Komentáře a souhrny

Liga Portugal - souhrn 30. kola: Sporting už je blízko

Sporting má další výhru, porazil Guimaraes a udělal další krok na cestě za titulem, byť Benfica ve Faru dokázala zareagovat. Jenom jeden den strávila Braga na třetím místě. V sobotu se nadřela na tři body proti Vizele a poskočila před FC Porto, úspěšní ale byli i Draci.

LaLiga - souhrn 32. kola: Cenná výhra pro Sevillu

Sevilla zvládla duel s Mallorcou a třetí výhrou v řadě udělala asi definitivní krok k záchraně. Real Madrid znovu prokázal velkou vnitřní sílu, proti Barceloně dvakrát smazal jednobrankové manko a v závěru rozhodl o své výhře. Bílý balet je krůček od titulu, šest kol před koncem má jedenáctibodový náskok.

Serie A - souhrn 33. kola: Inter se stal mistrem

Inter zvládl milánské derby a po vítězství 2:1 dal definitivní jistotu zisku mistrovského titulu. Bologna uspěla na hřišti AS Řím a je blízko Lize mistrů. Další tvrdý direkt v boji o evropské poháry schytala Neapol, která prohrála na hřišti Empoli. Jedinou branku mohli vidět diváci v Janově při prohře tamějšího CFC s římským Laziem. Juventus prohrával na půdě Cagliari už 0:2, nakonec ale získal bod za remízu 2:2.

Ligue 1 - souhrn 30. kola: AS Monaco na druhém místě

Bitva o druhé místo bude hodně dramatická a důležitou výhru bere AS Monaco, když odvezlo všechny body z Brestu. Další výhru přidalo Lille, PSG nemělo problémy s Lyonem.

Bundesliga - souhrn 30. kola: Leverkusen udržel neporazitelnost

Leverkusen je mistrem závěrů a potvrdil to i v Dortmundu, kde vydoloval remízu 1:1. Stuttgart nestačil na Werder a komplikuje si boj o druhou příčku, Bayern přejel Union Berlín.

FORTUNA:LIGA - souhrn 29. kola: Sparta do nadstavby z prvního místa

Slavia se sice vyhnula prvním po sobě jdoucím ligovým porážkám pod Jindřichem Trpišovským, dvoubrankové manko doma s Olomoucí však pouze stáhla a Sparta tak stále půjde do nadstavby z první pozice. Mladá Boleslav tlačí na váhající Baník, Liberec nikoliv. Sparta si sice proti Baníku vybudovala hned třígólový náskok, v závěru se o vítězství přesto strachovala. Bohemians i v deseti dokázali vyrovnat v Karviné, přesilovku nedokázal naplno zužitkovat ani Jablonec proti Zlínu. Teplice po brzkých střídáních jen remizovaly s Českými Budějovicemi.

Premier League - souhrn 34. kola: Arsenal uspěl, vyhrál i Liverpool

Arsenal se dostal zpět na první místo, v sobotu večer porazil Wolverhampton a předskočil Manchester City. Totéž se povedlo Liverpoolu, ten si poradil s Fulhamem.

FA Cup letos zamíří do Manchesteru, United po dramatu s Coventry vyzvou ve finále City

Fotbalisté Manchesteru United porazili v semifinále FA Cupu Coventry 4:3 po penaltách, a za měsíc tak svedou se svým městským rivalem bitvu o nejstarší klubovou trofej. Až do 71. minuty vládli utkání Rudí ďáblové, o čemž svědčilo tříbrankové vedení, na němž se gólem a asistencí podílel Bruno Fernandes. Pak se však totožným způsobem zapsal do statistik klíčový muž ofenzivy outsidera Ellis Simms a v nastavení druhé půle proměnil pokutový kop Haji Wright. Právě penalty se ale nakonec staly průběžně osmému celku Championship osudnými, jelikož v závěrečném rozstřelu trestuhodně překopl bránu kapitán Ben Sheaf.

Niké liga - souhrn 6. kola nadstavby: Podbrezová opět neúspěšná

Už posedmé v řadě nedokázala Podbrezová bodovat, tentokrát nestačila doma na Žilinu. Ta si udělal polštář na třetím místě, DAC totiž remizoval s Ružomberokem. Košice si v pátek vyšláply na Trenčín, který v rámci 6. kola nadstavby porazily 2:1. V tabulce jsou na poslední bezpečné příčce s náskokem třech bodů na Michalovce, které po dvou měsících v lize prohrály. Nestačily totiž na Skalicu.

Manchester City zkřížil plány Chelsea na pomstu a po roce si znovu zahraje finále FA Cupu

Fotbalisté Manchesteru City porazili v semifinále FA Cupu Chelsea 1:0, a nakročili tak k obhajobě triumfu. Diváci vyrovnaného střetnutí ve Wembley si museli i vinou řady zahozených šancí Londýňanů počkat na rozhodující moment až do 84. minuty, kdy procedil balon do sítě Bernardo Silva. Citizens tak při své cestě nejstarší klubovou soutěží zdolali The Blues ve druhém ročníku v řadě a počkají si na nedělní druhé semifinále. Jejich soupeřem by se přitom mohli stejně jako loni stát Rudí ďáblové.

Konferenční liga - souhrn odvetných zápasů čtvrtfinále

Plzeň navzdory početnímu oslabení dovedla odvetný zápas čtvrtfinále Konferenční ligy s Fiorentinou do prodloužení, v něm ale stupňujícímu se náporu neodolala a po porážce 0:2 se s evropskými poháry loučí. Lille neudrželo náskok nad Aston Villou a nakonec s anglickým klubem vypadlo v penaltovém rozstřelu. Bruggy i venku zdolaly PAOK a mohou se těšit na semifinále. To si po zvládnutých penaltách zahraje také Olympiakos Pireus.

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů čtvrtfinále

AS Řím vyhrál i odvetu s AC Milán a podruhé za sebou postoupil do semifinále Evropské ligy. To si nezahraje Liverpool, jemuž nestačila výhra 1:0 v Bergamu. Leverkusen v závěru vyrovnal na 1:1 proti West Hamu, čímž udržel v sezoně neporazitelnost a díky domácí výhře postupuje. Čtvrtým semifinalistou je Marseille, která po penaltách vyřadila Benficu.

Plzeň v odvetě neměla na růžích ustláno, postup Fiorentiny se zrodil v prodloužení

V pohárové Evropě skončil i poslední český zástupce poté, co Plzeň nezvládla odvetu čtvrtfinále Konferenční ligy na hřišti Fiorentiny a padla výsledkem 0:2 po prodloužení. Kromě výrazné herní převahy Italů byla na vině i červená karta, kterou v 66. minutě viděl za hrubý došlap na nohu soupeře Cadu. Západočeši přesto dokázali v základní hrací době udržet čisté konto, v přidané půlhodině však Fialky překonaly do té doby fenomenálního Martina Jedličku hned dvakrát. Na vítězství domácích se podílel také Antonín Barák, který se na trávník dostal v 75. minutě.

Citizens trofej v Lize mistrů neobhájí. Real doplnil kompaktní výkon úspěšnými penaltami

Real Madrid porazil v odvetném čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester City 2:1 po penaltovém rozstřelu a doplnil čtveřici nejlepších celků soutěže. Bílý balet využil vlažného vstupu Sky Blues do utkání, když už ve 12. minutě oslavil vedoucí trefu Rodrygo. Brazilec se do sítě Citizens trefil v kariéře již čtyřikrát, přičemž žádnému jinému klubu tolik branek ještě nedal. Hosté poté zformovali pevný defenzivní blok, a tak se domácí dostali k vyrovnání až v závěru po dorážce Kevina De Bruyneho. Následovalo bezgólové prodloužení a posléze penalty, které k radosti Španělů vychytal fenomenální Andrij Lunin.

Bayern si vynahradil konec ligové dominance vyřazením Arsenalu z Ligy mistrů

Hráči Bayernu Mnichov zvládli odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů a po domácí výhře 1:0 nad Arsenalem postoupili mezi nejlepší čtyři týmy ročníku. V první půli sice ještě anglický zástupce navázal na výkon z prvního duelu a svého soupeře několikrát zatlačil před jeho branku, jenže se mu nepodařilo gólově prosadit. To se naopak po změně stran povedlo německému gigantovi, kterému vystřelil první semifinále po čtyřech letech Joshua Kimmich.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele