31. kolo
28.04.2024 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Badredine Bouanani v utkání s Toulouse (© AFP)

Lorient neudržel vedení a po prohře s Toulouse se opět jeho záchranářské ambice snížily

Lorient ve 31. kole Ligue 1 na domácí půdě padl s Toulouse 1:2. Tým z Bretaně nevyužil šanci dotáhnout se v tabulce alespoň na barážovou příčku, když promarnil brzké vedení. Les Violets se totiž ve druhé půli vzchopili a zásluhou branek Thijse Dallingy a Ibrahima Cissoka získali všechny body.

Trápící se Lorient nastupoval do domácího utkání proti Toulouse se sérií čtyř porážek v řadě, během kterých dokázal vsítit pouze jeden gól. Bitva proti Les Violets byla pro svěřence Régise Le Brise klíčová, neboť na záchranu ztráceli tři body, přičemž Le Havre o pozici před nimi remizoval na hřišti PSG a Méty klopýtly s Lille. Hosté ale přijížděli na západ Francie v dobré formě, když čtyřikrát v řadě neprohráli.

Domácí byli v začátku utkání aktivnějším týmem, ovšem k první střele se však dostali Les Violets v 15. minutě. Zakaria Aboukhlal proběhl do vápna a vyslal tvrdou střelu, naneštěstí pro hosty mířil přímo doprostřed branky. Na Lorient se usmálo štěstí o čtyři minuty později. Ránu Bamby Dienga brankář dokázal vyrazit, míč se však odrazil do míst, kde stál Badredine Bouanani, který nastřelil tyč. Julien Ponceau následně dokázal dorazit balon sítě. Náskok svého týmu mohl zvýšit chvíli před poločasem Bouanani, který si navedl míč na levačku v šestnáctce, ale jeho technický obstřel skončil pouze na břevně.

V druhém poločase rozjelo Toulouse jízdu za vyrovnáním. Po spoustě odvrácených akcích obranou soupeře se hostům podařilo vsítit v 59. minutě. Načechraný míč z levé strany šestnáctky našel hlavičkujícího Dallingu, který zamířil pravé tyči. Navrátit vedení se pokusil o chvíli později Laurent Abergel, ale proti jeho dělovce do šibenice skvěle zasáhl Guillaume Restes. Obrat přece jen přišel. V 83. minutě předložil Niklas Schmidt míč na rozběhnutého Cissoka, jehož pravačka poslala hosty do vedení. Hosté přežili závěrečný tlak a mohli se těšit ze tří bodů.

Lorient tak zaváhal a v boji o záchranu opět nezískal ani bod. Oba kluby sehrají další ligový zápas 3. května. Les Merlus se utkají s Lens, Toulouse změří síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele