34. kolo
20.04.2024 16:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Yoane Wissa (© AFP)

Tragické defenzivy Lutonu využil při vysoké výhře Brentfordu dvougólový Wissa

Fotbalisté Brentfordu porazili ve 34. kole Premier League domácí Luton bez problémů 5:1. Po pomalém rozjezdu obou celků začal ve 24. minutě úřadovat Yoane Wissa, který přidal druhý zásah v nastaveném čase úvodního dějství, a osamostatnil se tak na čele tabulky střelců Včel. Po změně stran pak hosté dalšími třemi trefami dokonali demolici Kloboučníků a prodloužili sérii bez porážky už na pět utkání. Hosté naopak podruhé za sebou inkasovali tvrdý direkt a zůstávají na první sestupové příčce.

Luton musel v předchozím kole skousnout vysokou prohru na půdě Manchesteru City, stále však dýchal na záda nejbližším konkurentům v těsném souboji o udržení prvoligové příslušnosti. Brentford sice sledoval toto zápolení z 15. příčky s výraznějším bodovým odstupem, ani londýnský klub však definitivně jistou záchranu neměl. Se čtyřmi zápasy v řadě bez porážky se ale jeho setrvání mezi anglickou elitou zdálo více než pravděpodobné.

Od úvodních minut měly oba celky problém dostat se přes soupeřovu obranu. První slibnější zakončení si po odraženém míči připsal Alfie Doughty, vypálil ale pouze do náručí gólmana. O poznání obtížnější zákrok předvedl v 19. minutě Thomas Kaminski, jenž vyrazil hlavičku Keaneho Lewise-Pottera z bezprostřední blízkosti. A tak to úplně naopak vyzkoušel ve 24. minutě Wissa, který zakončoval rychlý protiútok z hrany vápna, a ranou z první na bližší tyč překonal Kaminskiho. Konžský útočník na svůj zásah navíc navázal i v nastaveném čase úvodního dějství, když na něj na v šestnáctce propadl míč a v obležení obránců ho procpal do sítě.

Dalších šancí se diváci dočkali až kolem 60. minuty. Nejdříve napřáhl z otočky za vápnem hostující Mikkel Damsgaard, s jeho zakončením si ovšem Kaminski poradil. Krátce nato už ale kapituloval po rohu Segia Reguilóna, který důrazným výskokem zužitkoval Ethan Pinnock. O další dvě minuty později vrátil míč před branku Bryan Mbeumo a na zadní tyči si ho našel Lewis-Potter, jenž hlavičkou navýšil vedení na 4:0. Ani tím ale hosté neskončili. V 86. minutě zachránil míč těsně před gólmanem Vitaly Janelt, jenž pak nahrál před naprosto nehlídanou branku, do které se bez obtíží trefil Kevin Schade. Alespoň čestný zásah ze strany Luton Town obstaral ve druhé minutě nastavení Luke Berry, když po kličce gólmanovi trefil odkrytou síť.

Luton tak po tragickém výkonu nezískal ani bod a zůstal na 18. příčce. Příští víkend změří 27. dubna síly s Wolves, Brentford se ve stejný den postaví proti Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele