35. kolo
03.05.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Jurić (© AFP)

Vzpomínku na nejslavnější období Turína FC zastínil ofenzivní zmar s Bolognou

Bologna remizovala v utkání 35. kola Serie A na stadionu Turína FC 0:0. Domácí celek nastoupil do zápasu ve speciálních dresech odkazujících ke slavnému období 40. let 20. století, kdy tehdejší Grande Torino posbíralo pět titulů v řadě. Téměř na den přesně před 75 lety však při letecké katastrofě přišel takřka celý hvězdný tým o život. Býci dokázali v nostalgické atmosféře ubránit útočné snahy hostů, sami však také neskórovali, a tak si připsali již devátou bezbrankovou dělbu bodů v ročníku.

Turínská ofenziva se zasekla, díky fungující obraně se ale tým Ivana Juriče držel na průběžné 10. příčce. Naposledy Býci padli na půdě Interu, kde došlo k souboji brankářů, kteří do výkopu utkání udrželi 17 čistých kont, dalšího se ovšem dočkal jen milánský Yann Sommer. Bologni o uplynulém víkendu zkomplikovala duel s Udinese červená karta, přesto dosáhla na cenný bod v cestě za účastí v Lize mistrů.

Prolomit střelecké trápení domácích mohl v 18. minutě Antonio Sanabria, jeho prudká hlavička však skončila pouze na břevně. Neprosadil se ani pohotově dorážející Duván Zapata, jenž trefil probíhajícího spoluhráče Nikolu Vlašiče. Ten se brzy nato zranil, ani jeho náhradník Karol Linetty ale zápas příliš nerozhýbal. Další šanci si připsal až ve 38. minutě hostující Michel Aebischer, který svou dorážku z vápna poslal těsně vedle levé tyče. Do kabin tak šly celky za bezbrankového stavu a bez jediné střely mezi tři tyče.

Ve druhém poločase se znovu připomněl Aebischer, jenž si připsal první střelu na branku. Jeho zakončení pod břevno však mířilo doprostřed a gólman Vanja Milinkovič-Savič dokázal zasáhnout. Zahrozil i Turín, dorážku zcela osamoceného Ivana Iliče ale skvělým zákrokem zlikvidoval Lukasz Skorupski. Po zbytek zápasu už dominovaly defenzivy. Žádný z týmů si nevytvořil souvislejší tlak, útočné akce byly z obou stran plné nepřesností a ohrožení nepřinesly ani standardní situace.

Souboj mužstev se třetí a čtvrtou nejlepší obranou ligy tak vítěze nenašel. Turín se v příštím kole představí 12. května ve Veroně, Bologna bude hrát o den dříve v Neapoli.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele