31. kolo
28.04.2024 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavující Dante (© AFP)

Nice obratem ve Štrasburku posílilo šanci na účast mezi evropskou smetánkou

Nice dokázalo otočit zprvu se nepříznivě vyvíjející zápas a ve Štrasburku zvítězilo 3:1. Na úvodní trefu Dilaneho Bakwy z 18. minuty dokázal proměněním penalty těsně před odchodem do šatny zareagovat Evan Guessand, obrat krátce po změně stran dokonal velezkušený brazilský bek Dante. V 84. minutě pak konečné skóre duelu určil záložník hostující z Aston Villy Morgan Sanson. Orli se tříbodovým ziskem dostávají na dostřel pozic garantujících účast v Lize mistrů, tým z Alsaska se naopak musí mít na pozoru před houževnatými soky ze dna tabulky.

Nice začalo v boji o Ligu mistrů ztrácet dech, což vedlo jen ke dvěma výhrám z posledních pěti klání. Bodové manko na čtvrté Lille se tak navýšilo už na čtyři body, přičemž na Les Aiglons začalo silně tlačit ze šestého místa i Lens. Štrasburk na druhé straně už takřka s jistotou unikl sestupovému pásmu, a ani porážka s Lille v minulém kole tak neudělala trenérovi Patricku Vierovi mnohé vrásky na čele.

Z prvního poločasu neuběhlo ani pět minut a Le Racing už mohl jít do vedení. Střela Bakwy ale po zákroku brankáře Marcina Bulky skončila pouze na pravé tyči brány hostů. Zahanbit se nenechali ani svěřenci trenéra Francesca Farioliho. Guessand ukázal, že si s míčem u nohy rozumí a elegantně se dostal do pokutového území, střelecký pokus byl však zablokován domácím obráncem. První gól zápasu vstřelili po týmové akci domácí. Bakwa si v pokutovém území počkal na vyraženou střelu a míč přes Bulku i s trochou štěstí procpal do sítě. V závěru první půle měli hosté možnost vyrovnat z penalty za zákrok Thomase Delaina. Guessand si počkal na pohyb Alaaa Bellaaroucha a míč poslal na opačnou stranu brány.

Obrat Orlů dokonal v 52. minutě někdejší stoper Bayernu Mnichov Dante, jenž po rohovém kopu Jérémieho Bogy vyskočil nejvýše a hlavou trkl do balonu, který zaplachtil k pravé tyči domácí brány. Zvýšit vedení týmu z jihu Francie mohl Boga, jeho slibný pokus se však mezi tyče štrasburské klece nevešel. Třetí gól tak nakonec po přihrávce Romaina Perrauda přidal střídající záložník Sanson.

Nice tak tentokrát nezaváhalo a z Alsaska si odvezlo tři důležité body. V následujícím ligovém utkání se 10. května střetne s Le Havrem, Štrasburk potká stejného soupeře už 4. května, kdy je na programu jeho dohrávka 32. kola.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele