základní skupiny - skupina A, 2. kolo
24.01.2008 18:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Guinea udržela proti Maroku šanci na postup

Guinea živí po dnešním zápase opět šanci na postup do vyřazovacích bojů afrického šampionátu. Po smolné prohře od Ghany dnes zabrala a zaslouženě porazila 3:2 Maroko. Dvě branky vítězů zaznamenal Pascal Feindouno.

Zápas začal pro "Syli Elephants" nejlépe jak mohl., už v 11. minutě se ujali vedení. K zahrání přímého kopu se postavil Feindounou a krásnou trefou otevřel skóre. Guinea mohla vedení dokonce ještě navýšit, jenže Mansare zamířil svůj pokus nad bránu. Bohužel podobně jako většina zápasu na turnaji ani tento první poločas nebyl pro oko diváka moc atraktivní a jelikož se v něm už nic nezměnilo, odcházely týmy do kabin za stavu 1:0.

V 59. minutě se na kopačkách Guineje zrodila překrásná akce, z níž padl gól. Feindouno přesnou uličkou našel Ismaela Bangouru, a ten v tváří tvář gólmanovi chladnokrevně zakončil. Stav se opět měnil už za minutu. Aboucherouane napřáhl z hranice vápna a ukázkovou střelou do šibenice snížil na rozdíl jediné branky.

Maroko zaznamenalo kontaktní gól, jenže se dopustilo velké chyby. V pokutovém území zfauloval Youla Chretien a rozhodčí posoudil jeho atak penaltovým. Exekuce se ujal Feidounou a bez problémů poslal Guineu opět do dvougólového vedení. Bohužel dnešní nejlepší střelec se stal i smutným hrdinou utkání. V 67. minutě totiž viděl červenou kartu a dal tím Maroku velkou šanci s nepříznivým stavem něco udělat.

První velkou příležitost ke snížení měl Chamakh, tu však zahodil. Poslední branku utkání vstřelil v poslední minutě Ouaddou, který se prosadil efektivní rybičkou. "Lvi z Atlasu" početní výhody ke vstřelení vyrovnávacího gólu využít nedokázali, a proto Guinei podlehli 2:3.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Guinea na úvod předvedla dobrý fotbal a potrápila favorita z Ghany před jeho vlastním publikem. Kousat bude i v tomto utkání proti týmu Maroka. To si na úvod velmi snadno poradilo s nejslabším týmem skupiny Namibií 5:1. Výhru Maroka nelze přeceňovat a o jejich síle rozhodne teprve toto a příští utkání, ale šamani Guiney neodvedli v prvním zápase svojí práci dobře, když Guineu štěstí opustilu až v samém závěru utkání a opustí je i proti Maroku, které vyhraje i když se Guinea bude snažit 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko si pojistí postup.Vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Guineu je to zápas pravdy, pokud prohrají, tak se loučí s postupem. Maroko je tedy v určité psychické výhodě. Ale jinak je to zcela vyrovnané. Oba týmy ukázali v prvních zápasech, že se na šampionát dobře připravili, forma přišla, takže by to mohlo být pohledné utkání. Vychází mi ze všeho nejvíce remíza. Tip 1:1.

Reagovat
Liquid

Naprosto souhlasím, zrovna sem chtěl napsat tip 1:1 nicméně palce držím obvykle slabším, a to je dle mého Guinea. Ikdyž mě překvapil v prvním zápase brankář Kemako a velmi dobrý výkon podal i Bobo Baldé ze Celtiku, snad se jim zadaří i dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

maroko vyhra 2 0 je lepsi a chce si pojistit postup guinea nema kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

zajímalo by me za co jaký tým chyta golman guinei ..

Reagovat
Radin

Tak Feindouno dva goly super.Podle mně přestoupí po šampionatu z Francie do lepší ligy :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně se nám ta skupina zamotává. Guinea zabrala v pravý čas a nedala překvapivě Maroku žádnou šanci, jak koukám tak Lvy z Atlasu snižovali v samém závěru. Maročani si tedy notně zkomplikovali situaci. A zase nemáme údaj o divácích ? Přitom na sport.cz jsou uváděny a kolikrát jsem se divil, že tam bylo tak málo diváků, že se tam museli bát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tento šampionát nabírá na obrátkách a začíná být díky překvapením čím dál tím více zajímavý což je pro nezaujaté diváky jenom dobře. Přiznám se, že mě Guinea zatím příjemně překvapuje. Ghanu trápili celý zápas a nešťastně prohráli až v závěru utkání a dnes se vytáhli proti Maroku, ale to si zřejmě myslelo, že všichni účastníci budou odevzdaní jako Namibie. Takže jsem opravdu zvědavý jak se bude šampionát dále vyvýjet.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře hrála Guinea

Reagovat
smazaný uživatel

videl som ten zapas a tiez ma prekvapilo ,ze tam bolo malo divakov

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý deň,prepáčte že to sem píšem,ale prosím zájdite na náš futbalový web,ktorý síce mal nejaké problémy,ale to je už za nami,a preto navštívte náš futbalový portál.Na hl. strane sa dozviete novinky ohladne webu,pretože sme zhánali nového admina tak sa web trocha zastavil,ale to sa všetko napravilo,a preto sa môžťe ťešiť od februára na výrazné zmeny.Dakujeme že nás navštívite.Prosím nehnevajte sa že som to sem napísal,ale len tu človek nájde opravdových futbalových fanatikov(ak vás tak môžem bez urážky nazvať),fajnšmekrov a skvelých ludí,ktorý sa do futbalu rozumejú.

Dakujem velmi pekne.Ale fakt prepáčte.

Reagovat
alias

Tak na to proč se ve statistikách na tomto webu neobjevují počty diváků u žádných soutěží jsem se ptal a bylo mi řečeno, že se to brzo změní. Jinak utkání bylo velmi dramatické, ale jestli dostane Feindouno stop za červenou kartu víc jak na jedno utkání, tak Guinea ve čtvrtfinále (pokud postoupí) končí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele