33. kolo
12.05.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Youssouf Fofana (© AFP)

Monako se vrátí do Ligy mistrů, převahu v Montpellieru přetavil ve výhru mladík Ouattara

Monako porazilo ve 33. kole Ligue 1 Montpellier 2:0, a stvrdilo tak svůj postup do Ligy mistrů. Knížecí klub po celý zápas jasně dominoval, i přesto první branku vstřelil až v 52. minutě Kassoum Ouattara. Pro francouzského mladíka se jednalo o premiérový zásah v dresu klubu z Azurového pobřeží. Domácí poté vrhli všechny svoje síly do útoku, za což byli potrestáni pojišťovací trefou z kopačky Youssoufa Fofany.

Monako dvě kola před koncem sezony stále nemělo jistotu skupinové fáze Ligy mistrů. Kráčelo však po skvělé cestě, neboť na čtvrté Lille disponovalo náskokem šesti bodů. K jistému umístění v top trojce mu tak stačila v Montpellieru i remíza. I to se však nemuselo zdát jako jednoduchý úkol, neboť La Paillade neprohráli už šest klání v řadě.

Hned v úvodu mohl potřebný klid hostujícímu celku dodat na zadní tyči zaběhnutý Maghnes Akliouche, jenž nedokázal svoji střelu bez přípravy usměrnit mezi tři tyče. Radoslawa Majeckého vyvedl ze spánku až ve 25. minutě Khalil Fayad, jehož skákavá rána pořádně protáhla polského strážce brány Monaka. Krátce po půlhodině hry se efektivní hlavičkou prosadil Breel Embolo, jenže jeho radost brzy zkazil zdvižený praporek.

Nefalšovaná radost tak přišla až po změně stran, kdy si na sražený centr z pravé strany hřiště naběhl Ouattara a akrobatickým zakončením jej usměrnil pod horní tyč. Dvougólový náskok si pak knížecí klub zajistil po rychlém protiútoku, na jehož konci se ocitl Fofana, jenž uklidil míč do sítě přízemní ranou doprostřed branky. Naději domácích na návrat do zápasu pak zhatil Akor Adams, jenž ve slibně vypadajícím přečíslení zvolil hrůzostrašné zakončení.

Monako tak v Montpellieru zvítězilo a s jistotou si zahraje v příštím ročníku Ligu mistrů. Oba celky sehrají poslední zápas sezony 19. května. La Paillade zavítají na hřiště Lens, knížecí klub přivítá Nantes.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele