4. kolo
22.09.2024 19:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Xavi Simons v duelu se St. Pauli (© AFP)

Lipsko opět nedokázalo zvítězit, druhou bezgólovou remízu v řadě mu zachránil Gulácsi

Hráči St. Pauli remizovali ve čtvrtém kole Bundesligy na domácí půdě s Lipskem 0:0, a připsali si tak premiérový bod mezi německou smetánkou. Hosté, kteří v týdnu v rámci Ligy mistrů podlehli Atlétiku Madrid, byli za druhou bezgólovou remízu v řadě rádi. Stejně jako na půdě Unionu Berlín totiž mohli výrazně poděkovat brankáři Péteru Gulácsimu.

St. Pauli vypadalo na začátku zápasu patřičně odhodlaně. Po dobrém vstupu do utkání jako první prověřil Gulácsiho Elias Saad, který vystřelil zpoza šestnáctky a donutil ho k dobrému zákroku. O chvíli později měl maďarský brankář štestí, když hlavička Jacksona Irvina po standardní situaci z dobré pozice zamířila nad břevno.

Býci poté měli o něco více ze hry, ale znovu to byl jejich soupeř, kdo zahrozil. Irvine po přihrávce Manolise Saliakase do pokutového území opět hlavičkoval o centimetry vedle. St. Pauli pokračovalo ve snaze ukořistit první body, jeden z protiútoků domácích vyvrcholil střelou Oladapa Afolayana do pravého dolního rohu Gulácsiho branky. Maďarský gólman byl ale připraven a míč vyrazil. Johannes Eggestein sice přispěchal s dorážkou, Gulácsi však zmařil i jeho pokus.

Lipsko bylo poněkud unavené po prohře s Atlétikem Madrid a potřebovalo povzbudit. Pět minut po začátku druhé půle to málem dokázal Xavi Simons, který vyslal střelu do pravého horního rohu branky. Nikola Vasilj byl ale v pohotovosti a zabránil Lipsku dostat se do vedení.

Od celku ze Saska, který prohrál jen čtyři z předchozích 31 střetnutí německé nejvyšší soutěže, se očekával silný závěr. Domácí St. Pauli přesto odmítalo polevit a v poslední minutě tříminutového nastavení Scott Banks vystřelil o centimetry vedle. Po závěrečném hvizdu tedy mohli mít fanoušci týmu z Hamburku smíšené pocity. Na jednu stranu jejich miláčci ukořistili proti účastníkovi Ligy mistrů první bod v sezoně, vzhledem k průběhu duelu ale mohl být přísun ještě tučnější.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele