Další články

Mládežnický reprezentant Slončík přestoupil ze Zlína do Plzně

První letní posilou Plzně je záložník Tom Slončík. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant přestoupil ze Zlína a na západě Čech podepsal čtyřletou smlouvu. Viktoria o tom informovala na webu.

Nevím, zda budu pokračovat, řekl karvinský trenér Bielan po záchraně v lize

Asistent trenéra Marek Bielan dovedl fotbalisty Karviné k záchraně v první lize, přesto neví, zda u týmu bude i v příští sezoně. Řekl to na tiskové konferenci po dnešní domácí odvetě baráže proti Vyškovu, kterou Slezané vyhráli stejně jako úvodní duel na půdě soupeře 1:0.

Ptám se majitele, co s klubem bude, řekl po baráži Kladrubský

Asistent trenéra Českých Budějovic Jiří Kladrubský ani poté, co Dynamo v baráži proti Táborsku zachránilo první ligu, nedokázal říci, co s klubem bude. Po remíze 1:1 v dnešní odvetě na tiskové konferenci připustil, že vedení dluží hráčům výplaty.

Křídla, krajní obránci, brankáři i stopeři. Pardubice shánějí spoustu posil

Pardubické vedení čeká perné léto. Krok výše čeká talentované fotbalisty pražských S, kteří na východě Čech hostovali a rušno je i kolem kmenových hráčů 12. týmu uplynulé prvoligové sezony.

Priske se podle médií dohodl s Feyenoordem na podmínkách smlouvy

Trenér Sparty Praha Brian Priske se podle nizozemských a dánských médií již dohodl s Feyenoordem Rotterdam na podmínkách smlouvy a příští týden by ji mohl podepsat. Nizozemský klub se ale nejprve musí domluvit s vedením českého mistra na odstupném za dánského kouče. Priske loni v říjnu prodloužil na Letné smlouvu do roku 2026.

Žilák zamířil do Slavie, stal se šéftrenérem mládeže

Slavia se snaží získat posily nejen do hráčského kádru. Klubová mládežnická akademie sešívaných nyní posiluje trenérský úsek. Na pozici šéftrenéra kategorií U17, U19 a rezervy přichází dlouholetý trenér mládežnických reprezentací Jiří Žilák.

Každý přestup musí dávat smysl všem stranám, upozorňuje Rosický. Krejčí podle něho potřebuje impuls

Radost ze druhého mistrovského titulu v řadě střídá ve Spartě velké očekávání. Jak se letenský tým během léta promění. Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický ve velkém rozhovoru pro deník Sport uklidňuje příznivce mistra, že každý pohyb v kádru mistra je rozebrán do nejmenšího detailu a nehrozí, že by se Sparta dostala do problémů.

Matějovský se stal nejstarším střelcem ligy. Zatím nevím, jestli budu pokračovat, řekl

Záložník Marek Matějovský se v 42 letech stal historicky nejstarším střelcem FORTUNA:LIGY. Mladé Boleslavi gólem z penalty pomohl k výhře 3:1 nad Hradcem Králové v kvalifikačním utkání o Evropskou konferenční ligu. Na tiskové konferenci přiznal, že se cítí staře a těžce se mu udržuje tempo s mladšími hráči. Jestli bude v kariéře pokračovat dál, se teprve rozhodne.

Poslední místenku v pohárové Evropě uchmátla Boleslav, Hradci sebralo naděje vyloučení

Hráči Mladé Boleslavi zvládli finálové utkání play off Fortuna ligy o Konferenční ligu a po domácí výhře 3:1 nad Hradcem Králové se po pěti letech opět kvalifikovali do pohárové Evropy. Absencemi sužovaný východočeský tým inkasoval poprvé ve 13. minutě, kdy se po sedmi měsících trefil Daniel Mareček. Votroci navíc ani potřetí za sebou nedohráli v plném počtu, čehož už čtyři minuty po vyloučení Jakuba Klímy využil v nastaveném čase prvního dějství Dominik Kostka. Po změně stran se navíc do historických kronik Fortuna ligy zapsal Marek Matějovský, jenž se po proměněné penaltě stal ve 42 letech nejstarším ligovým střelcem.

Konec všech hostování: Plechatý zůstane v Liberci natrvalo, Slovan se dohodl se Spartou

Obránce Dominik Plechatý přestoupil z pražské Sparty do Liberce, kde už poslední tři sezony hostoval. Se Slovanem podepsal pětadvacetiletý fotbalista smlouvu do roku 2027. Severočeský klub to uvedl na svém webu.

Potočný zůstane ve druhé nejvyšší soutěži, podepsal trvale s Brnem. Učinil tak kvůli rodině

Roman Potočný, který strávil tuto sezonu na hostování v Brně, odchází do Zbrojovky natrvalo. Třiatřicetiletému útočníkovi či záložníkovi v Českých Budějovicích končí v létě smlouva, kterou s ním Dynamo neprodlouží. O přestupu informovaly oba kluby na svých webech.

Dobrý den, máme pro vás balíček. Olomouc hlásí první posilu, angažovala Klimenta

Útočník Jan Kliment se stal první letní posilou Olomouce. Třicetiletý fotbalista přichází do Sigmy z Plzně jako volný hráč. Smlouvu podepsal na dva roky. Hanácký klub o tom informoval na svém webu.

Poslední ocenění sezóny: Kuchta hráčem měsíce, trenérům vládl Horejš

Hráčem měsíce v první fotbalové lize za květen byl v tradiční anketě LFA zvolen sparťan Jan Kuchta, trenérem David Horejš z Hradce Králové. Útočník nominovaný na Euro uspěl v anketě poprvé v sezoně, stejně tak i strůjce jarního vzestupu "Votroků". Výsledky dnes v tiskové zprávě zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která anketu pořádá.

Hradec Králové vyzve Mladou Boleslav v boji o Evropu

Čtyři čeští účastníci evropských pohárů v příští sezoně jsou známí, jedno místo ještě zbývá volné. Tato tajenka najde řešení v pátek v podvečer, kdy Mladá Boleslav na svém hřišti přivítá vítěze prostřední skupiny Hradec Králové.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele