základní skupiny - skupina D, 2. kolo
20.01.2024 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Baghdad Bounedjah (© AFP)

Alžířan Bounedjah opanoval prostor ve vápně a vystřílel remízu s Burkinou Faso

Alžírsko bylo ve druhém kole skupiny D Afrického poháru národů blízko překvapivé porážce, nakonec ale s Burkinou Faso uhrálo alespoň remízu 2:2. Na konci první půle potrestal laxní přístup Pouštních lišek úspěšnou hlavičkou Mohamed Konaté a ačkoliv se favoritovi podařilo brzy po změně stran vyrovnat, zásluhou proměněné penalty Betranda Traorého opět prohrával. Hráči v bílém si svou druhou odpověď nechali až na nastavení, kdy se prosadil v duelu celkově dvougólový Baghdad Bounedjah.

Burkina Faso vůbec poprvé v historii zvítězila při svém vstupu do Afrického poháru národů, když porazila Mauritánii 1:0. Alžírsko naopak zaváhalo s Angolou, jelikož nedokázalo proměňovat šance a pouze remizovalo. Pouštní lišky však stále platily za kurzové favority, ve svých řadách se totiž mohly opírat o jména jako Ramy Bensebaini nebo Riyad Mahrez.

První příležitost měl Alžířan Youcef Belaïli, jenž z velkého úhlu vyslal nebezpečnou střelu mířící do pravého horního rohu, s tou si však poradil Hervé Koffi. Po nepřesné rozehrávce Hřebců se následně sám před gólmanem objevil Mahrez, obránce Edmond Tapsoba však situaci správně vyhodnotil a balon stihl útočníkovi Alžírska vypíchnout.

Defenziva Burkiny Faso poté musela řešit další problém, když se s brankářem Koffim srazil jeho spoluhráč a Bounedjah mohl pálit do odkryté branky. Prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Jako první nakonec skórovali Hřebci. Konaté si ve třetí minutě nastavení našel vysoký centr Abdoula Tapsoby a hlavičkou umístil balon za záda překvapeného gólmana Alžírska.

Severoafričanům však po poločasové přestávce stačilo pouze šest minut k vyrovnání, Bounedjah si našel v pokutovém území odražený míč a s přehledem ho umístil do brány. Vedení Burkině Faso nicméně vrátil Traoré, který nepohrdl nabídnutou penaltou po faulu ve vápně a poslal balon doprostřed brány. Alžířané do finálního tlaku vynaložili všechno své úsilí a nakonec se jim po hlavičce Bounedjaha podařilo zápas alespoň vyrovnat.

Situace pro Alžírsko se tak zkomplikovala, nakonec však mohli být Fenci rádi za remízu. Příště si už nesmí dovolit zaváhání 23. ledna proti Mauritánii, Burkina Faso zabojuje o další body ve stejný den proti Angole.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele