34. kolo
28.04.2024 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mario Pašalič (© AFP)

Lookman dohlédl na další výhru Atalanty, Empoli se přiblížilo sestupové propasti

Atalanta porazila ve 34. kole Serie A na vlastním hřišti Empoli 2:0. Gólový účet otevřel v závěru prvního dějství z penaltového kopu Mario Pašalič, na nějž navázal krátce po změně stran pojišťující brankou Ademola Lookman. Nigerijský útočník tak potvrdil výbornou formu, když se v posledních třech utkáních přímo podílel na pěti trefách Nerazzurri. Ti po druhé výhře za sebou poskočili v tabulce na šestou pozici zaručující účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Hosté se naopak po další venkovní prohře nacházejí jen dva body od sestupových příček.

Atalanta prožívala fantastický duben, když po skvělém postupu do semifinále Evropské ligy přes Liverpool prošla také do finále italského poháru. I v lize ale mělo Bergamo o co bojovat, neboť ztrácelo na pátou příčku, zajišťující Ligu mistrů v následující sezoně, jen čtyři body, přičemž mělo oproti AS Řím zápas k dobru. V dobré náladě ovšem bylo i Empoli, jež v minulém kole překvapivě porazilo Neapol, a odpoutalo se tak od sestupové propasti.

Hra se v úvodu přesouvala ze strany na stranu. V dresu hostů zahrozil M’Baye Niang a Jacopo Fazzini. Za domácí mohl dvakrát skórovat Lookman, bývalý hráč Evertonu a Fulhamu ale na Eliu Caprileho ani jednou nevyzrál. Atalanta se gólu dočkala ve 42. minutě, kdy z penalty nařízené rozhodčím Michaelem Fabbrim vstřelil gól Pašalič.

Do druhého dějství vstoupili lépe Orobici a odměnou jim za to byla branka. Po šesti minutách rozvlnil síť Lookman, který za vápnem napřáhl a poslal míč nechytatelně k levé tyči Caprileho brány. Velkou šanci měl na kopačkách i Isak Hien. Hráč, na kterého si dělala zálusk i pražská Slavia, ale gól díky zákroku hostujícího brankáře nevstřelil.

Atalanta tak navázala na úspěch v poháru a doma získala další tři body. V následujícím kole se 6. května střetne s již jistě sestupující Salernitanou, Empoli změří o den dříve síly s Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele