7. kolo
19.10.2024 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Robert Andrich (© INA FASSBENDER / AFP)

Leverkusen v tuhé bitvě přetlačil Frankfurt, v závěru si zahrál Schick

Velmi atraktivní duel týmů z elitní šestky Bundesligy vyhrál Leverkusen nad Frankfurtem 2:1. I přes neproměněnou penaltu nakonec dokázali domácí zásluhou Victora Boniface v důležitém duelu 7. kola zvítězit. Český útočník Patrik Schick si zahrál závěrečnou desetiminutovku.

Leverkusen po dvou remízách nutně potřeboval před vlastními fanoušky zvítězit. Šanci jít do vedení dostal hned v 9. minutě poté, co Amine Adli ve vápně fauloval mladíka Dina Ebimbeho, spolehlivý střelec Boniface ale k údivu všech selhal. Zahozenou šanci domácích hosté potrestali. Omar Marmoush potvrdil skvělou střeleckou formu a z přímého kopu poslal Eintracht do vedení.

Ještě do přestávky však znovu zavládl nerozhodný stav. Martin Terrier zakombinoval s Andrichem a druhý jmenovaný krásnou střelou pravačkou vyrovnal.

I druhý poločas nabídl množství šancí. Za hosty zahrozil Hugo Ekitike, na druhé straně Boniface hlavičkoval mimo. O slovo se přihlásil i střelec Andrich, jedovatou ránou orazítkoval jen brankovou konstrukci. Domácí Bayer stupňoval tlak, a nakonec se dočkal. Zmatku v obraně využil Boniface, který se nejrychleji zorientoval v nepřehledné situaci a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Kevina Trappa.

V 80. minutě se ještě na hřiště právě místo nigerijského snajpra podíval Patrick Schick, na skóre už se ovšem nic neměnilo. Brankář Matěj Kovář zůstal na lavičce. Zajímavostí je, že žádné z posledních 20 střetnutí těchto celků neskončilo remízou.

Autor: Livesport.cz / Henri Briese/SID

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bayer porazil silný Eintracht Tím si posílil sebedůvěru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele