Premier League - souhrn 38. kola: Manchester City obhájil titul

19.05., 19:03
Komentáře a souhrny
Bernardo Silva a Phil Foden (© AFP)

Manchester City je znovu anglickým mistrem. V posledním kole si titul zajistil triumfem nad West Hamem, Arsenalu nestačila ani výhra nad Evertonem.

Arsenal FC - Everton FC 2:1

19.05.2024 17:00

Góly: 43. Takehiro Tomiyasu, 89. Kai Havertz - 40. Idrissa Gueye

Arsenal sice porazil v závěrečném 38. kole Premier League Everton 2:1, ani 16. výhra z posledních 18 ligových zápasů ale k zisku titulu nevedla. Rozhodující trefu měl až v 89. minutě na svědomí Kai Havertz, v tom čase však Manchester City vedl nad West Hamem o dvě branky, a tak i radost na Emirates Stadium byla značně tlumená. Kanonýři posbírali v letošním ročníku 89 bodů, přičemž více jich získali jen v sezoně 2003/2004, od kdy čekají na mistrovské vavříny.

Fanoušci Arsenalu v úterý obrazně navlékli dresy největšího rivala Tottenhamu a hnali Spurs k bodovému zisku proti Citizens, který by Kanonýry dostal na dosah prvního titulu po 20 letech. Úřadující mistr se však mohl spolehnout na dvougólového Erlinga Haalanda, a tak se svěřenci Mikela Artety navzdory rekordní sezoně s 27 výhrami pomalu začínali smiřovat s druhou příčkou. Jejich osud mohl zvrátit pouze skalp Evertonu a neprohra West Hamu na Etihad Stadium.

Arsenal ale zbraně neskládal a jasnou převahou od samého začátku držel fotbalisty Evertonu zkrátka, dlouho ale chyběla velká šance. Zato Everton zahrozil krátce po uplynutí 30 minut, kdy se díky rychlému kontru dostal do příležitosti Dominic Calvert-Lewin, ten však napálil pouze levou tyč. Modrobílé tato nadějná šance namotivovala natolik, že šli ve 40. minutě do vedení. Povedený přímý kop v podání Idrissy Gueyeho totiž při cestě do brány zavadil o Declana Rice a překvapil Davida Rayu. Arsenal však rychle zareagoval a ještě před pauzou vyrovnal poté, co Takehiro Tomijasu dopravil balon do sítě téměř bez práce po přesné přihrávce Martina Ödegaarda.

Domácí hráči vzhledem k napjatému boji o titul byli pod velkým tlakem, což se projevilo dlouhým čekáním na střelecký pokus směrem na branku. Nepomohla ani střídání z gesce Mikela Artety a nezdary Arsenalu umocnily také ofsajdy Havertze a Emila Smithe Rowa. Druhý jmenovaný se postaral asi o největší humbuk druhé půle v 83. minutě. Centr si ale zpracoval z těžkého úhlu a míč po odrazu skončil na břevnu. Úspěšnější byl ale Havertz díky šťastnému odrazu, jehož vítězný gól z blízkosti potvrdilo také video, čímž si domácí zajistili alespoň závěrečné vítězství.

Arsenal tak sice posunul klubový rekord v počtu ligových výher v jedné sezoně na 28, ani takto povedený ročník ovšem k zisku titulu nevedl. Při dalším pokusu už by měli Londýňané disponovat novým útočníkem, který by měl být jednou z letních priorit kouče Artety.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Newcastle United 2:4

19.05.2024 17:00

Góly: 48. Vitaly Janelt, 70. Yoane Wissa - 21. Harvey Barnes, 36. Jacob Murphy, 38. Alexander Isak, 77. Bruno Guimarães

Fotbalisté Newcastlu zvítězili ve 38. kole Premier League na hřišti Brentfordu 4:2, a celek ze západního Londýna tak porazili už v pátém duelu v řadě. Straky o svém triumfu rozhodly již v úvodním dějství. Skóre otevřel ve 21. minutě Harvey Barnes, na jehož trefu navázali během tří minut Jacob Murphy a Alexander Isak. Poslední jmenovaný se tak stal prvním hráčem Newcastlu od roku 2004, který napříč všemi soutěžemi vstřelil 25 gólů za sezonu. Hosté zakončili ročník na sedmém místě a do evropských pohárů je může posunout triumf Manchesteru City ve finále FA Cupu.

Od návratu dlouho zraněného Bryana Mbeuma do základní sestavy odehrál Brentford šest zápasů a získal v nich 11 bodů. Tento solidní počin razantně zahnal hrozící sestupové starosti, a svěřenci Thomase Franka se tak mohli těšit na čtvrtou sezonu mezi anglickou smetánkou v řadě. Newcastle ještě toužil v tabulce poskočit na šestou příčku, prioritou nicméně bylo odrazit nápor Manchesteru United.

Lépe vstoupili do duelu domácí, trefa Ivana Toneyho ze třetí minuty ale kvůli ofsajdu neplatila. Tentýž hráč měl smůlu i o několik minut později, když proti jeho zakončení z nadějné pozice skvěle zakročil gólman Nick Pope. Neproduktivitu domácích pak mohl potrestat hostující Joelinton, jenž však v obrovské příležitosti selhal. Výrazně lépe si vedl ve 21. minutě Barnes, který si našel parádní centr Bruna Guimaraese a poslal Straky do vedení. Hosty vstřelená branka nabudila a na hřišti převzali iniciativu. Odměnou za aktivitu jim byla druhá trefa. Tu ve 36. minutě obstaral po precizní přihrávce Isaka Murphy. Jen o dvě minuty později se gólu dočkal i švédský útočník, když zužitkoval přesný pas od Guimaraese a důrazným zakončením přidal třetí přesný zásah hostů.

V úvodu druhého dějství na sebe upozornily Včely, když skvělou práci Yoaneho Wissy zužitkoval dobře umístěnou střelou Vitaly Janelt. Domácí v aktivitě pokračovali i nadále a blízko snížení na rozdíl jediného gólu byl v 62. minutě Toney, proti jehož zakončení opět skvěle zakročil Pope. O osm minut později už se ale hráči Brentfordu dočkali. Aktivní Wissa se uvolnil ve středu hřiště a parádní ranou umístěnou přesně k pravé tyči nedal gólmanovi šanci. Naděje domácích na srovnání výrazně klesly v 77. minutě. Proti volnému přímému kopu Isaka ještě domácí brankář zasáhl, avšak na dorážku Guimaraese už nestačil.

Brentford tak doma poprvé po třech měsících prohrál. Další ročník této prestižní soutěže odstartuje v polovině srpna.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Manchester United 0:2

19.05.2024 17:00

Góly: 73. Diogo Dalot, 88. Rasmus Højlund

Fotbalisté trápícího se Brightonu prohráli v závěrečném 38. kole Premier League na vlastní půdě s Manchesterem United 0:2. Mdlý výkon domácích nenapomohl ozdobit rozlučku Roberta De Zerbiho, a Racci tak po famózním vstupu do sezony skončili až ve spodní polovině tabulky. Jistotu trenérského křesla nemá na druhé straně ani Erik ten Hag, který dovedl Rudé ďábly k jejich nejhoršímu umístění v historii anglické nejvyšší soutěže. Fanouškům hostů alespoň zpříjemnil výjezd na jih Anglie vítěznou brankou Diogo Dalot.

Thomas Tuchel opět vyvrátil setrvání na lavičce Bayernu, a tak se znovu začalo spekulovat o příchodu De Zerbiho, jehož konec na lavičce Brightonu byl oznámen den před výkopem duelu s Rudými ďábly. Dalším adeptem na seznamu Bavorů byl také ten Hag. Ten čelil velké kritice a jeho budoucnost byla značně nejistá, část fanoušků si nicméně udobřil promluvou po předchozím vítězství nad Newcastlem.

Nejistou pozici nizozemského stratéga mohl hned v úvodu vylepšit Alejandro Garnacho, který na hranici vápna málem ukořistil propadnutý míč, nicméně Jason Steele rychlým výběhem celou šanci utnul. Na druhé straně se do šestnáctky prosmýkl Valentin Barco, nechal kolem sebe proběhnout Aarona Wan-Bissaku, ale jeho ránu levačkou fantasticky vykopl mimo dosah dorážejících hráčů André Onana. Kamerunský gólman byl překonán o chvíli později po hlavičce Adama Webstera, jenže za svého kolegu zaskočil na brankové čáře Lisandro Martínez.

Po změně stran zaskočil za Onanu prozměnu Casemiro, jenž vykopl pokus Joaa Pedra. Posléze však začali úřadovat Rudí ďáblové. Gólové parametry mělo již zakončení Kobbieho Mainoa, nicméně projektil anglického teenagera nakonec přizvedl nad břevno jeden z bránících hráčů. V 73. minutě si nepozorná domácí defenziva již podruhé v utkání neporadila s dlouhým nákopem z kopačky Casemira. Balon nakonec propadl až k Dalotovi, který jej pohodlně uklidil kolem roztaženého Steela do sítě. Ještě v samotném závěru přidal pojistku Rasmus Höjlund. Ten si v rychlosti vyměnil míč s Christianem Eriksenem a namířil si to až k penaltovém puntíku, odkud ranou na bližší tyč překonal bezmocného Steela.

Manchester United se tak radoval z první venkovní ligové výhry od poloviny února. Sezona pro něj ovšem ještě nekončí, jelikož 25. května vyzve ve finále FA Cupu Citizens.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Nottingham Forest 1:2

19.05.2024 17:00

Góly: 72. Josh Cullen - 2. Chris Wood, 14. Chris Wood

Nottingham udělal v závěrečném 38. kole Premier League poslední krok k záchraně, když zvítězil na půdě sestupujícího Burnley 2:1. Ústřední postavou zápasu se stal Novozélanďan Chris Wood, jenž se během úvodní čtvrthodiny postaral o oba góly The Tricky Trees. Na jeden z nich mu přihrával Anthony Elanga, přičemž po této ose skórovali hosté už pošesté v sezoně. Vícekrát se žádný z hráčů aktuálního ročníku soutěže na trefách jednoho konkrétního spoluhráče nepodílel.

Fotbalisté Burnley se po ročním působení v Premier League opět vraceli o úroveň níž. Závěr sezony nováčkovi nevyšel, když v posledních 10 utkáních zaznamenal kromě řady remíz pouze dvě výhry s kluby zespodu tabulky. Ani Nottingham v poslední době příliš nezářil a držel se těsně nad pásmem sestupu. V minulém kole navíc přišel o definitivní jistotu udržení v nadějně rozjetém duelu s Chelsea.

Za setrváním v nejvyšší anglické soutěži nasměroval hosty už ve druhé minutě Wood. Nejlepší střelec Forest dostal krásnou přihrávku od Elangy a v jednoduché pozici poslal míč do odkryté branky. O několik minut později přidal zkušený útočník druhý zářez, když střelu Ryana Yatese chytře tečoval do protipohybu gólmana. The Clarets toho dopředu v prvním dějství příliš nevymysleli. Z velké dálky to zkoušel Maxime Estéve, jeho dělovka však prosvištěla nad břevnem. Vedle letěl i pokus Zekiho Amdouniho v samotném závěru poločasu.

I na začátku druhého dějství byli nebezpečnější fotbalisté Nottinghamu. Zpoza pokutového území to zkoušel technicky Morgan Gibbs-White, gólman Arijanet Murič ovšem předvedl skvělý zákrok. Kosovský brankář se musel činit i proti štiplavému pokusu Murilla, který využil zajimavého signálu ze standardní situace. V 72. minutě měli domácí fanoušci konečně důvod k radosti zásluhou Joshe Cullena, jehož střelu nechytatelně tečoval jeden z bránících hráčů. Ještě lepší atmosféra mohla být na Turf Moor po ráně Jóhanna Berga Gudmundssona, spolehlivý zákrok si ovšem připsal Matz Sels.

Burnley tak zakončilo roční prvoligovou pouť domácí porážkou. Nottingham nakonec i přes bodový odpočet uhájil příslušnost v Premier League.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - AFC Bournemouth 2:1

19.05.2024 17:00

Góly: 17. Moisés Caicedo, 48. Raheem Sterling - 49. Benoît Badiashile (vl.)

Chelsea si v posledním kole Premier League poradila doma s Bournemouthem 2:1. Tím si zajistila nejméně kvalifikaci Konferenční ligy. Pokud však Manchester City ovládne FA Cup, zahrají si Londýňané Evropskou ligu. Gólový účet otevřel v 17. minutě Moisés Caicedo, jehož první zásah v dresu Blues přišel z 50 metrů potrestáním výběhu gólmana. Rozhodující trefu si poté připsal Raheem Sterling. Přihrávající Cole Palmer se stal s 22 brankami a 11 asistencemi nejproduktivnějším hráčem ligy.

The Blues živili po čtyřech ligových výhrách v řadě naději na účast v pohárové Evropě. K té týmu z Londýna stačilo neprohrát v posledním soutěžním utkání s Bournemouthem nebo spoléhat na ztrátu Newcastlu. Chelsea však nečekal jednoduchý úkol, protože The Cherries se chtěli rozloučit se sezonou umístěním v horní polovině tabulky.

Do závěrečného duelu sezony vstoupili lépe domácí, Nicolas Jackson ani Palmer ovšem svými pokusy změnu skóre neobstarali. Po čtvrthodině hry musel Neto řešit nepříjemný únik Sterlinga rychlým výběhem a odkopem daleko od branky, jenže míč na půlicí čáře zachytil Caicedo, který jej napálil přímo do sítě.

Blues vstoupili do druhé půle ještě lépe než do té první. Ve 48. minutě se totiž po levé straně protáhl do vápna Sterling, který nachytal Neta a z úhlu odrazem o něj procpal míč do brány. Hosté bleskurychle zareagovali a po centru Miloše Kerkeze si ránu Enese Ünala srazil do sítě Benoit Badiashile. V závěrečné desetiminutovce mohl během pár sekund dvakrát srovnat Dominic Solanke. Nejprve si odchovanec Chelsea naběhl za obranu Londýňanů, míč ale netrefil vůbec dobře a poslal ho jen do náruče domácího gólmana. Poté vypálil z pravé strany a jen těsně minul vzdálenější tyč. Modří v závěru ještě chtěli navýšit vedení. Blízko k tomu byl Conor Gallagher, ale jeho střelu do šibenice zázračně vyrazil Neto. Na druhé straně se do protiútoku řítili The Cherries, Solanke ovšem nedokázal trefit odkrytou bránu.

Chelsea tak i v posledním ligovém utkání sezony zůstala na vítězné vlně a zajistila si účast v evropských soutěžích. Hráči Bournemouthu se nakonec museli smířit s umístěním v dolní polovině tabulky.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Aston Villa 5:0

19.05.2024 17:00

Góly: 9. Jean-Philippe Mateta, 39. Jean-Philippe Mateta, 54. Eberechi Eze, 64. Jean-Philippe Mateta, 69. Eberechi Eze

Hráči Crystal Palace završili ve 38. kole Premier League povedený závěr sezony domácím vítězstvím 5:0 nad Aston Villou. Jean-Philippe Mateta vstupoval do utkání s úžasnou statistikou, když končila v síti prakticky každá třetí jeho střela. Svou exkluzivní formu pak proti Villans, které možná ukolébala jistota účasti v dalším ročníku Ligy mistrů, potvrdil hattrickem, a za poslední měsíc tak vsítil devět branek.

Duel garantovaného účastníka Ligy mistrů s Crystal Palace by se kdykoliv jindy mohl zdát jako jasná záležitost. Nyní se ale jednalo o Aston Villu, jež i kvůli nelehkému losu v posledních kolech tápala. Na druhé straně fanoušci Eagles museli být v sedmém nebi, Mateta totiž měl nejvyšší střeleckou úspěšnost v lize. Spolu s Michaelem Olisem a Eberechim Ezem pak tvořili nebezpečné trio, které Londýňanům zařídilo pět výher z posledních šesti zápasů.

Mateta potvrdil svou skvělou střeleckou formu také v úvodu proti Villans, kdy se dostal k balonu poté, co ho parádní průnikovou přihrávkou našel Olise. První jmenovaný pak v souboji jeden na jednoho s gólmanem Robinem Olsenem neměl příliš mnoho práce a ranou k pravé tyči otevřel střelecký účet utkání. Svěřenci Unaie Emeryho však v průběhu prvního dějství výrazně přehrávali svého soupeře, i přes dvě obrovské šance Moussy Diabyho udeřil podruhé Mateta. Ve 39. minutě ho precizním pasem nalezl ve vápně Daniel Munoz, odkud francouzský útočník uklidil balon z bezprostřední blízkosti za Olsenova záda.

Po změně stran netrvalo dlouho a Orli vedli už o tři branky. V 54. minutě si odražený balon našel a následně navedl k hranici vápna Eze, jenž pak ranou utaženou k levé tyči nedal gólmanovi Villans šanci. Crystal Palace poté přidalo ještě další dvě branky. Nejprve se po parádní samostatné akci Ezeho prosadil znovu útočník Mateta, čímž dovršil svůj vůbec první hattrick v Premier League. Následně se prosadil i strůjce předchozí branky Eze, který to opět zkusil zpoza vápna a trefil se náramně.

Krasojízdu v závěru sezony tak završilo Crystal Palace dalším triumfem. Na finální umístění Aston Villy to nemělo žádný vliv, již před zápasem měla jistou čtvrtou příčku. V proměnlivém středu tabulky nakonec Orli díky skvělé formě vylétli na 10. pozici v tabulce.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers 2:0

19.05.2024 17:00

Góly: 34. Alexis Mac Allister, 40. Jarell Quansah

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli ve 38. kole Premier League na domácím hřišti 2:0, a dopřáli tak svému trenérovi Jürgenu Kloppovi povedenou rozlučku za devítiletým angažmá na Anfieldu. Zásadní moment pro vývoj utkání nastal krátce před odehranou půlhodinou, kdy byl vyloučen za prošlápnutí holeně Nélson Semedo. Reds pak nabídnutou přesilovku poprvé využili ve 34. minutě zásluhou přesné hlavičky Alexise Mac Allistera. Argentinský záložník dodal červeným potřebný klid, což se projevilo ještě v závěru úvodní půle, kdy výhru pojistil Jarell Quansah.

Liverpool přišel v minulém kole o dvoubrankové vedení nad Aston Villou až v závěru, což zároveň vystihlo ligovou sezonu Reds. Čtyři kola dozadu totiž mohli reálně pomýšlet na zisk titulu, čímž by perfektně završili éru Kloppa, kvůli následné sérii ztrát se ale museli spokojit s třetí příčkou. Vítěznou tečku za ročníkem chtěli udělat proti Wolves, kteří v posledních dvou zápasech hned osmkrát inkasovali.

V úvodu však působila obrana Vlků poměrně konsolidovaně a domácí dlouho obléhali bránu bezvýsledně. Jako první zkusil štěstí dalekonosnou střelou Virgil van Dijk, gólman José Sá ji ale bez problému lapil, stejně jako přízemní ránu Luise Díaze. V 17. minutě zahrozili i hosté, když přímočarou akci nebezpečně zakončil Hee-Chan Hwang, a do práce tak musel i Alisson. Klíčový okamžik přišel ve 28. minutě, kdy byl na základě intervence videorozhodčího vyloučen za hrubý zákrok Semedo. Na využití přesilovky nečekali domácí příznivci dlouho, když Mac Allister uklidil hlavou do sítě přesný centr Harveyho Elliotta. Ještě před poločasem zvýšil na 2:0 z dorážky stoper Quansah.

Kloppovi svěřenci nadále proti oslabenému soupeři dominovali. Další gól měl na kopačce Díaz, který si naběhl na zadní tyč a napálil míč pouze do břevna, ačkoliv na něj zívala prázdná brána. Velkou šanci Codyho Gakpa zase skvěle vychytal Sá. Na toho si nepřišel ani Mohamed Salah, jehož obstřel vytáhl portugalský gólman konečky prstů mimo tři tyče. Utkání se v závěru dohrávalo v pohodovém tempu. Reds měli v několika slibných příležitostech i notnou dávku smůly, a další branky tak již nepřidali.

Poslední zápas Kloppa na lavičce Liverpoolu tak byl vítězným. Tým z Anfield Road bude díky konečné třetí příčce hrát příští rok v Lize mistrů, Wolves skončili na 14. místě.

Více informací k zápasu

Luton Town - Fulham FC 2:4

19.05.2024 17:00

Góly: 45+1. Carlton Morris (pen.), 55. Alfie Doughty - 43. Adama Traoré, 45+3. Raúl Jiménez, 49. Raúl Jiménez, 68. Harry Wilson

Fulham zakončil aktuální ročník Premier League výhrou 4:2, po níž si ve 38. kole odvezl všechny body z Lutonu. Gólově bohaté utkání odšpuntovaly tři branky ze závěru první půle, přičemž u obou zásahů Chalupářů asistoval Harry Wilson. Jednou z jeho přihrávky těžil Raúl Jiménez, jenž rychle po změně stran skóroval znovu, a navíc krátce po hodině hry střelecky završil povedené odpoledne Wilson.

Luton sice zatím nebyl oficiálně prohlášen za sestupujícího, jenže cesta k záchraně už působila spíše jako námět pro sci-fi snímek. Tříbodové manko na Nottingham se ještě stáhnout dalo, v případě rovnosti bodů ovšem rozhoduje rozdíl ve skóre a ten měli Kloboučníci výrazně horší. Fulham už sezonu dohrával víceméně z povinnosti, a tak nepředstavovala výrazný problém ani čtyřzápasová šňůra bez výhry.

Navzdory převaze Chalupářů v držení míče byli v úvodním dějství dlouho nebezpečnější domácí. Jejich první vyloženou příležitost připravil v 16. minutě Daiki Hašioka, jenž oslovil nízkým centrem Carltona Morrise. Nejproduktivnější hráč Lutonu v končící sezoně si šikovně udělal prostor k zakončení, zblízka ovšem Bernda Lena nepřekonal. Po několika dalších zahozených šancích fotbalistů v oranžových dresech udeřili ve 43. minutě Londýňané, když Adama Traoré z hranice šestnáctky nechytatelně napálil poskakující míč. Na začátku nastavení první půle sice z penalty srovnal Morris, o pouhé dvě minuty později už ale opět vedl Fulham. Bláznivý konec poločasu totiž uzavřela rána Jiméneze k levé tyči po přihrávce Wilsona.

Gólové hody pokračovaly i chvíli po změně stran, kdy Harrison Reed posadil milimetrově přesný centr na hlavu mexického útočníka a ten pohodlně překonal bezmocného Thomase Kaminskiho. Již v 55. minutě však snížil zpět na rozdíl jediné branky Alfie Doughty, jehož přízemní střela z přímého kopu se štěstím skončila až v síti. Krátce po uplynutí hodiny zápasu se připomněl aktivní Wilson, který orazítkoval břevno domácí brány. Mrzet to ovšem velšského reprezentanta nemuselo, neboť v 68. minutě pojistil výhru Fulhamu ukázkovou ranou do šibenice.

Oddaní fanoušci Lutonu tak museli skousnout už 11. domácí porážku v sezoně, která dospěla k sestupu jejich favoritů. Další ročník dvou nejvyšších anglických soutěží začne zhruba v polovině srpna.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Ham United 3:1

19.05.2024 17:00

Góly: 2. Phil Foden, 18. Phil Foden, 59. Rodri - 42. Mohammed Kudus

Fotbalisté Manchesteru City porazili v 38. kole Premier League West Ham 3:1 a počtvrté za sebou se stali mistry anglické nejvyšší soutěže, což se ještě nikomu v historii nepovedlo. Za rozhodujícími třemi body nasměroval domácí během prvních 20 minut dvěma trefami Phil Foden, jenž byl několik desítek hodin před výkopem jmenován nejlepším hráčem sezony. Menší drama pak sice způsobilo krásné akrobatické zakončení Mohammeda Kuduse, na víc se ale Londýňané s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v základní sestavě nezmohli.

Citizens neohroženě kráčeli za třetí obhajobou titulu, ke které jim zbýval poslední krůček. Osm ligových výher v řadě a nepříliš oslnivá forma West Hamu hrály City do karet. Kladiváři z posledních sedmi soutěžních utkání zvítězili pouze jednou, na úřadujícího mistra navíc v lize vyzráli naposledy téměř před devíti lety. Manchester navíc popoháněl fakt, že případná remíza zkombinovaná s vítězstvím Arsenalu proti Evertonu by přiřkla trofej právě do náruče Kanonýrů.

Lídr soutěže na nic nečekal a zkraje druhé minuty se dostal do vedení. Foden obdržel pozemní přihrávku od Bernarda Silvy a nechytatelnou střelou dostal fanoušky do rauše. Manchester nadále držel míč na svých kopačkách a svými neuspěchanými akcemi dostal Kladiváře pod tlak natolik, že zvýšil náskok. Foden ukázal svou silnou levačku také podruhé a tentokrát rozvlnil síť v pravé polovině brány. Pohodlný polštář favorita potrhali svěřenci trenéra Davida Moyese až v závěru poločasu. Hned druhou střelou na branku snížil stav utkání Kudus nebojácně krásnými nůžkami. Na lahůdku Ghaňana nezareagoval ani Erling Haaland spálenou tutovkou v nastavení.

Ztenčený náskok probudil v Citizens další vlnu aktivity, která se ve třetí gól přetavila v 60. minutě. Nadšený Rodri na nic nečekal a hned, co se k němu dostal balon, tak vypálil směrem k pravé tyči. Míč cestou prosvištěl kolem většiny hráčů a zareagovat na něj nestihl Alphonse Areola. Tlak světlemodrých se nadále stupňoval sérií pěti rohovoých kopů před uplynutím 70. minuty. West Ham ale těžkou situaci ustál a nepustil City do většího trháku. Pár minut před koncem základní hrací doby nebyl uznán gól na 3:2 z pohledu domácích kvůli zahrané ruce Součka.

City tak pohodlně zvítězilo, díky čemuž si připsalo třetí obhajobu titulu. Sezona pro něj však neskončila, jelikož 25. května se představí ve finále FA Cupu proti městskému rivalovi United.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Tottenham Hotspur 0:3

19.05.2024 17:00

Góly: 14. Dejan Kulusevski, 59. Pedro Porro, 65. Dejan Kulusevski

Fotbalisté Tottenhamu nedopustili ve 38. kole Premier League žádné překvapení, když vyhráli na hřišti sestupujícího Sheffieldu United 3:0. Hosty, jimž stačilo k zajištění účasti v příštím ročníku Evropské ligy bodovat, poslal do vedení v závěru úvodní čtvrthodiny Dejan Kuluševski. Definitivní podtržení páté příčky pak přišlo v 59. minutě, kdy náskok Kohoutů pojistil Pedro Porro, na něhož stihl vzápětí navázat znovu švédský útočník.

Na stadionu Tottenhamu vládly po minulém kole úsměvy, a to navzdory porážce s Manchesterem City. Úřadujícího mistra tak dělil už jen krůček od obhajoby titulu, což fanoušci Spurs kvitovali, jelikož by to znamenalo nezdar konkurenčního Arsenalu. Pochopení pro tyto myšlenkové pochody ale neměl naštvaný kouč Ange Postecoglou, jehož svěřenci potřebovali k jistotě páté příčky získat proti jednoznačně poslednímu Sheffieldu alespoň bod.

Že to nebude zrovna lehký úkol, se ukázalo hned v prvních minutách utkání. Sestupující Žiletky se chtěly na domácím trávníku se svými příznivci rozloučit důstojně a Kohouty překvapily aktivním přístupem. Spurs ale potrestali hned první chybu v obraně soupeře, když se ve 14. minutě prosadil Kuluševski. Ten zakončoval pohlednou kombinaci svého týmu přesně a jeho pokus se s odrazem o dolní tyč dostal za brankovou čáru. Švédský útočník zůstal při chuti i nadále a o osm minut později mohl ještě zvýšit skóre. Ve 30. minutě nastřelil Rodrigo Bentancur z poměrně velké vzdálenosti tyč a vzápětí na jeho snahu navázal dalším nebezpečným pokusem Heung-Min Son.

Čtyři minuty po změně stran mohl po povedené individuální akci bleskově srovnat forvard Sheffieldu Cameron Archer, situaci ale vyřešil skvělým zákrokem Guglielmo Vicario. Žiletkám se nepodařilo nastolit delší pasáž, ve které by výrazněji dominovaly, a tak přišel velmi záhy trest. V 59. minutě se po zamknutí domácích na jejich polovině hřiště prosadil parádní dělovkou pod břevno Porro. Krátce před ním měl vynikající šanci další hráč Spurs James Maddison. Posledně jmenovaný hráč sehrál prim i v následné akci s Kuluševskim, která přinesla další branku v síti bezmocného brankáře Wesleyho Foderinghama. Navzdory velmi nepříznivému stavu vyprovázeli domácí fanoušci své hráče potleskem a užívali si poslední okamžiky v nejvyšší anglické soutěži.

Sheffield se tak s Premier League rozloučil porážkou. Po minulém sestupu mu trval návrat dva roky, cesta za tím, aby to tentokrát stihl ještě rychleji, začne 10. srpna, tedy asi o týden dříve než odstartuje nejvyšší soutěž.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
38
28
7
3
96 : 34
91
2
Arsenal FC
38
28
5
5
91 : 29
89
3
Liverpool FC
38
24
10
4
86 : 41
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76 : 61
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74 : 61
66
6
Chelsea FC
38
18
9
11
77 : 63
63
7
Newcastle United
38
18
6
14
85 : 62
60
8
Manchester United
38
18
6
14
57 : 58
60
9
West Ham United
38
14
10
14
60 : 74
52
10
Crystal Palace
38
13
10
15
57 : 58
49
11
Brighton & Hove Albion
38
12
12
14
55 : 62
48
12
AFC Bournemouth
38
13
9
16
54 : 67
48
13
Fulham FC
38
13
8
17
55 : 61
47
14
Wolverhampton Wanderers
38
13
7
18
50 : 65
46
15
Everton FC
38
13
9
16
40 : 51
40
16
Brentford FC
38
10
9
19
56 : 65
39
17
Nottingham Forest
38
9
9
20
49 : 67
32
18
Luton Town
38
6
8
24
52 : 85
26
19
Burnley FC
38
5
9
24
41 : 78
24
20
Sheffield United
38
3
7
28
35 : 104
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (376)

Přidat komentář
iamek

ETH poslední dva zápasy docela fajn. Lisandro dneska ukázal, ze jeho zranění je jeho největší pruser. Neskutečný stoper. Hojlund podle očekávání dobra sezóna . Další rok snad lépe

Reagovat
Man__United

v sobotu Varane - Licha, před nima Casemiro - Mainoo, vepředu Bruno, mohlo by to být dobré

Reagovat
kissak

Neni radní si nalhávat, že zranění klíčových hráčů proste vývoj sezóny značně ovlivní.

Reagovat
iamek

U vás nebyt zranění, tak taky prohanite AV na čtvrtém místě. Tohle ovlivnilo nás, vás a Chelsea.

Reagovat
kissak

Reagovat
Kincl

Za mě palec nahoru, že Pep dokáže ty hráče každý rok namotivovat s tím, že když se nepodaří první půlka sezóny, tak tu druhou jedou jak roboti bez chyby.

Reagovat
masly008

Mu strašně pomáhá že on nemá žádný sentiment s hráči.

Prostě pustí dál kohokoliv a každnou sezonu přivede hladové hráče do základu + na rozšíření lavičky.

Jsem zvědav koho podepíší v létě.

Reagovat
Agent z Melmacu

oni nemajú peniaze na takéto veci

Reagovat
Feind

Reagovat
kissak

Za chvíli ta jeho taktika o slabším průběhu druhé třetiny a destruktivní poslední třetiny sezóny bude hodně průhledná

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Easy obhajoba. Dominance.

Reagovat
kissak

Easy vypadá jinak.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Pověstné sedmé místo je naše

Reagovat
kissak

Ty jsi můj synovec, že Tě neznám

Vítej v klubu.

Reagovat
VTID94

Gratulácia City Zbohom Jurgen

Reagovat
kissak

Gratulace i vám ke skvělé sezóně, kterou nezkazil ani dnešní debakl.

Reagovat
VTID94

Reagovat
Edgewalker

Super sezona, snad příští rok budeme pokračovat v růstu a zase City potrápíme. City gratulace, to je prostě válec

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Gunner14

Reagovat
diastan

Reagovat
mistr129

Reagovat
kissak

Příští sezonu vám to určitě vyjde, jak se říká do třetice všeho dobrého.

Reagovat
Salfovic

Takže do třetice druzí.

Reagovat
kissak

Že by?

Reagovat
J0EL

Ty si pred par rokmi bol na 100% jeden z tych trollov, ktori sa tu vysmievali, ze sme vacne stvrti Progress

Reagovat
Salfovic

To jsem sem vzhledem k datu mé registrace psát nemohl, ty troubo.

Reagovat
J0EL

A odkial mam vediet, ze toto nie je uz tvoj desiaty nick, troubo.

Reagovat
J0EL

Sice s ohladom na to, ako tu detinsky vyryvas do kazdeho, by ma neprekvapilo keby si mal tak 15 no

Reagovat
Salfovic

Dávám ti svolení si u Kilyho ověřit, že je to můj první a jediný nick.

Reagovat
icemike

Do třetice všeho druhého

Reagovat
Zdechlina

Něco jako: příští sezona je naše? To je slogan jiného mužstva

Reagovat
J0EL

Reagovat
Luc-Luc

Kloppo bude chybět Byla to jízda těch 9 let, kdy nás ze sraček vrátil mezi nejlepší v Evropě. A jenom kvůli podvádějícím City, na ktery doufám taky dojde, z toho nebylo víc domácích titulů. Zaplať panbůh aspoň za ten jeden ale. Slíbil nám ho, když přicházel, a slib dodržel. Danke Kloppo, ynwa!

Reagovat
vladis271

Reagovat
kissak

Uvidíme, jak se Slot popere.

Reagovat
LFCreds

Reagovat
avicii

Vďaka Jurgen, to bola jazda

Fanúšikovia super dnes

Reagovat
Salfovic

Ten beast mode, který City nahodí ve druhé polovině sezony, je prostě neuvěřitelnej, v tom je Pepek opravdu geniální.

A Pochettino není zločinec, ale kunda, že tam toho Silvu aspoň na chvíli nedal

Reagovat
Talker

Silva hrál celý zápas...

Reagovat
Salfovic

Sakra. Neprosadil už Pablos to mazání vlastních příspěvků ?

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Svatej

Reagovat
Front hell

za přehled

Reagovat
Neutron

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Luc-Luc

A city se negratuluje, na city se plive cheating bastards

Reagovat
Rohlik se šunkou

morální vítěz arsenal, stále doufám, že se za 10 let odhalí finanční a jiné podvody city v této éře, všechny tituly jim vezmou a stadion bude zalit betonem a fanousci se zase vrátí k united (kde budou zaslouzene opet trpet)

Reagovat
Luc-Luc

Mně by stačilo, kdyby ty šmejdy přeřadili do champu přišti sezonu

Reagovat
Rohlik se šunkou

To je málo

Reagovat
Svatej

Neplač

Reagovat
Luc-Luc

Na vás se taky už vaři voda

Reagovat
diastan

Reagovat
Front hell

Reagovat
ratusek

Reagovat
Salfovic

Odchází Klopp, co jiného by měl dělat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
wwwx

Pěkný. Nejdůležitější den pro celou ligu, korunovace šampiona, a v televizi to komentuje chlap, co rozesílal kolegyním fotky svýho péra. To je fakt kanál sport, jak vyšitej.

Reagovat
CHONG

Pořádný dickpic je základ.

Reagovat
Agent z Melmacu

Merčiak

Reagovat
Perseus

Reagovat
ednkfdzkgfd

protoze kdyz clovek udela jednu picovinu tak uz by mel byt navzdy bran za vyvrhela

Reagovat
wwwx

Ano, když někdo v 50 letech (ne v 17, kdy se dá něco podobnýho brát za klukovinu) obtěžuje sexuálně svoje podřízený, tak ať leze kanálama.

Reagovat
jk

Však je na kanál sport, sám to píšeš omg

Reagovat
ednkfdzkgfd

Reagovat
Neutron

Reagovat
j_mrazik

A ten kanál ještě fandí Tottenhamu, ne? To nemůže být náhoda.

Reagovat
jk

To určitě náhoda nebude.

Ale pokud je největší problém sexuálního obtěžování spojený s Tottenhamem Hoškův scvrklý angličan, tak můžeme být v klidu. Fotbalisty obviněné ze znásilnění kryjou jinde, ehm.

Reagovat
icemike

Reagovat
El Cid z City

Nic tak hronýho se nestalo.

Reagovat
ednkfdzkgfd

tak jeste ze o tom nerozhodujou takovi jako ste ty a kolega pod

Reagovat
Neutron

Suhlasim s tebou, ale chyba mi tu obligatne:

“A keby tie dickpicy poslal tvojej dcere…”

Reagovat
Perseus

Ty idiote, bylo to mnoho žen v období asi 7 let. Přečti si o tom něco

Reagovat
jk

Klid Apoleno.

Reagovat
icemike

Mno to nebyla jedna právě

Reagovat
ratusek

Reagovat
forrest

Hoškův Angličan no

Reagovat
masly008

Parádní sezona.

Do posledního kola v boji o titul s tímto City.

Parádní fotbal po většinu sezony + 2 mega posily které se hned prosadily.

Co víc si přát.

Už se těším na další sezonu.

A pořád mám NYR v NHL ve hře.

Reagovat
John Obi Mikel

Konec sezóny už byl povedený a tohle umístění nakonec taky beru vzhledem k loňsku. Progres přišel sice hodně pozdě, ale nakonec jo, takže bych Pochettina neodvolával. Hlavně udržet Gallaghera.

Thiago Silva byl božský stoper a teď měl strašně dojemnou rozlučku.

Reagovat
kissak

Neskutečnej závěr jste měli, to je fakt. Uvidime příští sezonu.

Reagovat
icemike

Zprdele klika

Reagovat
kissak

Reagovat
Front hell

Gratulace city.

Reagovat
dantetomas

Tak snad sa Thiago nezrani pri posezonnej prezentacii

Reagovat
Elliasson

4 tituly v řadě - to je něco neskutečného. Gratulace Citizens!

Reagovat
Swarley

Osme misto, zaporne skore, tady asi neni potreba nic dodavat, katastrofalni sezona ohledne zraneni, trenovani, vykonu, derava strecha, Casemirova premena v totalni lopatu level 4. B trida a ja nevim co vsechno jeste pridat...

Des a hruza, snad jedine pozitivum je zmena ve vedeni a uvidime do budoucna, na kolik zasadni zmena to je... Nezbyva nez se modlit, ze tohle nas konecne otoci zpet na cestu tam, kam patrime a to na prvni misto, kde uz dlouho smrdi ty ropny sracky... Nechame tam kdejake amatery bojovat za nas a takhle to dopada, 4 tituly v rade... Tak snad konecne uz budicek...

Guardiola je magor, co za valec ze City udelal, nejvyssi cas aby se pakoval zpatky nekam do Barcelony...

Kloppo zdarec, ten titul nakonec pro Pool urval, ale trefil blbou eru Pepka, to jakoze asi celkem nasere...

City at chlasta, jinak ani ten FA cup nedame...

Reagovat
Miguel19

Podle mě pošlou chlastat jenom Grealishe zase na týden, protože ho stejně nepotřebují, jelikož je k hovnu.

On to navíc zvládne za všechny.

Reagovat
Swarley

Z nej se stal maskot

Reagovat
masly008

Celkem dráhy maskot

Reagovat
masly008

* drahý

Reagovat
Talker

české dráhy maskot*

Reagovat
iamek

I ozrale city nás porazi

Reagovat
Man__United

Sezóna na picu, ale nevidím důvod proč by to ETH nemohl otočit, minimálně jednu sezónu pod novým boardem si zaslouží

Marc Skinner od ženského týmu taky v lize skončil kolem 5 místa a zůstává dal trenérem

Reagovat
Neutron

Reagovat
jenage

Záporné skóre. ETH ven, to se vůbec nebavme.

Reagovat
Breze

Rad by som sa vam smial, ale bojim sa, ze ETH skonci v Bayerne

Reagovat
Neutron

Tak bud ticho lebo ak odide ETH tak sa ja bojim, ze privedu Tuchela

Reagovat
Breze

Reagovat
jenage

Reagovat
Man__United

Reagovat
Perseus

Úchyl co sexuálně obtěžoval podřízené moralizuje Guardiolu kvůli 115 charges. To jinde neuvidíš

Reagovat
cr7sux

Hošek?

Reagovat
Neutron

Mozes mi vysvetlit ten kontext prosim?

Reagovat
Perseus

Jiří Hošek pracoval jako novinár v Českem rozhlasem a pak jako zástupce šéfredaktora v Seznam Zprávy. A v obou těch pracích měl problémy, sexuálně obtěžoval sve podřízené, posílal jim fotky penisu, bombardoval je zprávami, zejména mladé holky, stážistky. Několik jich kvůli tomu odešlo.

A asi před 3 lety už si šly některé holky stěžovat, prasklo to a Seznam ho na hodinu vyhodil. On se "omluvil" A za pár měsíců ho Canal* zaměstnal jako šéfredaktora té nové TV stanice. Takže už přes dva roky dělá šéfa Premier League v ČR/SK a chodí dávat rozumy na obrazovku

Reagovat
jk

A nenajali ho nejprve jako extrnistu?

Reagovat
pobody's nerfect

Jako sexternistu

Reagovat
lenckoj

Tvrdili, že je externista, ať si lidi nestěžujou... když zjistili, že už to tolik lidí nesere, tak už ho jako defacto šéfredaktora začali i prezentovat

Reagovat
Salfovic

Koukám, že vítěznej hattrick se krom ManU (tomu jedinému 2x) povedl ještě Poolu, Arsenalu a ve před sto lety Huddersfieldu.

Reagovat
vitasrp

16.12. byla poslední ztráta Citizens s týmem mimo první šestku.

31.12. byla poslední ztráta Arsenalu s týmem mimo první šestku.

Arsenal má z posledních 18 ligových zápasů 1 remízu (s Man City) a 1 prohru s Aston Villou. A i tak to na titul nestačilo. Každopádně nějaký kecy o tom, že Arsenal posral titul, jsou úplně mimo, museli by udělat za 18 ligových zápasů v podstatě 17 výher a 1 remízu, což je síla.

Reagovat
iamek

Neskutečné

Reagovat
Golasso

Je to masakr.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
kissak

Poslední zápasy jste prostě válcovali.

Reagovat
Nikikrew

Ta 2 polka sezona neskutocna od oboch timov, rozhodli detaily.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Coutinho10

to nejsou kecy, posrali to a to je fakt....síla to je, ale tak to je ...proti Man City si nemůžeš dovolit jakoukoliv ztrátu a tady to je přesně vidět....jednou se zasekneš (doma A. Villa) a máš po titulu, protože City obzvlášť ve 2. polovině sezóny či tom závěru ti šanci nedají....my to známe dost dobře

Reagovat
vitasrp

Když prohraješ 1 zápas z 18 a uděláš 2 ztráty z posledních 18 ligových zápasů, tak to fakt není posrání. To totiž znamená, že máš ligovou formu na nějakých 104 bodů, což není normální - jsou to abnormální nároky, což v podstatě nikdo krom Man City nedokáže vydržet.

Reagovat
Coutinho10

jako jinde by to titul asi byl, pokud by konkurent před tou sérií s 2 ztrátama Arsenalu nebyl hodně odstřelenej, ale v PL proti momentálním City to je málo...bohužel, tak to je...pokud chceš sebrat Man City titul, musíš bejt neomylnej a vše vyhrát, ale samozřejmě záleží i na výchozí pozici před tou sérií Arsenalu...mít City o pár bodů víc, tak by třeba ani vše vyhrát nemuselo stačit, což je brutální, ale nedá se nic dělat

Reagovat
Ladas321

Řekl bych, že ten kdo chce vyhrát titul nad City, tak prostě je prostě musí porazit v zápase a nejlépe dvakrát. Pokud je chceš porazit, tak je musíš sám obrat o body, jinak je to těžké.

Reagovat
Coutinho10

taky dobrej point a souhlas...chceš titul, tak musíš bejt lepší než oni a dokázat to ve vzájemných zápasech, což doma je porazili, ale u nich ne

mě např. štvalo, kdyż v počátku Kloppa u nás jsme je poráželi, ale ztráceli jinde, takže jsme nedokázali ten titul zvládnout dřív než v tý covidový sezóně

takže Arsenal to hrál na to neprohrát tam, což nakonec je jak vidíme po součtu všech bodů málo

Reagovat
J0EL

Ale my sme ich o body dvakrat aj obrali. Nechce sa mi to hladat, ale mal niekto zo zapasu proti sampionovi resp. City 4 body v sezone?

Reagovat
Mastný Chobot

No proti Leicestru sme mali 6, keď boli majstri.

Reagovat
J0EL

Ta sezona bola cela jedna velka anomalia - to sa nepocita Ale skor som narazal na City no.

Reagovat
Dale89

Rodri to řekl po zápase přesně. Cítili z vás, že je nechcete porazit a stačí vám hrát na remízu. Místo snahy jim zasadit rozhodující úder jste je utvrdili, že když vše vyhrají, tak jsou mistři. Nejde o to, že jste s nimi dvakrát bodovali. V tom zápase se lámal mentální aspekt konce sezony a vás to stálo titul, přestože jste udělali takřka perfektní závěr.

Reagovat
J0EL

To je hovadina. Ten zapas nas urcite nestal titul proste Bolo to tu uz stokrat vysvetlene a nechce sa mi to kopirovat, naozaj.

Reagovat
Dale89

Jestli nevidíš rozdíl v mentálním nastavení City a vás, tak to je potom těžké. V tomto případě to navíc netvrdím já, ale přímo hráč Manchesteru City. On má pár minut po zápase krátké vyjádření a vůbec pro mě není překvapením, když za celou sezonu vypíchne právě tento moment. Oni umí tituly vyhrávat, vy ne.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

nicméně oni kalkulovali (Arsenal), že jim to hraní na remízu bude stačit, že už nic neztratí, vše vyhrají, pokud bude potřeba a to se nestalo, protože zápas s Aston Villou přišel až po tom zápase a Man City, takže se přecenili, ale kdyby nezávahali a Aston Villou, tak to byl geniální plán tam hrát na remízu

Reagovat
Coutinho10

* jinak posrání titulu bych upřesnil (ne např. posrání formy nebo něco, to špatný není, ale na titul proti Man City málo), protože před tou prohrou byl Arsenal 1., a tím o ten titul Arsenal přišel, protože City vše vyhráli a Arsenal tam už nepustili

Reagovat
Giwdul

Liverpool udělal 97 bodů a na titul to nestačilo. Ten rok prohráli v lize jediný zápas. Ale přesně, jak píše Coutinho, proti současným City si tým nemůže dovolit jakoukoli zbytečnou ztrátu a ty to píšeš ostatně sám - nároky jsou abnormální. Pepův Man City je pravděpodobně nejlepší a nejkomplexnější tým, jaký kdy PL hrál. Každý, kdo se potká s dobrou formou, tak ale musí koneckonců bojovat většinou se City a tam dobrá forma nestačí. Arsenal měl skvělou sezónu, ale udělal "jen" 89 bodů, což je prostě proti City málo a málokdy by takový výsledek stačil.

Reagovat
Coutinho10

přesně tak...jako Arsenal pochválit můžeme (v porovnání s minulými sezónami super), chybělo asi jenom porazit Aston Villu, pokud by pak Arsenal nezakopl pak jinde, což je velký úspěch bejt ve hře o titul do posledního kola, jestli to je hlavní myšlenka Víti, ale to je tak vše

Reagovat
O.Giroud

S fanúšikom LFC toto nespraví nič no ten už je znalý

Reagovat
Coutinho10

tak tak, můžeme vyprávět a poučovat, jaký to je

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
J0EL

Reagovat
vladis271

Farmer league

Reagovat
Man__United

*Corruption League

Reagovat
diastan

Boj do posledniho kola super Ale titul po vyhre nad QPR uz nikdy nic neprekona.

Reagovat
Salfovic

Zrovna nedávno jsem si Agueroooo pouštěl a úplně jsem zapomněl ne ten skluz na nohu, který u toho ustál. A pak mi tu někdo bude psát, že při sebemenším kontaktu s nohou musí fotbalista upadnout

Reagovat
masly008

Nemusí, ale když nespadne tak se nepískne faul.

Reagovat
Neutron

Co je samozrejme chyba systemu. Hracov treba naucit, ze to robit nemaju. Bohuzial sa to nestane.

Reagovat
Nikikrew

Vcera vecer som to pozeral. Balotteliho jedina assistencia v PL btw

Reagovat
diastan

Reagovat
EL Gringo

Ja plačem Ďakujem veľmi pekne za všetko Jürgen Legenda

Reagovat
Man__United

Richard Masters - the Premier League CEO - actively avoided the Etihad Stadium today.

That’s where PL figures are handing Man City the title, while 115 charges of non-compliance/cheating remain.

Just keep in mind how ridiculous this all is and it’s impossible to be bothered.

Reagovat
havrys99

Máte někdo po ruce předsezonní tipovačku?

Reagovat
El Cid z City

Teď ještě Foden vyhrát Euro, bejt tam nejleoší a GB je doma.

Reagovat
masly008

Kraje s Kanem takže bez šance.

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
king23

A i tak by byl Foden až třetí Angličan na řadě za Bellinghamem.

Reagovat
tortuga

No, až na to, že pokud by Anglie vyhrála EURO, tak GB dostane Bellingham.

Reagovat
El Cid z City

Celé je to samozřejmě jdyby, kdyż se zraní, tak ne.

Reagovat
Neutron

Reagovat
O.Giroud

Ja by som to dal Mbappemu za vyhru EURa a ligy

Reagovat
Kinky7

Jedině že by vyhráli Španělé tak by to mohl možná dostat Rodri ale stejně ne

Reagovat
Nizzie

Stejně ho získá Messi tak co nacvičuješ?

Reagovat
kissak

Nerad bych se počtvrté opakoval, ale zasloužená gratulace City k titulu.

Neskutecná mašina.

Reagovat
Talker

Před sezonou jsem čekal, že z toho bude boj o TOP4, pokud nebude hromada zranění, protože ten kádr je extrémně mladý a poskládaný prakticky během 2 přestupáků (zima-léto).

Nakonec jsme vyhráli ligu v množství zranění o 16 a v promeškaných zápasech o 50. Většinu sezony nám chyběli minimálně 2 krajní beci, často jsme tam museli narvat stopera. Do brány musel Petrovič, který má téměř nejhorší PSxGa v lize, protože Sanchez chyběl. Největší jméno do ofenzivy chybělo prakticky celou sezonu taky. K tomu hromada dalších.

Takže z tohoto pohledu tak nějak očekávané umístění. Stejně tak průběh sezony - na podzim nesehranost, hromada ztrát. V zimě si to už sedlo a poslední měsíc-dva už hodně solidní.

Pokud se nám do příští sezony podaří vyřešit to množství zraněných, abychom byli třeba alespoň na průměru ligy, k tomu přivést kvalitního golmana a hrota, který bude schopný zakončovat šance, tak příští sezonu si myslím, že se můžeme posunout hodně dopředu.

Titul z toho určitě nebude, ale podle mého pohodová TOP4 a možná i více.

Reagovat
Godwinson

Dost mě překvapilo, jak nakonec ta sezóna dopadla a vlastně mě to dost navnadilo na to, jak může vypadat ta další. Chtělo by to jen vhodně doplnit a neházet stomiliony někam do prdele.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
FotbalJeNáhodný

City jsou naprostá rodina. 25 milionářů a všichni mají na prvním místě tým, ne své ego. Poklona.

Reagovat
Neutron

Ty tu dlho nevydrzis

Reagovat
Kincl

Mám tě rád, mas tu dneska dobré názory.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, takže City se osamostatňují od Evertonu v počtu titulů a na Arsenal už to je jenom 3 tituly a to mají i LM k dobru. Pro Arsenal štěstí, že mají tu armádu FA Cupů...

Každopádně gratulace, Guardiola je zkrátka génius.

Reagovat
masly008

A něco co nemá nikdo jiný.Aspoň v něčem se odlišujeme.

Reagovat
Salfovic

OT: Sturm Graz titul

Reagovat
Grahf

Teraz by sa malo zvyšných 19 teamov vzoprieť a odmietnuť nastúpiť v novej sezone, kým nevylúčia city.

Reagovat
Salfovic

Překonat Luc-Luca s Man__United už je slušnej výkon

Reagovat
Neutron

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kissak

Reagovat
avicii

Krásna emotivna rozlúčka s Jurgenom

Reagovat
Kinky7

Díky Arsenalu a Liverpoolu za super boj až do konce sezony o titul. Fakt jsem si to letos užil tak příští rok zase v posledních kolech

Reagovat
kissak

Ale to už byste nemuseli zvládnout jinak by to byl nudnej stereotyp.

Reagovat
Breze

Este to podla teba nie je? 6 titulov City za poslednych 7 sezon.

Reagovat
Salfovic

Ještě ne, až to bude 16 za 17.

Reagovat
kissak

Nyní potřebovali získat milník prvního týmu, který obhájil 3x a teď už by to mohlo stačit

Reagovat
Front hell

Reagovat
Golasso

Reagovat
Nizzie

Reagovat
mr.Silver

Tak to byla hrozně fajn sezóna na sledování, boj o titul a záchranu skoro do posledního kola

První polovina sezóny byla od nás hodně rozporuplná, po zranění Timbera se Artetovi trochu sesypala taktika, kterou měl na sezonu připravenou, tak jsme se hodně dlouho hledali s ideální formou a sestavou. Když si to pak kolem nového roku sedlo, tak to byla naprostá paráda. Hrozná škoda neformy a zranění Jesus, kdyby měl lepší sezónu, tak ten titul dáme.

No nic, teď musíme zapracovat na posilách, univerzální křídlo a útočník by měli být priorita, myslím, že budeme muset vymyslet i někoho do zálohy, leda že Arteta bude chtít využít Lokongu, který má za sebou obstojnou sezonu. Moc se příští sezónu těším na Timbera.

Rice a Havertz naprosto fenomenální přestupy. Nikdo nepochyboval o tom, že bude Rice dělo, ale to jak skvěle hrál Havertz je až neuvěřitelné, on byl strůjcem geniální druhé půle sezóny. Arteta knows, zavřel mi hubu, a už o něm nebudu nikdy pochybovat jediné co může/musí zlepšit, je reagování na zápas a využíváni lavičky, jinak je to po Pepkovi top trenér v Anglii, a s Alonsem topka mezitou novou generací.

Tak snad titul příští rok vyjde, máme na to

Reagovat
herbage

Gratulace City, byli o chlup lepší. Nemá cenu řešit, kdo kdy při kom stálo štěstí, mají pořád lepší a zkušenější kádr, přesto jsme je proháněli až do posledního kola. Co se povedlo: progres od minulého roku, větší kvalita kádru, lepší kontrola zápasů, přestavba zálohy, která se naplno projevila v druhé polovině sezóny. Co se nepovedlo - naplno se projevilo, že několik hráčů na tuto úroveň bohužel nemá a pokud se chceme ještě více přiblížit City, musíme se s nimi bohužel rozloučit. Pokud bych se měl zastavit u jednotlivců, tak nebudu tady řešit hráče sezóny, ale ty, kteří drželi TOP úroveň celou sezónu, tak to budou Raya, White, Saliba, Gabriel, Rice, Odegaarda, Saka, Havertz a Trossard. Trossard sice pořád nehvězdil a měl větší impact spíše z lavičky, ale když šlo do tuhého, byl to právě on, kdo dokázal vstřelit gól. Pokud u Saky odmyslím penalty, tak byl dokonce nejlepším střelcem týmu. Tomiyasu, Jorginho, Kiwior solodní výkonost, u Tomiho škoda zranění. Zinchenko s Jesusem asi největší kontroverze. Zinche bych loni dal do TOP3, letos to byla velká bída. Ta role inverted beka už je dost přečtená a defezivně je to velká slabota. Když hrál základ, zkoušeli to hrát vyloženě na něj a často z toho bylo velký nebezpečí. Kiwior sice dopředu nic moc, ale vzadu celkem pevný a nebýť zápasu s Bayernem, tak dohrál sezónu v základu. Jesus individuálně možná nejlepší technika v kádru, ale kolik toho spálí/zadrbe, to není možný. Do toho chabé zdraví, čekal jsem od něj víc. Uvidíme, jak se vrátí po operaci. Martinelli asi největší zklamání. Sice ho trápilo taky zdraví, ale ten závěr sezóny byl od něj hororový. Příští rok musí zamakat nebo se posune na lávku. Nketiah, ESR a Nelson nehodnotím, zřejmě půjdou o dům dál. Viera měl dobré záblesky, ale zranění ho dorazilo. Timber bude top, snad mi bude držet zdraví

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Nizzie

Reagovat
mimi_united

Gratulácia našim susedom, Manchester jednoznačne najfutbalovejšie mesto v Anglicku

Reagovat
kissak

Škoda, že jim to tak kazíte.

Reagovat
icemike

Teda až na tu rudou část

Reagovat
king23

Chtít se po téhle sezóně prizivit na úspěchu rivala, to chce vážně odvahu

Reagovat
Man__United

Bruno Fernandes created 114 chances in the Premier League this season, 10 more than any other player.

He is the first player since Eden Hazard to create the most chances in back-to-back Premier League seasons:

2022/23

119 chances created

2023/24

114 chances created

Portuguese Magnifico.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Klopp má neskutečné charisma. Až nastoupí do nového klubu, tak ten klub může děkovat všem bohům, že tam je. Neskutečná persona.

Reagovat
forrest

Neskutečné moudro

Reagovat
forrest

City nuda. Ale gratulace.

My pristi rok znovu a lepe.

O FA Cup zabojovat!

Reagovat
Man__United

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Klopp je prostě borec. Neskutečná persona.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Klopp legenda. Každý by pod ním chtěl hrát. Každý.

Reagovat
forrest

Tak už stačí ale…

Reagovat
kissak

Z tebe se pomalu také stává legenda EF.

Reagovat
Golasso

Tvoje mama si pod ním taky zahrála.

Reagovat
Salfovic
Reagovat
Wazza228

Tak gratulace City, ti jedou jak roboti a každou absenci jsou schopni úplně v pohodě nahradit (kromě Rodriho).

Od nás tragická sezóna, která mrzí o to víc, jelikož jsem měl před sezónou velký oči. Bylo by super vyhrát FA cup, ale bude to hrozně těžký. Každopádně přes léto snad kvalitně posílíme a příští sezónu budeme lepší. Na tuhle hodně rychle zapomenout.

Letos v pohodě i sestupující, chybět spíš nebudou, i když hrál Luton sympaticky. Snad si někdo vezme ty kvalitní hráče, co tam jsou.

Reagovat
Wazza228

Jinak i postupující Leicester, Ipswich a Leeds / Saints potěšili.

Reagovat
Man__United

Things will get better if we stick with Ten Hag. Can't stress enough how much of a mistake it would be to part ways at this stage.

This season has been an anomaly in so many ways. Write it off and reset, there are so many positives to build on. Give it time.

https://twitter.com/AcademyScoop/status/1792253642197659907?t=enLtufBr0BfVDA1mFNSdtg&s=19

a to ještě měsíc dva zpátky byl pro jeho konec

Reagovat
nani92

Manchester stále najlepší

Reagovat
r.mrazik

Mu sezóna tragická a bylo to zřejmý už od léta.

Každopádně poražený sezóny jsou Var, každý byl letos naprosto šílený a samotná FA, která odebírá body všude, ale nakonec vyhrajou podvodníci ze City.

Ubohá liga

Reagovat
iamek
Reagovat
masly008

A co by jsi na tom chtěl neuznat?

Ty tam vidíš pohyb ruky kdy by si to hodil díky tomu?

Reagovat
r.mrazik

Není tam něco o rozšíření objemu?

Bez ty ruky by to neměl...

Reagovat
vitasrp

Ta ruka je prakticky nejvíce přitisknutá k tělu, co to jde. Důležitý je, že Jesus nebyl střelcem branky.

Aby branka tedy byla neuznána, muselo by se jednat o ruku, za kterou bys v případě obránce ve vápně pískal pokutový kop. Pískal bys za tohle penaltu? Já teda určitě ne, byť hráč samozřejmě jde proti míči - nicméně tu ruku narve co nejvíce k tělu a prostě se nastaví tak, že se nechá trefit.

Reagovat
r.mrazik

urcite nepiskal

kazdopadne pisknuti podobnych rukou jsem uz videl/zazil,tak proto se ptam

Reagovat
vitasrp

Jasně, fouknout to sudí mohl hned a žádná akce by se nekonala. Ale aby VAR zrušil gól, to by musel buď Jesus dát branku (jakákoliv jeho ruka pak ruší gól), nebo by teda musela být úmyslná.

Mimochodem teda VAR sudího k monitoru opravdu volal, aby branku odvolal, ten ale tuhle radu odmítl a gól se rozhodl uznat.

Reagovat
r.mrazik

achjo...

Reagovat
PP

tak je to správné, tak to má být.

Reagovat
masly008

V této pozici je ruka součástí objemu těla, rozšíření se asi bere když zvětšuješ ten objem roztažením rukou ne?

Reagovat
r.mrazik

asi jo

Reagovat
PP

tak iamek no.. Tam je největší problém barva dresu.

Reagovat
J0EL

Reagovat
J0EL

dostuduj si pravidla.

Reagovat
Sony26

Gratulace City k zaslouženému titulu. Arsenal fans klasicky spokojení, vše je super :-). Nejlepší je, že Arsenal utratil v létě po několikáté neskutečnou raketu a je z toho....0 trofejí :- d. Takový progres je fakt super . Tak zase příští sezónu no, ta bude (jako vždy) opět Arsenalu a jeho nadpozemských výkonů :- ). Havertz asi málo fandil Spurs...

Reagovat
Salfovic

0 trofejí ze čtyř sezon je teda bída.

Reagovat
gocii

Community shiield

Reagovat
Salfovic

Tuhle předsezonní generálku neberu obecně vůbec v potaz. Ani nevím, kdo ji vyhrál u nás.

Reagovat
Manik...

Ty jsi dement.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bakary3

Ty jsi klasický příklad zamindrakovanyho "fanouška rivala"

Tvůj klub té asi nebaví, tak co můžeš dělat, než sledovat, kolik Arsenal utratil, kolik udělal bodů, co říkají jeho hráči.

Ten tvůj výsměch mi zní jen jako ozvěna odněkud ze spodních pater tabulky, z kanálu, nebo tak něco, zdá se to směšný.

Ale piš ty tvoje hovna dal, je to super :-)

Reagovat
herbage

Ne, jedná se o případ zamindrákovanýho multinicka trolla, viz datum registrace 15.5.2024

Reagovat
Bakary3

Jo, on už tu jednu podobnou perlu měl

Reagovat
Sony26

Můžeš mi říci, proč bych měl být troll? :-D. Mně přijde teda spíše trollení to, že tu někdo napíše, že po Kloppovi za pár let pes neštěkne. Celkově vaše fans základna je úsměvná - výkony Arsenalu jsou nejlepší a titul je v ruku City neprávem....a podobné perly, co od vás všude čtu. Arsenal fan TV to je kapitola sama o sobě. Uvědomte si, že jste vyhráli velké nic, výkony do silvestra byly jak na houpačce (to jde za božským Artetou prostě). City mají titul právem i s ohledem na to, že velkou část sezóny odehráli bez De Bruyneho a Haalanda (to jim ještě odešel Gündogan). Vám se naopak zranění vyhýbala a přesto jste nedokázali přelstít v mých očích za poslední roky nejslabší City.

Reagovat
Bakary3

Tak teď jsi ukázal, že nejsi troll, ale pouhý blb

O Kloppovi tu psal busby, fanoušek MU.

Všichni pisi, že city je zasloužený mistr.

Koukáš na Arsenal TV? Boží

Pane retard, nedělejte si už ostudu

Reagovat
masly008

Samozřejmě když hraje o titul Arsenal tak je to nejslabší City.

Dávat sem Arsenal fan TV kterou nebere nikdo vážně a většina o ni říká že je to spíše bizár je taky úsměvné.

Ne City vyhrálo zaslouženě jenom nás mrzí že jsme měli rekordní sezónu v několika ohledech a stejně to nestačilo.

To je vše.

Velká část fans si tuhle sezónu užila.

Reagovat
El Cid z City

4 je krásný, neskutečný, ale 5 zní tak nějak líp, Arsenal bude zase silnějsí,na druhou stranu ubude Klopp, tým se pomalu přibližuje ke svému zenitu, tak snad ještě nějakej titul z toho kápne.

Reagovat
herbage

No, zenit, děláte plíživou obměnu. Lewis, Días, Gvardiol, Foden, Alvárez, Haaland, Doku, v létě přijde Sávio, nejspíš Paqueta a Rodri, Akanji, Aké, Stones klidně ještě pár let na TOPu budou. Jestli pak ulovíte někoho z dvojky Musiala/Wirtz, tak to bude taky na pikaču. Hlavně Wirtz má potenciál být druhý De Bruyne, letos skoro 20+20 g/a a to je mu teprve pár týdnů 21

Reagovat
Busby babes

No, sezona hruzy za nama. Takhle spatny jsem to teda v lete necekal. Ta zraneni to strasne rozbila a jsem zvedav co bude ted. Jeste mame FA Cup, to by bylo super vyhrat, tak uvidime. Jeden zapas, to se muze podarit, i kdyz to bude tezky.

V lete prijde docela solidni cistka, tak snad nove vedeni dokaze vytvorit lepsi tym a prestupy trefi. hlavne jsem zvedavej, co udelaji s ETH. Osobne bych mu tu dalsi sezonu jeste dal.

Reagovat
Busby babes

a k ostatnim, gratulace City, ale 115 a nepocita se to.

Arsenal hezky progres, ale nedotahli to. Jsem zas zvedavej, co to s nima udela.

Klopp odejde s jednim titulem jako Ranieri, nice. Pro fans Poolu to bude legenda, v ramci PL se na nej casem zapomene.

Pristi rok by mohl byt zajimavy, budem muset hodne zabrat. Chelsea, Newcastle budou lepsi, Villa a Spurs nebezpecni...

Reagovat
r.mrazik

Villa s LM půjde dolů. Chelsea a Straky se zápasy ve čtvrtek taky trochu

Reagovat
avicii

V tom sa fakt mýliš ze sa na neho zabudne v rámci PL

Reagovat
Nikikrew

Preco by sa malo na Kloppa casom zabudnut? Pozdvihol Liverpool na svetovu uroven a spravil An Field azda najtazsim away zapasom v lige. Nejde len o trofeje. Zanechal hlboku stopu

Reagovat
owny✨

Liverpool byl na světové úrovni už i někdy dřív. Stejně tak bude určitě i někdy v budoucnu pod dalšími trenéry. Měl pod Kloppem pár velmi úspěšných sezon, ale v součtu nic významného, na co by se globálně vzpomínalo třeba za 20 let.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nikikrew

Sice kukam futbal tak od 2005, ale lepsi Liverpool nikdy nebol. Tie sezony boli takmer vsetky uspesne, lenze tu mas Pepa ktory to tu ovladol.

Reagovat
iamek

Reagovat
nani92

vieš prečo? lebo ked my zomrieme a budúca generácia sa opýta AI, kto v PL vyhral najviac titulov, tak Klopp bude niekde na spode s 1 titulom.

Reagovat
vladis271

Tak keby Klopp trenoval MU tak pre teba by bol legenda uz vtedy ak by v prvom kole vyhral MU los o to kto bude mat loptu na vykope. Pri tom ako si tu obhajujes kazdy trapny bod s kymkolvek si ani nvm predstavit co by si robil s trenerom, ktory by vam vyhral titul a LM. Ale toho sa s Ten Hagoom bat nemusime. To skor vyhra ligu upratovacka v Evertone nez vy.

Reagovat
Busby babes

to vis ze jo. ach jo.

Prosim te, kdy presne obhajuju body s kymkoliv. tvl, vy jste fakt tak vtipne urazena banda... 8 let a v ramci PL ma 1 titul. Stejne jako Conte, Ranieri, Mancini nebo Dalglish

Reagovat
Salfovic

Já s tebou souhlasím. A takové reakce jsi určitě očekával.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
avicii

Ako ja chápem ze o co sa snažíš ale na to ako sa ty považuješ za veľkého experta na všetko co sa života týka ma celkom prekvapuje ze tu tliachas niečo takéto.. Klopp mal oveľa väčší dosah na tu sutaz aj bez toho ze by vyhrával titul za titulom, tým ako pôsobil na ľudí okolo seba aj mimo futbal..samozrejme ze na Fergusona sa to nechytá, bez debaty, môžeš byť kľudný... ved to je aj posledná vec na ktorú budete hrdý

Reagovat
Giwdul

Tak hlavně srovnávání s Fergusonem, který v MU působil skoro 30 let, zavání tak trošinku mindráčkem. Ať se tedy bavíme věcně: Kolik těch titulů měl za prvních osm let on? Kolikrát vyhrál Evropu? Ano, byl z hlediska trofejí o něco úspěšnější, ale na druhé straně Klopp měl extrémní smůlu na City. Mít na konci ligy 93 nebo 97 bodů a nemít z tohoto tituly, to ani ničím jiným než smůlou nejde pojmenovat. Klopp vs Guardiola - kdyby nic jiného, na tohle se určitě vzpomínat bude. Vždyť historie není jen o érách a dominancích. Na Istanbul 2005 se vzpomíná dodnes, stejně tak se bude vzpomínat na 4:0 proti Barceloně nebo na sérii 27 zápasů v lize bez porážky.

Reagovat
Giwdul

Měla být reakce výš.

Reagovat
Bakary3

No, myslím si, ze série 27 zápasu bez porážky fakt nikoho nezajímá

Reagovat
vitasrp

Napsaný je to úplně debilně, na 27 zápasů bez prohry si nikdo nevzpomene, ale na ten jejich start, kdy udělali 26 výher a 1 remízu, na to už si třeba vzpomenu, protože to prakticky nejde překonat.

Z prvních 30 ligových zápasů udělali 27 výher, 2 remízy, 1 prohru, tehdy by se s nima City neudrželo, i kdyby nemělo ten výpadek.

Reagovat
Bakary3

Tyjo, to už zní jinak.

Ale stejně... Asi i to trošku zapadne

Reagovat
masly008

Někteří mi třeba tvrdili že i sezona bez prohry není nic oproti 97 bodům a druhému místu, takže ano i tohle může klidně zapadnout

Reagovat
vitasrp

Úplně všechno může zapadnout, já si to ale pamatovat budu a věřím, že spousta lidí taky.

Zapadne nějaký druhý místo Chelsea z roku 2011 se 70 + bodama, to nikoho nezajímá. Invincibles, 97 bodů a druhý místo (kdy "rozhodlo" těch pár milimetrů při odkopu Stonese z brankové čáry), jízda Liverpoolu v sezóně 19/20 vlastně až někdy do února, to jsou věci, u kterých věřím, že si je spousta lidí vybaví i o několik let později.

Reagovat
masly008

Jenže ty jsi takový magor že si pamatuješ i žluré karty ze zápasu z před třech let.

Ty se nepočítáš

Vidíš a já si třeba vůbec nepamatuji že to měli tak nakopané těch 27 zápasů.

To druhé místo s tolika bodama si asi bude každý pamatovat, pool kvůli tomu že to nestačilo a zbytek že to už nikdo nezopakuje.

A 19/20 jen kvůli class 2020

Reagovat
vodka

Reagovat
vladis271

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
M0rb1D4S

Z toho co jsi vyjmenoval, je jediný Istanbul ten, na který vzpomenou i fanoušci ostatních klubů. Ten zbytek je čistě jenom pro fanoušky Liverpoolu, protože jinak to nikoho moc nezajímá. V Lize mistrů už byly i větší otočky a série 27 zápasů bez porážky fakt nikoho tolik nenadchne. Vzpomínat se bude na to, co letos dokázal Leverkusen a co ještě dokázat může.

Reagovat
Giwdul

To možná byly, ale kolik jich ve finále vedlo k titulu? Kdyby Liverpool potom prohrál finále, určitě by to zapadlo, za těchto okolností ale nemyslím. Ta cesta k titulu byla skvělá, navíc ve finále další anglický klub, jehož finále to bylo vůbec první. Jako jasně, takto se můžeme dohadovat donekonečna - já to z pohledu fanouška Liverpoolu vidím jako výjimečné, tebe to jako fanouška Chelsea nezajímá.

Reagovat
vladis271

Tak ako si ja fanusik LFC pametam, ze Mou vyhral ligu s 15timi inkasovanymi golmi, a povazujem to za fenomenalny vykon tak by som tiez ocakaval, ze fanusik Chelsea si bude pametat nielen, ze sme ako jediny zobrali v ramci tych siedmych sezon Pepkovi titul, ale aj akym monzstroznym sposobom to vtedy Liverpool spravil a na ten run do 30 kola. Ale ok, kazdy sme iny.

Reagovat
vladis271

Resp na doplnenie. Tu fakt nejde o 27 kol bez porazky, to je strasne zavadzajuce. Tu ide o to kolko bodov z maximalne moznych sme mali pred zapasom s Watfordom.

Reagovat
vladis271

Po 26. kole sme mali 25 vyhier a jednu remizu. To je 76 bodov z 78 moznych.

Ak toto niekomu pride nehodne zapametania tak asi zijeme v rozdielnych vesmiroch.

Reagovat
vladis271

Ved si tym znamy aj medzi mufanmi, ze hovno vydavas za zakusok ak ma to hovno cokolvek spolocne s MU. Na co sa tu teraz ides hrat?

Reagovat
iamek

Reagovat
romeo351

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
vodka

to je zase hysterická reakce

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Nihilister

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Klopp vyhrál i ligu mistrů

Reagovat
Busby babes

a to ma k PL relevanci jakou? vsak pisu, pro fans Poolu bude legenda, pro zbytek...

Reagovat
Kiss Me Polka!

obrovskou?? nebo snad fanoušci ostatních pl klubů neberou LM v potaz?

Reagovat
vodka

nemyslím si, že by se na Kloppa nějak zapomínalo. Stopu nechal velkou a individuality typu Salah, van Dijk, Mané jsou zralí na síň slávy.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
avicii

vraveli to aj na canal sporte, v jeho prípade je jeho stopa aj mimo futbalová resp. nejde len o to koľko toho povyhraval.. inak Ferguson ho pozvala minuli týždeň na večeru na pokec

Reagovat
iamek

Stejne jako byl na večeři s McKennou, Carrickem nebo trenerskym týmem v mládeži, který od U14 po U18 vyhrál vše.

Reagovat
avicii

Hej, len je tam taky menší detail ze Klopp bol trénerom hlavného rivala United, to ze chodí na večeru s ľuďmi ktorý sú skrz naskrz spojený z United je pochopiteľné

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kixi Syhimour

Wtf

Reagovat
Mimalu

To bych zas řekl, že postupem času bude opravdu z té debaty postupně vypadávat. Teď dokud je v živé paměti kontext, tak není o čem, ale za 15 let už se zase budou vytahovat čísla a tam ta jednička "bude málo"

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes

presne tak

Reagovat
Grahf

ja myslím, že tá jednička je u poolu hodne, za posledných 35 rokov sa to nikomu inému nepodarilo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vodka

jenže ono jsou to i 3 finále ligy mistrů a to není vůbec málo. Jako takové období mít LFC zase 20 let nemusí.

Reagovat
Mimalu

Za mě tu jsou dvě roviny, jedna je férové hodnocení a druhá je zkratkovité. Teď v živé paměti s jasným pohledem vidíme že udělal titul a další by za jiných okolností s největší pravděpodobností přidal. Že u dělal 3x finále LM, kde zase proti němu stal 2x hegemon z Madridu. Na základě toho si prostě řekněme wow, fantastická éra.

Ale za mě, jak půjde čas, tak hodnocení této éry bude přirozeně sklouzávat tomu zkratkovitému, ve kterém to prostě je 1+1.

Reagovat
iamek

Finále nikoho nezajímá. Alex měl taky v LM dvě finále proti Barceloně a nedokázal je vyhrát. Tohle mě sere ještě teď, ze v LM toho nevyhrál vic.

Reagovat
vladis271

Vidis a mna to zaujima a pametam si obe a pri oboch som bol strasne nervozny, ze by ste ich mohli vyhrat. Takze asi aj finale si niekto pameta.

Reagovat
r.mrazik

pravda, jenze dve finale tehdy mela i valencia a ze by se na Cupera globalne nejak myslelo?

ti mladsi treba vubec netusi

Reagovat
O.Giroud

Koho

Reagovat
xjert02

Hector Cuper

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
O.Giroud

vidím, že sa nič nezmenilo

Reagovat
r.mrazik

presne toho

Reagovat
vitasrp

Sám Cuper měl dokonce tři prohraná finále evropských pohárů v řadě, to je totální unikát.

Reagovat
r.mrazik

no...ty si pamatujes tri, ja dve a vetsina netusi

Reagovat
romeo351

Reagovat
vodka

tak Klopp narozdíl od Cupera i jedno vyhrál. Jako pro LFC zůstane v paměti určitě, šak tam vzpomínají doteď na Beniteze. V rámci PL mi přijde, že prostě s přehledem. Když já doteď vzpomínám na Tottenham s Jolem, protože hráli nejzábavnější fotbal, co jsem zažil.

Reagovat
r.mrazik

jasny, jen pak s ohledem roku to v globalu zadny zazrak nebude...proste k Pepkovi bude mit daleko a vlastne bude nejvic zajimavy akorat pro liverpool...zbytek to vytesni a budou nove podnety a nove veci "in"

v tomhle ma busby celkem pravdu

Reagovat
vodka

nevim, Mourinho má 3 tituly, vzpomíná se na něj furt a Klopp podle mě zůstane v paměti minimálně stejně.

Reagovat
r.mrazik

uvidime za 15 let

Reagovat
masly008

Na mourka se vzpomíná jako na kokota a ne pro to že má 3 tituly.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Muffi

Cuper sice měl 3 finále za 3 roky ale jediné, co kdy vyhrál byl 2 španělský superpohár. Navíc po něm přišel Benitez, který dal s Valencií 2x titul a 2004 UEFU.

A jen tak pro porovnání s tvým oblíbencem Wengerem. Ten má sice 14 anglických pohárů(7/7)ale z velkých trofejí má za 22 let 3x titul a 1 finále LM. Individuálně vede Wenger 3 ku 2 u manažera roku, 15:10 manažer měsíce.

Reagovat
r.mrazik

jj,tyhle navraty do minulosti jsou super

tak Cuper byl ve finale LM, Beni "jen" UEFU...ale samozrejme tituly byly bozi od nej

Reagovat
Svatej

Reagovat
iamek

Reagovat
Grahf

ale však o tituly nejde, ale o to, koľko máš kamarátov

https://x.com/sergiocrapo/status/1792242446446871008

Reagovat
Witcher

Newcastle dá o 30golu víc než United a i tak maj stejně bodů

Reagovat
kissak

Musíš se podívat i na druhou statistiku a sice inkasované góly, to nás letos hodně srazilo.

Reagovat
jk

Tak gratulki City, snad z toho budou hezký fotky

https://is.gd/8H6n9F

Reagovat
gocii

Jinak palec hore pro Palace na krasnym desatym miste naopak zklamani sezony brighton a jejich katastrofalni druha pule

Reagovat
kissak

Poslední zápasy peknej válec jako Chelsea.

Reagovat
Infernoqt

Na tenhle moment (konec sezony) jsem čekal někdy od září. Přišel jsem se vysmát Busbymu a Iamkovi, dvěma blbečkům, a připomenout jim, že jsem měl pravdu. Krásně jste si nasrali do pusy, borci. Tak zase čau příští sezonu s nějakou krásnou predikcí

Reagovat
Busby babes

ty ses desnej kaspar. tak gratulki. Tym, kteremu udajne fandis mel spatnou sezonu a ty mas radost.

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Neříkal jsi, ze ETH nevydrzi do konce sezóny? Vydržel . Bylo tady bez tebe hezky, tak snad se zase objevis na konci další sezóny

Reagovat
LyEX

United nakúpi 2, 3 hráčov, ďalších predajú, ETH vyhlasí niečo s jeho skreslenou realitou ako "budú automatizmy" a "nie je veľký rozdiel medzi špicou a nimi" a všetci tu pôjdu na začiatku sezóny na titul

Reagovat
Euphael

Reagovat
Man__United

Reagovat
Spasitel

Posledný zápas celkom sebecký od hráčov ale tak každý chcel skórovať. Budúcu sezónu čakám značné zlepšenie nech sa trochu bojuje aj o titul. City zaslúžene tento rok najlepší tím Arsenalu sa zo šťastím tento rok darilo ale budúci rok pôjdu dole a Liverpool doplatil na úzky káder a Salaha z formy.

Reagovat
fenixLFC

my sme uzky kader uplne nemali, na nase pomery bol hodne siroky. doplatili sme na fucking afcon na ktorom sa zranil salah a najma na to ze sme zapasy vobec nekontrolovali. s tym sa proste titul vyhrat neda (a nikto to ani pred sezonou necakal)

Reagovat
Gunner14

Reagovat
norton

to s tym arsenalom tu nekolovalo aj minuly rok ?

Reagovat
Nizzie

jop

Reagovat
RKBoy

tak druhá polka sezony od nás už lepšia, začalo si to sadať a úprimne som rád, že som sa mýlil a Poche to dokázal takto otočiť a to aj napriek neustálim zraneniam.

dúfam, že do dalšej sezony pôjdeme s ním a udržíme si stabilitu a postupný progres, som zvedavý ako sa vyrieši záloha, Gallagher musí ostať, Chukwu a Casadei na hosťovanie a priviesť nejakého top hroťáka.. myslím, že zvyšok je dobre pokrytý (i ked stále neviem prísť na chuť Sterlingovi).. len sa proste musí niečo spraviť s tými zraneniam kedže budeme mať europu, mať ich také množstvo ako v tejto sezone by bolo zničujúce a to sa môžme s top 4 rovno rozlúčiť.. btw. je mi nejak jedno či to bude EKL alebo EL, len dúfam, že pôjdeme na výhru v každej z nich, europska trofej je proste europska trofej.. a s EKL by bolo fajn znova skompletizovať zbierku.

Reagovat
hona.kub

Souhlasím, ať už budeme hrát EL, nebo EKL, musíme mít nejvyšší ambice. I v minulosti se ukázalo, že jsme pohárovej tým, 2x EL budiž zářným příkladem.

Reagovat
Mastný Chobot

Po takej jazde, ako sme nasadili v druhej polovici sezóny, je to veľmi frustrujúce, že na konci toho celého je hovno, nemusíme si klamať. Bohužiaľ City je momentálne hegemón a kým tam bude Guardiola, tak to iné asi nebude. Tiež už by sa na to mohol vysrať jak Klopp.

Reagovat
avicii

Pripustil ze je mozne ze ďalšia sezóna bude jeho posledná.. pre vás by to bol ako dar z nebies ktorého sme sa my nedočkali pod Kloppom ale šanca asi aj pre ostatných a snáď aj pre nás

Reagovat
Mato178178

takze ked ho nevieme porazit nech ide prec ?

Reagovat
Mastný Chobot

Áno

Reagovat
Mato178178

no fnuk a este nech preradia chelsea tottenham manchester liverpool do champu a potom vam uz na ceste za vitazstvom nebude branit nic

Reagovat
Mastný Chobot

Áno, len MU môže pokojne ostať

Reagovat
vladis271

Reagovat
Svatej

Reagovat
avicii

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Čenda

Reagovat
icemike

Reagovat
Nizzie

Reagovat
masly008

Proč totáč?

Však oni nikdy o žádné trofeje nehrají

Reagovat
Mato178178

ano cakal som ze tu budu narazky na MU spurs pripadne chelsea i ked im sa posledne zapasy darilo

Reagovat
Nizzie

Nečekal

Reagovat
J0EL

Samozrejme

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Svatej

Nah je dvakrát sladší porazit ty nejlepší než čekat, až pujdou z cesty sami

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Ladas321

Tak Guardiola už na tiskovce oznámil, že příští sezóna bude pravděpodobně jeho poslední v City.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Kinky7

Taká jedině že by nás přeradili do Championship to by dostal novou motivaci a zůstal

Reagovat
iamek

Reagovat
LyEX

No skôr naznačil, že 8 9 rokov je dosť a že je bližšie k odchudu ako k zotrvaniu, čiže nie úplne "oznámil", ale vidím to tiež na jeho odchod skôr. Bude záležať ešte od možností a ponúk, ktoré dostane, tých nie je veľa.

Reagovat
Greaber

Třeba jenom chce udělat radost i ostatním fanouškům a zároveň si připravit půdu pro lepší vyjednávací pozici. Přece jenom Simeone má o třetinu víc než on, takhle by to nešlo

Reagovat
Kinky7

Tak on tam řekl o tom že je trochu problém s tím jak se namotivovat.

Reagovat
hyllos

Spíš si připravuje exit strategy a rozhodne se podle toho jak dopadne vyšetřování a jaký padnou tresty

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Grahf

musíš zarátať to, čo dostáva pepek pod pultom

Reagovat
O.Giroud

No snáď bude mať ambície ešte na víťazstvo v Taliansku a Francúzsku.

Reagovat
kissak

Už aby to bylo, celkem nuda.

Reagovat
Modřín2

Při té naší bídě nám nakonec chybělo 5 bodů do TOP4.

Reagovat
Nikikrew

Tak a je to za nami, bohuzial ocakavane. Nema zmysle polemozivat, kde sme stratili body. Takouto logiku by mohli pouzit City aj Pool v pripade nasej vyhry. Treba to zobrat ako fakt a poucit sa z toho do buducna.

Je nanajvys frustrujuce, ze v 2 polke sutaze ste raz remizovali a prehrali, i tak to nestacilo. City je masina a rozhoduju detaily. Vidim 2 dovody preco je to tak frustrujuce

1. Zranenia - nepamatam si rocnik, kedy by sme mali tak malo zranenych voci konkurencii. Obaja stoperi zdravi celu sezonu, tahuni ako Saka, Ode a Rice bez zranenia. Mali sme neuveritelne ,,stastie" ze sme mali takmer vzdy silne muzstvo v kazdom zapase. Nechce sa mi verit, ze v buducnosti taketo problemy mat nebudeme. City hralo pol roka bez KDB a i tak to zvladli. Treba uzat ferovo, ze aj tych 89 bodov je dana zdravim hracov, inac by sme mali menej

2. Konkurencia - Jasne, necakali sme ze United, Chelsea alebo Newcastle by mohli hrat o titul, ale v nasich zapasoch neposobili ako konkurencia a ani Liverpool nedosiahol uplne svoju uroven. Preto ta sanca bola este vyssia, najma od Februara kedy sme si isli svoje, hold nestacilo to. Osobne si myslim, ze taka Chelsea bude buducu sezonu urcite silnejsia, to iste aj Newcastle.

Co sa tyka individualit, tak tesne POTY ziskava Rice pred Salibom. Treba vyzdvihnut paradne cisla u Saky (castokrat zdvojovany) a prekvapenie sezony Havertz, to som uprimne necakal. Trossard zaznamenal najdolezitesie goly sezony a Odegard mal fantasticku 2 polku sezony. Navyse uzasne hrajuci White, Gabriel a dobre chytajuci Raya si zasluzia velky kredit. Na druhej strane sklamanie zo Jesusa, Zinnyho a Martinelliho kde sa cakalo viac. ESR, Eddie a Vieira asi posledny zapas vcera.

Sumar sumarum - dalsia fantasticka sezona za nami ktorej chybala iba trofej. Opat mrzi FAcup a micky mouse kde ako kazdy rok sme vypadli velmi skoro (kritika na mieste) a semifinale LM sa uhrat urcite dala (takyto Bayern treba porazit). Hraci vydali maximum, ten tim slape ako hodinky a dosiahol takmer tu najvyssiu uroven.

Cez leto treba ST, CM aj LB aby sme slapli na City poriadne a buduci rok sa pokusili o to 1 miesto .

Reagovat
LyEX

Reagovat
sergi

Reagovat
romeo351

Reagovat
PP

hezky sepsáno, je to tak. Je to k vzteku, že nám vyšlo prakticky vše a stejně to nestačilo. Aspoň jsme se vžili do situace Liverpoolu..

Za mě trošku zklamání ve vyřazovací fázi LM, ale tam je to prostě o zkušenostech. Ale přeci jen - kdy jindy vyřadit Bayern než letos.

Do příštího roku pořídit jednoho hroťáka typu Giroud a od Artety se naučit víc rotovat se sestavou, ať jsou k dispozici rozehraní náhradníci a bude to super.

Reagovat
Nikikrew

LM mrzi, Real by sme v semi asi nedali ale bol by to docela velky uspech nato, ze sme ju nehrali roky. Rotovat urcite treba, preto chce posilnit lavicku. Utocnik je must, ja by som teda isiel po Isakovi, vysoky a skvely zakoncovate.

Reagovat
PP

Isak by byl sen.. Ale mě by nevadil ani takový Sorloth z Villarealu. Silový, hlavičkář a má parádní jméno..

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
vodka

OT: Ještě někomu blbne přihlašování na athletic od té doby, co to přešlo pod NY Times? I změně hesla se tam dokážu dostat jen proklikem přes mail. Nevím, jestli to není tím, že jsem měl stejný mail už někdy registrovaný na NY Times přímo, ale docela mě to vysírá.

Reagovat
vodka

*I po změně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele