34. kolo
21.04.2024 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Aston Villa pádí vstříc Lize mistrů navzdory anglickému kolapsu v pohárech

Fotbalisté Aston Villy porazili ve 34. kole Premier League Bournemouth 3:1. O vítězství favorita rozhodl svou teprve druhou ligovou brankou v tomto kalendářním roce Moussa Diaby, jenž v 57. minutě využil pobídku kanonýra Ollieho Watkinse. Pro celek z Birminghamu se jednalo o velmi důležitou výhru v boji o Ligu mistrů. Její nové podoby totiž mohlo být součástí hned pět celků anglické nejvyšší soutěže, kvůli tragickému vystoupení jejích zástupců ve čtvrtfinále aktuálního ročníku evropských pohárů se do ní však takřka jistě nakonec podívá jen čtveřice týmů.

Villans sváděli na dálku souboj s Tottenhamem o pozici v elitní čtyřce a místenku v Lize mistrů. Do duelu s Bournemouthem vstupovali povzbuzení postupem do druhého evropského semifinále v klubové historii poté, co zvládli penaltový rozstřel v Konferenční lize na půdě Lille. Proti Cherries je však nečekal vůbec jednoduchý úkol, protože svěřenci Andoniho Iraoly okusili v posledních sedmi zápasech pouze jednou chuť porážky.

Jako první zahrozil už v páté minutě po rychlém protiútoku Watkins, jehož tečovaná rána ale rozvlnila jen horní síť. Po čtvrthodině hry se připomněly také Třešně, prudký pokus Justina Kluiverta pod břevno však jistým zákrokem zneškodnil Emiliano Martínez. Skóre se proto měnilo až ve 31. minutě, kdy po jasném faulu Mattyho Cashe proměnil penaltu Dominic Solanke. V nastaveném čase první půle se ovšem přesného zásahu dočkali také Villans. Morgan Rogers pronikl do vápna, rychlou kličkou oklamal svého strážce a skvělou akci zakončil suverénní střelou pod horní tyč.

Tým z Birminghamu dokonal obrat v 57. minutě. Výborně hrající Rogers vyslal dopředu Watkinse, který přesným pasem před bránu ještě našel lépe postaveného Diabyho a ten už jednoduše uklidil míč k pravé tyči. The Lions ani po vstřelení vedoucí branky neubrali na aktivitě a v 78. minutě se dočkali třetí trefy. Na té měl opět lví podíl Watkins, jenž obešel gólmana a z ostrého úhlu se pokusil zasunout balon do odkryté sítě. To se mu sice nepovedlo, nepřesnou střelu anglického kanonýra ale doklepl do brány Leon Bailey.

Villans tak na úspěch na evropské půdě navázali výhrou v ligovém kolotoči a připsali si tři body. V dalším kole přivítají 27. dubna londýnskou Chelsea, Bournemouth čeká o tři dny dříve dohrávka na půdě Wolves.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele