35. kolo
28.04.2024 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Enes Ünal (© AFP)

Sběratel žlutých karet Senesi vystřelil Bournemouthu tři body proti trápícímu se Brightonu

Bournemouth porazil ve 35. kole Premier League Brighton 3:0. Od úvodního hvizdu dával o své přítomnosti na trávníku vědět domácí obránce Marcos Senesi, jenž už v osmé minutě viděl svou 11. žlutou kartu v sezoně, což ho v této nelichotivé statistice zařadilo na druhé místo za Joaa Palhinhu z Fulhamu. Záhy se však argentinský bek předvedl v lepším světle, když zařídil svému týmu rychlé vedení. Po změně stran navázal na jeho zásah turecký forvard Enes Ünal, který si v rámci hostování z Getafe připsal teprve druhou trefu za The Cherries.

Svěřenci Roberta De Zerbiho už prožili i lepší období než poslední dva měsíce, v nichž vyhráli jediný ligový zápas. Racci si určitě nedali za rámeček ani čtvrteční konfrontaci s Manchesterem City, který si dokráčel v poklidném tempu pro vítězství 4:0. O bod lépe na tom v tabulce byl Bournemouth, jemuž ovšem v dubnu příliš nefungovala ofenziva, neboť The Cherries dali dva góly pouze Rudým ďáblům.

Brighton od úvodních minut častěji držel míč na kopačkách, nicméně to byli domácí, kteří jako první udeřili po rohovém kopu. Vzdušný souboj Ünala s Markem O’Mahonym sice skončil lépe pro bránícího hráče, s následnou dorážkou Sensiho už si ale defenziva neporadila. Ve 32. minutě získal po agresivním napadání balon Alex Scott a přesnou přihrávkou našel Ünala, jehož střela zevnitř pokutového území skončila jen pár centimetrů vedle tyče. Racci tak po první půli mohli být rádi za jednogólové manko.

Krátce po změně stran byl za svou aktivitu odměněn Ünal, když si naskočil na centr Danga Ouattary a hlavou napálil balon pod břevno. V druhém dějství sledovali fanoušci na stadionu atraktivní fotbal s šancemi na obou stranách. V 58. minutě vychytal Bart Verbruggen pokus Justina Kluiverta a hned o minutu později neuspěl na druhé straně ani Simon Adingra, jehož střelu vytěsnil Mark Travers na břevno. Tři minuty před koncem základní hrací doby o tříbodovém zisku Bournemouthu definitivně rozhodl Kluivert, který si navedl míč na střed a prudkou střelou na přední tyč překonal bezmocného brankáře.

Bournemouth tedy nezaváhal a vybojoval plný bodový zisk. O další úspěch se pokusí 4. května na trávníku Arsenalu, Brighton přivítá o den později Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele