základní skupiny - skupina C, 1. kolo
22.01.2006 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

JAR - GUINEA 0:2 (0:0)

Jihoafrická republika nevstoupila do turnaje příliš dobře, reprezentace Guiney byla nad její síly. Po brankách dvou střídajících hráčů, Samyho Bangoury a jeho jmenovce Osmane Bangoury, si připsala tři body za vítězství 2:0.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu. Příležitost měl ve 14. minutě guinejský Thiam, ale v dobré pozici nezpracoval míč. Kontrolu nad hrou postupně přebírala Guinea a přicházely i první šance, ve 32. minutě se centr z pravé strany snášel do branky a Jihoafričany zachránilo až břevno. Nebezpečný byl zejména útočník francouzského St.Etienne Pascal Feindoudo, postaral se o velkou příležitost ve 41. minutě. Jeho přímý kop gólman Cavin Marlin srazil jen na tyč a z následné skrumáže Guinea jen zázrakem nevytěžila vedoucí gól. Jinak však byl první poločas spíše podprůměrný.

Po přestávce se reprezentanti Jihoafrické republiky zlepšili, ale branku neohrozili, Vilakazi a McCarthy pálili mimo. Rozhodující okamžik zápasu přišel zřejmě v 69. minutě, kdy Guinea vystřídala a na hřiště se dostal Sammy Bangoura, útočník anglického druholigového Stoke City. V 72. minutě si s jeho hlavičkou ještě gólman Marlin poradil, o šest minut později už se však Bangoura trefil, když zužitkoval Jabiho centr.

I Jihoafričané byli nebezpeční, ještě před úvodním gólem guinejský brankář Naby Diarso podcenil Zumův centr a ten málem skončil v brance. V 81. minutě pálil z přímého kopu těsně nad branku Tshabalala, minutu nato jeho další střelu vyrazil Diarso a Zuma z dorážky netrefil branku. Měl dostatek času, ale místo aby míč zpracoval a dopravil do sítě, volil efektní nůžky.

Snaha JAR o vyrovnání své ovoce nepřinesla, naopak, "Bafana Bafana" ještě jednou inkasovali. Dvě minuty před koncem napřáhl další střídající hráč, Osmane Bangoura a stanovil tak na konečných 2:0 pro Guineu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
lojzah

Mně se Guinea docela líbila. Hráli sice dost naivně, ale šli do toho doslova po hlavě (viz první gól).Jihoafričané byli dost mdlí.

Reagovat
smazaný uživatel

mě docela překvapili...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele