01.06.202411:14

PSG se domluvilo s Kvaracchelijou

Chviča Kvaracchelija je spojován s odchodem z Neapole do PSG, kde se již měl domluvit na podmínkách smlouvy. Partenopei však nechtějí gruzínského křídelníka uvolnit a naopak mu hodlají nabídnout prodloužení smlouvy.

vi.nl, x.com/FabrizioRomano
31.05.202422:20

Olympiáda bude bez dvou hráčů PSG

Warren Zaïre-Emery a Bradley Barcola, hráči PSG, byli nominováni francouzským trenérem Didierem Deschampsem na nadcházející EURO 2024 do Německa, olympijský turnaj si každopádně nezahrají. Podle francouzské agentury AFP, která odkazovala na zdroj blízký oběma, je totiž Les Parisiens nepustí. Thierry Henry, kouč francouzského olympijského týmu, tak v pondělí oznámí nominaci bez osmnáctiletého záložníka i jednadvacetiletého křídelníka.

lequipe.fr
31.05.202418:02

Mbappé hráčem Realu příští pondělí?

Real Madrid by nakonec měl oficiálně oznámit očekávaný příchod útočníka Kyliana Mbappého z PSG během příštího pondělí, tedy krátce po finále Ligy mistrů, v němž mimochodem španělský celek vyzve Dortmund. Tvrdí to alespoň francouzský sportovní list L'Équipe. Všechny zúčastněné strany se již měly dohodnout na všech podmínkách a doladily se také poslední detaily nové smlouvy. K představení hráče fanouškům Bílého baletu by každopádně mělo dojít nejdříve před koncem evropského šampionátu.

lequipe.fr
31.05.202416:47

Alvero se do Lyonu vracet nebude

Skelly Alvero byl v lednu letošního roku poslán do Brém na půlroční hostování a podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe už v Německu pevně zůstane. Oba kluby se totiž dohodly na sumě za trvalý přestup, jednat se má o 5 miliónů eur. Dvaadvacetiletý záložník podepíše s bundesligovým účastníkem smlouvu na čtyři následující sezóny.

lequipe.fr
31.05.202414:05

PSG má dlužit Mbappému milióny eur

Kylian Mbappé po skončení smlouvy, která je platná do konce června, opustí řady PSG a s největší pravděpodobností zamíří do Realu Madrid. Podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe nicméně francouzský útočník bude s pařížským klubem nepříjemně spojený i v následujících týdnech či měsících, neboť mezi oběma stranami vzniká spor o finančních náležitostech. Vedení celku z hlavní francouzské metropole údajně dluží hráči na mzdě a bonusech až 80 miliónů eur.

getfootballnewsfrance.com
31.05.202410:16

Camara dostal trest na čtyři zápasy

Záložník Monaka Mohamed Camara dostal trest na čtyři zápasy za to, že v posledním kole nejvyšší soutěže si na dresu páskou přelepil logo na podporu boje s homofobií. Informovalo o tom vedení francouzské ligy (LFP).

"K trestu jsme sáhli poté, co jsme hráče vyslechli a vzali jsme v potaz i to, že při předvolání před disciplinární komisi odmítl účast na dalších akcích na podporu boje s homofobií," uvedla LFP. Pro Camaru jde o relativně nízký trest, protože mohl dostat stop až na deset zápasů.

Proti Camarovi vystoupila mimo jiné i francouzská ministryně sportu Amélie Oudéaová-Casteraová a vyzvala k jeho nejpřísnějšímu potrestání. Od reprezentanta Mali se distancoval i monacký klub, který přelepení znaku odsoudil a přidal, že se proti trestu neodvolá.

Camary se naopak zastal malijský svaz. "Je důležité mít na paměti, že fotbalisté jsou také lidé. A stejně jako všichni ostatní mají základní práva, která musíme chránit," uvedl v prohlášení.

ČTK
31.05.202408:17

Mikautadze už v Métách zůstane

Georges Mikautadze přestoupil minulé léto z Mét do Ajaxu, v Amsterdamu se mu ovšem hrubě nedařilo, a tak ho během zimy nizozemský klub poslal obratem zpátky do Lotrinska formou půlročního hostování. Ve známém prostředí gruzínský útočník pookřál a do Eredivisie se podle informací nizozemského listu De Telegraaf již vracet nebude. Francouzský celek totiž měl uplatnit výstupní klauzuli ve výši 13 miliónů eur, Ajax přitom údajně může inkasovat procenta z případné další hráčovy prodejní ceny.

telegraaf.nl
30.05.202423:53

Real počká na oznámení s Mbappém

Kylian Mbappé se chystá přestoupit do Realu Madrid, španělský celek přitom chtěl oznámit hráčův příchod ještě do začátku evropského šampionátu. Nakonec tak učiněno nebude, to ovšem neznamená, že na takovou skutečnost má nějaký vliv PSG, stále ještě zaměstnávající francouzského útočníka. Přestože má Mbappé smlouvu až do konce června, může madridský celek s takovou zprávou nakládat, jak uzná za vhodné, alespoň takové informace tedy má italský insider Fabrizio Romano.

x.com/FabrizioRomano
30.05.202422:57

Lacazetteho budoucnost je nejistá

Lyon po strašidelné podzimní části sezóny nakonec v Ligue 1 vybojoval příčky zaručující pohárovou Evropu pro následující sezónu a stíhající jízdu na jaře podpořil svými 19 góly také útočník Alexandre Lacazette. Podle informací francouzského sportovního deníku L'Équipe ovšem není jeho budoucnost v klubu jistá. Zatím totiž neprobíhají jednání o prodloužení spolupráce, která je aktuálně platná do roku 2025, o třiatřicetiletého forvarda navíc jeví zájem v Saúdské Arábii.

getfootballnewsfrance.com
30.05.202418:33

Broja upoutal zájem AS Monaco

AS Monaco chce posílit útok a jednou z možných variant má být Armando Broja z Chelsea. Albánský útočník má sice kontrakt do roku 2028, Blues s ním ale po návratu z hostování ve Fulhamu nepočítají.

lequipe.fr
30.05.202415:20

Chávez zůstane v RC Lens

RC Lens využil opci ve výši 4,5 milionu eur a natrvalo získal Jhoannera Cháveze z EC Bahia. Dvaadvacetiletý obránce se francouzskému klubu upsal do roku 2028.

lequipe.fr
30.05.202412:24

Lorient prodloužil s Abergelem

Laurent Abergel i po sestupu do Ligue 2 zůstane v Lorientu. Kapitán bretaňského klubu - navzdory zájmu z nejvyšší soutěže - prodloužil smlouvu do roku 2029.

lequipe.fr
30.05.202411:46

Konaté v hledáčku PSG

Liverpool by po třech letech mohl opustit Ibrahima Konaté. Podle deníku L'Équipe chce 25letého stopera přivést PSG.

vi.nl
30.05.202409:32

Remeš začala jednat s Le Havrem

Luka Elsner může vyměnit Le Havre za Remeš. Oba kluby začaly jednat o přesunu 41letého trenéra.

lequipe.fr
29.05.202419:43

RC Lens chce angažovat Stilla

Franck Haise vymění RC Lens za OGC Nice, severofrancouzský celek proto musí hledat nástupce. Tím by se mohl stát Will Still, který před nedávnem skončil v Remeši. Mezi oběma stranami již začala jednání.

lequipe.fr
29.05.202415:37

Gonalons odchází z Clermontu

Clermont Foot sestoupil do Ligue 2 a zpátky mezi elitu už mu nebude pomáhat Maxime Gonalons, jenž se rozhodl po dvou letech vykročit za novou výzvou.

lequipe.fr
29.05.202412:22

Gueye už měl podepsat s Villarrealem

O odchodu Papeho Gueyeho z Marseille se spekulovalo prakticky po celou jarní část uplynulého ročníku a podle informací novináře Nacha Sanchise ze španělského serveru Relevo k rozkolu mezi hráčem a francouzským klubem opravdu dojde. Údajně si měl pětadvacetiletý Senegalec již plácnout s Villarrealem, kam zamíří jako volný hráč. Dokonce měl již podškrábnout potřebné dokumenty ke stvrzení spolupráce se Žlutou ponorkou na čtyři roky.

relevo.com
29.05.202410:38

Koscielny funkcionářem v Lorientu?

Lorient se v letošním ročníku neudržel v Ligue 1, v tom následujícím ale určitě bude chtít usilovat o opětovný návrat a k tomu si podle informací francouzského webu Foot Mercato vybral známé jméno do funkcionářských sfér. Laurent Koscielny, který ukončil kariéru v roce 2022, již dříve u Les Merlus působil a teď by se mohl stát jejich sportovním ředitelem.

x.com/GFFN
28.05.202422:46

Haise vymění RC Lens za OGC Nice

OGC Nice se dohodlo s RC Lens na uvolnění trenéra Francka Haiseho, jenž má na severu Francie smlouvu do roku 2027. Výši odstupného ani jedna strana neupřesnila.

lequipe.fr
28.05.202421:56

Montpellier si pojistil Tchata

Enzo Tchato za sebou má druhou a rozhodně ne poslední sezonu v Montpellieru. Francouzský klub s obráncem podepsal nový kontrakt, délku smlouvy ani jedna strana neupřesnila.

lequipe.fr

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele