26. kolo
11.03.2011 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Hannover 96 4:0

Utkání dvou rozdílných poločasů bylo k vidění na RheinEnergieStadionu v Kölnu. Domácí Kozlové v úvodním dějstvím proti Hannoveru tahali za kratší konec, díky opět skvělému Rensingovi ale udrželi čistý štít a dokonce se dostali do vedení, které po změně stran výrazně zlepšeným výkonem nechali narůst až do čtyřgólového rozměru.

Dolnosasové vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů a do tohoto tak vstoupili s patřičným sebevědomím, předváděli rychlou, efektivní hru a bez problémů využívali domácích nepřesností. Největší příležitost si připsal Schlaudraff, který po přihrávce od Stindla obehrál Pezzoniho, následně ale našel svého mistra v Rensingovi, který stejně jako před týdnem v Dortmundu předváděl skvělé zákroky a vyznamenal se například při střele Rausche.

Na druhé straně ojediněle zahrozil Podolski a poté se proti ráně Eichnera vytáhl i hostující brankář Zieler. Když pak úroveň partie trochu klesala dolů, tak pořádně zahřmělo. Ve 36. minutě fauloval Haggui Podolského těsně před pokutovým územím a následný přímý kop umístil k pravé tyči Petit - 1:0.

Další šok pro hosty přišel krátce po přestávce, kdy musel kvůli problému s ramenem vystřídat Zieler a mezi tyčemi jej tak nahradil zkušenější Fromlowitz. Ten byl svědkem toho, jak jeho tým ztrácí půdu pod nohama, a brzy musel předvést pohotový zákrok, kdy jej málem překonal vlastní obránce Pogatetz. V 60. minutě ale již domácí zvýšili svůj náskok, to si na přihrávku naběhl Podolski a po kličce Fromlowitzovi v pohodě zakončoval - 2:0.

Hannoverští byli naprosto konsternováni, jejich nápaditá hra z prvního poločasu zmizela pryč, místo toho byly na hřišti k vidění jejich chyby a dominance domácího týmu. Ten definitivně rozhodl o své výhře v 79. minutě, kdy Podolski oslovil Novakoviće a ten do prádzné branky zvýšil již na 3:0. Tím bylo již po zápase, ne však pro slovinského kanonýra - ten si ještě v předposlední minutě naskočil na centr Chihiho a uzavřel na konečných 4:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
RGiggs

V expres zprávách je napsáno, že nasazení Didiera Ya Konana je nepravděpodobné a v prewiew je napsané: Slomkovi již je k dispozici uzdravený Ya Konan.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín doma neprohaje 1x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele