základní skupiny - skupina C, 3. kolo
23.01.2024 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Senegalci slaví vítězný gól (© AFP)

Senegal zůstal na vítězné vlně i přes selhání Maného. Guineu prohra od play off neoddělila

Guinea podlehla v závěrečném utkání skupiny C Afrického poháru Senegalu 0:2. Lvi z Terangy rozhodli o výhře standardní situací po hodině hry. Na centr Krépina Diatty si naskočil Abdoulaye Seck, jenž vůbec první střelou mezi tři tyče v zápase rozhodl. Zkušený stoper tak zajistil svému týmu třetí výhru v řadě a zároveň napravil zahozenou šanci Sadia Maného z 57. minuty, kdy křídelník Al Nassru netrefil po samostatném úniku odkrytou branku. V závěru utkání Národní sloni inkasovali ještě jednou, což je srazilo až na třetí místo, oproti tomu Kamerun poskočil na druhou pozici díky lepšímu skóre, postup však neminul ani jednu z reprezentací.

Senegal byl se šesti body a skvělým skóre po dvou kolech nejúspěšnějším týmem šampionátu. Proji Guineji už jen hájil první místo, a tedy lepší pozici pro nasazení do play off. Národní sloni zase toužili navázat na povinné vítězství nad Gambií, přičemž také tentokrát měla představovat klíč k jejich úspěchu pevná defenziva, jež dosud inkasovala jen jednou.

Po úvodní strkanici se snažili být aktivnější hráči Senegalu, kteří drželi míč častěji na svých kopačkách. Guinea ovšem opět potvrzovala velmi propracovanou obranu, jež nepouštěla Lvy z Terangy do gólových příležitostí. Nakonec diváci v prvním poločase, v němž se zrodilo až 18 faulů, příliš fotbalové podívané neviděli, o čemž svědčil i nulový počet střel na branku. Závěr první půle navíc poznamenala další šarvátka, kterou odstartoval Habib Diallo s Antoinem Contem a zapojili se do ní i střídající hráči.

Obraz hry se po úvodních minutách druhého dějství příliš nezměnil. Do první obrovské šance zápasu se v 57. minutě dostal Mané. Hvězdný křídelník využil špatné rozehrávky v obraně Guiney a po samostatném úniku obešel i brankáře, poté ovšem trestuhodně minul prázdnou branku. Litovat toho však nakonec příliš nemusel, jelikož o čtyři minuty později skóroval Seck, jenž po centru z přímého kopu posunul balon hlavou za záda bezmocného Ibrahima Koného. Zbytek střetnutí už si favorit pohlídal a v nastaveném čase ještě střelou k levé tyči upravil na konečných 2:0 Iliman Ndiaye.

Guinea tedy prohrála, přesto může slavit postup do osmifinále. Další fáze turnaje startuje 27. ledna, přičemž soupeř pro ani jednoho z postupujících dosud není jistý.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele