Další články

Krejčí: Oba tituly jsou neskutečné, teď jsem cítil z kluků větší zkušenost

Obránce Ladislav Krejčí dovedl podruhé za sebou jako kapitán fotbalisty pražské Sparty k mistrovskému titulu. Obou si váží stejně, cítí však, že současný tým je silnější a vyspělejší než před rokem.

Je to zklamání a neúspěch, řekl Trpišovský o dalším druhém místě Slavie

Slávisté potřetí za sebou nedosáhli na ligový titul a teprve podruhé v éře trenéra Jindřicha Trpišovského zakončí sezonu bez zisku trofeje. Osmačtyřicetiletý kouč staronových českých vicemistrů označil další druhé místo za zklamání a neúspěch, podle něj rozhodlo o obhajobě Sparty více faktorů.

Kuchta lafatovskými góly atakoval rekord, teď neví, jestli ho tchán pustí domů

Sparťanský útočník Jan Kuchta zaostal se čtyřmi vstřelenými góly v utkání v Mladé Boleslavi jen o jednu trefu za rekordem české fotbalové ligy Davida Lafaty. Hosté si vysokou výhrou 5:0 pojistili kolo před koncem obhajobu mistrovského titulu a spoluhráči hrdinovi zápasu připomněli, že většinu branek dal právě ve stylu bývalého kapitána Letenských.

FORTUNA:LIGA - souhrn 4. kola nadstavby: Kuchta odšpuntoval mistrovské oslavy

Hráči Sparty vyhráli díky čtyřem gólům Jana Kuchty v předposledním kole ligové nadstavbové skupiny o titul v Mladé Boleslavi a poprvé od roku 2001 obhájili trofej. Pražané udrželi před městským rivalem Slavií, která třetí sezonu po sobě obsadila druhé místo, čtyřbodový náskok. Vršovickým v souběžně hraném utkání nepomohlo ani vítězství 2:1 na Slovácku.

Hlavatý se soustředí na záchranu Pardubic. Mám nějaké ambice, říká o možném stěhování

Za měsíc a půl se znovu otevře přestupové okno a jedním z nejžádanějších hráčů na českém trhu bude Michal Hlavatý. 25letý záložník je spojován s odchodem z Pardubic a zájem o něho mají minimálně dva kluby, případná jednání by měla začít nejdříve příští týden.

FORTUNA:LIGA - preview 4. kola nadstavby: Sparta chystá oslavy

Sobotní odpoledne může definitivně rozhodnout o majiteli titulu - Sparta potřebuje vyhrát v Mladé Boleslavi, v krajním případě se může spoléhat na pomoc Slovácka v souboji se Slavií.

Podle Levého bude v závěru rozhodovat taktika, Mladé Boleslavi na čtvrtou příčku nevěří

Ve FORTUNA:LIZE zůstává ještě hodně otazníků. Jedním z nich je, kdo skončí čtvrtý a uzme vstupenku do předkola Evropské konferenční ligy. Podle experta Stanislava Levého to bude - pro mnohé překvapivě - Slovácko.

Odchody ze Sparty a Slavie? Kontrakty vyprší především marodům

Nejen bojem o mistrovský titul a bitvami o záchranu žije v současnosti FORTUNA:LIGA. Týmy totiž s blížícím se přestupovým oknem horlivě řeší, jak posílit kádry. Nejvíce pozornosti pochopitelně poutá dění v táborech pražských "S".

V lize může o víkendu Sparta obhájit titul a Zlín sestoupit

Předposlední čtvrté kolo nadstavby první ligy může rozhodnout o tom, kdo se stane mistrem a kdo sestoupí. Pokud vedoucí tým tabulky Sparta ve skupině o titul v sobotu zvítězí v Mladé Boleslavi, bez ohledu na zbylé výsledky si zajistí obhajobu trofeje.

Podle komise rozhodčích sudí v ligovém šlágru Slavie s Plzní nechybovali

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR sudí ani v jedné ze tří sporných situací ve středečním utkání 3. kola ligové nadstavby mezi Slavií a Plzní nechybovali.

Plzeň letos potřetí Slavii neudolala aneb Události 3. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

Ve třetím kole nástavby FORTUNA:LIGY si Slavia udržela naději na titul. Sparta totiž doma v tradiční bitvě porazila 2:1 Baník Ostrava a čekala, jak dopadne utkání Slavie s Plzní. Celek z Edenu však nezaváhal a Viktoriány porazil 3:0. Sparta si tak na potvrzení titulu bude muset počkat minimálně do soboty.

Horejš na poháry nemyslí. Nejdřív musíme vyřídit Teplice, uvědomuje si

Splnil úkol. V tabulce vytáhl Hradec o patro výš, z boje o záchranu se tak stala bitva o Evropu. Teď zbývá udělat předposlední krok. Pokud Votroci zvládnou dvojzápas s Teplicemi, z prostřední skupiny si proklestí cestu do finále play off o Konferenční ligu, kde změří síly s pátým týmem nadstavbové skupiny o titul.

FORTUNA:LIGA - souhrn 3. kola nadstavby: Karviná obrátila na hřišti Bohemians

Slavia ve šlágru 3. kola nadstavby zvítězila 3:0 nad Plzní a zamezila mistrovským oslavám Sparty, která těsně vyhrála nad Baníkem Ostrava. Dva zápasy před koncem je mezi rivaly čtyřbodový odstup. Slovácko se dočkalo druhé jarní výhry, když uspělo v Mladé Boleslavi. Karviná ve skupině o záchranu poprvé zvítězila, a to na hřišti Bohemians 1905, a po posunula se na 14. místo tabulky.

Řezník po tomto ročníku opustí Plzeň, na západě Čech strávil třináct sezón

Obránce Radim Řezník po sezoně opustí plzeňský klub. Pětatřicetiletému bekovi v létě skončí ve Viktorii smlouva a vedení aktuálně třetího týmu tabulky ji podle očekávání neprodlouží. Západočeši o tom informovali na svých internetových stránkách.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele