Komentáře a souhrny

Mbappé v odvetě naprázdno nevyšel, přesilovková kanonáda poslala PSG do semifinále

Barcelona neudržela těsný náskok z prvního čtvrtfinále Ligy mistrů, když v odvetném utkání podlehla PSG vysoko 1:4. Začátek duelu přitom Blaugranas vyšel na výbornou, neboť se už ve 12. minutě prosadil Raphinha, jemuž nahrával nejmladší asistent v historii vyřazovací fáze Lamine Yamal.

Dortmund se ve frenetické atmosféře Signal Iduna Parku prostřílel k postupu přes Atlético

Fotbalisté Dortmundu otočili vývoj čtvrtfinále Ligy mistrů ve svůj prospěch, když v odvetném utkání porazili na vlastní půdě Atlético Madrid 4:2. Obrovská euforie zavládla v Signal Iduna Parku už ve 39. minutě, kdy domácí po dvou rychlých gólech zvrátili nepříznivý výsledek z prvního klání.

Liga Portugal - souhrn 29. kola: Sporting si smlsnul na Gil Vicente

Gil Vicente nedokázalo vzdorovat tlaku lisabonského Sportingu a podlehlo mu 0:4. V dresu vítězů dal dva góly Francisco Trincão. Benfica v neděli uměla reagovat svou výhrou, pořád ale ztrácí na první příčku čtyři body. Vitória v sobotu pouze remizovala s Farense a další ztrátu zaznamenalo Porto, naopak zabrala Braga.

LaLiga - souhrn 31. kola: Valencia nevzdává boj o poháry

Valencia zvládla pondělní dohrávku v Pamploně a drží se tři body od pohárových příček. Real Madrid je znovu o něco blíže k zisku titulu, na Mallorce si vystačil s jedinou brankou, stejně si v Cádizu vedla Barcelona. Atlético Madrid zdolalo Gironu, které se přiblížilo na rozdíl sedmi bodů.

Premier League - souhrn 33. kola: Chelsea doma opět vítězně

Chelsea v dohrávce potvrdila domácí formu výhrou 6:0 nad Evertonem. Manchester City si poradil s Lutonem, posunul se do čela tabulky a v neděli dostal dva příjemné dárky. Liverpool doma nestačil na Crystal Palace, výsledkem 0:2 skončil i souboj Arsenalu s Aston Villou.

Serie A - souhrn 32. kola: Pondělní ztráty Atalanty a Fiorentiny

Atalanta opět zaváhala, tentokrát remizovala 2:2 s Hellasem. Fiorentina v dohrávce pro změnu dělila body s Janovem. Turínské derby skončilo bez branek, Juventus tak na druhý AC Milán, který hrál nerozhodně se Sassuolem, nadále ztrácí šest bodů. Inter v neděli večer pouze remizoval doma s Cagliari, na jeho vedoucí pozici se však nic nezměnilo.

Ligue 1 - souhrn 29. kola: Lyon vyhrál v šestnácté minutě nastavení

Lyon dokonal obrat proti druhému Brestu, výhru si zařídil z penalty v šestnácté minutě nastavení druhé půle. Štrasburk porazil Remeš, která tak odmítla posun k pohárovým příčkám. Předposlední celek tabulky Méty překvapivě zdolaly v 29. kole Ligue 1 aspiranta na evropské poháry Lens 2:1. Klíčovým mužem Les Grenats se stal dvougólový Georges Mikautadze.

Eredivisie - souhrn 30. kola: PSV Eindhoven opět blíže k titulu

PSV Eindhoven rozstřílel Vitesse a udělal další krok směrem k titulu, Feyenoord zareagoval těsným triumfem v Sittardu. Své fanoušky si alespoň částečně udobřil Ajax.

FORTUNA:LIGA - souhrn 28. kola: Sparta se vrátila na první místo

Sparta otočila derby s Bohemians 1905 a vrátila na čelo tabulky, Slavia totiž ve šlágru kola podruhé v sezoně nestačila na Plzeň.

Niké liga - souhrn 5. kola nadstavby: Slovan Bratislava obhájil titul

Slovan Bratislava remizoval bez gólu s Dunajskou Stredou a s předstihem si zajistil ligový titul. Žilina při premiéře trenéra Michala Ščasného remizovala s Ružomberokem. Trenčín rozstřílel Zlaté Moravce. Cenné výhry z venku si odváží Košice a Michalovce.

Bundesliga - souhrn 29. kola: Leverkusen je německým mistrem

Stylově zakončil Leverkusen své mistrovské tažení, za celou sezonu zatím neprohrál ani jeden zápas a dnes nastřílel pět branek Werderu. U konce je tak dlouhodobá nadvláda Bayernu Mnichov.

Konferenční liga - souhrn prvních zápasů čtvrtfinále

Čtvrtfinále Konferenční ligy za sebou má první zápasy a ve všech odvetách bude o co hrát. Plzeň remizovala s Fiorentinou, další domácí týmy Olympiakos, Aston Villa a Club Bruggy vyhrály o jeden gól.

Evropská liga - souhrn prvních zápasů čtvrtfinále

Nemilé překvapení čekalo na fanoušky Liverpoolu, anglický klub doma prohrál 0:3 s Atalantou a řádně se mu vzdálil postup do semifinále. První italské derby vyznělo vítězně pro AS Řím.

Plzeň v historickém duelu s Fiorentinou vybojovala klíčovou remízu pro český koeficient

Fotbalisté plzeňské Viktorie dokázali v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy udržet na uzdě favorizovanou Fiorentinu a po remíze 0:0 zajistili Česku posun na 10. místo v tabulce národních koeficientů, jež mistrovi Fortuna ligy zaručuje od sezony 2025/2026 přímý postup do Ligy mistrů.

Messiho ochránce započal cestu Atlétika za vítězstvím, BVB dodal naději Haller

Atlético Madrid v prvním klání čtvrtfinále Ligy mistrů porazilo Dortmund 2:1. Úvodní dějství se neslo ve znamení hrubek obrany BVB. Jednu z nich využil už ve čtvrté minutě Rodrigo de Paul, který se jak na sociálních sítích, tak v dresu argentinské reprezentace proslavil mimo jiné jako ochránce Lionela Messiho. Nejistá hostující defenziva v čele s Matsem Hummelsem, jenž za Borussii nastoupil do jubilejního 500. soutěžního utkání, inkasovala před změnou stran ještě jednou, když nakonec vítěznou trefu vsítil Samuel Lino. Alespoň o trochu přijatelnější výsledek do domácí odvety přihrál klubu z Vestfálska v 81. minutě Sébastien Haller.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele