778_fpx61_fpy33.webp

Reagovat
Trand

Jsem ho předtím nějak nevnímal, ale stačí se kouknout na jeho wiki a člověk si o něm udělá obrázek.

Reagovat
ACSeRw!n

nacisti

Reagovat
oli9

Zmrd zmrd.. Nic víc.. Srat na ně. To bude strašná saskarna.. Starostka Paříže nechce aby tam vůbec byli.. Snad nedostanou ani víza.. Ale dle mě by to stejně půlka účastníků bojkotovala

Reagovat
Rothbard

Zas nedělám si iluze. Pro mnoho sportovců je to vrchol kariéry, kdy ví, že za další 4 roky už nemusí být forma/zdraví/kvalifikace na OH nebo nemusí závodit vůbec a úspěch na OH pro ně znamená i love.

Reagovat
oli9

Ano pro mnoho jo.. Ale pobaltské státy, severské země atd.. Tam mají nějaké hodnoty

Reagovat
Zark

čurák německý

Reagovat
fenixLFC

na tom je genialne ze by mali sutazit pod neutralnou vlajkou spoku s ruSSakmi a bielorusmi

Reagovat
kilobyte

Jako Ukrajinci? Proč?

Reagovat
fenixLFC

sorry, z toho odseku co posielal som mal z prvych viet pocit ze to je o ukrajine a rusku ze kvoli vojne sa obaja nezucastnuju OH. tie som totiz nesledoval takze neviem ako to bolo. moja chyba

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/bodnarkf/status/1623663975018778624 Orbán klasik, ten už tu kolaboraci vůbec neskrývá. Jak se ksichtí dobytek.

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
sokar

Orbán stojí za Zelenskym

Reagovat
Xavivax1

Tak proč tam leze ten chuj

Reagovat
Mastný Chobot

€€€

Reagovat
kilobyte

Šlapky si nevybírají.

Reagovat
oli9

Prichází mírný postup Rusů s ofenzivou ale také ztráty...

VUHLEDAR, dnes tu bylo video kde se napočítalo 31 obdnenych vozidel a tanků KO. Ofenziva jim tu totalne selhala a ztráty. Mrtví a ranění se jim jen tady pohybují na 400...

https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1623702105172152321?s=20&t=zIDCjZQ4KJd-3cQyxsr62g

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/secretsqrl123/status/1623847843315187712?s=46&t=V1d09TP1mvHv5qa9Guk8eQ

Zde souhrn z toho co ocekava za ofenzivu, zajimave vlakno a trocju uklidnujici

Reagovat
Mastný Chobot

why 1 million? well ukr has at least 300K dug in along the entire front and for ru to breach they need 3 to 1 advantage. and with 700K in reserve behind the lines that ukr can bring up and plug holes mans any real attack right now would be costly to ru to say the least

Toto mi príde ako príliš odvážne tvrdenie. Vážne pochybujem, že UA má 300k aktívny manpower na fronte (možno tak v celej Ukrajine) + 700k ako rezervy. Toľko nemajú ani uniforiem.

Reagovat
roman_tycka

Ukrajinci právěže manpower mají hodně, sice většina v pochybném stavu, ale maj a linie si myslím, že myslí po celé délce od běloruska až po cherson, to pak podle mě realné být může. Navíc ne všichni z těch 300k jsou v zákopu na linii dotyku

Reagovat
Mastný Chobot

No, ale tak to ten týpek prezentuje, že to je

Reagovat
TopinB

To je jak já v práci, když prochází okolo šéf

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

Já v pátek po obědě jak už jen čekáš až půjdeš domů

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kilobyte

To mi připomnělo Babiše, jak vždycky přerovnává papíry, aby to vypadalo, že maká.

Reagovat
jk

Reagovat
kiwwi

to ako ja na skuske, ked som cakal, kedy uz niekto napise nieco, co sa bude dat opisat...

Reagovat
kilobyte

Jsem jednou psal test a vedle mě seděl spolužák z druhé skupiny, která test nepsala. Tam jsem se ho ptal na jednu otázku a on mi vzal papír a začal to vyplňovat. Chvíli pohoda jenže pak se na mě koukal učitelka. Tak jsem vypadal dost podobně. Začal jsem psát na papír, který jsem tam neměl. Samozřejmě šla hned ke mě.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
sokar

najebaný na Zelenského, určite mal nejaké územné nároky pri úspechu russov

Reagovat
oli9

Překvapuje někoho ty dnešní nálety těch kurev..

A najdou se pořád lidi, kteří brečí jak je špatné že zapad posílá POV aca zbraně...

Reagovat
oli9

https://www.petice.com/stats.php?id=390091

Asi nepomůže ale dal jsem podpis

Reagovat
Xavivax1

0,1% populace to je málo. Samotní sportovci by to měli bojkotovat, když výbor je připosraný

Reagovat
Trand

Dobrej článek, jako většina od nich.

Reagovat
Rothbard
Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Ofenzíva u Vuhledaru: https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/10ykow5/vuhledar_february_2023_five_russian_vehicles/

Stačí si pustit část od 1:30 a pak 3:00.

Reagovat
TopinB

"Special Mine-clearing Operation: Success!"

Reagovat
Xavivax1

Skvělá přesnost, zatímco Rusové orají pole

Reagovat
Mastný Chobot

všetko to boli míny, nie?

Reagovat
oli9

řekl bych že většina

Reagovat
Trand

Reagovat
herbage

už je to jasné, vrchním generálem RF je Arnold Rimmer zaútočíme přes minové pole pod rouškou denního světla. To je to poslední, co by čekali

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Rothbard

To není generál RF, to je fiktivní postava.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mastný Chobot

https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/636447-ministerstvo-obrany-reaguje-na-ziadost-kyjeva-o-stihacky?campaignsrc=tn_clipboard

Jediná dobrá vec, ktorú by táto vláda ešte mohla spraviť, kým navždy upadne do zabudnutia ako najhoršia vláda v histórii, je, že dá tie skurvené stíhačky Ukrajine. Nejde ani tak o to, či by to Ukrajincom pomohlo (to asi ani veľmi nie), ale skôr by to bolo neskutočne silné politické gesto a prejav voči ostatným NATO štátom, zlomenie politického tabu - presne tak, ako to spravila Británia pri tankoch. Keby sme my darovali naše, tak verím, že by sa pridali aj ďalší.

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

Jenze vy darujete uz migy od cervna. Polaci dali svoje migy taky nejspis na zacatku valky jako soucastky, akorat o tom nemluvili. Nevim zda by to uplne prolomilo tabu zapadnich stihacek

Reagovat
Mastný Chobot

No, prolomilo, lebo to nikto zatiaľ neurobil oficiálne. S tým "darovaním" máš síce pravdu, bohužiaľ, ale rovnako až včera o to Zelenskyy zažiadal Hegera oficiálne. Teraz by sa mohlo začať niečo diať, aj keď sa trocha bojím, že s tým, aké sú u nás nálady, sa toho budú skôr báť.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

No v teto souvilosti jsem zvedavy, jak bude navenek vystupovat Slovensko po podzimnich volbach do Narodni rady

Reagovat
Mastný Chobot

Bohužiaľ určite nie lepšie ako je tomu teraz. A pravdepodobne vyslovene zle.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

No na to narazim, protoze co tak ctu, tak to nevypada uplne ruzove. Se staci kouknout na toho Fica, ten je uplne odpornej.

Reagovat
Mastný Chobot

hanba

Reagovat
vodka

nejhorší vláda v historii ne, ale rozcarovani opravnene..

Reagovat
TopinB

Možná největší zklamání? Největší rozdíl mezi potenciálem a výkonem?

Reagovat
masina_LFC

Tak ono keď si pozrieš ten ľudský odpad, ktorý bol v tých našich koaličných stranách, tak ten potenciál až taký veľký nebol... skôr to bolo nadšenie, že sme sa zbavili Fica (zjavne len na chvíľu)... čo je však horšie, že to čo bude nasledovať po nich teraz, tak bude 100x väčší ľudský odpad...

Reagovat
TopinB

Přesně tak, proto ta naděje a naráz Matovič, Kollár a Katoliban

Reagovat
oli9

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-robert-fico-stihacky-ukrajina-valka-rusko.A230210_132949_zahranicni_kha

Když čtu ty komentáře ve videu toho magora na FB, mrazí mě . Kolik lidí je vážně mimo, ne že má jiný názor ale je mimo a věří kokotinam

Reagovat
Blasphemer

AFP: Ruský diktátor Putin promluví 21.2. k národu.

Tak co nám kripl řekne?

Reagovat
Trand

Je to přesně rok od uznání nezávislosti DNR a LNR, tak čekám něco k tomu. Asi zas nějaké historické žvásty.

Reagovat
kilobyte

Třeba znovu uzná nezávislost DNR a LNR.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Neon

Reagovat
-Carles-

Ze specialna vojenska operacia ide presne podla planu

Reagovat
TopinB

https://www.wsj.com/articles/moldovas-pro-western-government-collapses-as-fallout-from-ukraine-war-worsens-7eb2e24f?mod=e2fb

Moldova’s Pro-Western Government Collapses as Fallout From Ukraine War Worsens

Ukrainian President Zelensky had warned that Russia was trying to undermine the former Soviet republic

Reagovat
oli9

https://twitter.com/visegrad24/status/1624071639653556227?s=20&t=-kgzCv0m8BF6L-Qmaf1Pzw

jsem zvědavý na ty naše pochcané šašky co ted..Jeli podle notiček a ted do toho hodili vydle skoro všichni

Reagovat
kilobyte

Jsou rádi, že nebudou muset dělat nějaké rozhodnutí.

Reagovat
oli9
Reagovat
roman_tycka

Mozna ty sasky ve vyboru tohle donuti neco udelat

Reagovat
TopinB

ale stejně mám radši Bernard

Reagovat
Rothbard
Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/generalstaffua/status/1624295075265093638?s=46&t=OWFoSH_bYJnLoH61DByfmQ

1140. Me by zajimal ten pomer, tady to uz ani snad nemuze byt 1:3, ty cisla jsou fakt strasna

Reagovat
oli9

Tak co jsem viděl ty vide z Vuhledaru a Záporoží.. Tak tam najede 30 obrnencu za sebou na rovinu a najednou na miny a pak pracuje dělostřelectvo.. + někde po 10,20kusexh je sundá dělostřelectvo někde v jámě.. Prostě mají plán maximálně... " chlapi vidíte tu věž kostela 4km daleko? Tak se tam dostaňte"

Reagovat
Ed_Hazard

Wow, myslel som ze BMP ma vacsinou osadane len nejake pluvatka aby poskytlo zakladnu ochranu pre pechotu Toto vyzera ako slusny naklad.

https://mobile.twitter.com/NOELreports/status/1624308020447531010

Reagovat
Xavivax1

Mám za to, že tím rozstřílíš tank

Reagovat
TopinB

ale jako takhle najet mezi budovy, to je strašně riskantní pro obrněnce

Reagovat
20DollarsInMyPocket
Reagovat
oli9

Naskuji nám pěkně rusacke čísla jak s technikou tak počty zivotu..

Posledni dny jsme viděly kolony obrnencu u Vuhledaru totálně rozprasene od min a dělostřelectva.. Říkal jsem si tvle vždyť oni jedou za sebou v koloně v otevřeném terénu to není možné nebo jim nic jiného nezbývalo..

Dnes se objevilo video kde je kolona 7 obrnencu zastaví. První to koupí a všichni poslušně stojí dál.. Tam nějaká reakce na situaci neexistuje, prostě je rozkaz

https://twitter.com/PaulJawin/status/1624318523752194048?s=20&t=WrdTCSelzMMzvZhWhhxweA

Nevěřím že tato armáda dokáže dlouhodobě něco udržet...

Reagovat
roman_tycka

Jenze takhle toho muzou poslat tuny, to je ma tom nejhorsi a je jim to jedno. Ale jestli se vystavi, tak doufam ze ns tohle cekaji ukrajinci a zasadi nejakou ranu zase, myslim ze to k tomu speje

Reagovat
oli9

Můžou tam toho poslat mraky, ale musíš to nějak zásobovat a krmit. Já věřím, že Ukrajina prostě brzdí ty útoky ať je co nejdyl zaměstná. A s novým střelama přijde i nějaká akce, určitě plán je

Reagovat
kilobyte

Jedno by jim to mělo, kdyby měli znatelný postup. Takhle musí vědět, že je to časem semele.

Reagovat
Xavivax1
Reagovat
kilobyte

Jen ubohá snaha Zelených se zviditelnit. Všichni vědí, že Stropnický je čůrák. O tom nemusí hlasovat.

Reagovat
Čenda

Thomas Bach

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

Čo tie UFOs posledné dni? USA, Kanada, Uruguaj, Čína...To asi nebudú Rusi ani Číňania, či? Prišli nás zachrániť?

Reagovat
ACSeRw!n

taky sem nad tim dneska premejslel... my chceme slyset pravdu!!

Reagovat
Ed_Hazard

Pred pol hodinou hlásenia objektov nad Montanou, nad Michiganom vraj uzavretý letový priestor a pár minút nazad ohlásil aj Uruguay unidentify object v jeho letovom preistore. To komu takto zdatne j*be?

Reagovat
TopinB

Goauldi.

Někdo se podívejte na satelity, jestli se nestřílí nad antarktidou

Reagovat
Svatej

??? Info prosím

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/WarMonitors

Viac menej mám info len z tohto účtu, ale sú tam odkazy na credible sources. Možno len naskočili na hype train, ale neviem, no.

Reagovat
Svatej

Pěkný, už tu dlouho nebylo něco extra

Reagovat
Blasphemer

Kanada teď zavřela vzdušný prostor nad Velkými jezery a startují stíhačky.

Reagovat
Blasphemer

Další vysoko letící objekt nad jezerem Huron potvrzen. Jezerem prochází státní hranice mezi Kanadou a USA.

Reagovat
jk

Prej už je ten objekt "vyřazen z provozu".

Reagovat
Mastný Chobot

Hádam, že keby to bolo mimozemské, tak by to asi tak ľahko nezostreľovali. Takže to naozaj budú nejaké uletené čínske špionážne balóny. Ale teda, že sa dostali až do Uruguaju, to je ozaj úlet.

Reagovat
Talker

Hlavně by to nezveřejnovali podle mého

Reagovat
Mastný Chobot

Možno máš pravdu, ale zas Pentagon v tomto prešiel za posledné 2 roky veľkými zmenami z hľadiska transparentnosti. Po 50 rokoch priznal existenciu UFOs/UAPs, zriadil komisiu na ich prešetrovanie, odtajnil spisy...

Reagovat
Talker

Hele uvolnit 50 let stare dokumenty je něco jineho...

Reagovat
Mastný Chobot

Nie 50-ročné dokumenty. Pred rokom a pol zverejnili 100+ prípadov z rokov 2004-2021, to bolo celkom dosť medializované: https://www.nytimes.com/2020/04/28/us/pentagon-ufo-videos.html

Spolu s tým oznámili aj zriadenie komisie na vyšetrovanie týchto prípadov, ktorá vydala pred mesiacom prvý verejný annual report s ďalšími desiatkami prípadov za minulý rok: https://www.npr.org/2023/01/13/1149019140/ufo-report

Už celkom dlho je to oficiálne priznaná vec a nie nejaká bláznivá konšpi-teória. Nikto netvrdí, že sú to ufóni, ale minimálne už sa aspoň Pentagon netvári, že tento fenomé neexistuje.

Reagovat
DelPiero137

nato ze to ma byt UFO tak je az moc oficialnych informaci o tom.

Reagovat
kilobyte

Tak kdyby to bylo mimozemské, tak by to buď tutlali a nebo už by to měli dávno "identifikované" pro veřejnost. A byla by docela zajímavá náhoda, že se to děje zrovna potom, co Číně uletěl jeden balón a emzáci by měli podobné "lodě".

Reagovat
Neon

Konečně nějaký bondovský padouch ve skutečném světě?

Reagovat
Neon
Reagovat
Svatej

Reagovat
Xavivax1

Čína testuje radary

Reagovat
ZJEV

Kdo ví co to může být, ale možná to souvisí s tím čínským balónem. Po tom incidentu teď začali mnohem více hlídat nebe a nachází věci, kterých by si třeba dříve ani nevšimli.

Reagovat
Jardin

2020 covid

2021 covid/ekonomická krize

2022 ekonomická krize/válka

2023 válka/ekonomická krize/invaze emzáků

Reagovat
Xavivax1
Reagovat
oli9

Viděl bych to na Číňany, to že prohlásí taky že vidí nebo sestřelit objekt i o ní, je jen zástěrka asi nejrealnejsi scénář

Reagovat
ACSeRw!n

Americani vydali prohlaseni, ze nevi, jak se mohly tyto objekt udrzet ve vzduchu.. takze asi fakt nejaky podezrely objekty. Mozna si nas emzaci testuji, co budem delat s objekty, ktere neodpovidaji.. tak si overili, ze je hned budeme chtit rozstrilet.

Reagovat
Jardin

Anebo zjistili, že z 1000 co jich na Zemi poslali, jsme dokázali detekovat jen asi 6

Reagovat
vodka

to budou ty záhadné ruské zbraně, co svět neviděl.

Reagovat
jk

Další video z Vuhledaru. To je normálně už ale nějaká groteska bych řekl...

https://twitter.com/bigSAC10/status/1624835551319695360?s=20&t=c4IxbOGpH_wPdP6g0LwX1g

Reagovat
oli9

Pěkně se ta technika ničí...

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/ondras_cerny/status/1624811056450134018?s=46&t=zNCgaT9-0_Y90zOcVYJn8w

To vypada ze usa si s muskem vytreli prdel a uzavrely smlouvu s gatesem o provozu starlinku.

Reagovat
roman_tycka

Aha to je starej clanek, tak nic. Stejne je musk debil

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
kilobyte

Zachraňte ruské děti a vyhostěte je zpět do Ruska, ať mohou umřít v boji jako chlapi a nemusí přežívat na západě jako princezny.

Reagovat
oli9

Neuvěřitelná kurva ten jeho fotr... bombardoval by všechny města v Evropě, všichni jsou satanisti, nacisti a on má doma tohle.. Škoda, že fotky jeho synacka se nedostanou k němu do pořadu

A nechápu proč tyhle děcka nejsou zpátky v Rusku ale užívají si západ

Reagovat
oli9
Reagovat
roman_tycka

Prigožina pomalu potkává ruská cancel culture, si myslím, že za chvíli vypadne z okna

Reagovat
-Carles-
Reagovat
Neon

ne. a nejde se mi přihlásit, když se snažím vybrat uložené heslo, přihlašovací karta se mi schová

Reagovat
roman_tycka

Musíš vyplnit login ručně, karta se schová, vyplnit heslo ručně, karta se schová, dát tlačítko přihlásit se

Reagovat
ACSeRw!n

fuj ta bila neskutecne vypaluje oci jestli to nebude mit dark mode, tak to asi nedam

Reagovat
kilobyte

Diskuze nejdou ještě dodělané.

Reagovat
oli9

Je to šílenost

Reagovat
Zark

Pěkný blog

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/konrad_muzyka/status/1625046168475512832

Toto je asi prvý dôkaz o tom, že Rusi naozaj chystajú nejakú väčšiu ofenzívu. Bodaj by im to dal Ukrajinci rozjebali.

Reagovat
thewall

Celý den žádný příspěvek nebo nějaká porucha v rámci transformace EF?

Putin údajně stahuje wagnerovce z UA (článek na seznam.cz).

Kam je asi přesune? Rusko vidím nepravděpodobně (nikomu to nebude vyhovovat). Možná Afrika nebo Moldavsko?

Pokud by to bylo Moldavsko jako další invazní cíl, tak se snad definitivně rozsvítí i Scholzovi a podobným váhavcům a latentním rusofilům.

Reagovat
roman_tycka

Wagnerovi teroristi byli jedini kdo postoupili aspon o par metru, no jsem zvedav co je na tom pravdy, u russaka neni jiste nic

Reagovat
thewall

Zapadá to do rusských schémat, pokud mají na UA frontě dost mobiků a pokud chtějí nastoupit na Moldavsko.

Na UA už začíná být russům těsno, jak přijíždí armádní posily a na Moldavsko se jim hodí, když to nebude oficiální akce RF armády (ala Krym a začátek na Donbase).

Afrika taky může být varianta, pokud tam posilují vojenský vliv (viz dnešní info o dohodě se Súdánem o základně).

Jinak bych řekl, že stávající wagnerovci už zdaleka nejsou to, co bývali. Evidentně i RF armáda umí hnát své lidi do nesmyslých ztečí a rozdíl mezi nimi moc nevidím.

Reagovat
roman_tycka

To je pravda, ale budu verit az se to opravdu stane . Prece jenom je to russak a tam je treba brat vse s velkou rezervou

Reagovat
Blasphemer

Prigožin moc vyrostl a už dlouho se píše, že lidem z Putinova kruhu to hodně vadí. Jeho Wagnerovci misi splnili, když na sebe vzali těžký ztráty u Bachutu. Mezitím armáda dopnila stavy mobikama a teď už ho nepotřebujou, takže půjde z kola ven.

Reagovat
oli9

Hlavně už poslední dny neměl podporu dělostřelectva, nebo aspoň ne takovou jakou měl pár týdnů zpět... Teď už to tam šíje zase ruská armáda ale za sebe

Reagovat
Blasphemer

U Bachmutu je to prý jedno z mála míst, kde má UA dělostřelectvo paritu s tím ruským. Takže nic dobrého pro Rusáky.

Reagovat
oli9

no já četl, že jsou tam 1/9 v přesile Rusáci.. Ukrajinci ,že dokonce šetří munici jen když oravdu ví,že zasáhnou cíl tak pálí

Reagovat
ACSeRw!n

stavkujem

Reagovat
jk

Kvůli novému vzhledu?

Reagovat
oli9

To je šílenost tohle.. Jako člověk si zvykne ale teď abych roloval přes tisíc řádku k začátku diskuze.... Nepřehledné, bílá šílenost

Reagovat
roman_tycka

A odhlasuje to furt stejne po nejake dobe. Jsem myslel ze to opravi

Kazdopadne bila nevadi, na telefonu to je aspon optimalizovane, ale teda to scrollovani je hrozne pomale a momentalne pisu pres smajliky

Reagovat
oli9

Nebo to zjistit jestli třebas někdo na mě reagoval, barevně neoddelene moje komentáře, na to co jsem reagoval atd...

Reagovat
jk

Furt je tam ta šipka co sjede až dolů!

Reagovat
oli9

já vím, jenže na telefonu u nějaké disukze kde jsou sestavy, poslední zápasy tak to trvá strašně dlouho.. Za mě je to teda pro telefon daleko horší

Reagovat
jk

Hlavně je to hrozně, ale hrozně velký Ty vetem diskuze jsou fakt hrozně nepřehledný, asi bych uvítal více druhů velikosti fontu.

Reagovat
oli9

hlavně barevně oddělené moje komentáře, reakce. nově zobrazené příspěvky atd...

Reagovat
roman_tycka

Jako ja si myslim ze si zvyknem, ale to scrollovani nahoru me stve. Zkratil bych presun z 1500 na polovinu prispevku

Reagovat
fenixLFC

zrovna toto som vyriesil lupou na 75%

Reagovat
oli9

Já sem dal v nastavení zobrazit stránky pro počítač abych se aspoň trošku přiblížil tomu starému EF a je to lepší

Reagovat
jk

Jo tohle dost pomáhá. Mám ti v Safari na mobilu na 50% a je to cajk.

Reagovat
DelPiero137

Pride mi ze medzi nickom a textom, textom a tlacitkom reagovat je zbytocne velka medzera kde nepomoze ani zoom v prehliadaci.

Reagovat
icefish

Je to hnus, nelíbí se mi to

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Talker

Tak oni je můžou přesunout za frontu s tím, že je přezbrojí, odpočinou si, přece jen tam jeli týdny na maximální obrátky, takže budou dost vyždímaní.

Reagovat
icefish

Vzhůru do Moldavska, zelení mužíčci jdou na další misi ... bohužel

Reagovat
DelPiero137

Ak by sli len wagnerovci, kkde sa russi tvaria ze to nie je ich armada a kvazi sa distancuje, tak by na nich NATO na uzemi Moldavska mohlo vlitnout nie?

Reagovat
Mastný Chobot

https://hnonline.sk/svet/96066977-nepobezis-cez-miny-vykop-si-hrob-wagnerovci-popisali-praktiky-svojich-velitelov?fbclid=IwAR0aBmy8yn5C11E5mh-MCgZoY1S6VHCa4h3Hhgcvl5vCDt8GROGx5UHm5gY

Článok by mal byť free. Buď ideš proti priamej paľbe a neviditeľnému nepriateľovi alebo ťa zastrelia vlastní. A ak aj náhodou prežiješ a vzdáš sa, tak ťa možno vymenia a rozjebú ti hlavu kladivom. Akože určite tí väzni sú worst of the worst, ale to je naozaj hrozné.

Reagovat
sokar

išli tam dobrovolne, azda si pri nábore nemysleli, že budú ako elitná jednotka, plná najmodernejšieho vybavenia a nasadená do síce nebezpečných, ale aj tak krytých a riziko potláčajúcich situácii. Za mňa si ani nič iné nezaslúžia

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

Dosť možno nevedeli. Si zober, aký zmanipulovaný je bežný Rus. Väzeň bez prístupu k internetu musí byť úplne v prdeli. Ak im povedia, že im odpustia 20-ročný trest, keď pôjdu na polroka robiť zásobovanie niekde do druhej línie, tak kto by to nebral. Nejdem sa ich zastávať, skôr si predstavujem seba na ich mieste, že aké to musí byť hrozné, keď si máš vybrať medzi guľkou a guľkou.

Reagovat
Xavivax1

Nevíte, proč byla potřeba změnit celý eurofotbal, místo malých drobných změn postupně?

Už mě to tu nebude bavit chodit číst. Možná lepší, že přijdu o stránku, kde nejvíc prokrastinuju.

Reagovat
roman_tycka

Vsichni si zvyknete casem. Je v povaze cloveka brblat na vsechno nove a casem ti ani neprijde ze to bylo jinak

Reagovat
frankiefcb

Zvyknem si. Ale zatím je to hodně těžké.

Reagovat
Xavivax1

Ta pěkná přehlednost a jednoduchost zmizela

Reagovat
TopinB

jednoduchost možná jo, ale ta přehlednost je imho jenom o zvyku. Na mobilu mi to funguje teď líp než předtím a je to přehlednější. Čáry u komentářu to aspoň mně hodně zpřehledňujou

Reagovat
roman_tycka

No ale,že se to v chromu seká když chceš reagovat na příspěvek, tak to přetrvává stále. Jinak na telefonu mnohem lepší, já jsem s tím přechodem spokojený

Reagovat
TopinB

Věřím ti, ale nevím o tom, jelikož Chrome nemám

Reagovat
roman_tycka

Já to píšu vždy do nového komentáře a pak to kopíruju do reakce, měnit prohlížeč už nehodlám

Reagovat
TopinB

Já změnil na mozillu na PC a Safari (z donucení a lenosti) na mobilu a nemůžu si stěžovat

Reagovat
roman_tycka

Já firefox používám jako pracovní prohlížeč, neumím si představit mít soukromé věci a pracovní v jednom prohlížeči, bych se v tom nevyznal a ve windows jsem si nikdy nezvykl přepínat mezi plochama, i když by mi to asi přesně tohle ulehčilo

Reagovat
kilobyte

V chromu si můžeš nastavit více profilů. Takže si uděláš jeden domácí a jeden pracovní a máš to jako dva prohlížeče.

Reagovat
roman_tycka

Jo ale ja musím mít pracovní firefox, kvůli certifikatům a tak, jinak se mi firefox moc nelíbí, takže mi žerou ramku dva prohlížeče

Reagovat
oli9

Jo? Když je víc komentářů a než sjedes dolů tak vůbec nevíš na co už reaguje nebo zapomenes cos chtěl vlastně napsat

Reagovat
roman_tycka

Jsou tu šipky nahoru a dolů, od nového designu používám a nemůžu si stěžovat

Reagovat
oli9

Na telefonu? Já mám jen na konec diskuze.. Jako najet na svůj příspěvek někde před 10 prispevkama je šílenost.. Nehledě například v půlce diskuze

Reagovat
roman_tycka

Jo jenom na konec diskuze, jasne ze do puli diskuze to je horsi, ale tam jiz vetsinou nediskutuju, tak mi to neva . Ale verim, ze to bude casem, podle me meli nejaky deadline a nestihali to proste tak to ted budou dodelavat za pochodu

Reagovat
oli9

Jn jak ruská armáda.. Dostali datum a úkol.. Co na tom že nic nefunguje

Reagovat
kilobyte

Nebo klasický školní projekt. Nechat vše na poslední chvíli, pak nestíhat a nakonec odevzdat paskvil a doufat, že to projde. V nejhorším případě si vyprosit další termín.

Reagovat
roman_tycka

Tak to funguje ale vsude

Reagovat
TopinB

Z toho co psal PJ tak jsem pobral to, že je to 15 a víc starej kód, který prostě už nejde udržovat, protože je to dražší a dražší a návštěvnost klesá a klesá, tak se to musí udělat vstřícnější casual uživatelům.

Já jsem zase zastánce velkých drastických změn, člověku to sice vadí víc na začátku, ale pak si zvykne, místo toho, aby byl furt nespokojený, že se furt něco mění.

Ale nemaj to ještě domakaný no, šipky ale prý budou brzo, předpokládám, že vybarvení vlastních komentářů taky.

Reagovat
oli9

Já nejsem proti změnám ovšem ta změna musí být k lepšímu. Tohle je šílenost, na to že se to dělalo kvůli mobilům hlavně. Když si veznu jak se měnilo csfd tak ti to zvládli skvěle. Roční diskuze s uživateli ohledně změn. Minimální grafické změny a jen doplněny nové funkce

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
TopinB

Tak aspoň mně to na mobilu funguje fakt líp

A třeba na ČSFD nadávám už od změn protože ten jejich autofill je na mobilu strašná bolest, kdy se ti to snaží vyplnit, co hledáš, ale neregistruje to zmáčknuté tlačítka když to hledá

Reagovat
roman_tycka

Ono to je ale víceméně stejné, já si myslím, že za měsíc to bude funkčně stejné, jako starý design s tím, že tento je mnohem přívětivější na telefonech. design je o zvyku a ten starý byl fakt strašný a prostě není rok 2005

Reagovat
TopinB

Reagovat
naheCZ

Mě nejvíc sere prostě ta bílá barva. Fakt nechápu, proč mají všichni potřebu všude nacpat tu bílou, aby pak později s velkou slávou přidávali dark mode

Reagovat
kilobyte

Dark mode je nejlepší premium funkce. Snad nepůjdou touhle cestou.

Reagovat
DelPiero137

Dark mode vam nerobi problem pri citani? Kdekolvek som si nastavil dark mode, po chvili citania ma boleli oci

Reagovat
Zaschrona

Ne, naopak mě skoro hned bolí oči, pokud je všude moc bílé.

Tady na EF jsem to jinak vyřešil rožšířením pro Chrome: Dark Reader. Na mobilu to přežít nějak jde, případně to stejné rozšíření pro Firefox.

Reagovat
kilobyte

Záleží, jak je udělaný. Třeba skoro černé okraje a špinavá bílá jako podklad textu je v pohodě.

Reagovat
fenixLFC

tak to mali vypustit o mesiac neskor ked to maju cele hotove, nie tento patvar a polotovar

Reagovat
ACSeRw!n

az doladel diskuze a hlavne az bude dark mode, tak to bude pouzitelny. .ted to fakt nejde

Reagovat
oli9

Viděl jsem fotku.. Dnes poprvé video.. Smrt dobrovolníků a záchranářů v Bachmutu

https://twitter.com/MarcelN66/status/1625514916013539329?s=20&t=sDlbr38yNa3KKch1pl5JqA

Reagovat
Mastný Chobot

Niekde som čítal, že to mala byť strela z tanku, čo by vzhľadom na trajektóriu na videu dávalo väčší zmysel, nie?

Reagovat
roman_tycka

Tanková střela není velká jak půlka auta, to byla nejspíš fakt řízená střela

Reagovat
Trand

Já teda všude četl, že to byl Kornet. A navíc podle geolokace to bylo relativně daleko za frontou, viz https://twitter.com/chris__759/status/1622012781552623617/photo/2

Reagovat
oli9

Rozebírá se to dál v tom vláknu, cornet střela ale prostě zmrdovstvi

Reagovat
Xavivax1
Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/NOELreports/status/1625422637215232000

Mě by zajímalo, kdo bude kupovat švýcarské zbraně. Jasně, jednají o výjimce v řádu týdnů až měsíců, ale damage is done. Němci se na ně taky vysrali a budou si munici vyrábět sami. Pistolerius jako ministr obrany zatím překvapení (i když oproti té náně, co tam byla před ním by byl lepší i Havlíček)

Reagovat
Xavivax1

Rakousko se snaží vydat stejnou cestou neutrality. Přizdisráči.

Reagovat
oli9

Švýcaři jsou zmrdi a vzy byli. Za tu svoji neutralitu vděčí jen svoji poloze

Reagovat
kilobyte

Nepřeju jim něco špatného, ale kdyby jim tam přišla nějaká velká krize, ze které by se nedokázali dostat sami a museli žádat o pomoc ostatní, tak by jim to docela prospělo. Samozřejmě ostatní země by pak měly dělat chvíli drahoty, že chtějí být v té situaci neutrální a trochu je podusit.

Ale to asi není reálné.

Reagovat
oli9

Je to nereálné jelikož tam mají tolik zlata a peněz že si klidně koupi všechny

Reagovat
icefish

Je to tak. Pokud by krize skolila Švýcarské oportunisty, už je nebude mít kdo dusit. Svět jak ho známe už by neexistoval. To by muselo dojít k nějaké totální válce nebo společenské katastrofě. A i tak je největší šance to přežít, když jsi bohatý Švýcar v horách... takže jen konec světa tak, jak ho známe, jinak budou pořád novodobá šlechta

Reagovat
vodka
Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Zark

tvle, už jsem hoši myslel, že to nenajdu, dobrý

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Freedo

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3565337-rusko-hromadi-letadla-a-pripravuje-se-na-ofenzivu-novy-utok-mohl-prijit-z-nebe

Názory? Za mě je to píčovina, že by Rusové měli 80% letectva v tak dobrém stavu, jak vysoký diplomat NATO tvrdí. Poslali tam vše, co mohli a letectvo by nezapojili ani v době, kdy ztráceli momentum? Samozřejmě je otázka, jak moc by ho uměli využít, ale i tak mi to přijde zvláštní.

Reagovat
DelPiero137

Stihacky uz zapad asi nestihne dodat. Otazne je aj zaskolenie na F16.

Podstatna bude PVO.Dufam ze maju dost systemov aby sa ubranili.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/PaulJawin/status/1625933576800768029

Čo myslíte? Video najprv zverejnili Wagnerovci, že ide o mŕtvych Ukrajincov, (živí) muži na videu sú podľa pások Rusi. Na druhú stranu, dobrý je argument, prečo by si Rusi dávali prácu s tým, aby mŕtvych Ukrajincov dávali do truhiel, keď svojich mŕtvych často nechávajú hniť na poliach.

Reagovat
Trand

Co tam bylo?

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
jk

To by snad jedině musela být UA márnice, kterou obsadili sověti. Jinak tomu, že by pohřbívali mrtvé ukrajince fakt nevěřím...

Reagovat
Mastný Chobot

Nepochovávajú, vraj si ich na základe nejakej dohody s Ukrajincami takto vymieňajú, viď napr. tu: https://twitter.com/rybar_en/status/1619390620136783872

Reagovat
Mastný Chobot

Dôraz kladiem na "vraj"

Reagovat
oli9

Taky se mi nechce věřit že by to byli Rusaci. Že by je sbírali a ještě se obtěžovali s truhlou. Také si myslím, že jsou to Ukrajinci. O když na tom videu krom pár těl nejde vlastně nic vidět.. Klidně to může být 20% Ukrajincu a zbytek nějakých rusaku... Podle tohoto videa nic nezjistíme

Reagovat
jk

Pff, když jsem se v tom na tw trochu porýpal, tak fakt těžko říct kde je pravda. Ale objevil jsem i názor nějakého ukrajince, že to jsou fakt vojáci UAF. A teda i ta uniforma hned na začátku vypadá spíš ukrajinská než ruská.

Reagovat
oli9

Jinak já si iluze nedělám. Vím, že tam umírají i Ukrajinci a viděl bych to u Bachmutu minimálně na 30 ks denně. Na donecske frontě 50-100 ks denně. Ovšem co vidíme více že zakopu a polí tak těch Rusů tam fakt zařve 500 ks denně jen vizuálně...

Reagovat
oli9

https://twitter.com/operativno_ZSU/status/1625919121404592138?s=20

Jinák tohle je ta elitní ruská jednotka, která je u Bachmutu.. Ona už se tak jen jmenuje a jsou v ní už mobici, vojáci kteří jsou třeba ve službě rok atd..

Reagovat
oli9

Prigožin si stěžuje, že mu ruská armáda hází klacky pod nohy a znemožňuje postup v Bachmutu. Nedrží při sobě skupiny na bojišti..

Reagovat
oli9

Dneska ostelovani Ukrajiny od zmrdu pookracovalo. Zasazen i LVOV. Dneska PVO úspěšnost sestřelení jen 50%. Zde důvod, orkove stříleli KH-22 což je protilodni střela a nejde ucinne sestřelit

https://twitter.com/NOELreports/status/1626145364867747841?s=20

Reagovat
oli9

https://twitter.com/NOELreports/status/1626139010845274113?s=20

Tady další video z Vuhledaru. Jak tam předjíždi svoje lidi. A potom jsou zalezli v díře jak krysy a čekají na smrt

Jinák číslo orků co hniji překročil 140 tisíc. Naprosto šílené číslo v dnešní době válčení

Reagovat
roman_tycka

Bohužel stále malé, myslím, že pokud to nebude tak 300k+, nikomu to v rusku vadit nebude

Reagovat
ACSeRw!n

taky vam z tyhle diskuze nechodi notifikace ?

Reagovat
andrew96

Chodí (ten smajlík má být "confused", ale bez otazníků tak vůbec nevypadá).

Reagovat
roman_tycka

Mě nejvíc rozčiluje že mě to odhlašuje pokaždé po 10 minutach

Reagovat
ACSeRw!n

aha ono kdyz tam ma clovek viz diskuzi, tak se to tam nevejde, ma to limit 5 diskuzi

Reagovat
Trand

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/113eer3/ukrainian_himars_firing_next_to_roadside/

Imagine heading to work and having to tell your boss you were late because of a HIMARS launch.

Reagovat
Rothbard

Co mi dělá nový EF, je to že zobrazené příspěvky stále ukazuje jako nové. V závorce u komentářů mám například (54), ale většinu z toho jsem již četl/zhlédl, tak by nové měly být jen ty, co přibyly od mé poslední návštěvy.

Reagovat
Mastný Chobot

Nechápem, stunt od koho?

Reagovat
roman_tycka

Ten co to postnul tvrdí, že ta poprava je scam, což asi nebude uplně

Reagovat
oli9

Já myslím, že ty videa byly natočeny před popravou. Jen je Rusaci pouští ven naopak.. Poprava, vykoupení, vyznamenání....

Reagovat
roman_tycka

Tak to v tom případě měli vymyšlené od začátku, protože prigožin tam říká něco jako "podívejte a pry že je mrtvy" nebo něco takvého

Reagovat
Mastný Chobot

Takže point je, že tú popravu mali natočiť Ukrajinci a vydávať ju za ruskú popravu... a potom im ho živého vrátili?

Reagovat
roman_tycka

Nebo prigožinův psyop, nevím, rozhodně nejpravděpodobnější timeline je, že byli napřed kamoši na tomhle videu a pak mu rozesrali hlavu do sraček kladivem.

Reagovat
Xavivax1

Při té popravě vypadal nějak klidně. Asi mu nakecali, že se mu nic nestane

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
oli9

Zde malá statistika z Vuhledaru z posledních týdnů , nebo spíše dnů

Ztráta techniky ( 33 tanků ) je solidní číslo

https://twitter.com/WarSpotting/status/1625996712954281984?s=20

Reagovat
Mastný Chobot

26 opustených tankov? nádhera, snáď sa "dostanú do dobrých rúk"

Reagovat
oli9

Píše se že je to nebezpečné pro obě strany to vyprošťovat nebo zjišťovat co tomu je. Že to buď jedna nebo druhá strana později vybombarduje

Reagovat
Mastný Chobot

Verím, že 26 opustených tankov nerovná sa 26 získaných tankov pre Ukrajinu, ale aspoň nejaké sa im určite muselo podariť vziať.

Reagovat
kilobyte

To by byla asi ideální varianta, že by si to pak ještě rusáci sami vybombardovali. Přijdou o tank a ještě o munici.

Reagovat
oli9

Slovensko blokuje opravu německých zbraní z války na Ukrajině a na ukrajinsko-slovenské hranici se hromadí poškozené houfnice. Ukrajina těžké zbraně nutně potřebuje, protože čelí nové ruské ofenzivě. Německé ministerstvo obrany se podle serveru snaží situaci alespoň částečně řešit tím, že do opravárenského centra převáží jednotlivé zbraně přes jiné země EU, což znamená nejen stovky kilometrů navíc, ale i značnou ztrátu času.

Reagovat
Mastný Chobot

Je to hoax / zlá novinárčina. Tu to vyvracia manažér FS: https://twitter.com/ZezulkaJiri/status/1626267513775443968

Nikto nič neblokuje, len je to administratívny problém medzi UA a Nemeckom. Slovensko nikdy nebránilo prevozu / opravám ničoho z UA. Na rozdiel od Maďarska.

Reagovat
Blasphemer

Taky si říkám, že současná slovenská vláda by tohle nedovolila. Až bude vládnout Fico, tak to bohužel bude realita.

Reagovat
TopinB

Ale 500€ na osobu při volbách, to určitě zastaví smerohlas!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/pstyle0ne1/status/1626488336142503937?s=46&t=NAs-94vEQqWEcG6E-Yc77A

Ukrajinsky vojak nicici rusky utok, tohle je fakt uz call of duty vibes

Reagovat
Trand

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
TopinB

Typíčo

Reagovat
DelPiero137

vidiet to takto detailne je maso. Myslite ze ti vojaci v prednej linii maju nejake "podporne latky" aby mali lepsi postreh, rychlejsie reakcie, lepsie rozhodovanie? Nemyslim teraz pervitin pre russakov aby sa nebali, necitil bolest. Mi pride ze na takuto obratnost treba nejaky boost.

Reagovat
ACSeRw!n

samozrejme, ze neco berou, ve valce standard

Reagovat
Blasphemer

Podle mě musí na něčem jet, minimálně ti na frontě.

Reagovat
kiwwi

https://dennikn.sk/3241958/rusi-idu-aj-proti-smrsti-guliek-ako-nadrogovani-ani-sa-nezohnu-vravi-ukrajinsky-rozviedcik/?ref=list

Andrej Šturman nehovorí o protivníkovi pohŕdavo, s dešpektom, ani hanlivo. Je vecný, nezvyšuje hlas, nedáva priechod hnevu. Až do istej chvíle.

„Myslím, že Rusi musia dostávať nejaké drogy, povzbudzujúce preparáty. Viete, prečo si to myslím? Pretože absolútne nemali strach. Chýbal im elementárny pud sebazáchovy. Išli proti smršti guliek. Ani neuhýbali, ani sa neprikrčili, šli vzpriamene! Dokonca šliapali po tých, ktorých sme zastrelili. Celých desať hodín. Išli, stále šli, naši chlapci len ťažko stíhali meniť zásobníky, ktoré do nich vyprázdňovali. Boli ako zhypnotizovaní.

Jeden Rus sedel asi pätnásť metrov od nás. Ale bol v slepej zóne, nevideli sme ho. V ktorejkoľvek chvíli však mohol niekto z nás vykuknúť, odhaliť ho a na mieste ho zastreliť.

Neskôr nám túto situáciu ukazovali na záberoch z dronu. Skutočne tam sedel vagnerovec a úplne pokojne, akoby sa nechumelilo, si obväzoval nohu. Kúsok od neho stál (!) jeho kolega so samopalom na ramene! Chápete? Na ramene. Zaveseným, ako keby nebola vojna. A prechádzal sa. Tam a späť. Taký zvláštny úkaz. Nemohli si byť istí, že ich neuvidíme.“

Reagovat
Blasphemer

muzika jako vždy v topu

Reagovat
oli9

To je šílenost. Ještě když to všude okolo bouchá.

Reagovat
Ed_Hazard

snad to chalan zvladol v zdravi

Reagovat
Rothbard

IT: Odkdy se odbory vyjadřují k důchodové reformě a zastávají se důchodců?

Reagovat
kilobyte

Tak řeší pozdější odchod do důchodu, což se týká zaměstnanců. Ale když už do toho kecají, tak by hlavně měli přijít s jiným reálným řešením.

Reagovat
sokar

Hlavne vo veducich poziciach odborov su prevazne 55+,takze riesia svoju buducnost.

Stejnak by som vsetky odbory zrusil

Reagovat
kilobyte

Tak těm to může být víceméně jedno. Určitě mají dost našetřeno bokem a s jejich platy si můžou dovolit jít do předčasného důchodu.

Reagovat
Blasphemer

Tenhle stát je fakt v píči. Gerontostán, kde se pravidelně zvyšují opravdu jen důchody a jako jediným se důchodcům vše kompenzuje.

Hodně velký zklamání pro mě je, že v tom pokračuje údajně pravicová vláda , od který bych čekal pravej opak. Ale ne, oni místo toho, aby osekali výdaje, jak slíbili, což je u neudržitelnýho důchodovýho systému úplná nutnost, budou vymýšlet jak ojebat OSVČ nebo akcionáře ČEZu. Nedává mi to vůbec žádnej smysl, ti důchodci to Andrejovi hodí stejně, i když si je teď koupí Fiala. A naopak odradí svoje core voliče.

Utěšuju se akorát tím, že Babiš by jim kromě inflační valorizace přidal ještě vajíčkovné, máslovné nebo co je teď zrovna drahé a věk do důchodu by taky určitě neposunul.

Reagovat
kilobyte

Tak valorizace důchodů je automatická, takže to není o tom, že by jim chtěli přidávat, ale za této situace musí. Taky už teď řeší snížení, což si opozice zase ve sněmovně užije.

Průser je, že tady už tolik let chybí důchodová reforma. Jenže ta se měla dělat systematicky několik let, aby to neodsrala celé jedna nebo dvě generace. Jenže na to se všichni vysrali a teď dvě generace budou splácet dluh předchozí a ještě kvůli tomu půjdou déle do důchodu a ten bude asi i menší.

Mě spíše vadí, že není vidět zeštíhlování státu, které se furt slibuje.

Reagovat
Blasphemer

Mi vadil třeba i ten plošnej příspěvek na energie všem. Já ho třeba rozhodně nepotřeboval a rozhodně bych o něj nežádal. Jako jasný, chápu, že tady jsou lidi, kterým to určitě pomohlo, ale tohle plošný řešení, kdy to dáme všem bez rozdílu, ať berou 100k nebo 20k a mají/nemají fix, to mi opravdu přišlo jako laciný populismus alá ANO. A takových věcí by se našlo víc.

Reagovat
kilobyte

Když oni měli 2 možnosti. Buď to udělat jednoduše plošně a nebo složitě adresně jen těm, kdo to potřebovali. Jenže to by znamenalo to udělat jako nějakou dávku o kterou by si museli požádat. Což dost lidí neudělá a radši bude nadávat, že jim stát nepomůže a nebo to udělají, ale než dostanou peníze, tak už je vlastně nebudou potřebovat. Protože co jsem slyšel, tak měli dost problémů s vyplácením dávek a chodili dost pozdě.

To je další věc na kterou by se měli zaměřit. Zjednodušit a zdigitalizovat. Ale opravdu zdigitalizovat. Nedělat takovéto, že se vytvoří drahý systém, ale pak se tam zadávají data ručně, protože nefunguje.

Reagovat
Blasphemer

Však oni udělali tu appku Jenda do mobilu, kde sis mohl požádat o ten mimořádný příspěvěk na dítě. Úplně skvělý a jednoduchý řešení. Samrtphone má dnes opravdu každý, a to bez ohledu na příjmy. Proč to nešlo udělat i u těch energií?

Navíc v té appce si nemusel nic dokládat, jen jsi vyplnil základní osobní údaje, kterej zná z hlavy každý svéprávný člověk a úřad si to jen ověřil a dávka přišla na účet. To zvládne každý troglodyt a nebylo třeba plošně uplácet voliče.

Reagovat
kilobyte

A zvládne to i každý důchodce?

Reagovat
roman_tycka

Jestli v to hle budou pokracovat, coz budou, muj hlas dostali ted naposledy a budu vazne volit nejakou monarchii nebo cibulku.

Reagovat
kilobyte

Jenže to je pro oba prohra. Oni se nedostanou do vlády a ty budeš muset koukat na větší rozhazování. Nevím jestli tohle je rozumná cesta. Ve výsledku na tom nejvíc ztratíš vlastně ty.

Reagovat
roman_tycka

No jo, za zahranicni politiku vladu cenim, za tu domaci zaslouzi par facek. Ja vim, ze jinak neni koho volit, ale proste volis “pravici” aby se chovala jako populisticka levicarna tak se da chapat, ze jsem trochu rozcarovany.

Reagovat
kilobyte

Pravice a levice je podle mě chybné rozdělení. Možná dříve to šlo použít, ale dnes je to spíše populismus a menší populismus.

Reagovat
sokar

prozápadný a provýchodný populizmus

Reagovat
Neon

To říkal v OVM myslím někdo z NERVU cca na podzim, že je to u nás totálně vykloubené, že se vláda s opozici jen hádají o tom, kdo dá na dluh víc.

Reagovat
Salfovic

To všechno kvůli tomu zkurvenému Babišovi. Kdyby naše politická scéna byla vlevo socani, vpravo ods s topkou a mezi tím lidovci, piráti, starostové + nějací extrémisté, toho času spd, tak to vypadá úplně jinak.

Reagovat
kilobyte

Babiš je jen možnost. Která využívá neschopnosti voličů.

Reagovat
Blasphemer

Já volil ty druhý. PirSTAN u těchto volovin tolik vidět není, ale zase mi přijde, že nejsou vidět vůbec u ničeho, z čehož jsem taky dost zklamanej.

Reagovat
kilobyte

Hodně byl vidět Síkela a Lipavský. Kteří mi připadají ve vládě asi nejlepší.

Celkově mi přijdou ministři z PirSTAN o dost lepší než ze SPOLU.

Reagovat
Blasphemer

Tak zahraniční politika je opravdu skvělá. S ohledem na to, na co jsme doteď museli být zvyklí.

Síkela taky. U toho jsem vlastně i zapomněl, že je ze STAN. To je přesně ten typ člověka, co by měl být ministr. Ne žádný partajní talisman, co si to místo vyčekal dvacet let ve straně a nedělal v životě nic jiného než politiku. Prostě člověk z byznysu, co tomu rozumí a tady to jen potvrzuje. Proč nikdo takový nesedí i na financích opravdu nechápu, protože Stanjura je největší kokot z celé té vlády.

Reagovat
kilobyte

Protože by tam pak nebyl nikdo z ODS. Dlouho čekali na posty a teď dělají všechno proto, aby zase čekali.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Talker

Hele oni chtějí snížit valorizaci důchodů o litra, což je pravicový krok, se kterým souhlasím. To zvyšování důchodů se musí osekat.

Narovnání podmínek OSVČ, kdy ojebávali systém naopak oni mi přijde jako rozumné. Tam jde o to, aby to bylo jednoduché pro ty lidi. Ten systém byl vytvořený v době, kdy to bylo pro řemeslníky, kteří nebrali takové rakety. Teď to využívá polovina IT lidí, protože je to extrémně výhodné.

Každopádně mě sere to, jak ty důchody (respetive průběžný sociální systém) fungují. Když vidím, kolik do něj liju s tím, že z toho budu mít ve výsledku o pár tisíc víc, než někdo s minimálkou, kdo pravděpodobně nedá do systému ani to, co spotřebuje před důchodem.

Fakt by to chtělo změnit, že poměrná část té částky, kterou člověk odvádí, by měla jít do jeho vlastního důchodového investičního fondu. Ne, že to současní důchodci prožerou, protože v době, kdy budeme v důchodovém věku, stejně žádné důchody nebudou.

Reagovat
kilobyte

Abys mohl část vlastního odvodu mít ve vlastním investičním fondu, tak bys buď musel platit větší sociální, protože už teď je tam sekera. A nebo by na důchody musel stát brát peníze jinde, což by stejně zaplatili daňový poplatníci. Takže si nepomůžeš. Těžko teď důchodcům razantně snížíš důchod.

Reagovat
Talker

Mně se nelíbí ten průběžný systém, protože z dlouhodobého hlediska prostě fungovat nemůže. Tam musí být reforma.

Reagovat
kilobyte

Někde jsem četl, že je to vlastně ponziho schéma. Což je podle mě děsivě výstižné.

Reagovat
Blasphemer

Snížení valorizace je ok, ale to zvýšení odchodu do důchodu fakt není reforma, co něco vyřeší. Viděl jsem analýzy od lidí, co tomu rozumí víc než já a v podstatě to ten budoucí kolaps systému vůbec neřeší, jen ho to o pár let oddaluje.

Co se týče OSVČ, tak dost mých známých má živnost na OSVČ a opravdu dělají, nic neojebávají. A jsou to lidi, co makají skoro nonstop, dovolená pro ně neexistuje, nemocný si nemůžou dovolit být. Rozhodně dřou víc než já. A co z toho mají? Ve finále hovno. Peníze berou možná stejný nebo možná nepatrně vyšší. Ale odměna za tu daleko vyšší zodpovědnost, co na sebe přijali, není žádná. Já jsem celej život zaměstnanec a i tak jsem rozhodně pro to, aby právě tihle měli co největší úlevy od státy, protože ten stát finančně zatěžujou daleko míň a ve finále je to pak skupina, kterou chce stát co nejvíc buzerovat a sedřít z kůže.

Co se týče důchodu, tak samozřejmě nepočítám s tím, že nějakej mít budu. Spořím si na něj už doby, co jsem začal makat. Proto mi taky vadí, že tady existuje skupina lidí s nataženou rukou, co v životě na nějaký zadní vrátka ani nepomysleli a řvou, že se o ně ten stát přece musí postarat.

Reagovat
vodka

můžu se zeptat, co ti známí na OSVČ dělají? Protože spousta jich je OSVČ naoko právě kvůli nízkým odvodům (nejlepší jsou "řemeslníci" bez vlastního vybavení), ty nákladové paušály jsou taky docela joke.

Reagovat
Blasphemer

Různý věci. Znám takhle i řemeslníky - truhláře a elektrikáře. Další kámoš dělá kadeřníka na živnost, jiný překladatele/učí jazyky.

Reagovat
Blasphemer

Jinak samozřejmě se švarcsystémem nesouhlasím a u určitých profesí se to opravdu zneužívá ve velké míře, ale zase mi nepřijde tohle řešení "trestat" všechny jako to nejlepší.

Reagovat
Talker

Hele co se týče důchodů, tak to je prostě problém. Zvlášť proto, že máš téměř 3 miliony důchodců, k tomu další milion lidí před důchodem a ti si nenechají na "své peníze" šáhnout.

Co se týče OSVČ, tak to je otázka. Já mám zase dost známých z prostředí sales/IT/consulting, kteří berou vyšší desítky tisíc (někteří přes 100k měsíčně), přičemž potřebují ke své práci počítač/počítač+telefon+káru.

Když jsem dělal recruitment, tak mě 1/3 devs posílala do prdele, že chtějí pouze na IČO. A to jsou všechno lidi 80-100k+.

Nedokážu rozlišit, kolik je z těch 700k OSVČ pravých "menších podnikatelů/řemeslníků", ale řekl bych, že dost vysoké % prostě jsou "zaměstnanci", kteří dělají na OSVČ kvůli daním.

A tam mi to připadá zvrácené a mělo by se to narovnat. Protože když je to 100k+, tak zatímco jedna strana posílá státu vyšší desítky tisíc, kdežto druhá posílá oproti tomu drobné.

Reagovat
vodka

úžasné hlavně je, když má někdo ten paušál, že platí na odvodech 6 000,- měsíčně a má všechno vůči státu pořešené a pak fakturuje 80 000,- měsíčně.

Reagovat
Talker

Právě to myslím Já když se kouknu na své odvody jako zaměstnanec a předtím jako OSVČ na paušálu tak je to brutální rozdíl.

Reagovat
roman_tycka

Presne s tim osvc je to na palici, proc nikdo nerika, ze osvc nemaji zadne vyhody zamestnancu ale oskubat je chteji stejne? Vzdycky kazda vlada kdyz potrebuje prachy, vezme to osvc.

Reagovat
vodka

osvc uz vyhody dostali hodne slusne. pausaly uz si muzou uplatnovat do 2 milionu obratu misto 1 milionu. Driv btw ten vydajovy pausal byl 40 % na vsechno. a uz se jim zvedl na tech 60, pokud je to remeslnik, tak 80 %.

a nebudu se vyjadrovat k tomuhle radsi: https://www.podnikatel.cz/clanky/osvc-s-pausalni-dani-dosahnou-na-prispevek-na-bydleni-i-kdyz-maji-vysoke-prijmy/

Reagovat
roman_tycka

Neumim si predstavit danit stejne jako zamestnanec a nemit vyhody zamestnance. Lidi pujdou do fabrik misto toho a dopadne to tak, ze nejakeho remeslnika nebude mozno sehnat.

Reagovat
Blasphemer

To už nejde teď.

Reagovat
roman_tycka

Prave

Reagovat
vodka

ja nerikam danit stejne omg, ale ted je to tak zprasene, ze OSVC ma ty vyhody proste neprimerene realite. se staci podivat na pomer zivnosti u nas a pomalu kdekoliv jinde a vyjde ti, ze jsme bud nejpodnikavejsi narod na svete, nebo je nekde systemova chyba.

Reagovat
sokar

v prvom rade by mali odhaľovať a sankciovať podniky, ktoré zamestnávajú "OSVC". Zamestnanec, ktorý robí len pre jeden podnik, ktorý mu určuje prácu a pracovný čas, nespadá pod definíciu OSVC (u nás SZČO)

Reagovat
Zaschrona

Chyba tam je, ale začít zrovna minimy je docela zajímavý. Takové navýšení zabolí hlavně malé, mezitím si líp vydělávající OSVČ mastí kapsu na paušální dani.

Reagovat
vodka

no, to uz je samozrejme k diskusi, za me je kravina to nastaveni tech pausalu, ale na to se nesahne, protoze to je moc lehke pouzit v kampani. jinak to sahnuti na minima za me dava logiku v tom zameru, protoze tim nejsnadneji zuzis tu diru, co vznika ve statnim rozpoctu...

Reagovat
naheCZ

Souhlasím s tím, aby se nějak řešilo to, co si podnikatel může dát do nákladů, ale absolutně nesouhlasím s tím, aby se nějak víc zvyšovali odvody, který těm podnikatelům stejně budou k hovnu. Ono by stačilo fakt ten švarc systém řešit a ne ho sice jakože zakazovat, ale reálně s tím nic nedělat...

Reagovat
kilobyte
Reagovat
kilobyte

Dobrovolně

Reagovat
oli9

tohle je super. To už si v Rusku nenechá peníze žádný blázen a všechny budou v zahraničí

Reagovat
Salfovic

To zas budou dny lumíků.

Reagovat
Neon

menší OT: https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1626564121855463424

zavolejte někdo rychlou do Průhonic

Reagovat
kilobyte

Zvláštní, nikde tam nevidím fotku s jeho kamarádem Babišem.

Jinak mají na té fotce zajimavé výrazy. Tipnul bych si to na Pavel: "To koukáš, že tady není ten blábojící Slovák, i když si mu pomáhal v kampani." Macron: "Proč mi tak drtí ruku?"

Reagovat
Trand

Zbraně pro Ukrajinu válku zkracují, pošlete tanky jako my, hřímal Scholz

Scholz: https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/030/219/reverse_thumb.png

Reagovat
roman_tycka

Musel jsem si to precist dvakrat, abych pochopil ze to je scholz. Nicmene dva mesice zpatky o tom nechtel ani slyset tajtrlik, by me zajimalo kdo na nej zatlacil zase

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1626617354200272897?s=46&t=H6p-5gRJkkBsZe7jEBKcOw

Adidas ma zrejme problem s odbytem bot nacka, tak je dostali nackove

Reagovat
ACSeRw!n

vyzaruje z nich vseobecna spokojenost

Reagovat
roman_tycka

yeezys > otec

Reagovat
kilobyte

To jsou ale hnusný boty. Kde se vzala tahle móda nových starých bot?

Reagovat
roman_tycka

Ja mam doma foam runnery a jsou to nejlepsi boty na svete

https://cdn-images.farfetch-contents.com/17/19/00/84/17190084_35052695_600.jpg

Reagovat
Zark

Kolik stojí?

Reagovat
roman_tycka

Ja je kupoval za 2500 v confirmed appce kdyz byly dropy yeezys, ted uz nebudou, mozna resell bude za vic

Reagovat
kilobyte

Tak tyhle boty nevypadají staře/obnošeně. Ale ty adidasky vypadají skoro jako moje tenisky z Decathlonu za 4 stovky po pěti letech zahradních prací.

Reagovat
Xavivax1
Reagovat
roman_tycka

Skoda

Reagovat
Salfovic

Ty jsou ještě hnusnější než kristusky Ala Bundy.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9
Reagovat
Xavivax1

Jeli tam jak na přehlídku.

Reagovat
oli9

Noční Bachmut. 35 orků minus. Sniper si je sundava jak maliny. Ork neví kde je. Z Kama střílí a pochybuji, že mají nějakou komunikaci aby si uvědomili, že přišli vlastně o celou nebo většinu jednotky

https://twitter.com/PaulJawin/status/1626623148601876481?s=20

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Jinak za posledních 14 dnů 14 tisíc mrtvých potvrzených orků. 14 tisíc to je číslo jak někde v roce 1916 .

Reagovat
oli9

Wagnerovci teď všude na videu fnukaji, že nemají podporu dělostřelectva nebo nábojů..

Tady už brečí zase a demonstrativne střílí na terče s fotkama nejvyššího vedení ruské armady čekám že do pár měsíců se začnou mydlit mezi sebou

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1627002313125535746?s=20

Reagovat
Neon

Dobře, v zemi je tedy stabilita. Ale nevládne napětí mezi jednotlivými silovými resorty? Vždyť Rusko má obrovské ztráty, nedaří se mu na frontě postupovat podle představ Kremlu. Nehádají se generálové s Prigožinovou soukromou armádou, kdo za to může?

Údajné spory uvnitř „siloviků“, které vidíme v médiích, se strašně přeceňují. Je v tom hodně divadelního umění.

Ve skutečnosti jsou Prigožin a jeho skupina vagnerovců stoprocentně závislí na ministerstvu obrany. Kde podle vás berou tanky? Letadla? Všechny ty zbraně? Jaká cvičiště asi využívají? To vše mají k dispozici od ministerstva obrany, přece.

Žádné soupeření neexistuje. Prigožin totiž nemá přímý přístup ke zdrojům. Nemá dostatek finančních prostředků, politicky není dost silný na samostatnou hru a ani organizačně by sám nezvládl válčit proti Ukrajině. Vše, co potřebuje, mu dává ministerstvo obrany a politicky je krytý Kremlem. On není žádný nezávislý hráč.

https://denikn.cz/1080946/putin-zije-v-kulisach-iluzich-strachu-a-obrnenem-vlaku-rika-expert-na-tajne-sluzby-andrej-soldatov/?ref=tit

Reagovat
oli9

Jenže ten konflikt tam je. Nemají například takovou podporu dělostřelectva jakou měly. Zásoby, logistiku, volnou ruku. Munici. Prostě někdo chce aby se Prigožin tak neprosadil. Jasně neměl by Bachmut hned lusknutím prstem ,ale někomu v Ruské armádě vadí jeho úspěchy a řekl bych ,že si jeden na druhého stěžují u Putlera netahají az jeden provaz a to je pro nás nejdulezitejsi

Reagovat
Talker

Tak to může zrovna způsobovat konflikty, že nemá přímý přístup ke zdrojům, financím, organizaci a zásobování.

Co se týče politiky, tak je přímo napojený na Putina a ministerstvo obrany může teoreticky "obejít". Není pevnou součástí té struktury, spíš takovou "floating" strukturou, která nemusí úplně respektovat ta pravidla, která musí respektovat všichni ostatní. On si na to nebude Prigo stěžovat u svého teoretického nadřízeného (to je vlastně kdo, generál východního okruhu, šéf operace pro Ukrajinu, šéf armády, ministr obrany? Teoreticky by to měl být jeden z nich, ale on klidně může říct, že generál XY je neschopný čůrák, který posral operaci přímo Putinovi.

Ono ve výsledku tam může být i soupeření o využití zdrojů - třeba možnost rekrutovat vojáky z mobíků nebo i o to, kam bude směřovat dělostřelecká palba, kdy může Wagnerovcům vadit, že ta podpora jde třeba jinam.

Reagovat
TopinB

A floater.... jak trefné

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1627286031841079297

Tí musia byť neskutočne v piči. Tam nie je ani snaha zachrániť si holý život, nič.

Reagovat
Mastný Chobot

*v piči z podchladenia

Reagovat
thewall

Zombie.

Reagovat
oli9

Podchlazeni, únava, alkohol... Minulý týden jsem měl virozu s teplotama... To když vyleze schody a si hotový a je ti vše jedno.. Říkám ty vole teď být na frontě tak tam někde chcipnu v díře

Reagovat
Svatej

Me naopak fascinuje ze ty granaty jsou tak neúčinný. Chápu, ze to neni jak ve filmu a ze granat neodpali.patro budovy, ale tohle vypadá jak lepší prskavka

Reagovat
Talker

Přitom trefený perfektně. Týpkovi tam spadne granát, odhodí botu a čumí nahoru s obvinujícím výrazem...

Ono je možné, že utrpěl zranění, ale z důvodu hypotermie je prostě tak v píči, že to necítí tolik, jako v létě a pomalu tam umírá.

Reagovat
Xavivax1

Myslím, že nejhorší z toho granátu jsou ty střepiny, které se rozletí do okolí.

Měl štěstí, že ho žádná netrefila. Akorát mu z toho pískalo v uších

Reagovat
Salfovic

Dneska ve zprávách na ČT ukazovali výsledky průzkumu, podle kterého je 27 % Čechů proti přijímání ukrajinských utečenců

Reagovat
thewall

To nevypadá vůbec špatně, pokud si člověk spočítá voliče SPD, ANO, Trikolóry a dalších obskurních subjektů.

Reagovat
Salfovic

Já naivně doufal, že jich je tak 15 %

Reagovat
thewall

Já už 30% spoluobčanů odepsal.

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Tihle dají dohromady minimálně 40% voličů.

Reagovat
Salfovic

Nemyslím si, že platí rovnice svědek Babišův = proti migrantům.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

Tak to určitě neplatí, jinak by to nebylo 27% a určitě přes 40%. Ale ANO se poslední dobou snaží tvářit, že je proti podpoře Ukrajiny, aby získalo voliče SPD a dost voličů ANO tedy přebírá tohle myšlení.

Reagovat
oli9

Není se co divit. V každé době je 25% lidí u nás, kteří by prodali i rodiče, rodinu za svůj prospěch... Je jím jedno ze chcipne soused, hlavně že budu mít levnější benzín

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
jk

Popravdě mi to nepřijde tak vysoké číslo... Na to jak se umíme občas profilovat jako národ úplných dementů...

Reagovat
kilobyte

Naopak je to dost nízké číslo.

Reagovat
Blasphemer

To mi popravdě přijde jako dobrý číslo docela.

Reagovat
Talker

To mi přijde jako ideálníí číslo. Být to kolem 40%, tak se Babiš s Okamurou pobijí o tohle téma, takhle Babiš musí dávat bacha, protože by proti sobě poštval tu základnu těch, kteří jsou pro/nejsou proti a volili ho, což může být více, než by mohl sebrat Okamurovi.

A zároveň to dává téma Okamurovi, kterému se lesknou očička díky tomu, protože ví, že Babiš to téma využít nemůže a Okamura si naopak si na něm může nahrabat procenta od Babiše těch dezolátů.

Reagovat
Talker

To je slušné číslo, drtivá převaha pro přijímání.

Reagovat
Talker

Jinak dodám, že zaměstnáváme 5 lidí z UA, kteří utekli před válkou a odvádí do systému pravděpodobně více, než 30 z těch, kteří je odmítají (těch, kteří pracují ofc).

Což by je asi ještě pěkně nasralo, kdyby věděli, kolik jsou schopní si tady vydělat a strašně by jim záviděli, že něco užitečného umí.

Reagovat
Neon

Amíci už od včerejška hlídkují na ukrajinských hranicích, podle vlákna to vypadá, že Biden jel na ukrajinu: https://twitter.com/GibisVB/status/1627398022979112961

Reagovat
Mastný Chobot

Vyzerá to, že Biden príde na prekvapujúcu návštevu Kyjiva.

"Ich bin eine Kyiver" moment?

Reagovat
-Carles-

pekna potupa pre putina

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
roman_tycka

A všude už zní sireny a poplach před raketovým útokem

Putin ted klepe vztekle nožičkama ještě víc než na videu s lukašenkem

Reagovat
Neon

https://twitter.com/ignis_fatum/status/1627607097843019776

to je prostě mazec, prezident USA se prochází po kyjevské ulici za zvuků leteckého poplachu

Reagovat
roman_tycka

Pche fiala tam byl, když byl Kyjev oblklíčen rusákama. Biden rookie

Reagovat
Neon

Reagovat
kilobyte

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Blasphemer

Jak se asi cejtí ten zakrslej sráč, když tohle sleduje ze svýho bunkru na Urale.

Reagovat
Mastný Chobot

toto asi nemá v histórii obdobu, že by americký prezident navštívil ostreľované mesto, však?

Reagovat
kilobyte

Teď kdo by měl větší bobky, že se Bidenovi něco stane. USA nebo Rusko?

Reagovat
roman_tycka

kdyby se bidenovi něco stalo, myslím, že by ta válka skončila hodně rychle

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Salfovic

Hmm, tak to by ho mohli sundat.

Reagovat
jk

Tohle bude mít hrozný hype

Reagovat
Xavivax1

Tam si ani Putin nedovolí trefit Bidena

Reagovat
roman_tycka

Biden je teď na jednání v podzemní lgbt biolaboratoři, takže i tak by se mu nic nesatlo

Reagovat
Trand

A hrají tam Sims 3.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Svatej

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Blasphemer

Historickej moment. Tohle bude za dvacet let v učebnicích dějepisu.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Salfovic

Proč za dvacet? Prezident USA v zemi, kde probíhá válka, to tu ještě nebylo.

Reagovat
oli9

A skrček zalezli někde ve vlaku dement zbabělý to dneska bude veselo... Propagandisti budou vzteky bez sebe

Reagovat
jk

Flightradar je prostě geniální stránka. Tam se sledují fotbalové přestupy, sestřely ufonů a dokonce se tam dají vystalkovat návštěvy high-profile politiků

Reagovat
TopinB

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1627046917103288320?cxt=HHwWgICw7Z6jt5QtAAAA

Příprava na zajetí, takhle budou bavit táborový obecenstvo.

Reagovat
kilobyte

Opravdu speciální jednotka.

Reagovat
TopinB

Ty dymovnice jsou tam kvuli tomu, ze podporuji oranzovou revoluci proti Janukovicovi?

Reagovat
Tombull
Reagovat
roman_tycka

Institut Václava Klause

@ivkmoskva

·

7m

Tak to je hnus. Vladimir Vladimirovič se do Kyjeva snaží marně dostat už rok a Biden si tam klidně přijede…

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Svatej

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/NOELreports/status/1627628298065903617?s=20

Copium už se v russku podává ve velkém

Reagovat
oli9

Jj akorát sleduju nechali ho, dali bezpečnostní záruky a ruská letadla je doprovodila až do Kyjeva ten národ je vážně vymrdany... Ale teď si vemte xze tyhe sračky tam jedlu denně.. A i když tomu uvěří pár milionů lidí tak prostě tímto je krmí neustále

Reagovat
kilobyte

A ty ruská letadla ho chránili před kým? Před Ukrajinci? Snad mu povolí se i vrátit.

Reagovat
jk

Já si teda dovedu docela reálně představit, že to o Bidenovi rusáci věděli a že spolu na některých úrovních komunikují. Ale tohle je fakt úplně mimo ty jejich diskuzní pořady...

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
jk

Dokonce

Reagovat
roman_tycka

Demilitarizace zapadu v praxi. Fakt k smichu tohle

Reagovat
kilobyte

Docela by mě zajímal opravdový důvod, proč z toho nakonec vycouvají. Je k tomu nějaký jiný důvod než, že nechtějí?

Napadá mě, že možná ty tanky nejsou v takovém stavu, jakém by měli být. Nebo že se nikomu nechce darovat víc než ostatní, takže všichni čekají až ostatní dají víc. A nebo jsou někteří vlivní na výplatní listině Ruska.

Reagovat
icefish

Myslím, že spoustu tanků není provozuschopných. Když jim armádní struktury vysvětlily, že při takových darech mohou už po cvičišti dělat akorát flinstony s dřevěnejma maketama, tak začínají couvat a snižovat dary...

Reagovat
Talker

Zjistili, jak dlouho bude trvat dodání nových (výroba, backlog výroby,...), k tomu kolik to nahrazení bude stát, co dělat s vojáky, kteří dělali tankisty, když nebudou mít tanky, kolik bude stát zprovoznění těch tanku na úroveň, aby to byli alespoň možné dopravit na Ukrajinu, nedostatek náhradních části...

Těch možností je spousta. Nejjednodušší by bylo dodat Abramsy z USA co jsou ve skladech, protože ti mohou postrádat 2k tanku a ani si toho nevšimnou.

Reagovat
DelPiero137

asi sme opat odkazany na USA a bolo by to nejlepsie riesenie. Oni maju take zasoby ze by 2k kludne mohli poslat a ani by to napocitili?

Reagovat
kiwwi

no tak to je trochu prehanka...2500 ich maju aktivnych a 3700 uskladnenych...30% darovanych tankov by si asi vsimli

Reagovat
Talker

Nekoukal jsem na čísla, myslel jsem, že jich měli uskladněno kolem 5k... Ale naposledy jsem se koukal X měsíců zpátky.

Každopádně ano, je to přeháňka. Spíš to je myšleno tak, že v Evropě se horko těžko najde pár stovek "nepoužívaných" Leopardů 2. Celkově Leopardů 2 bylo vyrobeno méně, než mají Amíci uskladněných. Navíc dost z nich je mimo "Evropu", respektive v zemích mimo NATO (Turecko není úplně na straně západ, Finsko, Švédsko se jich nevzdají před vstupem do Unie, další stovky JV Asie).

V Americe máš zásoby 3.700 tanků, které jsou ve skladech, takže nejsou určeny do akce, pokud nenastane nějaká brutální válka, takže by je to úplně "nepoznamenalo".

Reagovat
Talker

Momentálně se prostě mluví o 100+ Leopardech, kdy se na to skládá X zemí, kdy ještě navíc mají různé verze. USA by mohly poskytnout 100+ tanků a bylo by to asi 2% jejich zásob.

Reagovat
Salfovic

Tohle mi taky sere. Kdyby USA darovaly pouhých deset % zaskladovaných, tak hned by dění na Ukrajině vypadalo úplně jinak.

Reagovat
DelPiero137

Ma vlastne NATO nejake tanky?

Reagovat
Neon
Reagovat
Blasphemer

Klasika. Západní pedofilové, náckové, atomovky, Rusko chce mír, ale musí pokračovat v operaci.

Reagovat
Rothbard

5 minutes late to start the speech, a year late to take Kyiv.

Reagovat
andrew96

Reagovat
roman_tycka

Nic překvapivého, stále ty samé bláboly vyšinutého starce

Reagovat
TopinB

Ty hlody jsou krásné

Reagovat
kilobyte

Neumím moc anglicky. Ukraine je Rusko a West je my? Pak by to dávalo i docela smysl.

Reagovat
oli9

Nic nového neřekl a neřekne. Jen samé sračky. Ono se ani nic jiného nečekalo. Jen prostě rusak už necouvne a západ to snad pochopil... Ten národ je totálně vymazaný, naivně jsme doufali že se něco změní samo uvnitř ale nezmění...

Jediné co mě překvapilo je jak rekl" západ nás nedokáže porazit vojensky " no západ ještě ani nezačal vovane....

Reagovat
icefish

"Pane, zatím jsme ve válce se Západem utrpěli jen nepatrné ztráty!"

"Kolik?"

"Asi 200 000 vojáků, pár tisíc obrněnců, vlajkovou loď..."

"Drsné... a ztráty Západu?"

"No... těžko říct..."

"Nezčíslné, že?"

"No... ještě nepřijeli..."

Reagovat
kilobyte

To bude těch 300 Himarsů, nebo kolik to teď dělá.

Reagovat
ACSeRw!n

tezky el classico

Reagovat
oli9
Reagovat
roman_tycka

Četl to někdo i někde jinde? Já teda ne zatím, všude jenom bláboly chujla

Reagovat
oli9

Tak ne jen na Reuters

Vysoký zákonodárce ze strany izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v úterý vyzval zemi, aby přestala "oplotit" Ukrajinu a poskytla jí vojenskou obranu proti Rusku, které obvinil z "terorismu".

Vyjádření Yuliho Edelsteina, šéfa výboru pro zahraniční věci a obranu izraelského parlamentu, Kyjev přivítal, ale Netanjahua okamžitě nereagoval

Reagovat
oli9

Ale tak alespoň dneska Italové

https://twitter.com/visegrad24/status/1627990348851970048?s=20

Mazec v Kyjevě každý týden někdo nabízí pomoc atd.. A Putler si sám mele před publikem sračky

Reagovat
roman_tycka

Někdo nabízí, já jsem třeba už alergicky na "considering", si na tom většina honí své PR stejně.

Reagovat
TopinB

https://twitter.com/Volodymyr_D_/status/1625949051542769692

Bylo to tu už?

Ve threadu je i zajímavé porovnání intezity ztrát

Losses in wars

I decided to compare losses in different wars in order to understand how big Russia's losses are in this war

Average daily losses of the main attacking country:

1. Germany (World War II) - 2415 killed soldiers per day.

2. USSR (Finnish War 1939) - 1440

3. Germany (World War I) - 1280

4. Russia (Ukrainian war 2022) - 380 (about 650 per day after mobilization).

5. North Korea (Korean War 1950) - 337

6. Russia (Russian-Japanese War 1904) - 115

7. Russia (First Chechen War 1994) - 22

8. USA (War in Vietnam 1964-75) - 20

9. USSR (Afghan War 1979-1989) - 4

10. USA (Iraq War 2003-2009) - 2

Reagovat
kilobyte

Sovětský svaz za 2. světové asi 6700 zabitých na den. To je teprve masakr. To podle mě už asi nikdo v dlouhodobějším konfliktu nepřekoná.

Reagovat
Salfovic

Podle OSN zemřelo na Ukrajině přes 8 tisíc civilistů, to je nějaká píčovina, ne ?

Reagovat
roman_tycka

To je pouze tam, kde mají přístup. na okupovaných územích to bude o stovky tisíc víc

Reagovat
vodka

to docela pochybuju, že to budou stovky tisíc.

Reagovat
roman_tycka

Jenom Mariupol bude víc jak 100k minimálně, ale to se nikdo realně už nedoví

Reagovat
kilobyte

U Mariupolu se mluví o 20-50k mrtvých civilistů.

Reagovat
vodka

odhad byl v listopadu 40k civilistů. Většina lidí stihla utéct, zůstali ti, co nechtěli odejít.

Reagovat
Mastný Chobot

Ak len Mariupol má okolo 75k (https://tvpworld.com/65244263/up-to-75000-ukrainian-civilians-killed-in-mariupol-report), tak to určite nie je od veci nástrel.

Reagovat
vodka

já si pamatuju ty odhady z listopadu, kdy to bylo těch 40 000 a tam tipovali odhadovali k Mariupolu nějakých 25k, dneska ještě dali i UK odhad, kde mají 16 000 (tomu nevěřím - https://twitter.com/DefenceHQ/status/1627918230298759169 )

Jinak to původní upravím, prostě nevěřím, že to budou stovky tisíc, přes těch 100 se to dostat může.

Reagovat
kiwwi

vsak nemusis nic upravovat...presne to si napisal

Reagovat
vodka

já vím, ale takto to má jednoznačnější vyznění.

Reagovat
Svatej

https://news.yahoo.com/russia-belarus-strategy-document-230035184.html?guccounter=1

Ruský desetiletý plán na převzetí Běloruska. Na redditu to chytilo pořádnou spoušť a nikdo to moc nerozporuje, co myslíte?

Reagovat
jk

No tak ty krátkodobé cíle se splnit asi podařilo. Já bych se tomu moc nedivil. Tak jako státy vypracovávají plány jak bojovat se suchem v krajině, tak Rusko zpracovává plány jak obsadit Bělorusko. Navíc nikde není psáno, že je to plán, který musí nutně dojít naplnění.

Reagovat
kilobyte

Mě by překvapilo, kdyby Rusko nemělo podobné plány na všechny země bývalého Sovětského svazu.

Reagovat
DelPiero137

Asi by som bol naivny keby som si myslel ze "passportizacia" na Ukrajina prebieha(la) dobrovolne. To je fakt sila s ktorou sa neda bojovat.

Reagovat
Neon
Reagovat
roman_tycka
Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Trand

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/treaschest/status/1628100830514511889?s=46&t=rxhhywVj0j_9ovz2gsfWBg

Slovak Foreign Minister Rastislav Kačer told Hungarian Prime Minister Viktor Orban to "Go f@ck yourself." And in Russian.

Rastislav Kacher argues that military aid to Ukraine is morally correct since the Russians have invaded the country and are killing Ukrainians.

To fakt rekl?

Reagovat
Mastný Chobot

"Pre kolaborantov Putina a zvlášť pre tých našich v Karpatskej kotline a Felvidéku, pre všetkých, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny mám jediný odkaz: Иди на хуй!"

Je to frajer, aj keď teda nie veľmi diplomatický na to, že má byť vrcholný diplomat, no.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
TopinB

Kurva, nestranník, už som uvažoval, že by som mu to tam hodil v septembri

Reagovat
TopinB

https://www.hlavnydennik.sk/2023/02/09/kacerova-reakcia-na-kritiku-matovic-je-nikto-a-kto-je-gyimesi-netusim

"Keby bol býval Vladimir Putin úspešnejší a dnes ho máme na východných hraniciach, myslím si, že takýmto nárokom by sme už dnes priamo čelili, bohužiaľ," odpovedal na otázku, či v najbližších rokoch hrozí, že sa Maďarsko dopracuje k územným nárokom na Slovensko. Možnosť maďarských nárokov je podľa Káčera témou.

"Kto kritizoval Mečiara, nebol nepriateľ Slovenska. Mečiar nebol Slovensko, Orbán nie je Maďarsko, Matovič je nikto a kto je Gyimesi netuším, môžem iba hádať. Slováci a Maďari tu spolu žijú tisíc rokov, budú aj ďalej. Verím že v harmónii."

Reagovat
Svatej

Kurva tak precejen máte nahoře nějaký dobrý řízky

Reagovat
Blasphemer

V klidu, na podzim to dopadne tak, že tam takoví už nebudou.

Reagovat
Ed_Hazard

Ovela agresivnejsie vyjadrovanie oproti Korcokovi, ale aj tak mu fandim

Reagovat
Rothbard

Dnešní zápas na Anfieldu :O

Reagovat
TopinB

Pokud tam nepadaly ruské rakety, tak to tu nemá co dělat

Anebo se tam nemávalo ukrajinskýma vlajkama, to by bylo fajn

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

fotbal

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

To radeji zas posilej prázdný příspěvky !!

Reagovat
jk

Konečně tu je někdo kvůli fotbalu, taky mám rád Premier League

Reagovat
oli9

Teorie z Ruskych diskuzí, proč Putin pozastavil účast na smlouvě o omezení jaderných zbraní : V případě inspekce kontrolující dodržování by neměl co ukázat

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

https://twitter.com/NOELreports/status/1628342017854939138?s=20

Sami Wagnerovci zveřejňují foto orků, s žádostí o munici

Reagovat
frankiefcb

No hlavně dle téhle fotky ty infa o mrtvých, jak je hlásí Ukrjainský štáb nebudou až tak přehnané.

Reagovat
Svatej

Takový to, když chceš zastínit Bidenovu návštěvu Ukrajiny demonstrací síly, kterou bys později popisoval v projevu, ale naneštěstí ta nová balistická raketa selže

https://edition.cnn.com/2023/02/21/politics/russia-intercontinental-ballistic-missile-test

Reagovat
kilobyte

Některé tweety zrají jak víno: https://twitter.com/az247cz/status/1628338593864249345

Reagovat
oli9

Tohle je totální magor. Škoda že všechny blokuje jako Tomio

Reagovat
Blasphemer

Tenhle je horší. Tomio to dělá pro prachy, tenhle je podle mě fakt hodně zapálenej kolaborant.

Reagovat
andrew96

Podle jeho životopisu bych neřekl. Taky se chce za každou cenu zviditelnit a přijít k penězům.

Reagovat
Trand

Myslíš? On dlouho komentoval NFL a tam působil docela normálně, ale v souvislosti s ním si vybavuju už prezidentské volby v USA 2020, kdy víceméně jel Trumpovu rétoriku, že ty volby byly ukradené atd. Prostě jedna konsiprace vedle druhé.

Reagovat
Blasphemer

Možná jo. Ale furt si myslím, že Tomio má nějakou stopku. Rajchl veřejně mluvil o ozbrojeným převratu a instalaci proruské vlády. A věřím, že by toho byl schopnej.

Tomio je takovej kecálek a stačí mu odsedět si to ve Sněmovně a občas plácnout něco kontroverzního. A myslím, že na žádným převratu by se nepodílel.

Takhle to na mě působí.

Reagovat
TopinB

Tomio je rád, že má koryto, těch 10% si udrží a na zbytek sere pes

Reagovat
andrew96

Rajchl je možná radikálnější, nicméně o motivaci bych si iluze nedělal.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/carramba66/status/1628459253747920896?s=20

Z Česka na Ukrajinu putovalo 89 tanků, 226 bojových vozidel, 39 kusů dělostřelectva jsem na náš stát pyšný, že nezůstal preslapovat na místě

Reagovat
oli9
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Mastný Chobot

skvelé. Keby každý štát, v ktorého záujme to je, poslal pomerne toľko, čo vy, tak by Biden dnes musel presviedčať Zelenského, aby sa zastavil pred Kurskom a nešiel až do Moskvy

Reagovat
Ed_Hazard

Dobre vy, susedkovia

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1628673609219571715

Russian Ministry of Defense plane crashed in Belgorod region, Russia , - regional governor Gladkov.

Šojgu?

Reagovat
Blasphemer

Tak nebyl na palubě. Škoda.

Reagovat
roman_tycka

Bylo to SU-25

Reagovat
jk

Prej nakonec friendly fire

https://bit.ly/3YXro44

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
TopinB

Hledal jsem, co je to za vola, vyskočil mi jeho insta, ty odpovědi česky na posledním postu jsou vcelku drsný.

"Jaký to je podporovat genocidu národa? Do Česka už se nevracej ty zmrde."

"Ses už fakt posral s tím pozdravem vojáků ve válce ne? Doufám,že ten vojenskej dres ti přiroste,aby nikdo nikdy nezapomněl,co jsi za hovado. Stydím se,že jsme dovolili,abys měl na sobě český dres. Lůzo."

"tak ty seš dobrá chcanka, do čech už se nevracej, mužiku"

Reagovat
Trand

Tady jsou hráči i na videu, děkují všem "obráncům".

https://twitter.com/hcSKA/status/1628639452888268800

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Tak snad to aspoň usnadní rozhodování, jestli je dobré pustit Rusko na OH.

Jinak když jsme u toho hokeje, tak jsem včera četl nejlepší zdůvodnění, proč si ještě pořád připomínáme Nagano. Protože rozhodující gól ve finále proti Rusku dal obránce Svoboda.

Reagovat
Talker

Vzhledem k tomu, že nelze odebrat občanství, tak bych osobně byl pro to oficiálně ho vyloučit do konce života z reprezentace. Snad už se nevrátí.

Reagovat
Neon

Ukrajinská taktika minových polí - pokládají klasické miny a pak mají miny od amíků, co se střílí z houfnic: https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2023/02/12/ukraines-new-anti-tank-tactic-lay-a-minefield-then-scatter-more-mines-from-the-air/?sh=2640c71655e3

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Reagovat
Trand

To jsou asi ty HIMARSy, co Rusové ničí

https://twitter.com/Flash_news_ua/status/1628525944943136774

Reagovat
TopinB

https://twitter.com/Reuters/status/1628720073019117568?t=VmFqPEwdjw8VpAHDuUs3fQ&s=19

Demonstrators disrupted traffic in London to paint a huge Ukraine flag on the road in front of the Russian embassy on the eve of the Ukraine war's first anniversary

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
TopinB

*Slovenští dezoláti

Mají jich tam víc než u nás, ale ne všichni Slováci jsou na tom tak špatně

Reagovat
Blasphemer

To je vidět na průzkumech.

Reagovat
Xavivax1

Čím víc na východ, tím víc dezolátů.

Reagovat
Ed_Hazard

Smutné, že toto je točené v Trnave A pritom tak krásne mesto.

Reagovat
Blasphemer

Nevím, jestli se to už řešilo, ale dokázal by někdo ze Slovenska popsat, proč jsou na tom hůř než my ohledně počtu dezolátů? Samozřejmě nějaký svůj názor, teorii, možný příčiny...

Historická zkušenost je podle mě víceméně stejná/podobná s Rusákem jako máme my Češi. Tady Američani osvobodili jen západ Čech, tj. zlomek republiky, takže to podle mě není o tom, že je osvobodili čistě jen Sověti a tam se bere veškerá nostalgie. V 68 tam opět přijeli stejně jako do Čech. Tak jak to, že tam se na náměstích řve sláva Putinovi/Rusákům, kdežto tady až na pár exotů to nikdo takhle explicitně po náměstích neřve? Tady taky byli nějaké demonstrace, které byli proruské, ale furt se snažili to alespoň skrývat za nějaký kecy o míru, levným plynu atd. a tohle tady fakt stovky lidí neskandovalo.

Reagovat
TopinB

imho:

Většina chytrých čechů zůstane v ČR. Většina chytrých slováků zůstane v ČR.

Reagovat
Blasphemer

Jo, to je určitě taky pravda.

Reagovat
jk

Reagovat
naheCZ

Reagovat
sokar

môj názor je nostalgia za starými časmi... väčšina si žila kľudný život, mali nejaké istoty (bývanie a práca) a o viac sa nezaujímali. Potom prišla demokracia, ktorej začiatok sa silno nepodaril, ľudia museli vycestovať za prácou, veľa krát ich pri tom oklamali (nedostali výplaty) proste nezachytili ten nástup kapitalizmu. Závidia ľuďom, ktorý to dokázali a všetky svoje neúspechy preto zvaľuju na demokraciu. Tvárou a stelesnením demokracie je Amerika, a kedže tú nenávidia, tak sa potom obrácajú na druhú stranu a teda na Russko a čínu. A nechápu, že väčšina privatizérov a zlodejov bola odchovaná komáčmi a len využili svoje kontakty

Reagovat
sokar

a doplním - väčšinou sa jedná o ľudí 50+, ktorý svoje najlepšie mladé roky prežili ešte za socializmu, a tak si to všetko pozitívne spájajú s bývalým režimom. Vtedy prišli prvé lásky, rodina atď... A vieme ako funguje ľudský mozog - na zlé zabúdame a to dobré si príliš idealizujeme

Reagovat
DelPiero137

Toto bohuzial nie je pravda. Vela mladych ktori rezim nezazili ale poculi o nom si mysli ze by sa mali lepsie. Ziju v predstave ze by sme sa mali lepsie bez zapadu. Spolocny menovatel je zavist, ziadna snaha makat-nieco dosiahnut a hladat vinnika.

Reagovat
TopinB

Reagovat
sokar

myslia si, že by sa mali lepšie, lebo ich rečami ovplyvnili tí starší, ktorý si myslia že sa mali lepšie

Reagovat
Blasphemer

U vás byly devadesátky taková divočina? Tady taky zkrachovalo x podniků nebo se podivně privatizovali, kupónovka taky nebyla žádný terno, ale zase bych neřekl, že by to byla na devedesátkách taková obrovská jizva. Já byl v té době dítě, ale většina starších lidí, co znám, na to vzpomíná v dobrém.

Reagovat
sokar

na to môžem len odporúčať minisériu Mafiáni z produkcie Slovenskej televízie, monitorujúcu 90. roky, nie na darmo sa im u nás vraví "divoké"

https://www.csfd.cz/film/426453-mafiani/prehled/

privatizácia bola zmanipulovaná, podniky sa predali hlboko pod cenu, následne sa majetok rozpredal a firmy krachovali. Ľudia prichádzali o prácu, množstvo podvodnikov čo nevyplácali mzdy. Mafia a vraždy na verejnosti... To všetko poznačilo ľudí a ich zmýšľanie

Reagovat
Salfovic

U nás se taky říká divoké devadesátky.

Reagovat
DelPiero137

Neviem si predstavit horsie 90-ky ako u nas. Zanechalo to velko stopu v spolocnosti.

Reagovat
kilobyte

Tak třeba v Rusku a na Ukrajině ty devadesátky byly horší.

Reagovat
DelPiero137

To bez po chyby myslel som v nasom okoli, v civilizovanejsom svete

Reagovat
kilobyte

Tak s Ukrajinou sousedíte, takže to je vaše okolí.

Reagovat
DelPiero137

Asi som sa zle vyjadril. Co sa tyka byvaleho sovietskeho bloku tak to vacsinou porovnavam v ramci V4. Ukrajina, Juhoslavia, Rumunsko, Bulharsko (aj ked to vyznie blbo)- povazujem za menej civilizovane krajiny, kde zmyslanie pro-zapadnym smerom prislo o neskor.

Mozno to je len moj subjektivny pocit ale tie 90roky u nas boli asi najhorsie a stale doznievaju, len uz menej toho nasilia. Mam pocit ze to co sa u nas dialo je absurdne az zahanbujuce.

Reagovat
kilobyte

Bez urážky, ale nejsou právě ty devadesátky a aktuální dění ukázka toho, že máte blíže k těm méně civilizovaným zemím?

Reagovat
DelPiero137

Takto by som to rozdelil. Urcite sme natom lepsie ekonomicky, hospodarsky, infrastrukturou, (aj ked to bude znied divne) ale aj fungovanim organov sudnictvo/policia, zdravotnictvo, mensia korupcia, vacsia nasadzovanie standardov EU. Stale tu mame vlastnych zaskodnikov s ktorymi sa dari bojovat (Meciar, Fico). Aj ked je Matovic kapitola sama o sebe, dokaza riadne precistit a spravne nasmerovat sudnictvo, policiu. Potom pride pandemia, vojna na UA a clovek zasne ake zmyslanie ma velka cast naroda, co nas radi k zaostalejsim narodom. Mame stastie ze v case pandemie a konfliktu na UA mame vladu aku mame. V ramci V4 sme natom jasne najhorsie, aj ked Madari nam slapu na paty

Reagovat
kilobyte

Ale o to právě jde, že vy jste spíše nejlepší z těch východních "zaostalých" států než nejlepší ze západu.

Reagovat
fabec1222

Na Slovensku právě ještě devadesátky neskončily, to je ten problém

Reagovat
Mastný Chobot

Podľa môjho názoru je tých príčin kopa:

1. nefungujúce školstvo, ktoré je vždy na poslednom mieste a v ktorom pôsobí veľmi veľa nedostatočne vzdelaných alebo zle zmýšľajúcich učiteľov

2. chudoba v regiónoch a z toho prameniaca zlá vzdelanosť a osveta ľudí

3. neskrývaná prítomnosť a pôsobenie ruskej propagandy (viď kauzy z podplácaním SIS-károv, dotovanie Kotlebu, Noční vlci, počet "zamestnancov" ruskej ambasády a pod.) a absencia akéhokoľvek boja proti nej

4. vzostup Kotlebu a Republiky, ktorý umožnil mix bodov 2 a 3. Tí znormalizovali extrém.

5. otrasná politická reprezentácia v dlhodobom horizonte (absolútna neexistencia akýchkoľvek politických lídrov) a z toho prameniaca totálne nedôvera v inštitúcie u ľudí (stačí pozrieť na pandémiu)

6. konkrétne Fico, ktorý iba naskakuje na hypetrain vytvorený kotlebovcami a normalizuje extrém ešte viac

Tých dôvodov je určite kopa, toto bolo len také týchle zamyslenie sa

Reagovat
Blasphemer

Jako u nás některé ty body také obecně platí, ale asi je u nás v o dost menší míře.

Reagovat
TopinB

Ještě bych dodal, že nejenom chybějící politické osobnosti, ale absolutní neschopnost opozice, když je SAS (a možná PS-Spolu, ale jejich program nemám nastudovaný, mám za to, že je to něco jako PirSTAN) jedinou volitelnou stranou, tak to není žádné terno. Jak rezavým drátem do oka, jenom si člověk může vybrat jestli pravé nebo levé.

Když se dívám na volby v ČR, tak to taky není bůhvíco, ale i v té rozdělené anti-Babiš sekci je víc stran, takže si člověk může jakž takž vybrat, jestli chce jít víc doprava nebo doleva.

Reagovat
sokar

ja som volil dlhodobo SaS, ale čím ďalej mi začínajú vadiť... viem že množstvo špiny je len manipulácia zo strany Matoviča, ale aj tak tie podozrenia tam proste sú

Reagovat
TopinB

Mně taky hodně vadí, že s sebou nechají zametat jak s hadrem a teda Sulík mi už leze taky strašně na nervy

Reagovat
masina_LFC

toto je veľmi pekné zhrnutie

Reagovat
jk

Já si myslím, že některé ty body máme určitě pořád společné. Ale zastavím se u toho č. 5. To zvolení Čaputové byla prostě taková anomálie? Nebo protesty po smrti J. Kuciaka a M. Kušnírové, to přece taky byla občanská iniciativa tím správným směrem. A vždy v těchto "kritických momentech" slováci hodně rázně dali najevo svůj postoj k politikům.

To je s tím, jak vnímáte válku na UA tak moc v kontrastu, že to nechápu ze všeho nejvíc.

Reagovat
masina_LFC

tak stále je tu dezolátov o trošku menej ako normálnych ľudí by som povedal

Reagovat
Mastný Chobot

Čaputová výborne zvládla kampaň a mala aj šťastie na dobu a slabého súpera. Keby so svojou vtedajšou poznateľnosťou kandidovala na prezidentku dnes, tak neverím, že vyhrá. Odvtedy kotlebovci a opäť znova hlavne Fico zasrali verejnú debatu tak, že by ako liberálny kandidát nemala šancu osloviť širokú verejnosť. Keby sa ale rozhodla vstúpiť do straníckej politiky, tak by to mohlo byť zaujímavé. U nás voľby vyhrávajú tí, ktorých ľudia poznajú a Čaputovú pozná dnes každý. Ale nemyslím si, že by to mala chuť robiť.

Reagovat
jk

Hm fair point.

Ale rozhodne Slováci takhle zvenku nevypadají vůbec jako národ nějakých vypatlaných, na východ obrácených dementů. Proto mě tyhle střety s realitou tak překvapujou.

Reagovat
Mastný Chobot

Uvidíme za 5 rokov

Reagovat
fabec1222

Ty regionální disparity jsou hrůzostrašný. Když jsem byl pár let zpět v některých venkovských oblastech středního nebo východního Slovenska...Však to je Balkán, to je hrůza, to u nás prostě nenajdeš. Do toho rómské osady, taky u nás nepředstavitelná věc.

Plus ještě naprosto katastrofální infrastruktura od dopravy po technickou vybavenost v těchto regionech. Prachy se pumpují max tam do okolí Bratislavy a Košic, ale na ostatní se kašle

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
ACSeRw!n

podivej se u nas treba na Brno nebo Ostravu.. a Slovensko je jeste vic na vychod.. cim vic na vychod, tim min IQ, to plati az nekam po Cinu, pak se to zase obraci

Reagovat
DelPiero137

Preto ze sme je*nuty.

Uz mi dochadzaju vyhovorky, hladat stale nejake ospravedlnenia. V praci, v okoli, v spravach, cim dalej tym viac sporstych, zlych ludi. Nevidim svetlo na konci tunela a to som bol vzdy skor optimista.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Talker

Přihodím ještě další body k tomu, co bylo řečeno.

První je ta "blízkost Západu". Prostě máme vedle sebe Německo, Rakousko. Slováci jsou mnohem více izolovaní, drtivá většina jejich hranic jsou Maďaři a Poláci. S Rakušany mají podobně dlouhé hranice jako s Ukrajinou. Vedle toho Praha je prostě mezinárodní město, které je propojené se zahraničím, miliony turistů, desítky či stovky tisíc expatů.

Podle mého to je dáno dost i "centralizací", respektive několik dalších "center". Máš hodně silnou Prahu a k tomu máš dost univerzitních měst, kde je vzdělanost a vytvořila se relativně silná střední vrstva. To na Slovensku úplně nevidím, Bratislava je za mě spíš takové město střihu Plzeň/Ostrava v tom porovnání. Spousta Slováků odjíždí do Prahy/Brna studovat a málokdo se vrací.

Reagovat
TopinB

Reagovat
masina_LFC

Bratislava má určite bližšie k Prahe ako Ostrave v tomto význame a tú strednú vrstvu máme taktiež v tých krajských mestách ako Košice, Nitra, Trnava, Banská Bystrica, Žilina... problémom sú tie zanedbané menšie mestá, regióny a vidiek, kde stále žije väčšina obyvateľstva

Reagovat
Blasphemer

Tak co zítra čekáte? Ruský prasata si určitě nenechají ujít příležitost na "výročí" něco zkusit. Na Twitteru trenduje Podněstří, ale fakt mi absolutně nedává žádnej smysl zapojit ho s tou malou vojenskou posádkou do války.

Reagovat
DMSErte

Nič okrem strieľania na civilne ciele sa neudeje … Rusi na viac nemajú jedine odpáliť atomovku inak nič…

Reagovat
DMSErte

Inak politika do športu nepatrí , preto zajtra Jaskin povedie Petrohrad vo vojenských dresoch … dúfam že aj so Z na hrudi…

Reagovat
DMSErte

Ale oceňujem tie komentáre na IG aspoň v Česku majú jasno o tych fasistoch

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Pěkně mu to dal každý sežrat, od diváků, přes komentátory až po Lojzu Hadamzcika

Reagovat
Neon

Tak on už je to rok, kdy jsem se od pondělního Putinova projevu budil každé ráno dvě hodiny před budíkem a kontroloval, jestli už to začalo. A mezitím se tady zformovala skvělá ef fronta. 24. 2. 2022 jsem se vzbudil těsně před čtvrtou, na CNN byl přenos z OSN, kde něco žvanil rusák a najedou střih, živě z Kyjeva a první výbuchy. Dvě hodiny jsem nevěřil vlastním očím, pak jsem na hoďku usnul, pak vstal, šel do práce a měli jsme v kanclu puštěný živý stream z pouličních kamer z Kyjeva a poslouchali sirény. Myslím, že jsem se od internetu odtrhnul poprvé v neděli, kdy bylo jasné, že Kyjev přežije ( a asi klíčový moment prvních dnů války, prezident Zelensky a jeho video "My tut") a první fóry začaly padat tady i jinde asi po týdnu, kdy bylo jasný, že rus je trochu v prdeli, ale ne tak, aby začal házet atomovky (zajímalo by mě, kam za ten rok došel ten legendární Ukrajinec s cigárem v hubě nesoucí protitankovou minu)

Snad se budeme moct co nejdřív konečně přesunout na úplně poslední článek této fronty - "EURO DENÍK - RUSKO KONČÍ"

Слава Україні!

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Me ted zpetne ty prvni dny a tydny invaze pripadaji uz jako neco surrealniho. Z tech nocnich livestreamu z Kyjeva, kdy se cekalo, jestli neco prijde, z dale byla slyset strelba, z toho mam husi kuzi doted. Vlastne jsem cekal, ze to bude jen otazka casu, kdy Rusko zcela pohlti Ukrajinu.

Snad se tyhle pocity uz nebudou opakovat a Evropa s USA zustanou sjednoceni a budou nadale podporovat Ukrajinu a nerozdroli se pod tlakem ruznejch proruskejch rozmrdavacu.

Reagovat
roman_tycka

Ja se budil kazdy den s hruzou co se stalo, ty prvni dny byly nejhorsi, jestli nejake specialni jednotky se dostaly az do centra a podobne. Nastesti se ukazalo ze byly opravdu specialni a vsichni tam chcipli

Reagovat
oli9

Ano tenkrát sme všichni čekali že je to pravdu otázka dnů. O to víc je důležité že Zelensky zůstal, ubránili hoatomel a první hodiny války přečkali.. Když si vzpomenu jak dělali Molotovy, učili se snima házet a co za techniku tam proudí teď tak se to prostě musí dotáhnout do vyhnání rusaka

Reagovat
Blasphemer

Já tomu do poslední chvíle nevěřil. Ne že bych miloval Rusáky a věřil jim, právě naopak, ale říkal jsem, že je to naprostý šílenství i přes ty Putinovo projevy a neudělají to. Myslel jsem, že maximálně pošle armádu na obsazené části LNR a DNR, kde je bez boje připojí k Rusku.

Večer jsem šel normálně spát s tím, že další den se nic zvláštního nestane a půjdu normálně do práce. Druhej den ráno vstanu do práce, jako první věc jdu s mobilem na hajzl a tam si otevřu zprávy a nesedět na míse, tak normálně padnu.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Mastný Chobot

Ja si pamätám, že som za celý deň v práci neposlal jediný e-mail a neurobil jedinú vec, lebo som celý deň sledoval, čo sa deje a bol z toho totálne v riti. Hlavne som vtedy ešte žil v tom, že druhá armija u sviti je naozaj tak dobrá a že Ukrajina to týždňa padne.

Reagovat
Blasphemer

Já takhle nic nedělal první týden v kuse. Pak už začalo být pomalu jasné, že Ukrajina nepadne a už jsem se mohl i soustředit.

Reagovat
TopinB

Ten první týden jsem se díval na EF i během porad

Reagovat
oli9

Já i špatně spal, vždycky jsem se vzbudil a řekl si, kurva je to pravda nebo ne... Doprdele je to pravda. Ale tenkrát to prostě zaskočilo celý civilizovany svět

Reagovat
Trand

Já ani ten týden potom víceméně nic nedělal.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
andrew96

Reagovat
kvasha16

Reagovat
frankiefcb

Já si pamatuji, jak jsem večer 23. sledoval twitter Gibiše. Dával tam, že se zavírá letiště v Charkově a od půlnoci bude uzavřené letiště v Kyjevě. Pak se tam objevovali informace, že na letiště v Charkově přesouvájí traktory a snaží se to letiště zaplnit těžkou tehnikou, aby nedošlo k přistání. To už jsem si říkal, že je to průser plus se objevovali kolem půlnoci informace, že mezi úředníky v Kyjevě začíná být panika, lidi se objímají a brečí. No tak jsem šel si lehnout kolem 2, probudím se v 4:30 a zapnu twitter a tam čtu u Gibiše. "Začala zkurvená válka". Pak jsem tři dny nespal. V práci nezrobil nic. Strašné chvíle. Na Twitteru jsem byl každou minutu a jela mi čt24 v práci. Si dobře pamatuji, jak jsem prožíval informace o boji o Hostomelské letiště.

Nicméně Ukrajinci jsou hrdinové. Věčnou slávu jim a věčné opovržení kurvám z Ruska. Ať shoří v pekle Zmrdi.

Reagovat
Mastný Chobot

Ešte mám v hlave tú live reportáž z Hostomelu, kde nejaký CNN novinár alebo čo to bolo robil live vstup a za ním boli ruskí vojaci pri vstupe na letisko. To si pamätáte?

Reagovat
roman_tycka

Já si pamatuju 40km kolonu vozidel bez nafty a rusaky, co zajeli s tankem na benzinku, a zeptali se zda si můžou dotankovat a tam je hned zajali . Retrospektivně strašně komické situace, traktory tahnoucí bmp...

A taky jak tam byl nějaky rusacky voják, kterýmu dávali místní v chersonu najíst, protože nejedl 4 dny.

Reagovat
Trand

Mně se strašně líbilo tohle, jak se jim vysmál: https://www.youtube.com/watch?v=14gVDF2b1vA

Ze začátku to byl strašnej chaos, nikdo moc nevěděl co a jak a proto vznikaly takovýhle momenty no. Teď už je to samý utrpení. Však i v tom videu jak o něm píše Chobot - ten reportér se vydala k hostomelskýmu letišti a čekal že tam narazí na ukrajince, pak viděl vojáky, šel s nima pokecat a až tehdy mu došlo, že to jsou Rusáci. A normálně je tam natáčeli žejo, velitel tý jednotky si s ním povídal. Šílený.

Reagovat
jk

Celá ta bitva o Hostomel byla naprosto šílená. Ty videa kde rusové nalétají s helikoptérama a snaží se podporovat výsadkáře na zemi, to byla normálně válka live. Tohle mám v hlavě furt.

Kdyby si chtěl někdo počíst tak před pár dny vyšel o bitvě o Hostomel celkem slušný článek, z toho co tam popisuje Rudenko občas fakt mrazí

https://globalnews.ca/news/9491396/ukraine-hostomel-battle-antonov-airport/

Reagovat
Trand

https://www.youtube.com/watch?v=a1J6LpkG9zo

To bylo hned na začátku, možná 24. nebo 25., nějakým způsobem projel několik checkpointů a dostal se až k Rusákům. Pak jsem si o něm něco četl a ten týpek prý bejvá hrozně zmatenej a často se dostane kam by neměl a pak z toho vzikají takovýhle momenty.

Reagovat
Mastný Chobot

Yes, to je ono. To je úplne surreálne.

Reagovat
Trand

https://www.youtube.com/watch?v=F2vIC7Usuik Tady to vysvětluje ještě

Reagovat
Trand

He arrives outside Gostomel airport on the first day of the war, films a group of soldiers. He asks their commander "Where are the Russians?". The commander confused by the question answers "We are the Russians". To musel docela koukat.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
oli9

tohle není ani možné. Ale přesně takoví lidi mají největší štěstí

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
andrew96

Jak se schovává za rohem... ale vlastně neschovává.

Reagovat
oli9

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/putin-valka-ukrajina-rusko.A230224_060836_zahranicni_bur

Jak to začalo.. Pak tomu magorovi nemůžete věřit ani to co řekl před minutou.. Natož s ním jednat

Reagovat
oli9

ruská agrese na Ukrajině přece započala před osmi lety obsazením Krymu,

před rokem jen odhalilo rusko svoji tvář většině pochybovačům,

vše ale začalo už mnohem dřív, ne obsazení Krymu v roce 2014 ,

ani v roce 2008 v Gruzii , ani v roce 1999 v Čečensku , ale už v roce 1992 v Podněstří a v Abcházii, rusko je jen více , či méně agresivní podle svých momentálních finančních možností.... novodobá historie Ruska, je jen plná násilí a bezpráví, stejně jako historie sovětská, historie sovětského Ruska atd..., jen války, násilí, bezpráví a na to navazující politické vraždy a hladomory...

i přesto vše, stále někteří pochybují a nebo dokonce tvrdí že rusové na to mají právo, vraždit a dobývat země, kde se mluví téměř stejným jazykem, a které paradoxně nazývají jako "bratrské" , v tomto se rusové odlišují , nakonec to přece známé sami , bratrská pomoc v roce 1968,

přeji Ukrajincům aby to u nich netrvalo tak dlouho , ne jako těch našich 31 let ,nebo vlastně 51 ....

Skvělý komentář ten si ukládám pro neznalé

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
kilobyte

Teoreticky by se dalo říct, že to začalo 1917 nástupem bolševiků. Kdy si komouši uvědomili, že kvůli svojí zaostalosti nebudou moct komunismus šířit do světa ekonomicky a tak zvolili násilnou cestu.

Reagovat
TopinB

Ono to začalo už předtím, carské Rusko se rozpínalo na východ, jih i západ, Polsko si rozdělili s Prusama a Rakušákama, na jihu hnali Turky, dokud nedostali stopku na Krymu. Až první světová zastavila carské rusko a pak studená válka zastavila bolševiky.

Reagovat
kilobyte

Ale za carského Ruska šlo o klasické dobývání území. Což v té době dělal každý. Bolševici infiltrovali i státy pomocí komunistických stran.

Reagovat
Blasphemer

Většina velkých národů v Evropě byla na začátku 20. století národy imperialistických utlačovatelů. V tom Rusko fakt jiné nebylo.

Akorát v Evropě to nějakým vývojem opadlo (ve Francii/Británii ztrátou vlivu v zámoří, Německo, Rakousko-Uhersko muselo být poraženo vojensky, Německo hned 2x).

V Rusku bolševická revoluce umožnila to, že se tenhle imperialismus akorát přetavil do nějaké ideologie, že musíme globálně šířit komunismus a třídní revoluci. Samozřejmě to byl ale jen převlečený klasický velkoruský imperialismus, protože všechny komunistické režimy se museli zodpovídat Moskvě. Nezměnilo se vůbec nic, jen cara vyměnili za polytbyro s diktátorem. Rozpad SSSR byl až moc klidný v těch satelitech si to Rusáci stejně podchytili autoritativními loutkovými vládami. Štěstí mělo akorát Pobaltí.

Reagovat
TopinB

Jasný, to chápu, jenom říkám, že ta rozpínavost už tam byla i tehdy, jenom jak říkáš, jim zůstala

Reagovat
Blasphemer

Četl jsem i zajímavej názor jednoho historika, že je to pokračování/uzavření 2. světový války. Ono ostatně historie je kompaktní obor a nelze to nějak moc oddělovat/rozdělovat. Ukrajina nebyla na straně vítězů a po válce zůstala v sovětské okupaci. Ukrajina 2. světovou válku prohrála. Po formálním rozpadu stejně zůstala satelitem Ruska a její vládu vždy kontrolovala Moskva. V momentě, kdy se rozhodli, že takhle už dál ne, přišel úder.

Jak řekl Churchill, Patton a další, tak největší chybou bylo, že se americká armáda zastavila v Německu a nepokračovala až do Moskvy. SSSR v té době nemělo jaderné zbraně a západ by je porazil už jen tím, že on je měl. Demokratický západ sice rozdrtil fašistické režimy v Evropě, co měly imperialistické choutky, ale ten největší na východě ušetřil a ještě mu v podstatě na východ od Berlína dal volnou ruku.

Tohle je chyba, za kterou teď platíme, hlavně samozřejmě Ukrajina, a musí to skončit tak, že tahle válka se dotáhne do konce. Porážka Ruska musí být velká, totální a ponižující, aby tenhle režim úplně padl. Pak už jen doufat, že ten následující režim bude o něco lepší. Ty kecy, jak musíme Rusko ušetřit, jsou samozřejmě úplně mimo mísu, protože to dlouhodobý mír opravdu nikdy nepřinese.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
oli9

Myslím si,ze hlavní problém jsou jaderné zbraně. Jakékoli narušení a vstup vojska na ruské území je nereálné. Úspěch bude pokud se vrátí hranice Ukrajiny, před únor 22, dívám se na to jako realista

Reagovat
Blasphemer

To si ani nemyslím. Na takovou porážku bude "úplně stačit", když Ukrajinci osvobodí veškerá okupovaná území včetně Krymu a úplně zničí/zajmou ruskou armádu na Ukrajině. Němci taky po 1. světové válce museli podepsat totální kapitulaci, aniž by do Německa vkročila jediná noha vojáka Dohody.

Putin má sice pevnou pozici, ale prohranou válku s Ukrajinou neustojí ani on. V Rusku mu odpustí, že zatáhl zemi do války, poslal jejich syny na smrt a zničil jejich ekonomiku, ale jen když vyhraje. Jestli zaplatí tuhle cenu a prohraje, tak končí. Otázka je, co pak. V ideálním scénáři po něm nastoupí někdo, kdo s Ukrajinou/západem uzavře pro Rusko ponižující mír, protože se bude muset plně soustředit na domácí politiku, kde bude jako po každé takové změně režimu, poměrně velký neklid. Ale to už je fakt sci-fi a spekulace.

Reagovat
kilobyte

Je otázka jestli by USA dokázalo dál pokračovat a jak by to vzali ostatní státy. Najednou by z nich byl agresor, který napadnul osvoboditele. Navíc v té době měli ještě pořád problémy s Japonskem. Kdyby začali válčit ještě s SSSR, tak by se podle mě Japonsko možná nevzdalo tak "lehce".

Rusko musí padnout hlavně ekonomicky.

Reagovat
Blasphemer

Samozřejmě je to teoretická debata, ale SSSR byl k poražení právě jedině v roce 1945 a pár let poté, kdy měl západ atomovky a oni ne. Navíc měl západ nastartovanou ekonomiku na válečnou výrobu a technologicky byl před SSSR, kde to bylo pořád hlavně o množství železa a masa.

Ale po letech války a destrukce chtěli všichni mír, což není nic opovrženíhodného a tak to dopadlo takhle.

Reagovat
Talker

Tak ono u té 2. světové je to komplikované.

1) Prodat veřejnosti, že se musí bojovat proti svému spojenci? Teoreticky to ti vůdci na západu věděli, ale je otázka, zda by se to podařilo vysvětlit válkou unaveným zemím. Tohle by bylo pomalu nereálné.

2) Rusáci měli větší armádu v Evropě, kdyby se rovnou rozjela další válka, tak by to rozhodně nebylo jednoduché.

3) Logistika při útoku na SSSR by byla extrémně náročná, jak poznali všichni předtím. Je otázka, jak by se útočilo přes zdevastovanou Evropu znova.

4) Je otázka, kolik měli Amíci jaderných bomb a nakolik by fakt ovlivnily válku. Udělat nálet na Moskvu/Petrohrad by bylo náročné, protože to je sakra daleko a nemáš vzdušnou nadvládu - minimálně ne první měsíce či dokonce roky.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Salfovic

Nevíte někdo, kolikátá je to diskuse za ten rok ?

Reagovat
Neon

Napočítal jsem 26 v seznamu svých sledovaných diskuzí, průměr komentářů přes 1500 na jednu.

Reagovat
oli9

Pokud myslíš 23 tak je tohle první. Pokud 22 tam tam by to bylo na dýl se proklikat

Reagovat
oli9

Aha sorry až teď to čtu podruhé poslední rok

Reagovat
frankiefcb

Nicméně, když je to tohle nechutné výročí. Tak je možnost přispět na Přemka, aby se podílel na vyhnání kurev z Ukrajiny. https://www.zbraneproukrajinu.cz/kampane/raketomet-premysl-pro-ukrajinskou-armadu

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Blasphemer

Posílal jsem už na Tomáše.

Jinak já tady odpromuju tohle: https://www.autaproua.cz/home

Není to až tak známej projekt mi přijde. Měl jsem doma starší auto, za který bych už asi stejně nedostal závratnou částku, tak jsem ho nabídl zde. Týpek mě pak spojil přímo s Team4Ukraine, což asi všichni zde znáte a je to legit organizace dobrovolníků. Pro auto si pak přijeli kluci z Ukrajiny, co ho použijí na převoz lidí/materiálu kolem fronty. Takže kdyby měl někdo nějaký starší šrot jako já, tak i to dokáže na Ukrajině ještě pomoct.

Reagovat
Trand

Reagovat
ACSeRw!n

slava Ukrajine!!!

Reagovat
oli9

NOVA DISKUZE

NOVA DISKUZE

Pánové 1500 komentářů. Bohužel i po roce pokračuje zmrdovstvi orků dál tak presouvame jako obvykle frontu

Sem:

https://www.eurofotbal.cz/souteze/ukrajina/premier-liha/2022-2023/reportaz/metalist-charkov-kryvbas-kryvyj-rih-2020-816691/?nocount=1#forum

NOVA DISKUZE

NOVA DISKUZE

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

https://medievalextreme.com/uncategorized/tractor-forces-wooden-magnet-support-to-ukrainian-military/

https://medievalextreme.com/uncategorized/the-capital-of-freedom-magnet-support-to-ukrainian-military/

https://medievalextreme.com/uncategorized/freedom-wooden-magnet-support-to-ukrainian-military/

Našel jsem ukrajinský obchod, který prodává HMB a šermířské věci (podle všeho jsou dobří) a mají tam i fajn magnetky, free shipping Samozřejmě, ta s traktorem se mi líbí nejvíc

Reagovat
Jardin

https://www.youtube.com/watch?v=1TFey49UVo0&t=1s

Rozhovor s Břízou, toho bych mohl poslouchat celé hodiny.

Reagovat
Rothbard
Reagovat
Blasphemer

Vypadá to, že Bachmut opravdu padl.

Reagovat
oli9

Rusaci dneska vcelku masivní útok

54 dronů, 52 jich bylo sestřeleno. Jako nemá to žádný význam, vojenský cíl nebo strategicky smysl. Jen to ukazuje jejich neschopnost a prostě cilene ničení města nebo spíš pokus o něj..

https://twitter.com/NOELreports/status/1662689262574215173?s=20

Reagovat
TopinB

Špatná diskuze

Reagovat
icefish

Špatná diskuse i úvaha... spočítej si cenu 54 mopedů versus prostředky na jejich sestřelení. Vyčerpávají Ukrajině PVO kapacitu levnými drony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele